הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתח

• פותח/ת השרשור Sherif
  • פורסם בתאריך

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
אני מניח ששאלו פה המון פעמים איך להשתפר במתח, וגם נכנסתי להרבה פוסטים שעסקו בנושא, אבל יש לי שאלה מסוימת.
אני מבצע תכנית fbw עם בעיקר תרגילים מורכבים, וביניהם מתח. העניין הוא שהעבודה "היחידה" על הגב היא מתח ודדליפט(אני מניח שיש עבודה גם בפרס ובסקוואט), ואני מבין שזה לא קצת, אבל אני מבצע קצת מתח. אני מבצע בערך 3 חזרות 3 סטים.
השאלה שלי היא כזאת:
אם אני מבצע מנוחה ארוכה(2-4 דקות) בין סט לסט, אני לדעתי אוכל לבצע 5 חזרות בכל סט. האם כדאי לנוח הרבה בין סט לסט כדי לבצע מקסימום חזרות(אני שואף לעשות 8 חזרות 3 סטים), או להשאר עם מנוחה של דקה וחצי?
עוד שאלה והיא העיקרית: אני חושב שאני אשתפר המון במתח אם אני אעשה כל יום. האם יש מניעה(מבחינת התאוששות) לעשות מתח כל יום(ברמה של 3 סטים בערך)? או אולי לשלב את התכנית 50pullups במקום שאר המתח באימון?
עוד אפשרות היא לעשות 3 סטים של 8 חזרות שליליות, האם זה עדיף?

עוד שאלה קטנה: הכי קל לי לעשות מתח באחיזת פטיש, אחרי זה מתח רגיל, אחרי זה צ'ין אפס, אחרי זה מתח רחב(שממש קשה לי). האם זה יכול להביא לכיוון מה החלק החלש ביותר שמגביל אותי(יד קדמית/גב)?

הסיבה שאני שואל את זה היא שאני מתקדם יפה בכל התרגילים וגם רואה שאני גדל בשאר הגוף, אבל אני לא רוצה שיהיה מצב שיהיה לי פער בגב(שמאוד חלש, למרות שכל הגוף חלש אבל הגף לדעתי במיוחד.)

סליחה אם עשיתי פה סלט, ותודה רבה מראש לכל מי שמנסה לעזור.
עריכה: וסליחה אם הייתי אמור לכתוב בפורום "מתחילים בתזונה ואימונים".

אם אני מבצע מנוחה ארוכה(2-4 דקות) בין סט לסט, אני לדעתי אוכל לבצע 5 חזרות בכל סט. האם כדאי לנוח הרבה בין סט לסט כדי לבצע מקסימום חזרות
כן. כדאי.
עוד שאלה והיא העיקרית: אני חושב שאני אשתפר המון במתח אם אני אעשה כל יום. האם יש מניעה(מבחינת התאוששות) לעשות מתח כל יום
כן. יש מניעה.
לא.
עוד שאלה קטנה: הכי קל לי לעשות מתח באחיזת פטיש, אחרי זה מתח רגיל, אחרי זה צ'ין אפס, אחרי זה מתח רחב(שממש קשה לי). האם זה יכול להביא לכיוון מה החלק החלש ביותר שמגביל אותי(יד קדמית/גב)?
מתח רגיל יותר קל לך מאשר מתח באחיזה עם היד פונה אליך? את זה עוד לא שמעתי.

ואם אתה מודאג מהגב (בתנאי שיש פער גדול והולך לך טוב בשאר התרגילים שהם לא מתח) אז תוסיף 2-3 סטים של מסור, נניח 6 חזרות, במשקל גבוה. אבל לשים את זה אחרי המתח, ובתנאי שאתה רואה שאתה ממשיך להתקדם במתח וזה לא מפריע לך.

• פותח/ת השרשור
כן. כדאי.

כן. יש מניעה.

לא.

מתח רגיל יותר קל לך מאשר מתח באחיזה עם היד פונה אליך? את זה עוד לא שמעתי.

ואם אתה מודאג מהגב (בתנאי שיש פער גדול והולך לך טוב בשאר התרגילים שהם לא מתח) אז תוסיף 2-3 סטים של מסור, נניח 6 חזרות, במשקל גבוה. אבל לשים את זה אחרי המתח, ובתנאי שאתה רואה שאתה ממשיך להתקדם במתח וזה לא מפריע לך.
מודה לך מאוד על התשובה המהירה.
אני לא באמת יודע אם יש פער בין הגב לשאר הגוף, פשוט הגב שלי נראה לי יותר קטן מאשר שאר הגוף, וגם מתח זה התרגיל היחיד שאני מתקדם בו ממש לאט. בכל שאר התרגילים אני מעלה משקל(אולי חוץמכפיפת מרפקים שלא ממש אכפת לי)/חזרות(במקבילים, ועכשיו אתחיל להעלות משקל ככל הנראה).
תודה שוב.
אשמח לעוד תגובות.

אני מניח ששאלו פה המון פעמים איך להשתפר במתח, וגם נכנסתי להרבה פוסטים שעסקו בנושא, אבל יש לי שאלה מסוימת.
אני מבצע תכנית fbw עם בעיקר תרגילים מורכבים, וביניהם מתח. העניין הוא שהעבודה "היחידה" על הגב היא מתח ודדליפט(אני מניח שיש עבודה גם בפרס ובסקוואט), ואני מבין שזה לא קצת, אבל אני מבצע קצת מתח. אני מבצע בערך 3 חזרות 3 סטים.
השאלה שלי היא כזאת:
אם אני מבצע מנוחה ארוכה(2-4 דקות) בין סט לסט, אני לדעתי אוכל לבצע 5 חזרות בכל סט. האם כדאי לנוח הרבה בין סט לסט כדי לבצע מקסימום חזרות(אני שואף לעשות 8 חזרות 3 סטים), או להשאר עם מנוחה של דקה וחצי?
עוד שאלה והיא העיקרית: אני חושב שאני אשתפר המון במתח אם אני אעשה כל יום. האם יש מניעה(מבחינת התאוששות) לעשות מתח כל יום(ברמה של 3 סטים בערך)? או אולי לשלב את התכנית 50pullups במקום שאר המתח באימון?

הסיבה שאני שואל את זה היא שאני מתקדם יפה בכל התרגילים וגם רואה שאני גדל בשאר הגוף, אבל אני לא רוצה שיהיה מצב שיהיה לי פער בגב(שמאוד חלש, למרות שכל הגוף חלש אבל הגף לדעתי במיוחד.)

סליחה אם עשיתי פה סלט, ותודה רבה מראש לכל מי שמנסה לעזור.
עריכה: וסליחה אם הייתי אמור לכתוב בפורום "מתחילים בתזונה ואימונים".

תבנה כח בסיסי בגב, רעיון מעולה יהיה מתח עם משקל ל-5 חזרות ב-3 סטים ולנוח 3 דק בין הסטים.
בצ'ין אפס הכי קל להגיע לזה, למשקלים יפים.. במתח יותר קשה קצת.
הייתי מוסיף עוד חתירה לתרגילים.. מה עם מסור? )bent over row) ?
הוא תרגיל מעולה, בין אם זה על ספסל או אם זה במכשיר row.

חתירה כבדה בשילוב של מתח ודדליפט תבנה לך גב גדול ✌️

מתח באחיזת פטיש? מה זה? 😱
מתח רחב הייתי מוריד כרגע, טווח תנועה קצר יותר והוא לא מרחיב את הרחב גבי כפי שחושבים לפעמים.

הייתי מוסיף עוד חתירה לתרגילים.. מה עם מסור? )bent over row) ?
מסור הוא אחלה תרגיל (זה לא bent over row, כי זה חתירה במוט), אבל יותר למסה. אנשים מגיעים למשקלים גבוהים מאד בזה, ועדיין לא מצליחים לעשות מתח.
מתח באחיזת פטיש? מה זה? 😱
ידיים פונות אחת אל השניה.
מתח רחב הייתי מוריד כרגע, טווח תנועה קצר יותר והוא לא מרחיב את הרחב גבי כפי שחושבים לפעמים.
נכון. תרגיל מיותר וסתם קשה. השטות הזאת שתרגיל מסוים מרחיב ותרגיל אחר מעבה - חייבת לצאת כבר מהלקסיקון.

מסור הוא אחלה תרגיל (זה לא bent over row, כי זה חתירה במוט), אבל יותר למסה. אנשים מגיעים למשקלים גבוהים מאד בזה, ועדיין לא מצליחים לעשות מתח.
הוא לא במסה?
הוא בחיטוב? כנראה שלא שמתי לב.... סורי.

ידיים פונות אחת אל השניה.
איך זה קשור לאחיזת פטיש? 😆

הוא לא במסה?
הוא בחיטוב? כנראה שלא שמתי לב.... סורי.
לא לא לא, לא הבנת אותי. התכוונתי שהתרגיל הוא לתוספת מסה ולא לכוח. סתם הערה צדדית.

איך זה קשור לאחיזת פטיש? 😆
כמו שהחזקת דאמבל בצורה כזאת, לבייספס קרלז, נקראת "פטישים".

לא לא לא, לא הבנת אותי. התכוונתי שהתרגיל הוא לתוספת מסה ולא לכוח. סתם הערה צדדית.
🥷

כמו שהחזקת דאמבל בצורה כזאת, לבייספס קרלז, נקראת "פטישים".
פטישים זאת אחיזה אנכית אבל, כמו שדופקים בפטיש למשל. לא אחיזה בסופיניציה.
איפה אני טועה כאן?

לא סופינציה. סופינציה זה כפות ידיים כלפי הפנים. פטישים זה כפות ידיים אחת כלפי השניה. זה חצי סיבוב, בין סופינציה לפרונציה.

לא סופינציה. סופינציה זה כפות ידיים כלפי הפנים. פטישים זה כפות ידיים אחת כלפי השניה. זה חצי סיבוב, בין סופינציה לפרונציה.
התבלבלתי, פרונציה. 🤬

אבל אין מתח כזה - פטישים.
לא מכיר כזה בספרות... 🤭

הנה הספרות:

woman-neutral-grip-pull-up.jpg

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם על העזרה, אני אמשיך להתקדם עם צ'ין אפס.
ובקשר לשאלה של סוגי המתח, האם יש אולי תשובה לשאלה איפה לדעתכם החולשה שלי(סתם מעניין לידע כללי), או שזה לא גורף ואי אפשר להסיק מזה כלום?
שוב תודה רבה רבה לכולם על העזרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית