הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב בכתף בתנועות מסוימות

• פותח/ת השרשור Sherif
  • פורסם בתאריך

Sherif

משתמש מתחיל
69
8
נק' מוניטין:
15
69
8
שלום לכולם.
אני מתאמן במכון זה בערך שבועיים, ואני מבצע תרגילים מורכבים, שכוללים ביניהם דדליפט, מתח, בנץ פרס, לחיצת כתפיים עם מוט בעמידה/דאמבלים בישיבה ומקבילים. בתרגילים האלה אני מאמין שיש מעורבות מסוימת של הכתפיים.

עכשיו, יש לי עוד קצת מה לשפר בטכניקה של הדדליפט, אני עם משקל נמוך יחסית ומשפר את הטכניקה. עם מקבילים לא הקפדתי יותר מדי על טכניקה בטיפשותי, אבל אף פעם לא היו לי כאבים בזמן מקבילים. גם בבנץ' המאמן אמר לי שהטכניקה שלי סבבה(מאמן אחלה שעוזר בתרגילים מורכבים).
העניין הוא כזה. אף פעם לא הרגשתי כאבים בכתף בשום תרגיל.
היום באתי למקבילים, והמקבילים נמצאים במתקן גרביטון, רק שאני מוריד את כל המשקל מהגרביטון ומוריד אותו למטה ולא משתמש בגרביטון(אני עושה מקבילים באחיזה צרה אם זה משנה). היום בהיתי במשהו, ולא הייתי מרוכז כל כך, ועליתי למקבילים ועמדתי על הגרביטון כמשקל ההתנגדות ממש נמוך(5 קילו) ופשוט נפלתי במהירות למטה כשאני עדיין אוחז במקבילים, וכאילו שקעתי כשהגוף שלי למטה והידיים עדיין מחזיקות, ואני לא יודע איך לתאר את מנח הכתפיים שלי באותה סיטואציה. העניין הוא שאני לא זוכר כאבים בסיטואציה הזאת. לאחר שחזרתי מהמכון וישנתי, בערך כ3 וחצי שעות מסיום האימון הרגשתי כאב לא חזק במיוחד בכתף בתנועה מסוימת. זה קרה עוד פעם או פעמיים, ואני לא מצליח לזהות את התנועה. ניסיתי לעשות תנועות שונות עם הכתף ולא כאב לי, וגם עכשיו כשאני לא עושה כלום לא כואב לי. אני לא בטוח אם אני מרגיש חולשה, אבל גם אם כן היא קלה ממש.
הכאב הוא בכתף ימין אם זה משנה.

האם אני לא צריך לדאוג? או כדאי לראות מה קורה עם זה? כדאי בינתיים לשים קרח/משהו חם באזור?

וכמובן, תודה רבה לכל מי שמנסה לעזור.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
הקפצה(אני מקווה שמותר): היום הרגשתי את הכאב בעוד כמה תנועות, למשל כשהייתי במצב של שכיבות סמיכה וישבו לי על הגב. הרגשתי את הכאב גם כשאני עושה תנועה של לקחת את יד ימין וליישר אותה שמאלה ולהרים למעלה.
מעבר לזה עשיתי היום שכיבות סמיכה(חזרה אחת) ולא הרגשתי כאב, עשיתי גם בנץ(חזרה אחת) עם מוט ריק ולא הרגשתי כאב.
האם כדאי לא לעשות תרגילים שמערבים כתפיים למשך שבוע ואז לחזור? האם להתאמן כרגיל, להקפיד על טכניקה ולהוריד משקל?
עריכה: הכאב מורגש באזור הכתף האמצעית, וכשאני מכווץ את השריר הוא לא כואב.

אני ממש צריך עזרה. תודה רבה.

נערך לאחרונה:
בעיקרון, אם לא כואב בתרגיל מסויים, אין סיבה להימנע ממנו. אבל כן כדאי לעבוד בזהירות עד שהרגישות תעבור.
במידה והרגישות קיימת גם בהורדת עומסים, עדיף לתת למקום מספר ימי מנוחה ואז לנסות שוב.
לא בטוח שקרה משהו רציני שם, אבל אם אתה רואה שהכאב ממשיך למעלה משבוע ללא הטבה, כדאי להגיע לאבחון.

• פותח/ת השרשור
בעיקרון, אם לא כואב בתרגיל מסויים, אין סיבה להימנע ממנו. אבל כן כדאי לעבוד בזהירות עד שהרגישות תעבור.
במידה והרגישות קיימת גם בהורדת עומסים, עדיף לתת למקום מספר ימי מנוחה ואז לנסות שוב.
לא בטוח שקרה משהו רציני שם, אבל אם אתה רואה שהכאב ממשיך למעלה משבוע ללא הטבה, כדאי להגיע לאבחון.
תודה רבה על התשובה. אין כאב בשום תרגיל. נדמה לי שרק בסוגי מתיחות מסוימים אני מרגיש כאב קל, וגם עכשיו כבר לא.
תודה רבה רבה בכל מקרה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית