הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם רמת ההתאוששות בין שריר לשריר היא אחידה?

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
בהנחה ואתה נותן את אותו נפח/עצימות לשרירים שונים, הם התאוששו באותו הזמן? או שיש שרירים שמתאוששים מהר יותר משרירים אחרים?
מה שהביא אותי למחשבה על השאלה הזאת היא דווקא שרירי האמה לדוגמא, בשרירי האמה אנחנו משתמשים המון בחיי היום עלמנת לאחוז דברים, כנראה שמשתמשים בשריר האמה יותר מאשר בשרירי החזה (בהנחה שמדובר באדם שאינו מתאמן) אז שרירים שמשתמשים בהם יותר ביום יום מתאוששים גם מהר יותר? מתרחשת אדפטציה של הגוף לאורך החיים ?

האם האמה/פרק כף יד(שרירם שמקיפים אותו)/ שרירי כף היד מתאוששים מהר יותר משרירים אחרים מהסיבה שמשתמשים בהם יותר?

לפי דעתי ביום יום אתה לא משתמש בשריר כל כך שהוא זקוק להתאוששות ממשית...
אבל לפי ההגיון שלי לשרירים גדולים יקח יותר זמן להתאושש משרירים קטנים... נראלי 😵‍💫🥊

במקום נפח\עצימות, נשתמש במילה סטרס. אני מקווה שברור ש3x10 לחזה ו3x10 לבייספס הוא לא אותו סטרס.
לשאלה שלך, יש הרבה שחושבים בכיוון הזה לגבי הרגליים, שריר שאנחנו מאמצים אותו במשך שנים על גבי שנים ולכן מגיב פחות לסטרס. אני לא חושב כ"כ שזה עניין של לוקח יותר עניין להתאושש כמו שזה דורש סטרס גדול יותר (שאולי גורר יותר זמן התאוששות).
יש שאומרים שבגלל אופן השימוש שלו, הוא מגיב יותר טוב לעצימות (סיבים מהירים). זה לא מבוסס ככל שידוע לי.

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי ביום יום אתה לא משתמש בשריר כל כך שהוא זקוק להתאוששות ממשית...
אבל לפי ההגיון שלי לשרירים גדולים יקח יותר זמן להתאושש משרירים קטנים... נראלי 😵‍💫🥊

תנסה לחשוב על זה שלא היית משתמש בשרירי פרק כף היד שלך
במקום נפח\עצימות, נשתמש במילה סטרס. אני מקווה שברור ש3x10 לחזה ו3x10 לבייספס הוא לא אותו סטרס.
לשאלה שלך, יש הרבה שחושבים בכיוון הזה לגבי הרגליים, שריר שאנחנו מאמצים אותו במשך שנים על גבי שנים ולכן מגיב פחות לסטרס. אני לא חושב כ"כ שזה עניין של לוקח יותר עניין להתאושש כמו שזה דורש סטרס גדול יותר (שאולי גורר יותר זמן התאוששות).
יש שאומרים שבגלל אופן השימוש שלו, הוא מגיב יותר טוב לעצימות (סיבים מהירים). זה לא מבוסס ככל שידוע לי.

לא הבנת את הכיוון שלי.
השאלה היא האם שרירים שמשתמשים בהם לעיתים תכופות יותר (בחיי היום יום) מתאוששים מהר יותר מהסיבה שהגוף עבר אדפטציה לשם שימוש בשרירים אלו עלמנת לשרוד, דוגמא:

כל דבר שאנו מחזיקים מפעיל בעיקר את שרירי כף היד (גריפ), אזי עלמנת להמשיך להחזיק דברים בתכיפות יום יומית הכף יד צריכה להתאושש מהר יותר מאשר שרירי החזה שבהם אנו נעזרים פחות.
(לא מדבר על אדם מתאמן)

השאלה היא האם שרירים שמשתמשים בהם לעיתים תכופות יותר (בחיי היום יום) מתאוששים מהר יותר מהסיבה שהגוף עבר אדפטציה לשם שימוש בשרירים אלו עלמנת לשרוד, דוגמא:

כל דבר שאנו מחזיקים מפעיל בעיקר את שרירי כף היד (גריפ), אזי עלמנת להמשיך להחזיק דברים בתכיפות יום יומית הכף יד צריכה להתאושש מהר יותר מאשר שרירי החזה שבהם אנו נעזרים פחות.
לא נראה לי, כי השימוש היומיומי הזה הוא לא השימוש שאתה עובר בחדר כושר. הרגליים התרגלו להתאושש מהצורך ללכת הרבה, אבל לא מהצורך להרים משקל תלת ספרתי לחמש חזרות מאומצות.

מרגע הלידה כל מערכות הגוף צריכות להתמודד מול עומסים שמופעלים עליהם, מערכת השריר-גיד כל הזמן עומדת כנגד עומסים כמו כוח הכבידה או עומסים חיצונים ומייצרת עוד חלבונים, מיוגלובין, מיטוכונדיות או כל חומר או איברון כדי להסתגל למצב החדש. כל בחור בריא יכול ללכת שעות, ולסחוב חפצים במשך שעות, והגוף יתרגל לעומסים ללא בעיה.
כידוע לי אין התאוששות מהירה יותר לשרירים מסויימים כלפי שרירים אחרים, אבל יש שרירים שמשתמשים בהם יותר במהלך היום לכן כנראה שיתאוששו לאט יותר משרירים פחות פעילים.
@stitch צודק, יש הבדל גדול בין להרים סקוואט כבד לבין ללכת הרבה, זה לא אותו עומס. בהליכה העומס שמופעל על הרגליים הוא מזערי לכן אפשר לבצע אותו לאורך זמן ארוך מאוד, וגם שרירי האמה לא עומדים בעומסים כל כך גדולים במהלך היום.

גם שרירי האמה לא עומדים בעומסים כל כך גדולים במהלך היום.
לא יודע מה איתך, אבל אצלי הם על הסף הגנטי מאימונים עצימים כל יום.
מין if you know what I

לא כל השרירים מתאוששים בצורה שווה- לדוגמה לעשו בייספס/טרייספס כל אימון לעומת לעשות סקוואט כל אימון יניב תוצאות שונות.

מין if you know what I

לא כל השרירים מתאוששים בצורה שווה- לדוגמה לעשו בייספס/טרייספס כל אימון לעומת לעשות סקוואט כל אימון יניב תוצאות שונות.
די בעייתי מחקרית לבדוק כאלו דברים.. יש יותר מידי גורמים שמשפיעים על ההתאוששות כמו תזונה, שינה, מאזן הורמונים, גנטיקה, עבודה יומיומית, מצבים נפשיים. זה לא כל כך פשוט.

מין if you know what I

על מה אתה מבסס את זה? אתה מבין שלהתקדם בסקוואט מ100 ק"ג ל110 ק"ג זה בערך כמו להתקדם בבייספס מדאמבל של 10 ק"ג ל11 ק"ג. אתה עדיין בטוח במה שאתה אומר?

• פותח/ת השרשור
על מה אתה מבסס את זה? אתה מבין שלהתקדם בסקוואט מ100 ק"ג ל110 ק"ג זה בערך כמו להתקדם בבייספס מדאמבל של 10 ק"ג ל11 ק"ג. אתה עדיין בטוח במה שאתה אומר?

על מה אתה מבסס השוואה כזאת? עליה של קילוהיא רחוקה ממורגשת

הזמן שיקח לך להגיע מ-60 ל-140 סקוואט קצר בהרבה מהזמן שיקח לך להגיע מ-10 ל-14 קורלז לדוגמה.
קורלז עושים פעם בשבוע, גם פעמיים. סקוואט אפשר גם 4-6, ואפילו יותר (השיטה הבולגרית). אני רוצה לראות מישהו עושה את השיטה הבולגרית לחתירה/בייספס/מתח.

הזמן שיקח לך להגיע מ-60 ל-140 סקוואט קצר בהרבה מהזמן שיקח לך להגיע מ-10 ל-14 קורלז לדוגמה.
קורלז עושים פעם בשבוע, גם פעמיים. סקוואט אפשר גם 4-6, ואפילו יותר (השיטה הבולגרית). אני רוצה לראות מישהו עושה את השיטה הבולגרית לחתירה/בייספס/מתח.

איך אתה יודע שזה אומר משהו על ההתאוששות? ההסקה פה קצת תלושה.

איך אתה יודע שזה אומר משהו על ההתאוששות? ההסקה פה קצת תלושה.
הבייספס לא יכול להתאושש מעומס של 4-6 אימונים בשבוע. הסקוואט כן. זה כבר מראה שהוא מסוגל להתאושש פחות טוב. אם הבייספס מסוגל להתאושש מ-3-4 אימונים בשבוע נניח, אני בטוח שהיו עושים אותו 3-4 פעמים בשבוע ורואים תוצאות עדיפות. תקן אותי אם אני טועה.

הבייספס לא יכול להתאושש מעומס של 4-6 אימונים בשבוע. הסקוואט כן. זה כבר מראה שהוא מסוגל להתאושש פחות טוב. אם הבייספס מסוגל להתאושש מ-3-4 אימונים בשבוע נניח, אני בטוח שהיו עושים אותו 3-4 פעמים בשבוע ורואים תוצאות עדיפות. תקן אותי אם אני טועה.
הבייספס מתאמן 3-4 פעמים בשבוע אצל כל בנאדם שעושה FBW/AB.

הבייספס מתאמן 3-4 פעמים בשבוע אצל כל בנאדם שעושה FBW/AB.
4 בוודאות לא. 3 לא אמור להיות, גם ב-FBW לא אמורים לעשות כל אימון בייספס, רק בחלק (נניח באימון הראשון והשלישי בשבוע). וגם אם הוא עובד 4 פעמים בשבוע, סקוואט יכול לעבוד הרבה יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית