הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם רמת ההתאוששות בין שריר לשריר היא אחידה?

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך

DDT

משתמש משקיע
2,759
1,971
נק' מוניטין:
4,596
2,759
1,971
בהנחה ואתה נותן את אותו נפח/עצימות לשרירים שונים, הם התאוששו באותו הזמן? או שיש שרירים שמתאוששים מהר יותר משרירים אחרים?
מה שהביא אותי למחשבה על השאלה הזאת היא דווקא שרירי האמה לדוגמא, בשרירי האמה אנחנו משתמשים המון בחיי היום עלמנת לאחוז דברים, כנראה שמשתמשים בשריר האמה יותר מאשר בשרירי החזה (בהנחה שמדובר באדם שאינו מתאמן) אז שרירים שמשתמשים בהם יותר ביום יום מתאוששים גם מהר יותר? מתרחשת אדפטציה של הגוף לאורך החיים ?

האם האמה/פרק כף יד(שרירם שמקיפים אותו)/ שרירי כף היד מתאוששים מהר יותר משרירים אחרים מהסיבה שמשתמשים בהם יותר?

4 בוודאות לא. 3 לא אמור להיות, גם ב-FBW לא אמורים לעשות כל אימון בייספס, רק בחלק (נניח באימון הראשון והשלישי בשבוע). וגם אם הוא עובד 4 פעמים בשבוע, סקוואט יכול לעבוד הרבה יותר.
אני לא עושה אף קרלז לרפואה, ואני מעביד את הבייספס שלוש פעמים בשבוע. בכל חתירה, בכל משיכה גבוהה, בכל מתח, בכל משיכה לפנים.

הבייספס לא יכול להתאושש מעומס של 4-6 אימונים בשבוע. הסקוואט כן. זה כבר מראה שהוא מסוגל להתאושש פחות טוב. אם הבייספס מסוגל להתאושש מ-3-4 אימונים בשבוע נניח, אני בטוח שהיו עושים אותו 3-4 פעמים בשבוע ורואים תוצאות עדיפות. תקן אותי אם אני טועה.

כל הדיון בהתאוששות הוא קצת קשה בלי הגדרה למהי התאוששות, שאין לי מושג איך להגדיר.
אבל אני לא רואה סיבה שלא תוכל לעבוד על הבייספס כל יום (כמובן, עומסים צריכים להבנות עם הזמן), השאלה היא, מה יהיה על השרירים שהעבודה בהם חופפת לשריר הבייספס? כמה מיומנות נדרש כדי לשפר את הטכניקה בקרלז? וכמה כבר אפשר להתחזק בזה?
בקיצור, זה כנראה יהיה דיי מטופש ולא פרקטי.

כל הדיון בהתאוששות הוא קצת קשה בלי הגדרה למהי התאוששות, שאין לי מושג איך להגדיר.
אבל אני לא רואה סיבה שלא תוכל לעבוד על הבייספס כל יום (כמובן, עומסים צריכים להבנות עם הזמן), השאלה היא, מה יהיה על השרירים שהעבודה בהם חופפת לשריר הבייספס? כמה מיומנות נדרש כדי לשפר את הטכניקה בקרלז? וכמה כבר אפשר להתחזק בזה?
בקיצור, זה כנראה יהיה דיי מטופש ולא פרקטי.
בסקוואט אפשר להגיע ל-90%-100% כל יום, ולפעמים גם יותר מפעם ביום בחלק מהימים, ולהתקדם לא רע בכלל. בבייספס זה פשוט לא פרקטי, אחרת מורידי ידיים מקצועיים היו עושים את זה. אם תעשה קורטה/סמולוב JR לבייספס אתה כנראה תפצע או לא תתקדם. לסקוואט? אתה תעוף. אם תעשה 4 תרגילים 4 סטים לבייספס פעמיים בשבוע אתה לא תראה תוצאות. לרגליים אפשר גם הרבה יותר (מניסיון).

בסקוואט אפשר להגיע ל-90%-100% כל יום, ולפעמים גם יותר מפעם ביום בחלק מהימים, ולהתקדם לא רע בכלל. בבייספס זה פשוט לא פרקטי, אחרת מורידי ידיים מקצועיים היו עושים את זה. אם תעשה קורטה/סמולוב JR לבייספס אתה כנראה תפצע או לא תתקדם. לסקוואט? אתה תעוף. אם תעשה 4 תרגילים 4 סטים לבייספס פעמיים בשבוע אתה לא תראה תוצאות. לרגליים אפשר גם הרבה יותר (מניסיון).

אתה משווה את אותו נפח לשריר גדול כמו הרגליים בתרגיל מורכב שמערב שרירים נוספים לעומת בייספס קרלז?
ועדיין זה לא אומר כלום על ההתאוששות.

בטח שכן, תשאל אנשים שעושים אמנויות לחימה, צ'ין אפס הוא הmain lift.
קשה לי להאמין שאנשים שרדו נפח ברמה של SMOLOV JR לצ'ין אפס. בכל מקרה, קשה לקבוע את זה בצורה חד משמעית, למרות שאני עדיין חושב ששרירים מסויימים יכולים להתאושש פחות.

יש הבדל בין עבודה מבודדת לעבודה כוללת.
לא רוצה להתווכח, כי זה לא מוביל לשום מקום, אבל בעיני אין שום הבדל בין התפקיד של הבייספס במתח, לבין התפקיד של הארבע ראשי בסקוואט.

לא רוצה להתווכח, כי זה לא מוביל לשום מקום, אבל בעיני אין שום הבדל בין התפקיד של הבייספס במתח, לבין התפקיד של הארבע ראשי בסקוואט.
ברור, לזה התכוונתי. לא שמתי לב שרשמתי סקוואט כי אני רגיל לרשום סקוואט בנושא של רגליים. 😃

בהנחה ואתה נותן את אותו נפח/עצימות לשרירים שונים, הם התאוששו באותו הזמן? או שיש שרירים שמתאוששים מהר יותר משרירים אחרים?
מה שהביא אותי למחשבה על השאלה הזאת היא דווקא שרירי האמה לדוגמא, בשרירי האמה אנחנו משתמשים המון בחיי היום עלמנת לאחוז דברים, כנראה שמשתמשים בשריר האמה יותר מאשר בשרירי החזה (בהנחה שמדובר באדם שאינו מתאמן) אז שרירים שמשתמשים בהם יותר ביום יום מתאוששים גם מהר יותר? מתרחשת אדפטציה של הגוף לאורך החיים ?

האם האמה/פרק כף יד(שרירם שמקיפים אותו)/ שרירי כף היד מתאוששים מהר יותר משרירים אחרים מהסיבה שמשתמשים בהם יותר?
לא, לדוגמא שרירי הבטן הם השרירים בעלי יכולת ההתאוששות הכי מהירה

@HallucinogeN כבר ענה (פחות או יותר): אתה מדבר על קרלז, שזה לא מדד לכלום. אתה לא יכול לעשות קורטה בקרלז, אבל גם לא בפשיטת ברכיים (אולי כן, זה לא כזה מעניין, ואולי כן בקרלז). מה שאתה כן יכול לעשות זה כמה עשרות טובות של עליות מתח ליום. לא הכי חכם, אבל אנשים עושים את זה בלי בעיה. וכמו שרשמתי, מתח לבייספס זה כמו סקוואט לארבע ראשי.

הויכוחים האלה נולדים על רקע של חינוך מסוים שכולנו קיבלנו במהלך האימונים: לא היית חושב שאפשר לעשות סקוואטים בנפח כזה לפני שקראת על קורטה. ויודע מה? גם לפני שקראת על SS. אני בטוח שבפעם הראשונה שנתקלת בתוכנית הזאת הרמת גבה בגלל כמות הסקוואטים. בדיוק כמו שחלק רשמו על מתח שניתן לעשות המון, או שבטן מתאוששת במהירות - למה? כי התרגלנו לחשוב שאפשר לפתוח/לסיים כל אימון בכמה סטים של מתח או בטן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית