הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מיניסקוס וסקוואט

• פותח/ת השרשור stitch
  • פורסם בתאריך

stitch

משתמש משקיע
5,836
6,264
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
18,834
5,836
6,264
יש לי קרע במיניסקוס של ברך שמאל, מתאונת דרכים שקרתה לפני יותר מעשור (ודפקה לי גם שני דיסקים בגב התחתון, אבל זה לא קשור). החלטתי שלא לעבור ארתוסקופיה, כל עוד אני לא חייב. מאז הברך מציקה לי אחת לכמה חודשים או שנים, ונרגעת. כשאני מחזק אותה (בזמנו עם כפיפות ופשיטות ברכיים, כיום עם סקוואטים) היא מרגישה הרבה יותר טוב, לפחות כך אני מרגיש.

כרגע אני בהפסקה מהסקוואטים בגלל דלקת באותו מקום, שלדברי האורטופד קרתה בגלל מאמץ יתר שהמיניסקוס לא עמד בו. אני חייב לציין שלפני שידעתי שזו דלקת וחשבתי שמדובר במתיחה/כיווץ בחלק העליון של הסולאוס - האיזור כאב נורא, אבל לא בזמן האימון. אחרי חימום ומתיחות עשיתי סקוואטים מלאים והרגשתי מצוין. הכאב חזר למחרת בבוקר.

השאלות שלי הן:
- האם יש מגבלות על האימונים בגלל קרע שכזה?
- האם רצועות ברכיים יעזרו להגן על המיניסקוס בזמן סקוואטים?

תודה.

נערך לאחרונה:
למניסקוס תפקיד חשוב בבלימת זעזועים וסיוע בייצוב הברך ועל כן חיזוק שרירים, אשר מוריד עומס מהמפרק, הוא חלק חשוב בהתמודדות עם הבעיה. הרבה פעמים (תלוי בגיל, רמת פעילות ועוד כל מיני פרמטרים) דווקא ממליצים לעבור את הניתוח ולסיים עם זה, אבל אם באמת זה מציק לך אחת לכמה חודשים או שנים, לא בטוח ששווה להתעסק עם זה.
לקרע במניסקוס מתלווים בד"כ כאבים בזויות מסויימות והגבלה בכיפוף של הברך. על כן אימון צריך להיות במסגרת טווחים ומשקלים שאינם מעוררים כאב.
מגיני ברכיים לא יכולים להחליף את תפקיד המבנה הפגוע כמו למשל בפגיעה רצועתית או בבעיה במפרק פיקה-ירך, אבל יכולים לתת תחושת בטחון שמשהו מחזיק את הברך. לא סביר שזה יעשה לך הבדל מספיק משמעותי בסקוואטים.
לגביי הכאב הנוכחי, קשה לי להתייחס לזה בלי לבדוק אותך אבל קח בערבון מוגבל את מה שנאמר לך. המילה "דלקת" נשלפת מהר מדיי ע"י רופאים ומטפלים ולא תמיד בצדק.

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה.

לגביי הכאב הנוכחי, קשה לי להתייחס לזה בלי לבדוק אותך אבל קח בערבון מוגבל את מה שנאמר לך. המילה "דלקת" נשלפת מהר מדיי ע"י רופאים ומטפלים ולא תמיד בצדק.
הוא אמר "דלקת", אבל הטיפול היחיד שהוא רשם הוא מנוחה. אני לוקח על דעת עצמי כורכום, בידיעה שלא יועיל - לא יזיק.
לקרע במניסקוס מתלווים בד"כ כאבים בזויות מסויימות והגבלה בכיפוף של הברך. על כן אימון צריך להיות במסגרת טווחים ומשקלים שאינם מעוררים כאב.
כדי לחדד - בהנחה שכשהברך בתקופה נורמלית אין לי שום בעיה לרדת לסקוואט מלא - לא צריכה להיות לי מגבלה עם הסקוואטים?

מגיני ברכיים לא יכולים להחליף את תפקיד המבנה הפגוע כמו למשל בפגיעה רצועתית או בבעיה במפרק פיקה-ירך, אבל יכולים לתת תחושת בטחון שמשהו מחזיק את הברך. לא סביר שזה יעשה לך הבדל מספיק משמעותי בסקוואטים.
שוב, כדי לחדד - אין טעם לקנות רצועות? לא יעזור?

כדי לחדד - בהנחה שכשהברך בתקופה נורמלית אין לי שום בעיה לרדת לסקוואט מלא - לא צריכה להיות לי מגבלה עם הסקוואטים?

ההתייחסות שלי היא כללית כיוון שאני לא יודע מה מצבך הספציפי, איפה הקרע ומה דרגתו.
מתי שיש כאבים כדאי לעבוד בטווח נקי מכאב. מתי שאין כאבים, תעבוד רגיל.

שוב, כדי לחדד - אין טעם לקנות רצועות? לא יעזור?

שוב, בלי לראות אותך ולזהות את מה שמגרה את הכאב קשה לתת המלצות חד משמעיות. אם יש לך חבר עם מגן ברך שאתה יכול להשאיל ולבדוק זה הכי טוב. מנסיוני, טכניקות חבישה (טייפינג) יעילות יותר במקרים כאלה.

• פותח/ת השרשור
השאלה לגבי הרצועות היתה ללא קשר לכאב, אם הן יכולות לשמור על המיניסקוס.
אבל הבנתי כבר מהתשובה השניה שכשאין כאב ניתן לעבוד רגיל, ואני מניח שזה אומר גם בלי עזרים כמו רצועות.
תודה רבה.

אם אתה לא מרגיש רע, אין מגבלות. בהתחשב בזה שעבר הרבה זמן והמצב שלך רק השתפר, אתה כנראה יכול להמשיך.
רצועות לא יעזרו בכלום, אבל knee sleeves, כאלה שרק מחממים לא יזיקו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית