הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסאי מכטרוניקה?

StrongLift

משתמש קבוע
1,146
545
נק' מוניטין:
2,827
1,146
545
אני אוטוטו מסיים י"ב.
יש לי אופציה להמשיך לי"ג-י"ד ולהוציא תואר הנדסאי (זה לא תואר אקדמי.) ו2 דיפלומות. (שאין לי מושג מה זה דיפלומה ואחת מהן זה ההנדסאי.)
השנים האלה במימון צה"ל ואז אתה חייב להתגייס לחימוש + קבע של שנתיים.
עושים גם הרבה ראיונות לכל מיני יחידות מעניינות שיש להן צורך בהנדסאים. (אפילו מטכל.)
מישהו מכיר את זה? זה שווה את זה?

המורים של המגמה אומרים לי שזה מעולה במידה ואני רוצה להמשיך להתעסק בזה בעתיד וממש ממליצים.
גם יש כל מיני סיפורי הצלחה וזה גם במימון צה"ל ככה שזה יכול לחסוך לי כסף על לימודים בעתיד. (הזדמנות ללימודים במחיר ממש זול.)
זה חוסך בהוצאת תואר מהנדס חצי שנה, שזה אמור להיות אחלה. (חצי שנה לעשות כסף.)
מעבר לזה יש המון ביקוש בשוק להנדסאים ואם משכורת לא רעה בכלל. (אבל גם לא טובה?)

זה שווה את זה?
או שזה ביזבוז של שנתיים מהחיים שלי?
מישהו אולי יודע אם אפשר להמשיך להתאמן בחיל חימוש?
יש חדרי כושר? יומיות? משהו בסגנון?
איך קבע עובד? זה כמו עבודה שאתה בא בבוקר חוזר בערב או ממשיך שירות כרגיל ביותר כסף?

זה נראה ממש טוב, כאילו להגדיל ראש וללמוד עכשיו וכבר תיהיה צעד קדימה אחרי הצבא.

אם מישהו מכיר את זה או יודע לענות על חלק מהשאלות שלי אני אשמח לעזרה!
אני לפני צבא ויש לי כמה אופציות ואני ממש מבולבל כל אופציה זה דרך אחרת לגמרי בחיים.
לך תנחש בגיל 18 מה המעשה הנכון לעוד כמה שנים? או אפילו ל3 שנים הקרובות של שירות בצבא.
מתפוצץ.😵

המון חבר'ה ביחידה שלי היו הנדסאים (חיל האוויר)
הפריוויליגיה היחידה שהייתה להם היא לקבל דרגה מוקדם יותר.
מי שנשאר לעבוד בתחום בתעשייה אווירית או משהו כזה הרוויח, הרוב פשוט השתחררו וגם לרוב אם אתה לא מעוניין אתה חותם ויתור על הקבע. לא בכל מקום מכריחים, למרות שזה מה שמוכרים לך.

המורים של המגמה אומרים לי שזה מעולה במידה ואני רוצה להמשיך להתעסק בזה בעתיד וממש ממליצים.
לא רע אם זה משהו שאתה אוהב ויש לו ביקוש כמו הנדסאי אלקטרוניקה או מכונות.

איך קבע עובד? זה כמו עבודה שאתה בא בבוקר חוזר בערב או ממשיך שירות כרגיל ביותר כסף?
מגיע בבוקר, מסיים בערב.. יום עבודה רגיל.
רק עם תורנויות שמתחלקות בין כל הנגדים (אנשי קבע).
חוץ מהדרגה לרוב או שאתה מקודם לראש מחלקה או שאתה פשוט הופך לבכיר במחלקה שלך.
מן הסתם לא כמו שירות רגיל.

תחשוב על זה כעבודה.

לא הייתי קורא לזה ככה.
צה"ל לא מחלק מתנות וגם לא נותן לאנשים להיות צעד אחד אחריו 😆

אני אוטוטו מסיים י"ב.
יש לי אופציה להמשיך לי"ג-י"ד ולהוציא תואר הנדסאי (זה לא תואר אקדמי.) ו2 דיפלומות. (שאין לי מושג מה זה דיפלומה ואחת מהן זה ההנדסאי.)
השנים האלה במימון צה"ל ואז אתה חייב להתגייס לחימוש + קבע של שנתיים.
עושים גם הרבה ראיונות לכל מיני יחידות מעניינות שיש להן צורך בהנדסאים. (אפילו מטכל.)

גם יש כל מיני סיפורי הצלחה וזה גם במימון צה"ל ככה שזה יכול לחסוך לי כסף על לימודים בעתיד. (הזדמנות ללימודים במחיר ממש זול.)
זה חוסך בהוצאת תואר מהנדס חצי שנה, שזה אמור להיות אחלה. (חצי שנה לעשות כסף.)
מעבר לזה יש המון ביקוש בשוק להנדסאים ואם משכורת לא רעה בכלל. (אבל גם לא טובה?)

זה שווה את זה?
או שזה ביזבוז של שנתיים מהחיים שלי?
מישהו אולי יודע אם אפשר להמשיך להתאמן בחיל חימוש?
יש חדרי כושר? יומיות? משהו בסגנון?

אם מישהו מכיר את זה או יודע לענות על חלק מהשאלות שלי אני אשמח לעזרה!
אני לפני צבא ויש לי כמה אופציות ואני ממש מבולבל כל אופציה זה דרך אחרת לגמרי בחיים.
לך תנחש בגיל 18 מה המעשה הנכון לעוד כמה שנים? או אפילו ל3 שנים הקרובות של שירות בצבא.
מתפוצץ.😵

הנדסאי באופן כללי זה לא תואר טוב לחיים והחסכון לתואר מהנדס לאחר מכן הוא זניח.
אם הבגרות שלך צפויה להיות מספיק טובה כדי ללמוד לימודים אקדמיים לדעתי תוותר על ההצעה.

באופן כללי זה לא תואר טוב לחיים
אני דווקא מכיר לא מעט הנדסאים שהשתלבו בתעשיות כמו רפאל ועוד חברות היי-טק למיניהם ביוקנעם ודי מרוצים מהשכר והתנאים.

אני לא משווה את זה למהנדס, אבל למה לא תואר טוב?

עדיף מתואר ראשון לדעתי, בכל אופן.

הזכרת לי את זה 2:32

"מי עובד היום באלקטרו אופטיקה? אתם עדר" חחחחחחח

אני דווקא מכיר לא מעט הנדסאים שהשתלבו בתעשיות כמו רפאל ועוד חברות היי-טק למיניהם ביוקנעם ודי מרוצים מהשכר והתנאים.

אני לא משווה את זה למהנדס, אבל למה לא תואר טוב?

עדיף מתואר ראשון לדעתי, בכל אופן.
הבעיה בתפקידי הנדסאים זה אופק קידום והתמקצעות בתחום צר יחסית. לכן שאלתי מה האלטרנטיבות שלו מבחינת לימודים בהמשך

הבעיה בתפקידי הנדסאים זה אופק קידום והתמקצעות בתחום צר יחסית. לכן שאלתי מה האלטרנטיבות שלו מבחינת לימודים בהמשך

במקצוע מבוקש כיום כמו הנדסאי אלקטרוניקה עם התמקצעות במנועים/גנרטורים,האם עדיין היית מציע לוותר על זה?

במקצוע מבוקש כיום כמו הנדסאי אלקטרוניקה עם התמקצעות במנועים/גנרטורים,האם עדיין היית מציע לוותר על זה?
א. מה זה מקצוע מבוקש? גם למה שיש המון ביקוש היום אין שום הבטחה שיהיה ביקוש בעוד 5 שנים
ב. ההחלטה לוותר או לבחור במשהו צריכה להיות מול חלופה אחרת. למי שיש לו אפשרות ללמוד תואר בהנדסה (בגרות של 5 יחידות מתמטיקה, מקצוע ריאלי מוגבר וממוצע טוב) אני אמליץ ללכת ללמוד הנדסה ולא להיות הנדסאי אם החלופה היא ללמוד מנהל עסקים במכללה ברמה נמוכה אז הנדסאי עדיף.
בקיצור תפקידי הנדסאים הם לרוב מאוד טכניים ויש בהם פחות אופציות להתפתחות וקידום מה שכמובן משפיע על השכר.

ליחידות מיוחדות לוקחים בד''כ אנשים שעברו מיונים קודם לכן.
ושנתיים קבע בחימוש נשמע רע מאד.
זכור לי מישהו שרץ עם תחתונים בהשבעה בכדי לברוח מחימוש,מי זוכר?

הציעו לי להיות הנדסאי אלקטרוניקה אבל סירבתי מכמה סיבות אצלי היה השתתפות עצמית באורט בראודה של כ2-3 אלף לשנת לימוד הם טענו שזה יוצא כ80-90 אחוז שהם מממנים אמא שלי ואני חישבנו יצא שהם מממנים רק 50-60 אחוז התואר הנדסאי במידה ותצא לאזרחות לא יהיה שווה כמו מהנדס והם אמרו שלא בטוח שמקומות אחרים יקבלו את זה... אז זה גם לא שווה כי זה רחוק ולכן אני יצטרך להשכיר בית ולדאוג לעצמי הרבה יותר... מאשר בבית אתה צריך לממן את הדיור של עצמך יש לך שם מאונות בכ600 שקלים לחודש שלא כוללים אוכל!!!!!!!
הם טוענים ליחס אישי אבל היה שם אחד שהם הביאו ואמרו שהוא מצטיין היה שם אחד שהיה ביג-יד לא זוכר כבר והוא לא היה המצטיין שלהם הם פשוט לא הכירו אותו (זה שהציג את הפרוייקט וטען שהוא מכיר את כולם וכל זה...) בנוסף אתה לומד המון שעות ככה שאתה לא תוכל לצאת לבלות וכל זה הקיצר זה לא שווה את זה... אני מאבטח מתקנים עושה כסף וכשאני ישתחרר אני כבר ידע מה אני רוצה בצורה הרבה הרבה יותר טובה... ואני יוכל לממן את זה למרות שאני כבר יודע מה אני רוצה לעשות...

א. מה זה מקצוע מבוקש? גם למה שיש המון ביקוש היום אין שום הבטחה שיהיה ביקוש בעוד 5 שנים
ב. ההחלטה לוותר או לבחור במשהו צריכה להיות מול חלופה אחרת. למי שיש לו אפשרות ללמוד תואר בהנדסה (בגרות של 5 יחידות מתמטיקה, מקצוע ריאלי מוגבר וממוצע טוב) אני אמליץ ללכת ללמוד הנדסה ולא להיות הנדסאי אם החלופה היא ללמוד מנהל עסקים במכללה ברמה נמוכה אז הנדסאי עדיף.
בקיצור תפקידי הנדסאים הם לרוב מאוד טכניים ויש בהם פחות אופציות להתפתחות וקידום מה שכמובן משפיע על השכר.
אם נגיד אני תלמיד מכטרוניקה 6 יחידות ממוצע בין 90 ל-100
ומתמטיקה 5 יחידות ממוצע נגיד 70-75 (פשוט רק עכשיו עליתי ל-5 יחידות)
ולא לומד פיזיקה בכלל

האם יש לי סיכוי טוב להתקבל לטכניון במטרה להוציא תואר בהנדסת מכונות?
והאם יש צורך בשיפור הציון במתמטיקה אחרי צבא (אני יודע שחובה ללמוד פיזיקה לפני) או שיש בונוס או משהו שיעזור לי?

נ.ב.
אני רוסי 😄

אם נגיד אני תלמיד מכטרוניקה 6 יחידות ממוצע בין 90 ל-100
ומתמטיקה 5 יחידות ממוצע נגיד 70-75 (פשוט רק עכשיו עליתי ל-5 יחידות)
ולא לומד פיזיקה בכלל

האם יש לי סיכוי טוב להתקבל לטכניון במטרה להוציא תואר בהנדסת מכונות?
והאם יש צורך בשיפור הציון במתמטיקה אחרי צבא (אני יודע שחובה ללמוד פיזיקה לפני) או שיש בונוס או משהו שיעזור לי?

נ.ב.
אני רוסי 😄

אל תשכח שזה גם תלוי ב פסיכומטרי שלך.
מציע לך ללמוד עוד מקצוע הרחבה בהיקף של 5 יחידות לפחות בשביל הבונוס.

אל תשכח שזה גם תלוי ב פסיכומטרי שלך.
מציע לך ללמוד עוד מקצוע הרחבה בהיקף של 5 יחידות לפחות בשביל הבונוס.
יש לי ביולוגיה 5 יחידות ממוצע יהיה הגיד 90+ (מתחרט שלא בחרתי פיזיקה בזמנו בגלל המחסור בצ׳וצ׳יות לעומת ביולגיה)

רק במקצועות היסטוריה ואזרחות תוקעים אותי ממש חזק.
המורה שלי להיסטוריה שונאת אותי ומביאה לי ציון סתם ולאף אחד לא אכפת, סעמק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית