הנדסאי מכטרוניקה?

הממוצע משנה משהו ?
נגיד תלמיד עם 45 יחידות הרחבה ממוצע 90~ בלי הבונוסים במקצעות המדעיים (3) עם ממוצע 70~ במקצועות ההומניים. הממוצע המונמך בגלל המקצועות ההומניים ישנה משהו ?

אם נגיד אני תלמיד מכטרוניקה 6 יחידות ממוצע בין 90 ל-100
ומתמטיקה 5 יחידות ממוצע נגיד 70-75 (פשוט רק עכשיו עליתי ל-5 יחידות)
ולא לומד פיזיקה בכלל

האם יש לי סיכוי טוב להתקבל לטכניון במטרה להוציא תואר בהנדסת מכונות?
והאם יש צורך בשיפור הציון במתמטיקה אחרי צבא (אני יודע שחובה ללמוד פיזיקה לפני) או שיש בונוס או משהו שיעזור לי?

נ.ב.
אני רוסי 😄
בעיקרון זה תלוי בסכם שלך, שזה שקלול של בגרויות ופסיכומטרי. על 5 יחידות מטמטיקה יש גם בונוס בציון בחישוב הממוצע.
בעיקרון אתה לא חייב ללמוד פיזיקה לפני, זתומרת עדיף שיהיה ידע אבל לא חייב שיהיה לך בגרות בפיזיקה, אם אין לך אתה יכול לעשות מבחן סיווג בפיזיקה מתישהו בשני הסמסטרים הראשונים ולעבור אותו (זה מה שאני עשיתי, לא היה לי פיזיקה בבגרות)
אתה יכול להיכנס לכאן:
http://www.psychometry.co.il/psychometry/technion_sums.php
לשים את הציונים שלך ולראות ממוצע
@RussianHotGirl זה הלינק למחשבון שמחשב לך את הסכם:
http://admissions.technion.ac.il/calculator/

נגיד תלמיד עם 45 יחידות הרחבה ממוצע 90~ בלי הבונוסים במקצעות המדעיים (3) עם ממוצע 70~ במקצועות ההומניים. הממוצע המונמך בגלל המקצועות ההומניים ישנה משהו ?
לעשות מעל 30 יחידות בגרות זה פשוט מטומטם ולרוב גם כישלון. אין בזה שום ייעול ועדיף להתרכז במקצועות הליבה ולהוציא בהם ציונים גבוהים מאשר להתפזר למקצועות חסרי תועלת ברמה תיכנוית (לשמתי הבנתי את זה בכיתה י'ב והתחלתי לצאת מכל מיני כיתות שהגברתי בזמנו - אבל עדיין הייתי תלמיד כושל ככה שזה לא עזר לי)

לעשות מעל 30 יחידות בגרות זה פשוט מטומטם ולרוב גם כישלון. אין בזה שום ייעול ועדיף להתרכז במקצועות הליבה ולהוציא בהם ציונים גבוהים מאשר להתפזר למקצועות חסרי תועלת ברמה תיכנוית (לשמתי הבנתי את זה בכיתה י'ב והתחלתי לצאת מכל מיני כיתות שהגברתי בזמנו - אבל עדיין הייתי תלמיד כושל ככה שזה לא עזר לי)
עדיף 100 באזרחות ובלי פיזיקה מאשר 75 באזרחות ו95 בפיזיקה ?

זה פשוט,
מי שיכול מבחינות כאלו ואחרות לעשות תואר בהנדסה - שיעשה.
הנדסאי פחות כדאי, מכלל הבחינות שכבר ציינו

נערך לאחרונה:
כל מקצוע מדעי של 5 יחידות מעלה את הממוצע אז אני לא מבין מה משה מנסה להגיד
נכון. לדעתי אם אתה יכול לקחת הרבה מקצועות של 5 יחידות ולהוציא ציונים יפים בכולם אז זה כדאי כי באמת מעלה את הממוצע, ואז פחות משנה אם יש לך 70 או 90 באזרחות למשל

@Alikk1998 מה שחשוב בשורה התחתונה זה רק הממוצע ולא כמות היחידות. כלומר כל מקצוע מוגבר שלא מביא לציון משוקלל של 105 ומעלה מיותר בעיקר אם הוא עלול לפגוע במקצוע מוגבר אחר.
@Alikk1998 מה שחשוב בשורה התחתונה זה רק הממוצע ולא כמות היחידות. כלומר כל מקצוע מוגבר שלא מביא לציון משוקלל של 105 ומעלה מיותר בעיקר אם הוא עלול לפגוע במקצוע מוגבר אחר.

אני לא מרבה להגיב, אבל תישמר מהדבר הזה! הטעות הכי גדולה שתעשה איי פעם

אם נגיד אני תלמיד מכטרוניקה 6 יחידות ממוצע בין 90 ל-100
ומתמטיקה 5 יחידות ממוצע נגיד 70-75 (פשוט רק עכשיו עליתי ל-5 יחידות)
ולא לומד פיזיקה בכלל

האם יש לי סיכוי טוב להתקבל לטכניון במטרה להוציא תואר בהנדסת מכונות?
והאם יש צורך בשיפור הציון במתמטיקה אחרי צבא (אני יודע שחובה ללמוד פיזיקה לפני) או שיש בונוס או משהו שיעזור לי?

נ.ב.
אני רוסי 😄
בתור אחד שמכיר מעט את תחום ההנדסה (ומכונות בפרט), הסכם בד"כ אינו מהווה מגבלה מיוחדת. תצטרך לשפר, אז תשפר...
הסכם הנדרש לתחום הנדסת המכונות הוא לא מהגבוהים (בטכניון ובשאר האוניברסיטאות) אבל חשוב לקחת בחשבון שציון סכם נדרש נמוך לא מעיד על הקושי בלימודים האקדמיים עצמם.
אין יתרון בולט למי שלמד פיזיקה בתיכון והשנה הראשונה בה נלמדים קורסי התשתית הבסיסיים הם המסנן העיקרי.

כמו שאמרו לך הכל זה תלוי בנאדם ומשתנה. הנדסאי זה תואר עדיף על תואר הומני כללי כזה או אחר מבחינת תעסוקתית.
אם יש לך 5 מתמטיקה 5 אנגלית 5 פיזיקה לך על מהנדס ישר.
בכל אופן אם יש לך אפשרות למימון ולשבת ללמוד בשקט זה טוב. כי אחרי הצבא אתה צריך לממן ולדאוג לעצמך -דירה, חשבונות, אוכל, עבודה שזה גוזל ממך זמן ללימודים. אם ההורים יממנו אותך תעשה מהנדס אם לא אז הנדסאי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית