הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון דיברתי עם פרופסור לביוכימיה לגבי צריכת שומנים, הוא הפתיע..

• פותח/ת השרשור Y.M.S
  • פורסם בתאריך

Y.M.S

משתמש מתחיל
15
3
נק' מוניטין:
-27
15
3
שלום,
דיברתי לפני כמה ימים עם קרוב משפחה שהוא פרופסור לביוכימיה, אשר חקר עמוקות את נושא התזונה בחיטוב.
גם אני למדתי ביוכימיה בתיכון אז יכולתי להתמקד בהבנה טיפה יותר מהאדם הממוצע.

הוא טען כמה דברים:
א. בין אם תאכל פחמימה מורכבת או פשוטה, ממתקים או פסטה מלאה, זה לא ממש משנה.. פחמימות הופכות לשומן. כמובן שהם גם ממלאות את מאגרי הגליקוגן.
הסוכר (הפחמימה) נכנס לתא השומן, וכחלק מתהליך האגירה, הוא מגדיל את גודלו ובכך גודלת רקמת השומן. (בהשמנה- אין גדילה במספר של תאי שומן, אלא גדילה של גודל התאים הקיימים).
ב. בצריכת שמן או שומן מכל סוג שהוא- הגוף ישתמש בכמות השמן או השומן לשם תפקוד חיוני ויום יומי, אבל לא יגדיל את רקמת השומן.
זאת אומרת- אם תאכל שומן או שמן- אתה לא תשמין. אתה תוציא את מה שאתה לא צריך דרך היציאות שלך.

מה אתם חושבים על זה?

משום מה בפקולטות להנדסה ופיסיקה מרצים כמעט ולא מדברים ככה.

כי זה יותר מדע מדוייק שם ופחות אידנבידואלי לכן יש יותר קונצנזוס. חוץ מזה בפקולטה הזו לא מדברים בכלל, אז זו יכולה להיו תאחת הסיבות...
תתפלאו. היה לי פרופסור לפיזיקה באוניברסיטה העברית, שהעביר קורס בפיזיקה מודרנית (מודרנית, רבאק!), ואחרי אחת ההרצאות כששאלתי אותו שאלות הבהרה על תורת היחסות הכללית ועקמומיות היקום (בעקבות ספר שקראתי), הוא הסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח ואמר: "לא, לא... כוח המשיכה זה ניוטון! מה קשור איינשטיין?" אמרתי תודה רבה ויצאתי מהר משם כדי לא להדבק.

כוח המשיכה זה ניוטון! מה קשור איינשטיין?"
והוא צדק, כמובן. היחסות הכללית לא מדברת על כוחות אלא על עקמומיות המרחב כמה שגורם לגופים לנוע במסלול שאינו קו ישר אוקילידי. ניוטון דיבר על הגרביטציה כמפעילת כוח, ולכן גם תאוצה, ובכך גורמת למסלולים הבליסטיים המוכרים. לפי אינשטיין כל זה רק קירוב, ומה שקורה בבסיס הוא שהמסה גורמת לעיקום המרחב-זמן, והגופים נופלים להם לאורך "קוים ישרים" במרחב שאינו אוקלידי.

והוא צדק, כמובן. היחסות הכללית לא מדברת על כוחות אלא על עקמומיות המרחב כמה שגורם לגופים לנוע במסלול שאינו קו ישר אוקילידי. ניוטון דיבר על הגרביטציה כמפעילת כוח, ולכן גם תאוצה, ובכך גורמת למסלולים הבליסטיים המוכרים. לפי אינשטיין כל זה רק קירוב, ומה שקורה בבסיס הוא שהמסה גורמת לעיקום המרחב-זמן, והגופים נופלים להם לאורך "קוים ישרים" במרחב שאינו אוקלידי.
אתה מסביר לי דברים שהיום אני מכיר קדימה ואחורה. רק מה הקשר ל"הוא צדק כמובן"? איינשטיין הראה מה מהות כוח המשיכה, מאיפה נובע הכוח שאנחנו מדמים כמשיכה. לענות "ניוטון" זה כמו לתת דוס 2.0 למישהו ששואל על ווינדוס 7.

סליחה, אני לא מכיר אותך כך שאין לי מושג עד כמה אתה מכיר את תורת היחסות הכללית. לא התכוונתי, חלילה, לזלזל. לטובת האחרים:

ניוטון: F = G M1*M2/R2 (כאשר F הוא הכוח המופעל בין שתי המסות).

איינשטיין:

upload_2015-2-4_17-43-46.png

שום "כוח" לא מופיע במשוואה, אלא "שדה" שהוא מושג אחר (אכן קרוב).

מכאן שהערתו של המרצה היתה נכונה, לפחות חלקית, אם כי ללא ספק הוא היה צריך להסביר את עצמו כך שלא תצא משם עם ההרגשה שהוא אידיוט גמור. קשה לי להאמין שפרופ' לפיזיקה לא יודע את מה שאני יודע (וככל הנראה, גם אתה יודע) בנושא.

Yipeee!

אני קורא כאן על כל החבר'ה ששוקלים 60 ק"ג ולוחצים 120 ק"ג(1), ומתנחם בכך שלפחות הצלחה אחת יש לי היום...
_________
(1) לו רק הייתי מצליח ללחוץ 60 ק"ג הייתי אומר שהם תמונת ראי שלי...

שומן לא משמין וזה בדוק. כששומן בא ביחד עם פחמימות, הפחמימות מעלות אינסולין והגוף מתחיל לאגור שומן. אין קשר בכלל לקלוריות. אתה יכול לאכול 1000 קלוריות ביום מפחמימה, לשמור על אינסולין גבוה ולהשמין. מצד שני אתה יכול לאכול 5000 קלויות שומן ולשמור על אינסולין נמוך ולא תשמין. אפשר לחפש בגוגל יש איזה ניסוי שעשו ורואים את זה.

תתפלאו. היה לי פרופסור לפיזיקה באוניברסיטה העברית, שהעביר קורס בפיזיקה מודרנית (מודרנית, רבאק!), ואחרי אחת ההרצאות כששאלתי אותו שאלות הבהרה על תורת היחסות הכללית ועקמומיות היקום (בעקבות ספר שקראתי), הוא הסתכל עלי כאילו נפלתי מהירח ואמר: "לא, לא... כוח המשיכה זה ניוטון! מה קשור איינשטיין?" אמרתי תודה רבה ויצאתי מהר משם כדי לא להדבק.
בעברית זה לא קורס עם מלא מרצים אורחים?

יכול להיות שהוא סתם שמוק אידיוט שלא אוהב לענות על שאלות ורצה שתרד ממנו?
הרי זה לא הקורס שלו והוא לא מקבל עליו חוות דעת מהסטודנטים בסוף הסמסטר.

וגם אם הוא התכוון לכך שלא כלכך מתייחסים לכוחות בפיסיקה מודרנית זו עדיין תגובה טיפשית, הוא יכל להסביר.

בעברית זה לא קורס עם מלא מרצים אורחים?

יכול להיות שהוא סתם שמוק אידיוט שלא אוהב לענות על שאלות ורצה שתרד ממנו?
הרי זה לא הקורס שלו והוא לא מקבל עליו חוות דעת מהסטודנטים בסוף הסמסטר.

וגם אם הוא התכוון לכך שלא כלכך מתייחסים לכוחות בפיסיקה מודרנית זו עדיין תגובה טיפשית, הוא יכל להסביר.
כן! בדיוק, זה הקורס הזה.

מאד יכול להיות שהוא לא רצה להקשיב לשאלות וניסה לחפף אותי. אבל זו בהחלט תגובה מטומטמת. לדעתי הוא פשוט לא הבין אותי ולא ממש טרח להקשיב לי, פשוט שמע מילה וחצי מהשאלה וענה משהו בכיוון הכללי.

שומן לא משמין וזה בדוק. כששומן בא ביחד עם פחמימות, הפחמימות מעלות אינסולין והגוף מתחיל לאגור שומן. אין קשר בכלל לקלוריות. אתה יכול לאכול 1000 קלוריות ביום מפחמימה, לשמור על אינסולין גבוה ולהשמין. מצד שני אתה יכול לאכול 5000 קלויות שומן ולשמור על אינסולין נמוך ולא תשמין. אפשר לחפש בגוגל יש איזה ניסוי שעשו ורואים את זה.
כל דבר שהוא נעשה בצורה קיצוניות לא מומלץ. לעבור את המאזן קלוריות באופן קיצוני ולהגיד שלא תשמין נשמע סתם הצהרה לא מוכחת.

עד שיוכח אחרת המאזן קלוריות הוא מה שמכריע את הכף לטוב או לרע (תוך שמירה על תזונה נורמלית ולא טיפשית).

אפשר לחפש בגוגל יש איזה ניסוי שעשו ורואים את זה.
יהיה קצת יותר מועיל אם תעשה את החיפוש בגוגל (אנחנו לא יודעים את מילות המפתח) ותיתן קישור לניסוי שהראה שאפשר לאכול 5000 קלוריות ליום ולא להעלות במשקל (אלא אם כן אתה בעיצומו של הטור דה פרנס).

אתה מסביר לי דברים שהיום אני מכיר קדימה ואחורה. רק מה הקשר ל"הוא צדק כמובן"? איינשטיין הראה מה מהות כוח המשיכה, מאיפה נובע הכוח שאנחנו מדמים כמשיכה. לענות "ניוטון" זה כמו לתת דוס 2.0 למישהו ששואל על ווינדוס 7.

אתה משווה את ניוטון לדוס 2.0?? אתה רוצה באן??? כי אני יכול! 😡😡

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית