הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון דיברתי עם פרופסור לביוכימיה לגבי צריכת שומנים, הוא הפתיע..

• פותח/ת השרשור Y.M.S
  • פורסם בתאריך

Y.M.S

משתמש מתחיל
15
3
נק' מוניטין:
-27
15
3
שלום,
דיברתי לפני כמה ימים עם קרוב משפחה שהוא פרופסור לביוכימיה, אשר חקר עמוקות את נושא התזונה בחיטוב.
גם אני למדתי ביוכימיה בתיכון אז יכולתי להתמקד בהבנה טיפה יותר מהאדם הממוצע.

הוא טען כמה דברים:
א. בין אם תאכל פחמימה מורכבת או פשוטה, ממתקים או פסטה מלאה, זה לא ממש משנה.. פחמימות הופכות לשומן. כמובן שהם גם ממלאות את מאגרי הגליקוגן.
הסוכר (הפחמימה) נכנס לתא השומן, וכחלק מתהליך האגירה, הוא מגדיל את גודלו ובכך גודלת רקמת השומן. (בהשמנה- אין גדילה במספר של תאי שומן, אלא גדילה של גודל התאים הקיימים).
ב. בצריכת שמן או שומן מכל סוג שהוא- הגוף ישתמש בכמות השמן או השומן לשם תפקוד חיוני ויום יומי, אבל לא יגדיל את רקמת השומן.
זאת אומרת- אם תאכל שומן או שמן- אתה לא תשמין. אתה תוציא את מה שאתה לא צריך דרך היציאות שלך.

מה אתם חושבים על זה?

תודה. כשכתבת "יש איזה ניסוי שעשו" חשבתי שהתכוונת לניסוי מדעי מבוקר, לא לעדות עצמית באתר מסחרי. אגב, עפ"י עדותו שלו הבחור כן עלה במשקל (1.3 ק"ג) אלא שזאת עליה קטנה בהרבה מהצפי לפי חישוב פשוט של העודף הקלורי, אם אתה מאמין לכל מה שהוא מספר שם. אני לא הצלחתי להבין איך הוא מגיע ל 5794 קלוריות ביום (עצם פרסום מספר מדוייק שכזה משאיר אותי עם תחושה לא נוחה, בלשון המעטה), כי הוא לא מפרט כמויות בתפריט שלו.

מישהו בקהל מוכן לערוך ניסוי כזה על עצמו? אתה מוכן לערוך ניסוי כזה?

תודה. כשכתבת "יש איזה ניסוי שעשו" חשבתי שהתכוונת לניסוי מדעי מבוקר, לא לעדות עצמית באתר מסחרי. אגב, עפ"י עדותו שלו הבחור כן עלה במשקל (1.3 ק"ג) אלא שזאת עליה קטנה בהרבה מהצפי לפי חישוב פשוט של העודף הקלורי, אם אתה מאמין לכל מה שהוא מספר שם. אני לא הצלחתי להבין איך הוא מגיע ל 5794 קלוריות ביום (עצם פרסום מספר מדוייק שכזה משאיר אותי עם תחושה לא נוחה, בלשון המעטה), כי הוא לא מפרט כמויות בתפריט שלו.

מישהו בקהל מוכן לערוך ניסוי כזה על עצמו? אתה מוכן לערוך ניסוי כזה?

אז האמת שיש הרבה אנשים שעושים את זה. זה נקרא דיאטה קטוגנית. ברור שזה לא מוקצן כמו בניסוי.
בעקרון התזונה מבוססת מ70% שומן (כמה שיותר רווי), 20-25% חלבון והשאר פחמימות. לא סופרים קלוריות כמובן, אוכלים לשובע. שמנים ירדו במשקל, רזים פשוט ישארו על אותו משקל בערך.
זה טיפה יותר מורכב כי כל אחד והגוף שלו והכניסה שלו לקיטוזיס לוקח טיפה זמן להסתגל כי הגוף של כולנו רגיל לעבוד על סוכרים.
אני גם אוכל ככה ונמצא בקיטוזיס. לא ניסיתי את זה עדיין בתכנית טובענית כמו ss אבל אני אנסה בהמשך.

אז האמת שיש הרבה אנשים שעושים את זה. זה נקרא דיאטה קטוגנית. ברור שזה לא מוקצן כמו בניסוי.
בעקרון התזונה מבוססת מ70% שומן (כמה שיותר רווי), 20-25% חלבון והשאר פחמימות. לא סופרים קלוריות כמובן, אוכלים לשובע. שמנים ירדו במשקל, רזים פשוט ישארו על אותו משקל בערך.
זה טיפה יותר מורכב כי כל אחד והגוף שלו והכניסה שלו לקיטוזיס לוקח טיפה זמן להסתגל כי הגוף של כולנו רגיל לעבוד על סוכרים.
אני גם אוכל ככה ונמצא בקיטוזיס. לא ניסיתי את זה עדיין בתכנית טובענית כמו ss אבל אני אנסה בהמשך.

אני גם הייתי בקטוזיס במשך שבעה חודשים (רציתי לראות מה זה עושה מבחינה בריאותית יותר מאשר מבחינת משקלי עבודה במכון).
במכון עליתי במשקלי העבודה אבל הגעתי מהר מאוד לפלטו בכל המשקלים. מבחינת בריאות (משקל ובדיקות דם), הרופא אמר לי שהוא בחיים לא ראה אדם בריא כל-כך (כולסטרול נמוך, טריגליצרידים בריצפה, אינסולין נמוך וגלוקוז נמוך בנורמה, HDL בשמיים וLDL נמוך מידי בשביל שיהיה אפשר לזהות אותו בבדיקה). הבעיה היחידה היא שזאת דיאטה מאוד טובענית ובמקרה שלי התעסקתי יותר מידי עם אוכל

LDL נמוך מידי בשביל שיהיה אפשר לזהות אותו בבדיקה
פעם ראשונה שאני שומע על ממצא כזה.

(לא הייתי מעיר אילו זה לא הופיע גם בתגובה של קודמך: SS היא לא תוכנית טובענית. אי אפשר לטבוע עם כל השומן שצוברים).

פעם ראשונה שאני שומע על ממצא כזה.

(לא הייתי מעיר אילו זה לא הופיע גם בתגובה של קודמך: SS היא לא תוכנית טובענית. אי אפשר לטבוע עם כל השומן שצוברים).

לא הבנתי אם החלק של ה-SS היה מכוון אליי.. אם כן, בכל מקרה, בזמנו שעשיתי את הקטוגנית עשיתי אימון AB ולא SS

אז אתה בטח יודע ששומן לא משמין
כתבתי "מכיר", לא כתבתי "מסכים עם". אני מכיר גם את תיאוריית הכבידה של אריסטו, אבל לא מנסה ליישם אותה.
לא הבנתי אם החלק של ה-SS היה מכוון אליי.. אם כן, בכל מקרה, בזמנו שעשיתי את הקטוגנית עשיתי אימון AB ולא SS
לא ממש משנה, שניכם טעיתם באיות של המילה "תובענית". סליחה על הניג'וס.

כתבתי "מכיר", לא כתבתי "מסכים עם". אני מכיר גם את תיאוריית הכבידה של אריסטו, אבל לא מנסה ליישם אותה.

לא ממש משנה, שניכם טעיתם באיות של המילה "תובענית". סליחה על הניג'וס.

חחח מקובל

אני לא יודע איך קטוגנית תעבוד בתכנית כמו SS שבעקרון אתה צריך פשוט להשמין כדי להרים יותר. אפשר לאכול המון שומן שפשוט מתנדף מהגוף כחלק מתהליכים ולא נאגר. אבל אני לא יודע אם זה יתן אותה אנרגיה כמו פחמימות. צריך לבדוק

ויש גם את זה: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10919929 עם המסקנה: "There was no significant difference in fat balance during controlled overfeeding with fat, fructose, glucose, or sucrose.". אני בטוח שאם נמשיך להסתובב בפאבמד נמצא עוד ועוד מחקרים עם כל מסקנה שהיא. די מדכא.

זאת אחת הבעיות במדעי תזונה.... אף פעם לא מקבלים תוצאות זהות בשום מחקר כמעט (וגם למקורות המימון יש לצערי השפעה על תוצאות המחקר)...
בעיה נוספת היא העובדה שהמחקרים הללו הם קצרים (מקסימום שבועיים) ולכן אי אפשר באמת להסיק מה יהיו ההשפעות בטווח הארוך (אפילו במחקר האחרון שפירסמת, אם תקרא את הגירסא המלאה שלו, אתה תראה שאפילו במשך 96 השעות שבהן הוא מתרחש, מתרחשים שינויים במטאבוליזם של הנוטריינטים השונים).
הנה מי שמימן את המחקר האחרון שפיסרמת.....
2 Supported by a research grant from The Sugar Bureau, London

אפילו במחקר האחרון שפירסמת
כן, מוסכם, זה מה שמדכא בעניין (רק לחשוב על כל המרגרינה שהאמא הטובה שלי הלעיטה אותי בה כי "חמאה זה לא בריא" עושה לי צמרמורת).

אני לא יכול שלא להעיר שאני רק הבאתי קישור לאותו מחקר, אני לא פירסמתי אותו 😃

היו התרופפות במשמעת, ירידה במוטיבציה, והתדרדרות בכללי.
פעם הבאה אל תשאיר אותנו לבד.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית