הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

דיון דיברתי עם פרופסור לביוכימיה לגבי צריכת שומנים, הוא הפתיע..

• פותח/ת השרשור Y.M.S
  • פורסם בתאריך

Y.M.S

משתמש מתחיל
15
3
נק' מוניטין:
-27
15
3
שלום,
דיברתי לפני כמה ימים עם קרוב משפחה שהוא פרופסור לביוכימיה, אשר חקר עמוקות את נושא התזונה בחיטוב.
גם אני למדתי ביוכימיה בתיכון אז יכולתי להתמקד בהבנה טיפה יותר מהאדם הממוצע.

הוא טען כמה דברים:
א. בין אם תאכל פחמימה מורכבת או פשוטה, ממתקים או פסטה מלאה, זה לא ממש משנה.. פחמימות הופכות לשומן. כמובן שהם גם ממלאות את מאגרי הגליקוגן.
הסוכר (הפחמימה) נכנס לתא השומן, וכחלק מתהליך האגירה, הוא מגדיל את גודלו ובכך גודלת רקמת השומן. (בהשמנה- אין גדילה במספר של תאי שומן, אלא גדילה של גודל התאים הקיימים).
ב. בצריכת שמן או שומן מכל סוג שהוא- הגוף ישתמש בכמות השמן או השומן לשם תפקוד חיוני ויום יומי, אבל לא יגדיל את רקמת השומן.
זאת אומרת- אם תאכל שומן או שמן- אתה לא תשמין. אתה תוציא את מה שאתה לא צריך דרך היציאות שלך.

מה אתם חושבים על זה?

תודה. כשכתבת "יש איזה ניסוי שעשו" חשבתי שהתכוונת לניסוי מדעי מבוקר, לא לעדות עצמית באתר מסחרי. אגב, עפ"י עדותו שלו הבחור כן עלה במשקל (1.3 ק"ג) אלא שזאת עליה קטנה בהרבה מהצפי לפי חישוב פשוט של העודף הקלורי, אם אתה מאמין לכל מה שהוא מספר שם. אני לא הצלחתי להבין איך הוא מגיע ל 5794 קלוריות ביום (עצם פרסום מספר מדוייק שכזה משאיר אותי עם תחושה לא נוחה, בלשון המעטה), כי הוא לא מפרט כמויות בתפריט שלו.

מישהו בקהל מוכן לערוך ניסוי כזה על עצמו? אתה מוכן לערוך ניסוי כזה?
איזה ניסוי נעשה?
אני מחליף את רוב הקלוריות שלי בשומנים טובים עכשיו ועושה בבוקר צריכה חד פעמית של פחמימות.

Pubmed זו פשוט אתר שמקבץ את כל המחקרים מהג׳ורנלים עצמם ככה שאתה כן ״קורא״ ג׳ורנלים. מה שאתה קורא אבל זה אבסטרקטים, שזה תקצירי המחקר וזה ממש לא אותו הדבר כמו לקרוא את המחקרים המלאים ולכן כתבתי מה שכתבתי בהודעה לפני כן.

אם הדבר מתאפשר אני קורא את כל המחקר. יש מחקרים שלא מאפשרים לראות את המחקר המלא ללא מנוי בתשלום ולכן אני מוגבל רק לאבסטראקט.

איזה ניסוי נעשה?
תאכל 5000 קלוריות ליום, רובן משומן רווי, בלי לשנות שום דבר אחר באורח החיים שלך, ודווח אחרי חודש מה קרה למשקל שלך. בדיקות דם לפני ואחרי יהיו תוספת נחמדה.

דיסקליימר: לא, אני לא באמת מציע לך לנסות.

תאכל 5000 קלוריות ליום, רובן משומן רווי, בלי לשנות שום דבר אחר באורח החיים שלך, ודווח אחרי חודש מה קרה למשקל שלך. בדיקות דם לפני ואחרי יהיו תוספת נחמדה.

דיסקליימר: לא, אני לא באמת מציע לך לנסות.
תאכל אתה 5000 קלוריות!!! אם כבר 3-3.5 אני מוכן

לא צריך לצעוק, חשבתי שאתה שואל איזה ניסוי הצעתי.
צחקתי חחחח אבל אני עושה בדיקה שאני יקנה עוד חלבון, ואת כל מה שצריך אני יראה איך הולך עם יותר שומן וארוחה פחמימתית אחת.
חוץ מזה שרבתי עם שכנים שלי עכשיו

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית