רק גנטיקה?

• פותח/ת השרשור Ronch
  • פורסם בתאריך

Ronch

משתמש קבוע
1,076
706
נק' מוניטין:
2,374
1,076
706
לפני שבועיים מדדו לי אחוזי שומן בחד״כ בידיעה שהמכשירים שם לא אמינים..
לפני יומיים נמדדתי אצל דיאטנית בקליפר ואת הנתונים היא הכניסה לנוסחה המוזרה הזאת ויצא שיש לי 18% שומן (שזה 4 פחות ממה שמדדו לי בחד״כ)
בכל אופן, הגיוני שיש לי 18% שומן אבל לא רואים את ה״קוביות הנחשקות״?
אני שוקלת 47 על גובה 1.55 וכמובן שהמטרה היא גוף חטוב.
אני מתאמנת כבר הרבה זמן ואני יודעת שיש לי מבנה גוף שרירי יחסית ואני רק יכןלה להרגיש את השריר אבל זה לא כל כך בולט. חוץ מעניין הרגליים שלי, שם השרירים די מורגשים מכל הסקווטים..

אני עושה אימוני כוח עם מוטות ומשקולות ועובדת על כל הגוף, משלבת ריצת אינטרוולים אחרי שכוללת ארבעה סטים של חמש דקות, ועובדת על הבטן בסוף כל אימון.
בכל אופן זה פונקציה של מבנה גוף?
או שזה בכלל פונקציה של אימונים, אם הייתה יותר מסה הייתי רואה יותר תוצאות?

כי לעבוד על חיטוב זה גם לרדת במשקל ואני לא בטוחה כמה זה נכון.
אגב בקשר לתזונה אני אוכלת לפחות 1400-1500 קלוריות ביום (משתדלת למרות שזה לא בא בקלות) והתפריט שלי כולל בעיקר קוואקר, פחמימות מלאות, דגים או חזה עוף, שייק חלבון אחד ביום ולפעמים שניים.. בקיצור לא ג׳אנק- גם כי זה פחות טעים לי.

לא הבנתי מה את שואלת...
את רוצה להראות יותר שרירית או שרוצה רק קוביות ויזיביליות?

• פותח/ת השרשור
לפני שבועיים מדדו לי אחוזי שומן בחד״כ בידיעה שהמכשירים שם לא אמינים..
לפני יומיים נמדדתי אצל דיאטנית בקליפר ואת הנתונים היא הכניסה לנוסחה המוזרה הזאת ויצא שיש לי 18% שומן (שזה 4 פחות ממה שמדדו לי בחד״כ)
בכל אופן, הגיוני שיש לי 18% שומן אבל לא רואים את ה״קוביות הנחשקות״?
אני שוקלת 47 על גובה 1.55 וכמובן שהמטרה היא גוף חטוב.
אני מתאמנת כבר הרבה זמן ואני יודעת שיש לי מבנה גוף שרירי יחסית ואני רק יכןלה להרגיש את השריר אבל זה לא כל כך בולט. חוץ מעניין הרגליים שלי, שם השרירים די מורגשים מכל הסקווטים..

אני עושה אימוני כוח עם מוטות ומשקולות ועובדת על כל הגוף, משלבת ריצת אינטרוולים אחרי שכוללת ארבעה סטים של חמש דקות, ועובדת על הבטן בסוף כל אימון.
בכל אופן זה פונקציה של מבנה גוף?
או שזה בכלל פונקציה של אימונים, אם הייתה יותר מסה הייתי רואה יותר תוצאות?

כי לעבוד על חיטוב זה גם לרדת במשקל ואני לא בטוחה כמה זה נכון.
אגב בקשר לתזונה אני אוכלת לפחות 1400-1500 קלוריות ביום (משתדלת למרות שזה לא בא בקלות) והתפריט שלי כולל בעיקר קוואקר, פחמימות מלאות, דגים או חזה עוף, שייק חלבון אחד ביום ולפעמים שניים.. בקיצור לא ג׳אנק- גם כי זה פחות טעים לי.
זה לא בא ביחד? זאת אומרת, רוצה להיראות יותר שרירית, חטובה ולראות תוצאות..

קוביות בבטן הן פונקציה של אחוז שומן נמוך הבעיה היא שלא בטוח שיש לך מספיק מסת שריר כדי להגיע למשקל נמוך ועדיין להראות שרירית.

אם את רוצה מראה שרירי וחטוב את צריכה להעלות מסת שריר על ידי תפריט חיובי בשילוב אימונים.

אם המטרה היא רק בטן אז תצטרכי להמשיך לחטב ודרך אגב יש מצבים שבהם למרות אחוז שומן נמוך אין קוביות בבטן. יש כאן גם אלמנט גנטי.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובה, נתת לי חומר למחשבה.
אגב, יש תרגילים שעובדים על מותן כסל? והאם תרגילים לגלוטאוס מקסימוס עובדים גם על מותניים בדרך כלשהי?

אגב, יש תרגילים שעובדים על מותן כסל?
יש, פשוט אין ממש סיבות לבצע אותם. כל מה שמבצע כפיפה בירך (קירוב הברך לחזה) משתמש במותן כסל. פשוט זה לא כל כך רלוונטי לאף אחד, והעובדה שהשריר מתחבר לחוליות הגב התחתון ויוצר שם עומס מסויים יכולה לגרום לכאבים לעיתים.

והאם תרגילים לגלוטאוס מקסימוס עובדים גם על מותניים בדרך כלשהי?
המותניים זה לא שריר, וגם אם את מתכוונת להאם התרגילים לגלוטאוס מקסימום שורפים שומן במותניים - אז לא, אין דבר כזה לשרוף שומן באופן נקודתי, שומן נשרף בצורה מערכתית - איך זה יחולק זה לא משהו שאת יכולה לשנות.

ואגב, להגיד שיש תרגילים לגלוטאוס מקסימוס זה להוציא מהקשרו כי זה שריר שלא ניתן ממש לבודד. אולי פרונט סקוואט, אבל גם אז לא הייתי קורא לזה בידוד.

• פותח/ת השרשור
ממש לא מתכוונת ל״שריפת שומנים״, את זה אשיג בגירעון קלורי אולי, שואלת האם יש תרגילים ספציפיים שמחטבים ומחזקים את אזור המותניים והישבן. חוץ מדדליפט שאני עושה

ממש לא מתכוונת ל״שריפת שומנים״, את זה אשיג בגירעון קלורי אולי, שואלת האם יש תרגילים ספציפיים שמחטבים ומחזקים את אזור המותניים והישבן. חוץ מדדליפט שאני עושה
שוב, אין דבר כזה לחטב איזור ספציפי. יש להוריד שומן באופן מערכתי ולהעלות מסת שריר באופן כללי ו/או ספציפי. ככה שלהגיד "לחטב את איזור הXYZ" זה לא מדוייק.
מה שכן, הבנתי את כוונתך, והסקוואט בהחלט יהיה במקום הראשון למטרות הללו. בדגש על סקוואט Low bar, מאוד אמליץ ללמוד לבצע.

• פותח/ת השרשור
אפשר לדעת מה מיוחד בlow bar? פעם ראשונה שאני שומעת את השם הזה. ואני מבצעת סקוואטים רק עם מוט אז אשמח להבין קצת יותר..

אפשר לדעת מה מיוחד בlow bar? פעם ראשונה שאני שומעת את השם הזה. ואני מבצעת סקוואטים רק עם מוט אז אשמח להבין קצת יותר..

לסקוואט יש שני סגנונות עקריים: low bar ו-high bar.
לפירוט מדוייק אנא פני לסניף YOUTUBE הקרוב אלייך ובקשי לבדוק Mark Rippetoe Squat ו-high bar squat
ב-LB המוט יושב יותר נמוך עם הגב, מעל השכמות בערך. אני כמובן, לא אפרט במדויק.
ב-HB המוט יושב מעל שריר הטרפז.

אם יש תרגילים ספציפיים שמחטבים ומחזקים את אזור המותניים
קראתי פעם (אבל לצערי לא זוכרת איפה) ש"עבודה" על המתניים דווקא גרמה לאפקט הפוך של עיבוי ולא חיטוב של האזור.

ולגבי HB לעומת LB הגישה שלי היא שעדיף ללכת עם מה שמרגיש לך טבעי לגוף ולהתקדם במשקלים מאשר לנסות לאמץ סגנון סקווט שפחות טבעי לך.

קראתי פעם (אבל לצערי לא זוכרת איפה) ש"עבודה" על המתניים דווקא גרמה לאפקט הפוך של עיבוי ולא חיטוב של האזור.

ולגבי HB לעומת LB הגישה שלי היא שעדיף ללכת עם מה שמרגיש לך טבעי לגוף ולהתקדם במשקלים מאשר לנסות לאמץ סגנון סקווט שפחות טבעי לך.

@Roni sangam

ברור שעבודה ספציפית תגרום לעיבוי, בדיוק כפי שעבודה ספציפית על הדו-ראשי תגרום לעיבוי ופשיטת ברכיים תגרום לגדילה של הארבע ראשי. שלא נדבר על עבודה "לא ספציפית" - תרגילים מורכבים.

• פותח/ת השרשור
אני מבולבלת!
אני עושה סקווטים, ממש אוהבת את המוט! סקווט מלא, פרונט סקווט... לחיצת רגליים.. דדליפט..
אני רוצה לעבוד על הרגליים, לא בשביל להגדיל אותן אלא בשביל שיהיו מעוצבות, רגליים וישבן. (למרות שמן הסתם השריר גודל..)
תרגילים מורכבים כמו סקווטים זה בסדר?
אגב, אני עובדת עם מוט קצר (14 ק״ג) עליו מוסיפה 5 ק״ג בכל צד. אני מרגישה עם זה בסדר, זה לא קשה לי מידי, ז״א לפני שבוע העליתי מ2.5 ק״ג בכל צד, האם יכול להיות שבאימון עצמו אני לא ״אמות מכאבים״ אבל ארגיש יום אחרי את העבודה?

נוו, עכשיו אני חייב להתווכח איתך.

מרגיש טבעי זה עניין של הרגל, זה לא בהכרח עדיף.
אני מבולבלת!
אני עושה סקווטים, ממש אוהבת את המוט! סקווט מלא, פרונט סקווט... לחיצת רגליים.. דדליפט..
אני רוצה לעבוד על הרגליים, לא בשביל להגדיל אותן אלא בשביל שיהיו מעוצבות, רגליים וישבן. (למרות שמן הסתם השריר גודל..)
תרגילים מורכבים כמו סקווטים זה בסדר?
אגב, אני עובדת עם מוט קצר (14 ק״ג) עליו מוסיפה 5 ק״ג בכל צד. אני מרגישה עם זה בסדר, זה לא קשה לי מידי, ז״א לפני שבוע העליתי מ2.5 ק״ג בכל צד, האם יכול להיות שבאימון עצמו אני לא ״אמות מכאבים״ אבל ארגיש יום אחרי את העבודה?

כן, תרגילים מורכבים זה בסדר. את לא צריכה למות מכאבים באימון, את צריכה להתקדם. הכאבים יום אחרי זה סטנדרטי, אבל גם זו לא צריכה להיות מטרה.

מרגיש טבעי זה עניין של הרגל
אם זה לא שבור אל תתקן.
מה זה משנה High או Low? אם הטכניקה טובה ויש התקדמות שתשאר שם. הסקווט שלי נדפק ביום שהחלטתי שאני צריכה לשנות אותו.

האם יכול להיות שבאימון עצמו אני לא ״אמות מכאבים״ אבל ארגיש יום אחרי את העבודה?
ככה זה עובד אצלי בדרך כלל.
אם זה כואב בזמן האימון עשיתי משהו לא נכון!
ואז זה גם יכאב הרבה אחרי... טפו, טפו, טפו

אם זה לא שבור אל תתקן.
מה זה משנה High או Low? אם הטכניקה טובה ויש התקדמות שתשאר שם. הסקווט שלי נדפק ביום שהחלטתי שאני צריכה לשנות אותו.

זה בטוח משנה. לגבי מה יותר טוב, יש דיונים של הרבה דפים על זה בפורום.

וקראתי אותם אבל זה לא שאני עושה סקווט של 120 ומחפשת לעלות..

בקרוב...

אבל אני לא מדבר רק על עניין המשקלים, יש עוד שיקולים. למשל חלק מהאנשים יותר רגישים לעומסים שהיי בר מפעיל על הברכיים.

Back
למעלה תחתית