רק גנטיקה?

• פותח/ת השרשור Ronch
  • פורסם בתאריך
אוקי, מקבל. ונק' אחרונה בהקשר הזה - האם להיפ דרייב המשמעותי יחסית ב LB יש/אין השפעה על מידת המעורבות והעבודה של הגלוטס?
בוודאי שיש, ההיפ דרייב מבוצע על מנת להשתמש בפושטי הירך (בראשם הגלוטאוס מקסימוס) באופן מקסימלי.

כשמבצעים פרונט סקוואט זה בסדר שכואב במפרקים של הידיים?
המפרקים של הידיים לא אמורים לכאוב כלל את לא אמורה "להחזיק" את המשקל על הידיים.
מה שכן בפרונט בגלל שהמוט נח על הכתפיים בהחלט יתכן שנקודת המגע עם הכתף תכאב בשני הצדדים ולפעמים נותר לי גם סימן כחול.
אבל זה כאב שנגרם מהמגע על העצם.

אם יש לך אפשרות לקבל הדרכה מקצועית אני מאוד ממליצה לך לעשות זאת. זה ימנע בעיות לעתיד ויאפשר לך להתקדם.

המפרקים של הידיים לא אמורים לכאוב כלל את לא אמורה "להחזיק" את המשקל על הידיים.
מה שכן בפרונט בגלל שהמוט נח על הכתפיים בהחלט יתכן שנקודת המגע עם הכתף תכאב בשני הצדדים ולפעמים נותר לי גם סימן כחול.
אבל זה כאב שנגרם מהמגע על העצם.

אם יש לך אפשרות לקבל הדרכה מקצועית אני מאוד ממליצה לך לעשות זאת. זה ימנע בעיות לעתיד ויאפשר לך להתקדם.

וגם @Roni sangam
כפי שמרטין כתבה, המוט צריך לשבת על שריר הדלתא. לשם כך יש להרים את הכתפיים ולמשוך אותן לפנים (יחד עם הרמת החזה). למי שאינו מתורגל ו/או חזק מספיק, זה עלול להיות קשה לביצוע ואף לכאוב טיפה. אולם, בשום פנים ואופן, המוט יוחזק יעל-ידי הידיים, אלא רק יתמך על-ידם. זאת באמצעות הרמת המרפקים גבוה.

כמובן שכל הנ"ל לא בדיוק מסביר כיצד לבצע, אלא רק, בערך, כיצד אמורה להיות ההרגשה. לשם ביצוע תקין ונכון את חייבת מדריך שמבין.

• פותח/ת השרשור
אני בהחלט אעזר במאמן אם אצטרך, תודה!
מקווה להתקדם ולראות תוצאות, למרות למרות אחוז שומן לא גבוה יחסית השרירים מורגשים אבל לא בולטים כ״כ. לא מסתדרת עם עניין התזונה במסה וכמויות האוכל, מתסכל!
בכל אופן, אמשיך לעבוד על טכניקה נכונה, אני מבינה שזה שם המשחק והבריאות לפני הכל 😃

Back
למעלה תחתית