הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע זוכרים את החשד לכלומיד המזוייף? התשובה הרבה יותר מפתיעה משחבתם!

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
מזה כמה חודשים, שאנחנו עוקבים ומטפלים במפתחי גוף שמסייקלים תחת השגחה רפואית.
לפני כחוד פרסמתי נתונים ראשונים, לפיו רק כ-50% מאלו שלקחו כלומיד, או בגנריקה של איקקלומין של חברת ביר-זית, לא החזירו ציר הורמונלי, לעומת קרוב ל-90% שהחזירו ציר הורמונלי על PCT באמצעות טמוקסיפן.

החשד המיידי היה שהכלומיד של ביר-זית מזוייף, אך האמת תפתיע אותכם עוד יותר...

מסתבר, שהאיקקלוין אמיתי ונקי.
ולפי הספרות הרפואית כלומיד אמור להשיב גם את הציר ההורמונלי שתוך חודש בהצלחה של 90%.

אז איך זה מסתדר?

מסתברא, שחלק נכבד מאלו שלקחו את הכלומיד, לקחו אותו במינונים שלא נחקרו, של 100 או 150 מ"ג למשך תקופה בהתחלה, ואז ירדו בהדרגה למינונים שנחקרו בספרות של 50-25 מ"ג.
בדיעבד, מינון היתר היה זה שהזיק.

כמות ה-LH שההיפופיזה מכילה הוא מוגבל, וקצב הייצור של ה-LH מבחינה כמותית בזמן, גם מוגבל.
לכן אלו שנטלו מגה-דוזות של 100 מ"ג כלומיד, גם לטווח קצר לפני שהורידו מינונים, למעשה גרמו לשחרור מאסיבי של GNRH , שבתמורה פשוט שחרר את כל מלאי ה-LH ב"בת אחת", ולכן גם כשאותם ספורטים ירדו למינונים המחקריים, הם נותרו ללא רזרבות של LH, ולמעשה נותרו מושבתי ציר הורמונלי.

מסקנה?

יש רעה חולה בעולם פיתוח הגוף שהיא הרצון "לדחוף" לעצמינו "כמה שיותר", כי מה שיותר - יותר טוב, לא?
הרי המינונים שנחקרו היו עד 50 מ"ג כלומיד, אבל איך בילדר ממוצע חושב? אם 50 כלומיד מחזיר ציר, ואני אחרי סייקל כבד, אקח 100 ליתר ביטחון!
ואח"כ הוא מספר לחבר'ה שהוא על 100, וככה מחזירות ללא הצדקה רפואית, המינון הנפך לפרוטוקול.
ובמקרה הזה, הפרוטוקול מזיק, יקר ושגוי.

אז כלומיד? כן. תרופה מעולה. ולא מזוייפת.
אבל לא מעל 50 מ"ג ביום לחודש.

וטמוקסי? יצאה מנצחת, תרופה מעולה גם כן לביצוע PCT, ע"י היכולת שלה להרים את ה-LH מעל 200%, ובכך לשחרר טסט לדם שרעב לכל טיפה.

טמוקסי בכלל, אם אפשר להמנע מ-AI , עדיף במהלך סייקל, שכן לטמוקסי יש גם יכולת לשחרר ב-170% FSH, משמע שפרגניל ביחד עם טמוקסי בתוך הסייקל עצמו הם בגדר חובה, למי שרוצה לשמור הן על הפוריות שלו (FSH בתאי סרטולי) והן על ייצור הטסט הטבעי שלו (LH בתאי ליידיג).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6193975

ככה שביחס עלות ובטיחות מול תועלת? טמוקסי עדיף.
גם ביחס הפוטנטיות במ"ג פר מ"ג.

https://thinksteroids.com/community/threads/excellent-article-on-nolvadex-vs-clomid.134317616/

http://www.steroid.com/nolvadex-and-clomid.php

וגם בכך שטמוקסי ניתן להנות ממנו בסייקל עצמו, בעוד כלומיד די חסר אונים מול קטסטרופת משוב שלילי חזק של אסטרוגן וטסט שמתדפקים על ההיפותאלאמוס.

קבצים מצורפים

• Untitled.png
    Untitled.png
    KB 138.8 · צפיות: 155
זה באמת סוג של אנטי אייגינג, להרבה אנשים זה עוזר לכאבים מפרקים וכו'
אבל מינון 1.5 מ"ג נראה לי מטורף.

חשבתי אתה מתכוון 1.5 מ"ג בשבוע

250 מ"ל בשבוע זה בהחלט הגיוני, ואני מכיר כמה אנשים בגיל ה 40-60 שלוקחים

היי מארס,
מה הסיבות שנזקקת ל TRT,
  • לא הקפדת על PCT? וצרכת סטרואידים תקופות ארוכות בלי להפסיק?
  • סיבות אחרות??
הייתי עושה במשך שנים 10 שבועות סייקל, 5 שבועות פי.סי.טי (אמפולה של כוריגון 5000 כל 5 ימים במשך שבועיים, 10 ימים 100 מ"ג כלומיד, 10 ימים 50 מ"ג כלומיד), שוב כניסה לסייקל וחוזר חלילה. נולבדקס באופן קבוע 10 מ"ג לאורך כל הסייקל.

@יניב ריז , אתה יכול בבקשה להרחיב על עניין ה1000 יחב"ל פרגניל וטמוקסי שבועיים לפני pct, אני מכיר זריקה אחרונה של פרגניל עם הטסט אנתת ולאחר 20 יום לערך pct.

תודה!

למיטב הבנתי, TRT במהותו, הוא לכל החיים.

אני בן 38. משיטוט בפורומים מחו"ל, 40+ זה בדיוק הגיל בו אנשים עוברים לTRT, ולא יורדים ממנו.
אגב, לרדת לאן? הלא מלכתחילה נכנסים לTRT כיוון שמפסיקים לייצר טסט (אני לפחות), לא בשביל הכייף.
אם לא הצלחתי לשחזר את הציר לפני שנכנסתי לטיפול, למה שאצליח במידה ואפסיק?

מה זה להוריד מינונים? ב TRT המינון הוא קבוע על מנת לשמור על רמות טסט בטווח הנורמה, וישאר קבוע כל עוד הרמה נשמרת. המינון שאני לוקח (והוא גם המינון המקובל) הוא 125 מ"ג בשבוע.
אתה מפצל אמפולות של 250?

VU

הוא מתכוון במשפט לשבועיים שלפני הPCT בהם הוא כותב שצריך להזריק 1000IU פרגניל כל יומיים בשילוב עם טמוקסיפן

היי מארס,
מה הסיבות שנזקקת ל TRT,
  • סיבות אחרות??
שאלה ליניב ותום, בהקשר הזה
יצא לי לדבר עם כמה חבר'ה בני 45-60 שלוקחים שנים ארוכות 1/1.5 מ"ג טסט, מתוך בורות הם טוענים שזה סוג של 'אנטי אייג'ינג' והופך אותך לצעירים וחזקים יותר במיטה ובחיים, הם לא מודעים בכלל לכל עניין ההשבתה ההורמונלית והנזק.
עד איזה גיל גבר מייצר טסטוסטרון ומה החשיבות והפעילות שלו בגוף למשל בגילאי 60-70 ?
מה זאת אומרת 1-2.5mg? אתה מתבלבל במינון. לצורך העניין בסייקל ראשון נלקחים 500mg בשבוע.
טסט חשוב בכל גיל במידה שווה. באופן טבעי (אבולוציונית) נוצרנו כך שקיימת דעיכה בייצור הטבעי שלו. אין סיבה שאדם מבוגר יקבל נפילה באיכות החיים כמובן מאליו ככל שזה קשור בטסט, בסרוטונין, בדופאמין או בכל הורמון אחר לצורך העניין ולכן בהחלט יש טעם רב ב-TRT.

VU

הוא מתכוון במשפט לשבועיים שלפני הPCT בהם הוא כותב שצריך להזריק 1000IU פרגניל כל יומיים בשילוב עם טמוקסיפן

היי מארס,
מה הסיבות שנזקקת ל TRT,
  • סיבות אחרות??
שאלה ליניב ותום, בהקשר הזה
יצא לי לדבר עם כמה חבר'ה בני 45-60 שלוקחים שנים ארוכות 1/1.5 מ"ג טסט, מתוך בורות הם טוענים שזה סוג של 'אנטי אייג'ינג' והופך אותך לצעירים וחזקים יותר במיטה ובחיים, הם לא מודעים בכלל לכל עניין ההשבתה ההורמונלית והנזק.
עד איזה גיל גבר מייצר טסטוסטרון ומה החשיבות והפעילות שלו בגוף למשל בגילאי 60-70 ?

גבר מייצר טסט כל החיים,אבל סביב גיל 50 הירידה ל-LH יורדת ולכן גן חלה ירידה בייצור הטסט.

בכל מקרה PCT רםפואי לא יהיה מעל 100-200 מ"ג טסט בשבוע. ככה שכל מי שלוקח גרם בשבוע או בחודש, מסתכן בצורה משמעותית בסיכון לסרטן הערמונית ולכן חייבח וג=דשית לעשות בדוקת PSA
"לאחר תקופה של hcg עם טמוקסי"

הכוונה לשימור פוריות, או בכל סייקל להוסיף 10מ"ג טמוקסי בנוסף ל500 יחב"ל פרגניל?
כל מי שרוצה להיות פורה במשךל הסייקל או בסמוך אליו יצטרך 300 יחב"ל פרגניל כל 3 ימים ובנוסך או 20 טמוקסי כל יום או 25 כלומיד לכ יום כדי לשמר את הרמות ה-שFSH שלו שהן קריטיות להמרת תאי אשך לתאי זרע.

אולי בגלל שקיימת שכיחות גבוהה יותר לסרטן הערמונית?
גם אם זה נכון היום קיימת הבנה והגברת החשיבות ברפואה המערבית לאיכות חיים לעומת הסיכון.
שאלה דומה היא האם לבצע ניתוח כירורגי לקשיש בן 85, ניתוח שעלול לשפר את איכות חייו. כמובן שהסיכונים מסיבוכים גבוהים לאין שיעור בגיל כזה ועדיין, אם בעבר ניתוח כזה היה נדחה על הסף היום קיימת נטייה להעדיף שיפור חייו של המטופל על-אף הסיכון שבקיצור חייו. אנחנו עדיין לא שם אבל אני מעריך שזה הכיוון.

רוב המשתמשים בגילאים המבוגרים,
יוצאים מנקודת הנחה שגבר בן +55-60,שעשה כבר ילדים והקים משפחה שלוקח 1 cc בשבוע באופן קבוע, לא עושה לעצמו שום נזק,מישום שגם ככה הציר בגילאים האלה מושבת או קרוב לזה
אני (ולא רק אני) רואה אותם, הם נראים טוב,ומרגישים טוב(לא הייתי מתנגד להראות ככה בגילם 😉)
ואני שואל את עצמי, מה אחד כזה יכול לאושש בPCT?? ציר הולך ודועך ?
אף אחד מהחבר'ה האלה שפגשתי במכונים לא משתמש שלא באופן קבוע

רוב המשתמשים בגילאים המבוגרים,
יוצאים מנקודת הנחה שגבר בן +55-60,שעשה כבר ילדים והקים משפחה שלוקח 1 cc בשבוע באופן קבוע, לא עושה לעצמו שום נזק,מישום שגם ככה הציר בגילאים האלה מושבת או קרוב לזה
אני (ולא רק אני) רואה אותם, הם נראים טוב,ומרגישים טוב(לא הייתי מתנגד להראות ככה בגילם 😉)
ואני שואל את עצמי, מה אחד כזה יכול לאושש בPCT?? ציר הולך ודועך ?
אף אחד מהחבר'ה האלה שפגשתי במכונים לא משתמש שלא באופן קבוע
"נזק" משימוש בטסטוסטרון ממקור אקסוגני וביחוד במינונים גבוהים אינו רק השבתה של ה-HPTA. למעשה זהו הנזק המינורי בעוד פגיעות מערכתיות (קרדיו-וסקולריות, כליות, כבד ועוד) משמעותיים הרבה יותר. לכן TRT דורש מעקב רפואי שהוא הרבה לציר שגם כך לאחר שימוש ממושך הסיכויים לשקמו זניחים.

"נזק" משימוש בטסטוסטרון ממקור אקסוגני וביחוד במינונים גבוהים אינו רק השבתה של ה-HPTA. למעשה זהו הנזק המינורי בעוד פגיעות מערכתיות (קרדיו-וסקולריות, כליות, כבד ועוד) משמעותיים הרבה יותר. לכן TRT דורש מעקב רפואי שהוא הרבה לציר שגם כך לאחר שימוש ממושך הסיכויים לשקמו זניחים.
מהוא הנזק ממינון של 250 מג כול שבועיים למשך עשור שנים ?דווקא שמעתי שלגברים עים טסט נמוך יש סיכונים למערכת הקארדיו ואסקולרית גבוהים יותר.ומה הסיפור של הערמונית והטסט החיצוני?

מהוא הנזק ממינון של 250 מג כול שבועיים למשך עשור שנים ?דווקא שמעתי שלגברים עים טסט נמוך יש סיכונים למערכת הקארדיו ואסקולרית גבוהים יותר.ומה הסיפור של הערמונית והטסט החיצוני?

זה נבלה וזה טרפה 😃

במינונים נמוכים: הזדקנות מוקדמת של העור, עליה טרשת עוקרים (אירועים מוחיים, תסחיף ריאתי והתקפי לב), דכאון, ירידה בתאבון,ירידה בליבידו, אוסטאופירוזיס, פירוק שריר, השמנה, ירידה בפוריות.
היפותאירואידזם.

במינונים מעל הנורמה הטבעית שלך (שמתאימה לרגישות התאים בגוף שלך, לרגישות רצטפורי ה-LH באשכים שלך, ולמאזן העדין אסטרוגן/טסט הטבעי שלך): אקנה,צימוח שיער מוגבר, התקרחות, היפרליפידמיה = טרשת עורקים (גם התקפי לב, תסחיף ריאתי ואירועים מוחים), פוליציטמיה וסכנת קרישיות יתר (DVT), הפרעות לתפקודי כבד, החמרה של מחלת כליות נפרוטיות, הגדלה משמעותית בסרטן הפרוסטטה (לא גורם סרטן,אבל אם יש כמה תאים, זה מתפרץ מהר), עליה בסיכוי לצירוזיס וסרטן כבד, אקנה חמורה, אטרופיה של האשך, ירידה בפוריות (בגלל הקטנת משוב ההיפופיזה להפרשת LH ובעיקר FSH), היפרתאירואידיזם.

לכן חשוב מאוד לאזן את המערכת, ואם אתה לא מאוזן (בסייקל או ב-TRT ואפילו ב-PCT), מומלץ כל חודש לסקור את המערכות הללו לאתר נזקים מוקדם, אחת לחודש יאתר מעל ל-90% מהנזקים בשלב שיהיה אפשר לטפל ולמנוע נזק צמית.
בשמחה רבה אני מודיע על הצטרפותו של האיש והאגדה, זוכה מקום 3 בנאבא, ליאור מרלשטיין, מורי וברי בעולם החומרים, אל צוות המרפאה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
😕
מה הופך אדם לאגדה? (אני גם רוצה).
להיות בין הבילדלדרים הראשונים בארץ שממש מבין בביו כימיה של החומרים, עד כדי הבאת עצמו ללא מאמן חיצוני למקום 2 בנאבא

קבצים מצורפים

• normal_Picture_111.jpg
    normal_Picture_111.jpg
    KB 20.1 · צפיות: 160
  • 015.jpg
    015.jpg
    KB 27.8 · צפיות: 164
  • 021.jpg
    021.jpg
    KB 35.3 · צפיות: 161
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית