מידע זוכרים את החשד לכלומיד המזוייף? התשובה הרבה יותר מפתיעה משחבתם!

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
מזה כמה חודשים, שאנחנו עוקבים ומטפלים במפתחי גוף שמסייקלים תחת השגחה רפואית.
לפני כחוד פרסמתי נתונים ראשונים, לפיו רק כ-50% מאלו שלקחו כלומיד, או בגנריקה של איקקלומין של חברת ביר-זית, לא החזירו ציר הורמונלי, לעומת קרוב ל-90% שהחזירו ציר הורמונלי על PCT באמצעות טמוקסיפן.

החשד המיידי היה שהכלומיד של ביר-זית מזוייף, אך האמת תפתיע אותכם עוד יותר...

מסתבר, שהאיקקלוין אמיתי ונקי.
ולפי הספרות הרפואית כלומיד אמור להשיב גם את הציר ההורמונלי שתוך חודש בהצלחה של 90%.

אז איך זה מסתדר?

מסתברא, שחלק נכבד מאלו שלקחו את הכלומיד, לקחו אותו במינונים שלא נחקרו, של 100 או 150 מ"ג למשך תקופה בהתחלה, ואז ירדו בהדרגה למינונים שנחקרו בספרות של 50-25 מ"ג.
בדיעבד, מינון היתר היה זה שהזיק.

כמות ה-LH שההיפופיזה מכילה הוא מוגבל, וקצב הייצור של ה-LH מבחינה כמותית בזמן, גם מוגבל.
לכן אלו שנטלו מגה-דוזות של 100 מ"ג כלומיד, גם לטווח קצר לפני שהורידו מינונים, למעשה גרמו לשחרור מאסיבי של GNRH , שבתמורה פשוט שחרר את כל מלאי ה-LH ב"בת אחת", ולכן גם כשאותם ספורטים ירדו למינונים המחקריים, הם נותרו ללא רזרבות של LH, ולמעשה נותרו מושבתי ציר הורמונלי.

מסקנה?

יש רעה חולה בעולם פיתוח הגוף שהיא הרצון "לדחוף" לעצמינו "כמה שיותר", כי מה שיותר - יותר טוב, לא?
הרי המינונים שנחקרו היו עד 50 מ"ג כלומיד, אבל איך בילדר ממוצע חושב? אם 50 כלומיד מחזיר ציר, ואני אחרי סייקל כבד, אקח 100 ליתר ביטחון!
ואח"כ הוא מספר לחבר'ה שהוא על 100, וככה מחזירות ללא הצדקה רפואית, המינון הנפך לפרוטוקול.
ובמקרה הזה, הפרוטוקול מזיק, יקר ושגוי.

אז כלומיד? כן. תרופה מעולה. ולא מזוייפת.
אבל לא מעל 50 מ"ג ביום לחודש.

וטמוקסי? יצאה מנצחת, תרופה מעולה גם כן לביצוע PCT, ע"י היכולת שלה להרים את ה-LH מעל 200%, ובכך לשחרר טסט לדם שרעב לכל טיפה.

טמוקסי בכלל, אם אפשר להמנע מ-AI , עדיף במהלך סייקל, שכן לטמוקסי יש גם יכולת לשחרר ב-170% FSH, משמע שפרגניל ביחד עם טמוקסי בתוך הסייקל עצמו הם בגדר חובה, למי שרוצה לשמור הן על הפוריות שלו (FSH בתאי סרטולי) והן על ייצור הטסט הטבעי שלו (LH בתאי ליידיג).

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/6193975

ככה שביחס עלות ובטיחות מול תועלת? טמוקסי עדיף.
גם ביחס הפוטנטיות במ"ג פר מ"ג.

https://thinksteroids.com/community/threads/excellent-article-on-nolvadex-vs-clomid.134317616/

http://www.steroid.com/nolvadex-and-clomid.php

וגם בכך שטמוקסי ניתן להנות ממנו בסייקל עצמו, בעוד כלומיד די חסר אונים מול קטסטרופת משוב שלילי חזק של אסטרוגן וטסט שמתדפקים על ההיפותאלאמוס.

קבצים מצורפים

• Untitled.png
    Untitled.png
    KB 138.8 · צפיות: 155
אני בעיקר אוהב את זה שאתה החלטי.

תגובת השנה.... אתה שם לב באיזה שעות אני כותב הודעות? שאני דיסגרף, ושאני עובד בממוצע 14 שעות ביום המיון, עוד 3 שעות במרפאה ותחת טיפול של 18 כדורים כל יום ממשפחת הקורטיזול נגד השתלת כליה.
וכמעט כל הודעה שלי נערכת מספר פעמים כי אני מודע לדיסגרפיה שלי?

התנצלותך מתקבלת בברכה.

כנראה שכבר באמת אין לך מה לוהסיף.
ועוד איפה שיכולתי מיד ערכתי ותיקנתיץ אז מה אתה רוצה ממני?

ומה שיותר מציק,אני עונה ומשקיע זמן לענות לכל השאלות,כולל שלך וככה אתה מתנהג... ברצינות, הפעם לא יצאת "טוב".

התנצלותך מתקבלת בברכה
על מה עלי להתנצל? הודעת בלהט על הצטרפותו של האיש והאגדה. מורך ורבך. כתבת שהוא סיים שלישי בנאבא, שורה אח"כ כתבת שהוא סיים שני. תודה שזה מעורר תהיות. אין צורך להעלב ולהתקרבן. אתה בהחלט אדם מעניין ובעל ידע נירחב, ותרומתך לפורום רבה ומבורכת. הכל ניכתב בהומור וברוח טובה.
נ.ב.- אז איזה מקום הוא סיים?

על מה עלי להתנצל? הודעת בלהט על הצטרפותו של האיש והאגדה. מורך ורבך. כתבת שהוא סיים שלישי בנאבא, שורה אח"כ כתבת שהוא סיים שני. תודה שזה מעורר תהיות. אין צורך להעלב ולהתקרבן. אתה בהחלט אדם מעניין ובעל ידע נירחב, ותרומתך לפורום רבה ומבורכת. הכל ניכתב בהומור וברוח טובה.
נ.ב.- אז איזה מקום הוא סיים?
2, כמו שהספקתי לתקן ב-3 מתוך 4 ההודעות.
חוץ מזה יש GOOGLE.CO.IL

יש לדבר שנקרא חוק פו, וזה אומר באינטרנט הכל נלקח ברצינות ולא בוהומר, אם לא טורחים לשים סמיילי קטן ליד שידעו שהייתי סרקסאטי:s85:

וכדי שלא תוציא את דברי מהקשרם, כמו שהרבה אוהבים לעשות זאת, הוא היה הראשון שהכיר לי את עולם הסטרואידים בשנת 2006. מאז עבור עד היום 9 שנים, בהם הספקתי גם להשלים את לימודי האקדמאיים, וגם יותר מלהכפיל פי 10 את ידיעותי בתחום, כשאני מצוד לאנדור=קרינולוגים ורופאי ספורט מאז שהתחלתי עם כל נודא המרפאה, ועוד הרבה לפניה.

2, כמו שהספקתי לתקן ב-3 מתוך 4 ההודעות.
חוץ מזה יש GOOGLE.CO.IL

יש לדבר שנקרא חוק פו, וזה אומר באינטרנט הכל נלקח ברצינות ולא בוהומר, אם לא טורחים לשים סמיילי קטן ליד שידעו שהייתי סרקסאטי:s85:

וכדי שלא תוציא את דברי מהקשרם, כמו שהרבה אוהבים לעשות זאת, הוא היה הראשון שהכיר לי את עולם הסטרואידים בשנת 2006. מאז עבור עד היום 9 שנים, בהם הספקתי גם להשלים את לימודי האקדמאיים, וגם יותר מלהכפיל פי 10 את ידיעותי בתחום, כשאני מצוד לאנדור=קרינולוגים ורופאי ספורט מאז שהתחלתי עם כל נודא המרפאה, ועוד הרבה לפניה.
ללא כוונה יצאה לך תגובה מעט מוגזמת. עם כל הכבוד לבחור מרבית המשתמשים לא מכירים אותו. לא בגלל הידע המצומצם או הרב אלא פשוט מכיוון שהוא לא מספיק מפורסם. לכן ברגע שאתה מציג אותו כ"איש והאגדה" זה מצלצל קצת מצחיק. @mars בהיותו מעט ציניקן הבליט בדיוק את זה.
באופן כללי יש בפורום מוטו של "קודם עשה, לאחר מכן הצג קבלות ואנחנו נפרגן" ולא ההיפך. לכן נשמח לכל תרומה מכל אדם שיכול ומעוניין להוסיף מידע בנושא ביוכימיה של חומרים בין אם הוא מקום שני/שלישי בעבר באיגוד נאב"א לפיתוח גוף ובין אם הוא חובבן מצטיין או סתם ידען.

ללא כוונה יצאה לך תגובה מעט מוגזמת. עם כל הכבוד לבחור מרבית המשתמשים לא מכירים אותו. לא בגלל הידע המצומצם או הרב אלא פשוט מכיוון שהוא לא מספיק מפורסם. לכן ברגע שאתה מציג אותו כ"איש והאגדה" זה מצלצל קצת מצחיק. @mars בהיותו מעט ציניקן הבליט בדיוק את זה.
באופן כללי יש בפורום מוטו של "קודם עשה, לאחר מכן הצג קבלות ואנחנו נפרגן" ולא ההיפך. לכן נשמח לכל תרומה מכל אדם שיכול ומעוניין להוסיף מידע בנושא ביוכימיה של חומרים בין אם הוא מקום שני/שלישי בעבר באיגוד נאב"א לפיתוח גוף ובין אם הוא חובבן מצטיין או סתם ידען.

תשמע דיברתי על 2006... אז באמת היה איש והגדה, והיה האורים ותומים בכל מה שקשור לסייקלים.

אבל זנ תחום שכל שבועיים צץ כוכב אחר, אך זה לא מונע ממנו את מה שהגיש בעבר, בעיקר בתחום הידע המבריק שלו.

תכיר אותו, ותווכח שאמת דיברתי.

תשמע דיברתי על 2006... אז באמת היה איש והגדה, והיה האורים ותומים בכל מה שקשור לסייקלים.

אבל זנ תחום שכל שבועיים צץ כוכב אחר, אך זה לא מונע ממנו את מה שהגיש בעבר, בעיקר בתחום הידע המבריק שלו.

תכיר אותו, ותווכח שאמת דיברתי.
אחי... לא נתקלתי באדם שהידע שלו הפתיע אותי "מאוד"
ואני מאמין שLiorKim, Tom ומארס באותו המצב

בסדר שיש לו ידע, כמו גם לרבים מאיתנו

הפכת אותו לאליל, אבל הוא רר בן תמותה.
מצטער. לא אגדה ולא נעליים.
ואני מכיר לא מעט שזכו בתארים באיגודים בארץ

לא הגזמת "אליל" איפה כתבתי? כתבתי שהוא היה המנטור דלי, ובין הודדים שהביא את עצמו לי יועצים חיצונים לתוצאות מדימות.

תרגעו ומהר.

פשוט דיון כל כך קטנוני כרגע שמזה את 7 הדפים הראשנים של הפוסט, כאילו כל אחד חייב להראות שיש לו מה להגיד, גם אם זה לא תורם דבר לתמונה הכוללת או לנקודה התחתונה שחתרתי אליה.
יום טוב, וזה אני מסיים את הדיון עליו.
את מישל טרוני אני נמיח שאתה מכיר? אז הוא גידל את מישל...

אבל הדיון באמת כבר נהיה ילדותיל לחלוטין. עודף הטסטוסטרון כן נשפך על דפי האתר מבקום להיות מנוצל לבינית עוד קג שריר.

לא הגזמת "אליל" איפה כתבתי? כתבתי שהוא היה המנטור דלי, ובין הודדים שהביא את עצמו לי יועצים חיצונים לתוצאות מדימות.

תרגעו ומהר.

פשוט דיון כל כך קטנוני כרגע שמזה את 7 הדפים הראשנים של הפוסט, כאילו כל אחד חייב להראות שיש לו מה להגיד, גם אם זה לא תורם דבר לתמונה הכוללת או לנקודה התחתונה שחתרתי אליה.
יום טוב, וזה אני מסיים את הדיון עליו.
את מישל טרוני אני נמיח שאתה מכיר? אז הוא גידל את מישל...

אבל הדיון באמת כבר נהיה ילדותיל לחלוטין. עודף הטסטוסטרון כן נשפך על דפי האתר מבקום להיות מנוצל לבינית עוד קג שריר.
אין בי קטנוניות. פשוט לא באופי שלי. אשמח להכיר ולקבל לפורום כל אדם שרוצה ויכול לתרום.
את מישל טרוני אני דווקא מכיר טוב מאוד, למעשה מדבר איתו כל אימון כמעט... 😃

אין בי קטנוניות. פשוט לא באופי שלי. אשמח להכיר ולקבל לפורום כל אדם שרוצה ויכול לתרום.
את מישל טרוני אני דווקא מכיר טוב מאוד, למעשה מדבר איתו כל אימון כמעט... 😃
מעולה-מישל יספר לך מי זה ליאור מרמלשטיין 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית