הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

כאב lcl

• פותח/ת השרשור hbhc
  • פורסם בתאריך

hbhc

מושעה
269
133
נק' מוניטין:
617
269
133
שלום לכולם,
אחרי 6 חודשים בערך שכואב לי הברכיים החלטתי לנסות את מזלי פה.
לפני בערך 6 חודשים או יותר עשיתי אימון סקוואט עם 105 קילו אני זוכר שהמשקל היה קשה לי מאוד בדיוק שעליתי מהבור הרגשתי משהו לא טוב בברך בצד בlcl המשכתי להתאמן איזה 4 או 5 חודשים כי חשבתי שזה יעבור לבד לא עבר הלכתי לצילום רנטגן וct והיה רשום שיש נוזל תוך פרקי במדור החיצוני של הברך כולל lcl נשלחתי לפיזיוטרפיסט הוא אמר שמתחתי את הlcl והוא שם לב שיש לי valgus knee שזה עוד יותר מטריד אותי
הסביר לי שאצטרך לעשות הרבה מתיחות ולחזק את הברך ויעבור לי הפציעה כל פעם שהייתי יורד ל3 world squat position הייתי מרגיש כאבים בברך ימין אחרי שבועיים עברה הפציעה אבל עדיין אני מרגיש כאבים בצד החיצוני של הברך יוצאים לי כל מיני קליקים כאלה כואבים שאני מגיע לתנוחה של ישיבה מזרחית נהיה קליק ואחרי זה הרגשה כמו של דקירות עם מחט בצד החיצוני ושאני מיישר את הרגל אני מרגיש מתיחה כזאת בצד החיצוני החשש שלי זה אולי מהvalgus knee ראיתי באינטרנט שזה לא טוב שזה שוחק את הסחוס בצורה לא אחידה ואם אני כבר משקם את הכאבים בברך אני יתחיל לטפל בvalgus knee די מתוסכל מהכאבים האלה בגלל שאני צעיר ואני מרגיש כמו בן אדם מבוגר עם הכאבי ברכיים האלה. אשמח להצעות ממה יכול לנבוע הכאבים בברך ואם יש תרגילים מסוימים תודה

שלום לכולם,
אחרי 6 חודשים בערך שכואב לי הברכיים החלטתי לנסות את מזלי פה.
לפני בערך 6 חודשים או יותר עשיתי אימון סקוואט עם 105 קילו אני זוכר שהמשקל היה קשה לי מאוד בדיוק שעליתי מהבור הרגשתי משהו לא טוב בברך בצד בlcl המשכתי להתאמן איזה 4 או 5 חודשים כי חשבתי שזה יעבור לבד לא עבר הלכתי לצילום רנטגן וct והיה רשום שיש נוזל תוך פרקי במדור החיצוני של הברך כולל lcl נשלחתי לפיזיוטרפיסט הוא אמר שמתחתי את הlcl והוא שם לב שיש לי valgus knee שזה עוד יותר מטריד אותי
הסביר לי שאצטרך לעשות הרבה מתיחות ולחזק את הברך ויעבור לי הפציעה כל פעם שהייתי יורד ל3 world squat position הייתי מרגיש כאבים בברך ימין אחרי שבועיים עברה הפציעה אבל עדיין אני מרגיש כאבים בצד החיצוני של הברך יוצאים לי כל מיני קליקים כאלה כואבים שאני מגיע לתנוחה של ישיבה מזרחית נהיה קליק ואחרי זה הרגשה כמו של דקירות עם מחט בצד החיצוני ושאני מיישר את הרגל אני מרגיש מתיחה כזאת בצד החיצוני החשש שלי זה אולי מהvalgus knee ראיתי באינטרנט שזה לא טוב שזה שוחק את הסחוס בצורה לא אחידה ואם אני כבר משקם את הכאבים בברך אני יתחיל לטפל בvalgus knee די מתוסכל מהכאבים האלה בגלל שאני צעיר ואני מרגיש כמו בן אדם מבוגר עם הכאבי ברכיים האלה. אשמח להצעות ממה יכול לנבוע הכאבים בברך ואם יש תרגילים מסוימים תודה

דווקא ההגיון אומר שבמנח ברך ואלגוס יהיה יותר מתח על הרצועה הפנימית ( MCL) מאשר על החיצונית.
אין לך איך "לטפל" בואלגוס , וגם סביר להניח שאין שום צורך שכזה.
צריך לטפל בכאב , ולמצוא את הדרך שבה תוכל לחזק את השרירים מבלי לגרום לכאב.

• פותח/ת השרשור
אם אני עושה סקוואט אני לא מרגיש כאב אני יכול להישאר בתנוחת סקאווט 6 או 7 דקות רצוף פעם לא הייתי יכול אם תוכל להמליץ לי על תרגילים (מנסיון אישי שלך שעוזרים)
ובקשר לואלגוס ראיתי מאמרים שאומרים שאפשר לתקן את זה זה נובע בגלל שרירי אגן חלשים וtight adductors לא יודע אם זה נכון .
דווקא לא כואב לי הmcl יכול להיות אז שזה לא בגלל הואלגוס ,ראיתי שיש גם אופציה של ניתוחים ליישר את הברך אבל ההאם אני יוכל לחזור להרמת משקולות אחרי זה?
ובגיל מבוגר אני יסבול מכאבים במידה ואני ימשיך להתאמן ולחזק את הברך?
וכמעט שכחתי להוסיף שיש לי flat feet אם זה עוזר במשהו

וכמובן תודה על תשובתך המהירה ועל העזרה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית