הרפתקאות הטנק הגריאטרי

הרפתקאות הטנק הגריאטרי

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-17/1/16
מצב
השרשור נעול
אלכס לא יסכים איתי, אבל אני שוב רואה התעגלות בגב תחתון. אם זה מה שגורם לכאבים, אין לי מושג, אבל בריא זה לא.
ניסית לעשות סקוואטים קצת יותר זקוף? עם ברכיים שזזות קצת יותר קדימה ועם ישבן שבולט פחות החוצה?

ניסית לעשות סקוואטים קצת יותר זקוף?
ביותר זקוף אתה מתכוון לנטוש את הטכניקה של ריפטו, לשנות מבט ומיקום מוט כדי לשמור על גב אופקי יותר? יצא לי נראה לי לעשות את זה כמה פעמים אבל אני לא חושב שזה שינה משהו מבחינת התעגלות הגב התחתון.
עם ברכיים שזזות קצת יותר קדימה?
יצא לי לכתוב פה אבל בגלל שאני לא מעודכן אני אספר עוד פעם.
קיבלתי את ההמלצה לקחת ברכיים יותר קדימה, עבדתי ככה כמה שבועות ולאחר מכן התחילו לי כאבים חזקים בברך ימין שהפריעו לי מאוד בחיי היום יום ובמצבים מסוימים אפילו הייתי צולע קצת. לאחר שקלטתי את זה הפסקתי לעשות את זה וחזרתי לעבוד בצורה שעבדתי קודם, עם ברכיים שלא יוצאות יותר קדימה, והפציעה הזאת בברך עברה כבר לגמרי. אני לא מנסה יותר...
אבל אני שוב רואה התעגלות בגב תחתון. אם זה מה שגורם לכאבים, אין לי מושג, אבל בריא זה לא.
זה היה גרוע יותר והשתפר כשהתחלתי לקחת ברצינות יותר את הCUE של הכנסת האוויר ועליה "מהבטן". אני באמת לא יודע איך עוד לשפר את ההתעגלות כי מדובר במשהו שקורה לי לא רק במשקלים גבוהים אלה גם עם משקל נמוך ואפילו במשקל גוף.

ביותר זקוף אתה מתכוון לנטוש את הטכניקה של ריפטו, לשנות מבט ומיקום מוט כדי לשמור על גב אופקי יותר? יצא לי נראה לי לעשות את זה כמה פעמים אבל אני לא חושב שזה שינה משהו מבחינת התעגלות הגב התחתון.
את ריפ לא נוטשים.... קצת לתקן, בשוליים 😃
בלי לשנות מיקום מוט, רק לזוז טיפה קדימה ולהזדקף טיפה.
יצא לי לכתוב פה אבל בגלל שאני לא מעודכן אני אספר עוד פעם.
קיבלתי את ההמלצה לקחת ברכיים יותר קדימה, עבדתי ככה כמה שבועות ולאחר מכן התחילו לי כאבים חזקים בברך ימין שהפריעו לי מאוד בחיי היום יום ובמצבים מסוימים אפילו הייתי צולע קצת. לאחר שקלטתי את זה הפסקתי לעשות את זה וחזרתי לעבוד בצורה שעבדתי קודם, עם ברכיים שלא יוצאות יותר קדימה, והפציעה הזאת בברך עברה כבר לגמרי. אני לא מנסה יותר...
לא יודע מה להגיד על זה. תקרע את המיניסקוס כמוני, ואז תוכל לקבל דלקות בברך בלי סקוואטים בכלל...
זה היה גרוע יותר והשתפר כשהתחלתי לקחת ברצינות יותר את הCUE של הכנסת האוויר ועליה "מהבטן". אני באמת לא יודע איך עוד לשפר את ההתעגלות כי מדובר במשהו שקורה לי לא רק במשקלים גבוהים אלה גם עם משקל נמוך ואפילו במשקל גוף.
שוב, אתה מעיד שיש לך כאבי גב, אחרת בכלל לא הייתי מעלה את זה. יש אנשים עם butt wink רציני שבכלל לא מכאיב להם.
אני גם לא יודע אם ההתעגלות המינורית הזו היא בכלל מה שגורם לכאבים - או שבכלל הסקוואט גורם להם (איך אתה בפרס? אין בעיות?).
אם נניח שכן - ניסית לעבוד על גמישות ההאמסטרינגס? אני מניח שחולשה בזוקפי הגב זה לא משהו רלוונטי לגביך עם 190 קילו סקוואט.

בגדול, אם אתה שואל על הסקוואט - הוא נראה בסדר גמור, ושוב - אם לא היית מדבר על כאבי גב, לא הייתי מעלה את הנקודה ההיא בכלל.

או שבכלל הסקוואט גורם להם
אין לי מושג. אבל יש לי נסיון עם פציעות, והשאלה שלי היא האם יש מה לדאוג אם זה כאב ל10-15 דקות וזהו.
(איך אתה בפרס? אין בעיות?).
אין שום בעיות כי אני לא עושה אותו. כבר 4 חודשים אני לא עושה לחיצות בגלל הפציעה בכתף 😃
שוב, אתה מעיד שיש לך כאבי גב, אחרת בכלל לא הייתי מעלה את זה.
נכון. גם העליתי את זה כי אני מקווה שאולי מישהו יוכל לתת לי תשובה יותר חד משמעית. התשובה שקיבלתי מדודי זה "הטכניקה הזאת לא הייתה פוצעת אותי... אבל אתה זה אתה". כי בזמן האחרון מאז שעשיתי שיפורים לטכניקה התגובות שאני מקבל זה "זה לא מושלם אבל זה בסדר" וכל עוד זה בסדר אני לא בינתיים לא מתלונן.
ניסית לעבוד על גמישות ההאמסטרינגס?
קיבלתי את העצה הזאת מ @NonCivilized ומרוב חוצפתי זנחתי אותה. אני חושב שאנסה את זה.
בגדול, אם אתה שואל על הסקוואט - הוא נראה בסדר גמור, ושוב - אם לא היית מדבר על כאבי גב, לא הייתי מעלה את הנקודה ההיא בכלל.
כמו שאמרתי, זאת התשובה שאני תמיד שומע. כנראה שאתה צודק ואולי הסיבה שאני מרגיש כאבים אחרי הסט היא לווא דווקא טכניקה לקויה. בכל מקרה אמשיך לעקוב אחרי זה. תודה רבה!

אין מה לעשות מקס, כנראה שבשביל שתוכל לעשות סקוואט תצטרך לזנוח את החוקים של ריפטו (״אוי ואבוי!״).

אין מה לעשות מקס, כנראה שבשביל שתוכל לעשות סקוואט תצטרך לזנוח את החוקים של ריפטו (״אוי ואבוי!״).
אם לזנוח את החוקים של ריפטו היה יוצר לי סקוואט טוב אז הייתי זונח אותם מזמן. לצערי זה לא פותר את הבעיה.

אם לזנוח את החוקים של ריפטו היה יוצר לי סקוואט טוב אז הייתי זונח אותם מזמן. לצערי זה לא פותר את הבעיה.
אתה רוצה להגיד לי ששום דבר לא עבד ושאתה הבן אדם היחידי עלי אדמות שלא מסוגל להסקביט בלי להתפרק תוך כדי?

אתה רוצה להגיד לי ששום דבר לא עבד ושאתה הבן אדם היחידי עלי אדמות שלא מסוגל להסקביט בלי להתפרק תוך כדי?
אני רוצה להגיד שניסיתי הרבה דברים והסקוואט בסרטון האחרון הוא התוצאה הטובה ביותר שיצאה לי. אני לא אומר שאני האדם היחיד שלא מסוגל סקוואט בלי להתפרק. אני אומר שעוד לא מצאתי את הבנאדם שיצליח לפתור לי את הבעיות

בואו נשים דברים בפרופורציה. מקס עובד עם משקלים מכובדים מאד, וההנחה הזאת שכל אחד יכול לעבוד כבד בלי לפרק את הגב והברכיים - למרות מה שמאמני כוח חופרים לנו - אני בספק אם היא נכונה. מאד יכול להיות שזה לא ההתעגלות היא שגורמת לו לכאבים, אלא פשוט העובדה שהוא מעמיס על עצמו מוטות כבדים אחושרמוטה.

בואו נשים דברים בפרופורציה. מקס עובד עם משקלים מכובדים מאד, וההנחה הזאת שכל אחד יכול לעבוד כבד בלי לפרק את הגב והברכיים - למרות מה שמאמני כוח חופרים לנו - אני בספק אם היא נכונה. מאד יכול להיות שזה לא ההתעגלות היא שגורמת לו לכאבים, אלא פשוט העובדה שהוא מעמיס על עצמו מוטות כבדים אחושרמוטה.
אוקיי. אבל אולי כדאי שהוא יעזוב קצת את המשקלים האלו עד שאין לו סקוואט מושלם למגבלות שלו.

אוקיי. אבל אולי כדאי שהוא יעזוב קצת את המשקלים האלו עד שאין לו סקוואט מושלם למגבלות שלו.
הגעתי למסקנה שהסיכוי היחיד שלי למצוא סקוואט כזה הוא אם אני אקח אימון פרטי אצל מאמן עם המון נסיון. לבד פשוט לא מצליח לי יותר ממה שהגעתי.

הגעתי למסקנה שהסיכוי היחיד שלי למצוא סקוואט כזה הוא אם אני אקח אימון פרטי אצל מאמן עם המון נסיון. לבד פשוט לא מצליח לי יותר ממה שהגעתי.
על מייק רוזנר חשבת? אני מאמין שהוא להביא אותך לשלמות.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית