הרפתקאות הטנק הגריאטרי

הרפתקאות הטנק הגריאטרי

• פותח/ת השרשור Tank
  • פורסם בתאריך
גרף ההתקדמות עודכן לאחרונה ב-17/1/16
מצב
השרשור נעול
כמו שאמרתי לך גם קודם, כל הבעיות שלך הן פסיכולוגיות בלבד. יודע מה פתר לי בעיות פסיכולוגיות? הליפטר מהמכון של סופטי שאחרי 8 חודש עשה סקוואט 180 ל3X5. איך אני יכול אחרי שראיתי את הסרטון הזה לחשוב ש180 זה כבד? הכל מתחיל מהראש 😃
כן, הראש משחק תפקיד מאוד חשוב בזה. אבל אני בד"כ מרגיש בחימום איך הולך, למשל באימון האחרון עוד מתחילת החימום הרגשתי שהקוואדס ממש עייפים, בנוסף שכחתי את השרוולי ברכיים (חוץ מההשפעה הפיזית שאני לא חושב שהם עוזרים להרים יותר יש את העניין הפסיכולוגי). מחברים הכל ביחד ומקבלים שחימום עם 160 עולה הרבה יותר קשה מהרגיל, 170 עולה ממש לאט וממלא אותי בחוסר ביטחון מוחלט לשים 185. אם זה היה תחרות אז הייתי מתרכז יותר, מבקש כאפות ומה שצריך בשביל להרים את זה (כנראה גם מראש הייתי בא יותר מוכן) אבל במכון אמרתי לעצמי שבסדר, שבוע הבא, לא יקרה כלום

Tank עדכן/ה את הלוג ״לוג ההשמנה - מתחזק עד שלא אהיה פצוע ואז חוזר לחיטוב״:

עדכון לוג: 29/10/15 - עוד PR לאוסף וכמה עדכונים

סקוואט חימום 5X80 5X100 5X120 5X140
סקוואט כשל 1X3FX157.5 (כשל בגלל שדפקתי את המוט באחד ממוטות הביטחון)
סקוואט שבו אני עצבני מהכשל 1X5X157.5
כל השאר לא מעניין, בעיקר מתח, חדירות וגלגל בטן

ההישגים שלי מהיום:
1. הכשל הראשון שלי מאז שחזרתי להתאמן. אומנם הוא לא היה מתוכנן, אבל המוט נדפק באחד ממוטות הבטחון והמשקל לא רצה לעלות אחרי זה, אז נכשלתי. אני שמח שנכשלתי כי עכשיו אני יודע איך זה מרגיש ואני לא פוחד מזה יותר.
2. פעם ראשונה סיימתי סט כבד של סקוואט והגב התחתון שלי לא כאב. ניסיתי לעשות כמה תיקונים לטכניקה מהסרטון הקודם והעליתי סרטון חדש שתראו מתחת. כנראה התיקונים שעשיתי עזרו.
3. סט ראשון אי פעם שהחלטתי לבצע בעזרת "כובע הפיארים של הטנק". ככה הוא נראה מקדימה. מי שיבוא לתחרות בדצמבר יזכה בהזדמנות לראות אותו בלייב.

הגעתי להחלטה שהגעתי למשקלים שכבר די כבדים לי. חזרה אחרונה הייתה כבר דיי בגריינד ולדעתי ממש מכוערת. הגעתי למסקנה שמאימון הסקוואט הבא (160 קילו) אתחיל להתקדם ל4 חזרות בתקווה להגיע ל170 קילו ל4 חזרות, וכש4 חזרות יהיו כבדות לי אתחיל להתקדם ל3 חזרות כשהמטרה בסופו של תהליך לסגור 180 קילו ל3 חזרות.

ברצוני להודות ל @hbhc שהסרטון שלו של חמישיה עם 180 קילו החדיר בי המון מוטיבציה להצלחה. כמו שאמרתי באחת התגובות, אם בחור שמתאמן כולה 8 חודש יכול להרים 180 ל3X5 אז למה שאני לא אוכל? מה אני יותר גרוע ממנו? תודה רבה אחי על המוטיבציה, כשאני חושב ש180 קילו זה לא משקל כבד הרבה יותר נחמד פסיכולוגית להכנס מתחת למוט של כמעט 160.

תודה ל @Matty המלך על הצילום וזה שהוא סובל את החפירות שלי כל אימון

אימון הבא יום ראשון, התכנון ל1X5X172.5 דד ליפט. אמור לעלות בקלילות.

סרטון הסקוואט:

@PowerLifting בהמשך למה שענית לי בפוסט הקודם, אשמח אם תוכל להגיב לי מה אתה חושב על זה שהברכיים שלי נכנסות פנימה בעליה בחזרות האחרונות והאם אתה רואה מפה משהו שאפשר לתקן.

סופ"ש מעולה לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

Tank עדכן/ה את הלוג ״המסע לעקוף את כולם בהכל״:

עדכון לוג: 01/11/15 - נהייתי שמן + פיאר

דד ליפט 1X5X172.5 פיארררר
כל השאר לא מעניין

משקל גוף - 93.4

קודם כל, עשיתי טיפה שינוי בטכניקה בעקבות ההמלצה של @Savo . המשקל הרגיש כבד אבל עלה, למרות שבחזרות האחרונות הגב היה טיפה עגול והטכניקה לא הרגישה פיקס. יום חמישי אצלם את החמישיה עם ה175 לפיאר כדי לבדוק טכניקה. כבר לא יכול לחכות שאני אמשוך 4 פלטות ל5 חזרות (יום ראשון שבעוד שבועיים אם הכל יהיה טוב).

המשקל 93.4 ממש לא מוצא חן בעיני ועליתי מהר מאוד וגם מרגיש שמן יותר ממקודם (עליה כבר של 5 קילו מאז שסיימתי את ה"חיטוב"). הסיבה לכך היא כי בזמן האחרון לא שמרתי על תזונה כמו שצריך, אכלתי המון חרא ושתיתי היום שתיה מתוקה, ועכשיו אני רוצה לרדת חזרה במשקל ל90-91. אני מאמין שאני לא צריך לספור קלוריות אפילו, שאם אני פשוט אפסיק להכניס ממתקים, שתיה מתוקה, ואוסיף 60 דקות אירובי בשבוע זה יסדר את עצמו לבד.

ממחר אתחיל לבצע אירובי בוקר (כל יום 10 דקות ריצה בעצימות בינונית על הבוקר).

התחיל להדאיג אותי שבימים האחרונים התחיל לכאוב לי הגב יותר ממה שהיה קודם. יכולות להיות לכך 2 סיבות:
1. הכשל שהיה לי בסקוואט באימון הקודם שהפעיל לי המון לחץ על הגב
2. התרגיל לשינוי צורת ישיבה/עמידה שנתן לי הפיזיוטרפיסט שמפעיל הרבה מאוד את הגב.

כרגע אני לא מרגיש שהוספת משקלים בתרגילי בסיס תגרום לזה להרגיש גרוע יותר. בינתיים אפסיק את התרגיל של הפיזיוטרפיסט עד המפגש הבא מחר ואראה אם הזמן יוכל לסדר את הכאבים בגב אם הם באמת קרו בגלל הכשל בסקוואט (שזה כנראה העניין). אם הכאב לא יהיה טוב יותר בימים הקרובים אחשוב על צעדים מחמירים לשינוי תוכנית האימונים שלי.

יום שלישי בעקבות ההמלצה של @StasZ אנסה סקוואט עם הטכניקה של קריס דאפין כדי לראות אם זה מרגיש יותר טוב ממה שאני עושה עכשיו. בנוסף חמישיה עם 160 בסקוואט אימון הבא סוף סוף 3 וחצי פלטות ל5 בתקווה שיעלה!

לילה טוב לכולם!

קרא את שאר עדכון הלוג...

א. תימנע משתיה מתוקה בכללי, זה רעל.
אני שותה שתיה מתוקה פעם בחודש במקרה הגרוע.
ב. בישביל מה הריצה 10 דקות? תאכל כמו בן אדם והכל יהיה טוב.
ג. יפה הדדליפט, אולי רק החזרה האחרונה קצת מכוערת.

א. תימנע משתיה מתוקה בכללי, זה רעל.
אתה צודק. נכנעתי למבצעים של השופרסל. מתחיל לרסן את עצמי מהיום.
ב. בישביל מה הריצה 10 דקות? תאכל כמו בן אדם והכל יהיה טוב.
זה עוזר לי פסיכולוגית. כשאני לא עושה שום אירובי ואני מנסה לרדת במשקל אני תמיד בהרגשת "דאון" שאני לא עושה מספיק כדי להגיע לתוצאות שלי. חוץ מזה לרוץ 10 דקות בבוקר רק יעשה לי טוב לבריאות.
ג. יפה הדדליפט, אולי רק החזרה האחרונה קצת מכוערת.
זוכר את הקטע של "אמצע כף הרגל"? בחזרה הראשונה זה תמיד היה בסדר אבל בחזרות האחרות לא סידרתי את המוט מספיק והתחלתי עם סט אפ לא נכון. שמתי לב לזה רק אחרי הסט. אם אני אקח יותר זמן מנוחה בין החזרות ואסדר את הסט אפ יותר טוב אז זה יראה יותר טוב. בכל מקרה בזכותך ובזכות סיימון אני הולך להמשיך להתקדם ולעשות דד ליפט יפה יותר, מקווה שיום חמישי כשתצלם אותי זה יראה טוב יותר 😃

ואני מנסה לרדת במשקל
רגע, אתה בחיטוב פתאום?
זוכר את הקטע של "אמצע כף הרגל"?
שני חזרות ראשונות היו סבירות, ואז בחזרה השלישית אתה עשית הפסקה יחסית ארוכה לשים את המוט קרוב אליך ולהיכנס לסטאפ ואז היה סביר לעוד 2 חזרות ובאחרונה פשוט היה לך קשה.

רגע, אתה בחיטוב פתאום?
לא... פשוט אני לא בדיוק "עושה מסה". אני פשוט מעביר את הזמן עד שהכתף תחלים שאוכל להתחיל לחטב שוב. פשוט החלטתי שבתקופה הזאת אני אתחזק (על ידי כך שאעלה קצת במשקל) אבל לא בהגזמה, וקבעתי באחד מהעדכונים הקודמים שלי לפני חודש-חודשיים ש93 זה הגבול שאני רוצה להגיע אליו מבחינת משקל גוף כי האחוז שומן שלי גם ככה גבוה. אני לא רוצה למשוך את ההתקדמות שלי במשקלי עבודה למצב שבו אני אמשוך 200 קילו ל5 על 32 אחוז שומן. אני אתחזק כמה שאפשר במשקל גוף שישאף להיות 90-91.
שני חזרות ראשונות היו סבירות, ואז בחזרה השלישית אתה עשית הפסקה יחסית ארוכה לשים את המוט קרוב אליך ולהיכנס לסטאפ ואז היה סביר לעוד 2 חזרות ובאחרונה פשוט היה לך קשה.
משום מה בחזרה האחרונה לא החזרתי את המוט חזרה למקום הנכון. לא יודע למה, אולי פשוט לא היה לי כוח אחרי 4 חזרות. אני מאמין שאם הייתי מחזיר אותו למקום הנכון היא הייתה עולה יותר טוב. השינוי הזה בטכניקה גורם לעליה אנכית יותר ומרגיש לי יותר טוב מבחינת כוח. אני מאמין שבזכותו אוכל להתקדם בחמישיות יותר זמן.

תנסה לעמוד על פחות פחמימה.
אנסה את זה גם.
לא משום מה, לא אפשרי להתקדם במשקל ולתקן טכניקה בכזאת קלות. במיוחד לא במשקלים שלך, זה לא איזה 60 קילו דדליפט.
אני מאמין שבאימון הבא יהיה טוב יותר זה סתם היה "התקף" כי ניסיתי משהו חדש 😃

דרך אגב, שיניתי את הכותרת של הלוג ותראה מה יצא לי ב"נושאים דומים" בתחתית
הפציעות מחפשות אותי!!
ניצחתי את כולם
עלה לי רעיון לראש עכשיו בנוגע לפציעה שלי בכתף (שהתחילה לכאוב קצת יותר בימים האחרונים משום מה, נראה מחר עם הפיזיוטרפיסט).
הכאב נוצר כתוצאה מתרגילים שבהם המרפק הולך קדימה, כדוגמת המיליטרי פרס והבנץ' פרס. אני חושב שאם אני אנסה תרגילים כגון לחיצה בדאמבלים בישיבה שבהם המרפקים הולכים לצדדים בלי ללכת קדימה אז הפציעה לא תכאב. אשתדל לא לשכוח ולנסות את זה באימון הבא.

עלה לי רעיון לראש עכשיו בנוגע לפציעה שלי בכתף (שהתחילה לכאוב קצת יותר בימים האחרונים משום מה, נראה מחר עם הפיזיוטרפיסט).
הכאב נוצר כתוצאה מתרגילים שבהם המרפק הולך קדימה, כדוגמת המיליטרי פרס והבנץ' פרס. אני חושב שאם אני אנסה תרגילים כגון לחיצה בדאמבלים בישיבה שבהם המרפקים הולכים לצדדים בלי ללכת קדימה אז הפציעה לא תכאב. אשתדל לא לשכוח ולנסות את זה באימון הבא.
יענו פלייס?

לא משום מה, לא אפשרי להתקדם במשקל ולתקן טכניקה בכזאת קלות. במיוחד לא במשקלים שלך, זה לא איזה 60 קילו דדליפט.
מי שראה אבודים
Dont tell me what i cant do!!
תוכיח לו טנק

עשית מה? 😳

המוט עמד "במרכז כף הרגל" של מקס. שזה היה 3/4 ו1/4 במקום חצי חצי. (רחוק מידי ממנו.)
תיקנתי תטכניקה (גם עומק) והעלתי משקל חח
זה לא טכניקה זה סהכ אומר שהוא צריך להיכנס קצת יותר רגוע לסט ולשים לב לדבר הזה רק תשומת לב צריך בשביל זה, זה תיקון טכניקה ממש קל וזניח

תיקנתי תטכניקה (גם עומק) והעלתי משקל חח
זה לא טכניקה זה סהכ אומר שהוא צריך להיכנס קצת יותר רגוע לסט ולשים לב לדבר הזה רק תשומת לב צריך בשביל זה, זה תיקון טכניקה ממש קל וזניח
כל שינוי בטכניקה זה משמעותי,אתה לא רגיל לזה וזה קשה פסיכולוגית ואולי אפילו פיזית.
ולהיכנס רגוע ומקס לא הולך ביחד.

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית