הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים Kaatsu training is blowing fitness researchers' minds

זה ידוע, יש הרבה שעושים את זה עם רצועות ברכיים אבל אני לא חושב שזה כל כך בריא...

נשמע על גבול מדע בדיוני. האם יש פה מנהל או איש מקצוע שיכול לאשר,שדבר כזה אפשרי אפילו ברמה התאורתית?

ברמה התיאורתית זה אפשרי גם במעשית לפי מה שאומרים שם.
אך יש סיכונים רבים

נשמע על גבול מדע בדיוני.
התוצאות שהם מדברים עליהן באמת נשמעות קצת טובות מדי, וכמו שהם אומרים בפתיח "If it sounds too good to be true, it probably is.", אבל אימונים עם חסימת זרימת הדם הם לא המצאה חדשה. אפשר לשאול את גוגל מה הוא יודע על restricted blood flow training ולקבל מספיק חומר קריאה עד המילניום הבא.

התוצאות שהם מדברים עליהן באמת נשמעות קצת טובות מדי, וכמו שהם אומרים בפתיח "If it sounds too good to be true, it probably is.", אבל אימונים עם חסימת זרימת הדם הם לא המצאה חדשה. אפשר לשאול את גוגל מה הוא יודע על restricted blood flow training ולקבל מספיק חומר קריאה עד המילניום הבא.
לא ברמה שהם מתארים. חוץ מזה - איך דבר כזה לא מסוכן? למה הם אומרים שאסור להתאמן מעל עצימות 75% עם החוסם הזה?
זה מפורסם באתר(בודיבילנג) עם מטרות רווח...
אתה יכול להסביר את התהליך שקורה בשריר כשלא מגיע אליו דם והוא רק מתמפמם בעצימות 50%? אם אין חמצן, אז יש חומציות בדם מה שגורם לפגיעה בתוך הרקמות.. משהו שאני לא קולט..?
http://www.ergo-log.com/blood-flow-...ing-destroys-ice-hockey-player-s-muscles.html

אתה יכול להסביר את התהליך שקורה בשריר כשלא מגיע אליו דם
לפי מה שהם מספרים שם, הרעיון הוא שהחסימה הורידית מונעת פינוי יעיל של חומצת חלב (ובטח עוד כל מיני חומרי פירוק), מה שגורם לגוף להגיב כאילו השריר אחרי מאמץ קשה הרבה יותר, וזאת בלי שנגרם לפני כן ההרס של סיבי השריר כפי שקורה באימון רגיל. במלים אחרות: אתה מרמה את הגוף שלך לחשוב שהשריר זקוק לתיקון יותר גדול מהמצב האמיתי. אגב, זה עומד בניגוד מוחלט לכל מיני תוספים שנוהגים לפעמים לקחת ואשר מטרתם דווקא לעזור בפינוי רעלים מהשריר.

לא ברמה שהם מתארים. חוץ מזה - איך דבר כזה לא מסוכן? למה הם אומרים שאסור להתאמן מעל עצימות 75% עם החוסם הזה?
זה מפורסם באתר(בודיבילנג) עם מטרות רווח...
אתה יכול להסביר את התהליך שקורה בשריר כשלא מגיע אליו דם והוא רק מתמפמם בעצימות 50%? אם אין חמצן, אז יש חומציות בדם מה שגורם לפגיעה בתוך הרקמות.. משהו שאני לא קולט..?
http://www.ergo-log.com/blood-flow-...ing-destroys-ice-hockey-player-s-muscles.html
לא טרחת לראות את הסרטון אה? הכוונה ליצור חוסם ורידים שכזה שככה אתה מונע מהדם לחזור אל הלב, הגוף יפריש יותר חומצות חלב ממה שצריך וככה בעצם יגדל, אבל זה דבר שהוא לא כל כך בריא ודי רעיל כשאתה חושב על כל זה משתחרר בפעם אחת לכיוון הלב...

לא טרחת לראות את הסרטון אה? הכוונה ליצור חוסם ורידים שכזה שככה אתה מונע מהדם לחזור אל הלב, הגוף יפריש יותר חומצות חלב ממה שצריך וככה בעצם יגדל, אבל זה דבר שהוא לא כל כך בריא ודי רעיל כשאתה חושב על כל זה משתחרר בפעם אחת לכיוון הלב...
אתה באמת מאמין למה שרושמים בBB?!? ככה סתם.. יש לך הסמכה כלשהי הן באנטומיה או בכימיה? ראיתי את הסרטון אבל הוא שווה ערך לסימוכין מFXP.
אם היית מסביר איך נוצר מצב של rhabdomyolysis ומה הם רמות הCK בשריר אחרי אימון עם השיטה הנ"ל ומה ההשפעה שלהם הן בטווח הקצר או הארוך על תפקודי הכליות ועל הסיסטולה של הלב.. ולהביא סימוכין יותר מאשר BB..

אתה באמת מאמין למה שרושמים בBB?!? ככה סתם.. יש לך הסמכה כלשהי הן באנטומיה או בכימיה? ראיתי את הסרטון אבל הוא שווה ערך לסימוכין מFXP.
אם היית מסביר איך נוצר מצב של rhabdomyolysis ומה הם רמות הCK בשריר אחרי אימון עם השיטה הנ"ל ומה ההשפעה שלהם הן בטווח הקצר או הארוך על תפקודי הכליות ועל הסיסטולה של הלב.. ולהביא סימוכין יותר מאשר BB..
הצגתי מה שהם אמרו, אתה דיברת על להתאמן בלי דם בכלל והם דיברו על חסם ורידים, זה שונה

זו שיטת אימונים ותיקה מיפן שמכונה KAATSU והיא מוכרת מאוד כבר הרבה שנים לכל מי שעקב אחרי מחקרים בכל העניין של סוגי אימונים. העניין שהיא כנראה תפסה שם כי זו מדינה מזדקנת ויש שם אוכלוסיה גדולה של אנשים מבוגרים שלא כולם יכולים להתאמן עם משקלים גבוהים אבל עדיין צריכים לשמור על מסת שריר. היא כלכך נפוצה שיש שם מועדון של מתאמני קאטסו שמונה עשרות עד מאות אלפי אנשים ( לא זוכר כבר כמה בדיוק Werbom כתב בסיכום מ2008 שלו אבל לזכרוני היתה שם סטטיסטיקה על יותר ממאה אלף בני אדם וזו מדינה ענקית עם 126 מיליון תושבים אז זה לא מפתיע).

בתנאי מעבדה מבוקרים אין כמעט עדויות לנזקים אבל סטטיסטית באוכלוסיה היפנית של המועדון יש אחוז קטן של אנשים שחטפו כל מיני בעיות בלב, נמקים ושבץ מוחי. נראה שבחלק מהמקרים מדובר באנשים שלא השתמשו ברצועות כמו שצריך או אנשים חולים אבל יש כל מיני סיפורים גם על אנשים מאומנים שחטפו בעיות למרות שהמחקר בנושא מראה שהיא בטוחה כשעושים אותה תחת השגחה לפרקי זמן של שבועות\חודשים.

זה גם לא כלכך פשוט כמו שמוצג שם. הם צודקים שהמחקרים שראו את התוצאות הכי גבוהות אי פעם מבחינת היפרטרופיה נעשו עם משקלים מצחיקים ועם חסימת כלי דם (ואגב המחקר עם הכי הרבה עליה שתועדה אי פעם נעשה אצל כדורגלנים שכבר היו מאומנים כך שזה בכלל מטורף והם התאמנו פעמיים ביום על כל הגוף באימון קליל כמו הרבה מהמחקרים מהסוג הזה) אבל זו לא שיטה כלכך קלה כמו שמוצגת שם:

לפני כמה שנים אני זוכר שקראתי case report על שחקן הוקי קנדי שנפצע באמצע העונה והפיזיולוג של הקבוצה שלו רצה לעזור לו לשמור על הכושר עד שיחלים. זאת היתה התקופה שבה ההייפ במערב מהשיטה הזאת כבר היה גבוהה אז הוא החליט לנסות לתת לו להתאמן עם חסימת כל י דםכדי לשמור על מסת השריר שלו. לא יודע מה הם עשו שם אבל השחקן חטף בסוף תמס שריר ואושפז בסוף בבית חולים.כך שיש פה ושם עדויות לכך שאם מרימים יותר מידי משקל או מגזימים בנפח אפשר לגרום לנזק די רציני אז צריך להזהר.

בכל מקרה בדיון קודם שהיה כאן על הענייןHallucinogeN הביא לי קישורים לשיטת אימונים ללא הרצועות שמנסה לחקות חלק מהאפקט של שיטת האימונים הזאת:
http://articles.elitefts.com/training-articles/reignite-progress-with-new-science/
http://borgefagerli.com/myo-reps-in-english/
שווה לכם לקרוא אם זה מעניין אתכם.

אה ומבחינה טכנית מדעית יש כנראה כמה וכמה סיבות לכך שהשיטה עובדת אבל כנראה שחלק מההסבר נמצא בחלקים שעדיין לא גילו במנגנון העברת האותות שגורם לבניית החלבון בשרירים (ויש מחקרים ביוכימיים בנושא שלדעתי די ברור שהתוצאות שלהם מראות שיש לפחות מנגנון לא ידוע אחד שעוקף את המערכות הרגילות שגורמות להיפרטרופיה ומופעל שם בחלק מהמקרים, אין דרך אחרת להסביר מה הולך שם)

נערך לאחרונה:
אתה צוחק? המתאמנים במחקר הזה עשו אימון קל בטירוף וקיבלו תוצאות זהות לאנשים שעשו עבודה קשה פי 3! כל אימון ובטח גם חטפו דומס ודלקות. הרעיון בקאטסו (לפחות כך עשו בחלק מהמחקרים של היפנים) הוא שבגלל שהשיטה לא מאמצת את הגוף ומתבססת על משקלים קלים מאוד אפשר להתאמן בה הרבה יותר פעמים בשבוע על כל שריר ולקבל תוצאות הרבה יותר טובות מאם היית עובד קשה מספר מועט של פעמים וביחד עם זאת לסבול הרבה פחות מכאבים ודלקות כי האימונים קצרים וקלים. זה היופי פה.

נערך לאחרונה:
אתה צוחק? המתאמנים במחקר הזה עשו אימון קל בטירוף וקיבלו תוצאות זהות לאנשים שעשו עבודה קשה פי 3! כל אימון ובטח גם חטפו דומס ודלקות. הרעיון בקאטסו (לפחות כך עשו בחלק מהמחקרים של היפנים) הוא שבגלל שהשיטה לא מאמצת את הגוף ומתבססת על משקלים קלים מאוד אפשר להתאמן בה הרבה יותר פעמים בשבוע על כל שריר ולקבל תוצאות הרבה יותר טובות מאם היית עובד קשה מספר מועט של פעמים וביחד עם זאת לסבול הרבה פחות מכאבים ודלקות כי האימונים קצרים וקלים. זה היופי פה.
בדיון הקודם ציינת שאתה משלב את זה בתוכנית אימונים שלך, ראית עלייה משמעותית בכוח וגודל?

לא יצא לי להתאמן כלכך בתקופה האחרונה אבל עשיתי כמה אימונים שניסיתי להכניס בהם את המיו רפס האלו והן מזכירות לי מאוד את הrest pause מכל הגילגולים של הHIT. לא היה לי זמן לנסות לעשות אותה בתדירות גבוהה אבל בינתיים נראה לי שהיא באמת עובדת כמו אימון רגיל אבל צריך להזהר עם המשקלים שאתה מרים כי במשקלים גבוהים מידי אתה מקבל דומס די רציניים (ניסיתי באימון אחד להעלות ל85-90 אחוז מהיכולת בRM8 ועשיתי 16 חצאי חזרות אחרי הסט אז יום אחר כך הכאב היה מעט מוגזם, ב40-50 אחוז יכולת זה לא היה כך )

קח בחשבון שעשיתי גם אימוני כוח רגילים . התמקדתי בה בעקרון בתרגיל אחד של יד אחורית ושל חזה כי קצת בעייתי לי לעבוד כך בתרגילים אחרים ונראה בינתיים שאני מתקדם כמו בתוכנית משולבת רגילה של היפרטרופיה. המיו רפס נכנסים לי לאימוני נפח ואני מוסיף להם עבודה על 5 חזרות באימוני כוח. תשובה מדויקת תיהיה לי רק עוד איזה חודש חודשיים או מוקדם יותר אם יהיה לי זמן ליותר אימונים כך שאני אתקדם מספיק כדי להשוות לתקופות אימונים אחרות שעברתי.

אם הכוונה למיו רפס, תקרא בלינקים שהביאו לי, המיו רפס דומות מאוד לרסט פאוס שהיא שיטה ידועה ומאוד ומוצלחת שנהוגה באימוני HIT ויש גם מתחרים מקצועיים שהשתמשו ומשתמשים בה בכל הרמות.

אתה יכול לנסות כמוני להחליף חלק מהאימון שלך בסט ממושך שכזה ולראות איך זה מסתדר. עוד לא ניסיתי לעבוד בתדירות ממש גבוהה כמו שעושים בקאטסו.

http://articles.elitefts.com/training-articles/reignite-progress-with-new-science/
http://borgefagerli.com/myo-reps-in-english

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית