הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה דחוף סייקל בן 18 ללא HCG ו PCT

• פותח/ת השרשור HelpUs
  • פורסם בתאריך

HelpUs

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום אני חדש פה בפורום.

טוב אז בשיא טיפשותי עשיתי סייקל של 5 שבועות של טסטוסטרון אנטט ללא PCT וללא HCG וסיימתי אותו, התוצאות שקיבלתי לא היו שוות את הסייקל הקצר הזה.
התחלתי את הסייקל בסוף גיל 17 לפני כחודש פחות או יותר.
בכל מקרה, לא ידעתי מה זה PCT ו HCG בכלל עד שקראתי פה.. עכשיו אני לחוץ בטירוף בנוגע לתפקוד מיני ופגיעה באשכים ואני לא יודע מה לעשות !!
הבנתי ממישהו בחדר כושר שמזריק שבגלל הסייקל הקצר והגיל הצעיר שלי לא תהיה פגיעה משמעתית ואף לא תהיה כמעט, הוא צודק ? בבקשה עזרה.

בגיל צעיר הסיכוי לנזק הורמונלי גדול יותר
מה שאתה צריך לעשות זה לקחת 5 אלף יחידות פרגניל מחולקת לזריקות של 1000 יחבל, יום כן יומיים לא.
לאחר מכן המתן 10 ימים ואז תתחיל כלומיד ונולב לפי הפרוטוקול. בעצם הנולב כנראה מיותר במקרה זה

נ.ב
@יניב ריז
שים לב שאמרתי שהנולבדקס מיותר, אני כה פושע

• פותח/ת השרשור
מה שאתה צריך לעשות זה לקחת 5 אלף יחידות פרגניל מחולקת לזריקות של 1000 יחבל, יום כן יומיים לא.
לאחר מכן המתן 10 ימים ואז תתחיל כלומיד ונולב לפי הפרוטוקול. בעצם הנולב כנראה מיותר במקרה זה

נ.ב
@יניב ריז
הבעיה שאין לי מאיפה להשיג את החומרים האלו .. מי שקניתי ממנו טס לחו"ל ולא יחזור בזמן הקרוב

• פותח/ת השרשור
לא חסרים דילרים... בכל מקום יש, זה כמו מקקים
אין.. אני מתאמן במקום קטן רק עם 2 מוזרקים אחד טס אחד אין לו כלום..
הייתי בחדר כושר אחר לא רוצים למכור לי בגלל הגיל שלי לא יודע..
בקיצור 99% שאני לא אשיג את זה, עד כמה זה יהיה רציני?

@MethylDaniel אם הוא יילך לקופת חולים ויספר את האמת, הוא לא יקבל את החומרים?
חחחחחחחחחחח
אוליי במדינה שבה יש רופאים שמכבדים את המטופלים או יודעים משהו על סטרואידים

חחחחחחחחחחח
אולי רופא המשפחה לא אבל אנדוקרינולוג לפחות פרטי כן יבין ויכבד.
אולי אני תמים אבל לשלוח ילד בן 17 חזרה לדילרים לא נראה לי הפתרון הנכון

אולי רופא המשפחה לא אבל אנדוקרינולוג לפחות פרטי כן יבין ויכבד.
אולי אני תמים אבל לשלוח ילד בן 17 חזרה לדילרים לא נראה לי הפתרון הנכון
תאמין לי שפניתי לאינספור אנדוקרינולוגים, מעבר לעובדה שהתברר שאני יודע יותר מהם על הנושא, רובם אמרו לי פשוט תחכה. היחיד שלא.אמר פשוט לחכות רשם לי trt.

בחיאת, עשה טובה, שיריץ pct נורמלי, פרוטוקול שד.ר מייקל סקאלי ממליץ עליו, כמו שייעצתי

יש מרפאה אחת בישראל שמספקת pct, כביכול מעוגן בחוק (אבל נו באמת, מי יאשר ניסויים בבני אדם).
ויניב ריז מקושר אליה.
הוא ימליץ על מה שהמלצתי רק יחליף את הכלומיד בנולבה, אני ממליץ על שילוב של שניהם, ליתר בטחון. במידה ויבוצעו בדיקוצ דם טרם הpct וימצא כי רמות האסטרוגן אינן גבוהות ניתן, וזה מצב סביר לוותר על נולבה

שלום אני חדש פה בפורום.

טוב אז בשיא טיפשותי עשיתי סייקל של 5 שבועות של טסטוסטרון אנטט ללא PCT וללא HCG וסיימתי אותו, התוצאות שקיבלתי לא היו שוות את הסייקל הקצר הזה.
התחלתי את הסייקל בסוף גיל 17 לפני כחודש פחות או יותר.
בכל מקרה, לא ידעתי מה זה PCT ו HCG בכלל עד שקראתי פה.. עכשיו אני לחוץ בטירוף בנוגע לתפקוד מיני ופגיעה באשכים ואני לא יודע מה לעשות !!
הבנתי ממישהו בחדר כושר שמזריק שבגלל הסייקל הקצר והגיל הצעיר שלי לא תהיה פגיעה משמעתית ואף לא תהיה כמעט, הוא צודק ? בבקשה עזרה.
קודם כל צא מהלחץ!
נכון... כמו שאתה מעיד על עצמך, חכם אתה לא יוצא מהסיפור הזה!
אבל לדעתי בגלל שמדובר בסייקל ראשון וקצר ולא השתמשת בחומרים משתקים יותר עם הטסט,
99% שתצא מהסיפור הזה בזול, גם אם זה יקח יותר זמן בלי התרופות שהציעו לך.
אם אתה משיג אותם, תדאג לוודא שזה שמייעץ לך מבין משהו בתחום הזה,מהסיבה הפשוטה שגם HCG נולבה וכלומיד זה לא בדיוק סוכריות קופצות.
אתה יכול ללמוד הרבה מהנעוצים ומהחבר'ה בפורום הזה בכלל.

נ.ב
@יניב ריז

למה לא לתת לו טמוקסי תחת פרגניל? ב-15 ימים הללו רמות ה-FSH שלו יהיו על 0, פרגניל רק מדמה LH, וזה עוד בחור צעיר שאתה לא ממש רוצה אותו עם תאי סרטולי מושבתים אפילו עוד יום אחד, אם טרם סיים את התבגרות האשכים. וזה עוד לפני שדיברנו על כך שהטסט שלו יהיה סביב 150% מהנורמה על 1000 יחבל לסירוגין, שצריך לבוא לרוב יום כן יום לא, ולא יום כן יומיים לא, אבל זה שולי, ורמות הטסט יומרו בכבד לאסטרוגן. שוב לא מצפה ממנו לפתח גינו על 5000 יחבל פרגניל, אבל רק אומר. העיקר זה שימשיך להפריש FSH על הטמוקסי, בזמן הפרגניל, במיוחד בגיל שלו, השולי זה לחסום את העליה באסטרוגן על החזה . אבל בעיקר אתה "פושע" 😃 כי הצעת 10 ימים המתנה בין זריקת הפרגניל לכלומיד וטמוקסי.
למה שימתין 10 ימים, ויהיה 10 ימים מושבת ציר? עם רמות טסט בקאנטים?

זמן מחצית החיים של פרגניל הוא 33 שעות, רמות הטסט בדם אחרי הפרגניל ירדו סביב 3-4 ימים לרמת הבסיס, שעל ציר מושבת היא 0-2 ננומול לליטר.
מה הוא עשה לך רע שמגיע לו 10 ימי עונש? למה לא לתת לו כלומיד וטמוקסי יום אחרי הפרגניל?
@MethylDaniel אם הוא יילך לקופת חולים ויספר את האמת, הוא לא יקבל את החומרים?

לא סביר שהוא יקבל משהו, לפחות לא בזמן.

רופא המשפחה קודם ישלח אותו לאנדוקרינולוג, וזה יקח 3-7 ימים המתנה.
אנדוקרינולוג ישלח אותו לפרופיל הורמונלי, לפני שידבר איתו, וזה יקח עוד יום עד שיקחו בדיוקת ועוד 3-4 ימים עד שיש תשובות לכל הפרופיל, ואז הוא קובע תור חוזר לאנדוקרינולוג, שיקח עוד 3-7 ימים לפיענוח הבדיקות, קרי יעברו בין 9-18 ימים עד שהאנדוקרינולוג יראה בדיקות שבהם רוב הסיכוים שהציר יהיה מושבת עם:

LH קטן מ-0.3
FSH קטן מ-0.7
טסט טוטאל סביב 1-2

ואז יגיד לו (מניסיון עם כמה מתאמנים ששלחתי לאנדוקרינולוג), שפשוט יפסיק עם החומרים (והוא יהיה צודק), שזה מזיק (והוא יהיה צודק), ושהציר יחזור לבד (הוא גם יהיה צודק).
אז איפה הוא טועה?
שהוא לא יתן לו מרשמים ל-PCT כדי להזחיר ציר מלאכותית, אלא יתן לטבע לעשות את שלו והציר יחזור אי שם בין חודש לחצי שנה, במקרים קיצונים יכול גם לקחת שנתים. אבל בממוצע זה עד חצי שנה.

ומה יקרה לו?

עד שהוא יחזיר ציר, יתחילו להתפתח נזקים באשכים במידה כזאת או אחרת, ככל שהוא צעיר יותר יותר סיכוי שיהיה נזק, שבו רמות הטסטוסטרון שיחזיר אחרי שיקום הציר, יהיו נמוכות מאלו שהיו לו אילולא היה מחזיר ציר מהר תחת PCT.

אז למה שהאנדוקרינולוג לא יתן לו PCT?

PCT לטיפול בסטרואידים אנאבוליים נמצא יחסית במונחי רפואה מומחה, בחזית המחקר, ורק בשנים האחרונות יצאו מחקרים טובים על החשיבות של החזרת ציר הורמונאלי.
רוב מפתחי הגוף עשו זאת, כי ידעו שהם מאבדים שריר המתנה לציר הורמונלי טבעי, וברפואה איבוד שריר לא מענין אף אנדוקרינולוג, וגם נראה כ"עונש" ראוי לתת למי שהעז להשתמש בסטרואידים, לכן לא היה גיידליין להחזיר ציר מלאכותית בתרופות, שגם להם יש סיכונים ותופעות לוואי.

אבל השנים האחרונות מתמלאות במחקרים קליניים, שמראות שלא רק השריר אובד עד להשבת ציר טבעי, אלא כי בין 3-7% נזק ליצור הטסטוסטרון הטבעי, ופגיעה קלה בפוריות נוצרת.
בנוסף, יש את האלמנט הפסיכיאטרי, שבו נוצר דיכאון,איבוד חשק מיני,ירידה במוטיבציה,ירידה בזקפה וכו', שמבחינת אנדוקרינולוג, הן תופעות לוואי זמניות, וכאן יש ענין של שיקול דעת, האם לטפל תרופתית כדי להשיב איכות חיים, ולא רק דברים מסכני חיים.

בגלל שהמחקר עודנו מתרחש כרגע, הגידליינים הישנים לא עודכנו, וכל אנדוקרינולוג עושה לפי מה שהוא מכיר.
בגלל שאנדוקרינולוגיה היא התמחות ברפואה, זה אומר שאנדוקרינולוג שקיבל היום את התועודה שלו, למעשה התחיל את לימודיו לפני 13 שנים, קרי שהגיידלינים והטקסטבוקים שלו מעודכנים בפיגור של כעשור.

ככה שיקח עוד כמה שנים עד שדור חדש של אנדוקרינולוגים צעירים יכנס, או שיקח כמה שנים עד שתהיה כמות אדירה של ספרות רפואית, לעדכון הגיידליינים ע"י אגודת האנדוקרינולוגים האמריקאית או הבריטית.

ככה שתמיד יש פער בין מחקר לפרקטיקה ברפואה מקצועית, ועל תפקיד הרופא להתעדכן.

בגלל שאין הרבה אנשים שפונים לרפואה מקצועית על סייקלים, מחמת הבושה או הפחד שעשו מעשה לא חוקי, אף אנדוקרינולוג ממוצע לא יטרח להתעדכן בנושא מחקרים חדשים בסטרואידים, יש לו מספיק על הראש עם לטפל בחולים אחרים עם בעיות אחרות הרבה יותר שכיחות, ודווקא שם ישקיע את מרצו להתעדכן בספרות מקצועית ומחקרים.

עד אז, נשאר השיקול דעת של הרופא, האם לטפל תרופתית בתופעות הפסיכאטריות שהוזכרו, ורוב האנדוקרינולוגים לא ממש רוצים לגעת בזה, במיוחד כשמדובר בתחום שמי שעסק בו עסק בו מחוץ לכותלי הרפואה, על דעת עצמו ובניגוד להמלצות הרפואיות.

לכן בדיוק הקמנו את מרפאת הספורטאים.

לי נמאס לראות חברים שצורכים סטרואידים סובלים, שאין ממש הרבה רופאי שמבינים באנדרולוגיה של ספורטאי על לאחר סטרואידים, ושכן ניתן במסגרת העיסוק ברפואה והחוק לתת מרשמים ל-PCT, ולשיקום, שכן יש מחקרים מגבים.
ככה שלקח לי זמן למצוא רופא ספורט שהסכים לשבת איתי, ולעבור איתי על הספרות, וכשנפל לו האסימון הוא היה מזועזע לכמה הזנחה וסבל מיותר יש בארץ לנוטלי סטרואידים.

הגדרת הרופא היא לתת מענה לבן אדם במצוקה רפואית או נפשית, רוב הרופאים מפספסים את החלק הנפשי מחוסר ענין רפואי.
רוב הידע הרפואי בסטרואידים לא מוטמע בגלל הבעיות שהוזכרו.

ככה שברוב המקרים אין לך מענה הולם בקופ"ח.
ולכן כל חולה שמגיע אלינו, מקבל מכתב הניחות לרופא משפחה מה לעשות.

רוב רופאי המשפחה מאוד מתלהבים שיש להם חבל הצלה, כשרופא מומחה אחר כן מציע טיפול וסיוע מקקצועי, ומתעסק בפחם הלוהט שכול האחרים בורחים ממנו בגלל מוניטין רע.
חחחחחחחחחחח

אז הנה, יש מרפאה שמכבדת ספורטאים שלוקחים סטרואידים.
אין צורך להפנות לדילרים לתרופות -PCT, במיוחד לא בן אדם שהזריק מגיל 17, ולא בטוח שפרוטוקלי PCT ברשת או כאלה שדילריים יגידו לו לקחת, יהיו טובים.
בלי שום קשר, אף דילר לא ישלח אותך לבדיקות דם מקיפות לבירור הנזקים שעשית, ולא יפענח לך את התוצאות לכדי טיפול רפואי הולם.

והמרפאה נותנת את התרופות במרשם, אנחנו לא מחפשים לקבל כסף על מכירת תרופות.

אם תרצה חומרים לגדילה בשריר? תהיה חייב דילר, כי לא חוקי לרשום טסט או כל חומר אחר לגדילה.
תרצה טיפול רפואי? גש לרופא מומחה, שידע לטפל בך, להפנות אותך לבדיקות הנכונות,לתת לך את התרופות הנכונות, והכי חשוב לדעת לקרוא את התשובות של הבדיקות בעינים נכנות.

סתם דוגמא, קח רופא משפחה ממוצע. קח ספורטאי ממוצע. קח צריכת חלבון ממוצעת של 2 גרם לק"ג. ומה תקבל?

בדיקת הכימיה בדם חוזרת:

UREA 58- HIGH
AST 87 -HIGH
ALT 67 - HIGH
CPK 760 - HIGH

ואז רופא המשפחה נלחץ, שולח אותך לאולטרה סואנד כבד, לבדיקות חוזרות, אומר לך להפסיק להתאמן, ושולח אותך לסבב יעוץ רופאים פנימאים,הפטולוגים ונפרולוגים לוודא שאתה לא באי ספיקת כליות וכבד.. (במקרה הטוב) או שולח למיון (במקרה הרע).

כשכל רופא ספורט רואה את הבדיקות האלה, הוא אומר: פ'סדר, ככה נראית בדיקת דם תקינה למי שצורך חלבון ומתאמן.
האוריאה? תוצר פירוק של חלבון, לכן כמובן שתהיה מעל הנורמה.
אינזימי הכבד? כמעט תמיד עולים עד 200% בשל מטבוליזם של חלבון - NEXT...
הקריאטין קינאז? מעיד על שחלוף שריר, מה שתמיד קורה למתאמני כוח וספורטאים, להפך אם היה נמוך, הייתי אומר לך שאתה לא מתאמן עצים מספיק...

ליתר בטחון, לך תעשה איסוף שתן+קריאטינין כדי לקבוע את ה-GFR שלך בשיטת CREATININE CLEARANCE, רק כדי לוודא שהסינון הכלייתי שלך חזק מספיק כדי לעמוד בעומס החלבונים, אצל גברים בריאים הוא בד"כ מעל ומעבר (צריך GFR גדול מ-100, לרוב הגברים יש 120). עם GFR גדול מ-100 תתפרע גם על 4 גרם חלבון לק"ג ביום, אם ממש בא לך...

הנה דוגמא ששלפתי מהתיקיות של כמה לקוחות שלנו (בעילום שם), ככה נראות שתי בדיקות, שתיהן חריגות, אבל רק אחת באמת מעידה על סכנה ממשית (בשמאל בריבוע אדום, הרעלת וינסטרול, אפילו במיון לא הבינו איך "לאכול" את הבדיקות הללו. מטופל שהגיע עם בצקות ברגלים לביה"ח. כרגע במעקב אצלינו, מתאושש יפה מאוד, ותפקודי כבד מתייצבים לאחר טיפול, אעלה בהמשך תקציר מרתק על המקרה שלו כמובן בלי פרטים, עם כל בדיקות הדם העוקבות שביצענו במרפאה), לעומת בדיקת דם חריגה, שתקינה לחלוטין לספורטאי מצד ימין בירוק.

מסקנה - תנו למומחים בלבד שמבינים בספורטאים לטפל בכם. מרפאת קרדיו-ספורט הינה תחנת מרפאת ספורט רשומה במשרד הבריאות, בראשות קרדיולוג ותיק שהוא גם מומחה ברפואת ספורטאים.

הלינק לעמוד המפראה, לפניה בהודעה.

https://www.facebook.com/pages/Cardio-Sport-Top-Sport-מרפאת-ספורטאים/780937401990749?fref=photo

קבצים מצורפים

• Untitled.png
    Untitled.png
    KB 196.6 · צפיות: 293
נערך לאחרונה:
תודה, מקווים לתת סוף כל סוף מענה לכל מי שהחליט לסייקל, בצורה מסודרת ורפואית, בלי שהמתאמן יצטרך להפגע או לפחד ששמו יוכתם או שיאסר/ישפט על כך.
לגבי כל ה"מנקי כבד" טרם מצאנו בהם שימוש קליני, או שמתווה קלינית במחקרים מספיקים, שמוכיחים יעילות גם למניעת נזקי כבד בסייקלים.

צריך להבין שהכבד הוא אחד האיברים הכי מורכבים כימית, וזה שמוכח שחומר מסוים, לדוגמא מצמצם נזקי אלכוהול, לא אומר שהוא יסייע בלצמצם נזקי וינסטרול.

אפשר להסתכל על הביו כימיה שלהם ולנסות לנחש האם יש סיבה שמנקה כבד מסוים יעזור לסטרואיד מסוים, אבל האינטואיציה הביוכימית הזאת לצערי, לא מספקת כדי לתת מרשם לתרופה, כל עוד אין הוכחה ליעילות קלינית, שבדקה והוכיחה במחקר שפורסם בעיתונות מדעית, כי אכן החומר עוזר.

אני לא מכיר מחקרים, ואשמח אם למישהו יש הפניות לכאלו, של השפעת כל סוג של "מנקי כבד" על סטרואידים, לצערי מצאתי רק את השפעתם על כל מיני רעלנים אחרים שכיחים כמו אלכוהול, אבל לא הוזכר באף אחד מהם לדוגמא, וינסטרול (סטנזולול)....
כן יש ספרות על תיקון נזקים הקפיים, כמו על אבנים בכיס המרה, אבל לא מצאתי משהו בכימיה של הכבד עצמו.

נערך לאחרונה:
כולם סובלים מהרעלת וינסטרול בדרגה כזאת או אחרת, אצלו כנראה המינון היה מוגזם (5 כדורים ביום),,, לזה תוסיף גורמים אידיופטאיים, ותקבל אדם שמפתח תגובה קשה של הרס רקמות הכבד.
הבעיה ברפואה,שאתה אף פעם לא תדע מי יפתח תסמינים אידופטיים, עד שזה קורה לו.
הוא גם לקח משתנים, שזה הרס את המאזן האלקטרוליטי שלו, והכחמיר לכדי בצקות ברגלים.

הנקודה היא שאת כל המטופלים שלנו אנחנו שולחים כל חודש במהלך הסייקל לחזור על הבדיקות, בדיוק כדי לתפוס מצבים כאלו, ולעצור את הנזק לרמה שיהיה ניתן לתקנו.
רוב הנזקים בכבד שמתגלים בשלב מוקדם, הפיכים לאחר טיפול קצר.

קבצים מצורפים

• 10961724_10153023244119590_457508949_n.jpg
    10961724_10153023244119590_457508949_n.jpg
    KB 27.5 · צפיות: 295
  • 10966919_10153023244179590_933645511_n.jpg
    10966919_10153023244179590_933645511_n.jpg
    KB 32.9 · צפיות: 321
עד שהוא יחזיר ציר, יתחילו להתפתח נזקים באשכים במידה כזאת או אחרת, ככל שהוא צעיר יותר יותר סיכוי שיהיה נזק, שבו רמות הטסטוסטרון שיחזיר אחרי שיקום הציר, יהיו נמוכות מאלו שהיו לו אילולא היה מחזיר ציר מהר תחת PCT.
זה יהיה נכון רק אם הציר מושבת לחודשים רבים. מ-5 שבועות זה כלל לא סביר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית