הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עזרה דחוף סייקל בן 18 ללא HCG ו PCT

• פותח/ת השרשור HelpUs
  • פורסם בתאריך

HelpUs

משתמש מתחיל
3
0
נק' מוניטין:
0
3
0
שלום אני חדש פה בפורום.

טוב אז בשיא טיפשותי עשיתי סייקל של 5 שבועות של טסטוסטרון אנטט ללא PCT וללא HCG וסיימתי אותו, התוצאות שקיבלתי לא היו שוות את הסייקל הקצר הזה.
התחלתי את הסייקל בסוף גיל 17 לפני כחודש פחות או יותר.
בכל מקרה, לא ידעתי מה זה PCT ו HCG בכלל עד שקראתי פה.. עכשיו אני לחוץ בטירוף בנוגע לתפקוד מיני ופגיעה באשכים ואני לא יודע מה לעשות !!
הבנתי ממישהו בחדר כושר שמזריק שבגלל הסייקל הקצר והגיל הצעיר שלי לא תהיה פגיעה משמעתית ואף לא תהיה כמעט, הוא צודק ? בבקשה עזרה.

תאמין לי שפניתי לאינספור אנדוקרינולוגים, מעבר לעובדה שהתברר שאני יודע יותר מהם על הנושא, רובם אמרו לי פשוט תחכה. היחיד שלא.אמר פשוט לחכות רשם לי trt.

בחיאת, עשה טובה, שיריץ pct נורמלי, פרוטוקול שד.ר מייקל סקאלי ממליץ עליו, כמו שייעצתי

יש מרפאה אחת בישראל שמספקת pct, כביכול מעוגן בחוק (אבל נו באמת, מי יאשר ניסויים בבני אדם).
ויניב ריז מקושר אליה.
הוא ימליץ על מה שהמלצתי רק יחליף את הכלומיד בנולבה, אני ממליץ על שילוב של שניהם, ליתר בטחון. במידה ויבוצעו בדיקוצ דם טרם הpct וימצא כי רמות האסטרוגן אינן גבוהות ניתן, וזה מצב סביר לוותר על נולבה

על איזה ניסויים בבני אדם לעזאזל אתה מדבר?
ולמה "כביכול" מעוגנת בחוק, כשמדובר בתחנת ספורט, שמטפלת בספורטאים שצרכו/צורכים/נפגעו מסטרואידים אנאבוליים, בניהול של רופא מומחה ברפואת ספורט - באישור משרד הבריאות?

כנראה שקנית עד היום רק אצל דילרים, כי פרגניל במרשם, מגיע למשרד הבריאות לבקרה (המרשם), ונבדק.
למעשה על טסטוסטרון אין בקרה חזקה כמו על פרגניל... כאשר על המרשמים שלנו יש בגאווה מלאה את שם המרפאה, עם הלוגו.
וכל המטופלים מופני לקופ"ח לבדיקות דם ומעקב, כאשר במידה והמטופל אינו רוצה איזכור שהוא תחת סייקל, הדבר לא מוזכר, והוא עדיין מקבל הפניה לבדיקות דם מבלי שירשם לו תיעוד בתיק הרפואי?
זה הרעיון של רפואה פרטית, שחיסיונך נשמר, ולא רואים בך פושע או עבריין, ולא נותנים לך טון מתנשא ויהיר לגבי החלטותיך בחיים, אלא נטו דואגים שלא משנה במה בחרת, תקבל את הטיפול וההשגחה הטובה ביותר, המתאימה ביותרת וע"י מראפה יעודיית בדיוק לכך.

ולכן כולם נשלחים לבצע בדיקות דם לפני סייקל, מספר פעמים במהלך הסייקל, ב-PCT ולאחר ה-PCT לוודא שהכל שב למקומו כמו שהיה בבדיקות הדם לפני הסייקל, וכן מגיבים במידה והספורטאי נכנס לצרה במהלך סייקל.

סייקל הוא דבר שמראש אינו מומלץ, ואין לו שום הצדקה רפואית, וכרוך בלא מעט סיכונים רפואים.
ככה שאם כבר בחרת לסייקל, אנחנו שם כדי להגיד לך בדיוק מה הסיכונים שאתה לוקח, שתקבל החלטה מודעת למה אתה נכנס, ואם עדין תחליט לסייקל, נכבד את החלטתך, וניתן לך את ה"גב" הכי רחב שאפשר, ועוד במרשם רפואי שתוכל לנפקו בבית מרקחת, ולא מדילר (כל מרשמי התרופות מניעה במהלך הסייקל וכן כל התרופות ל-PCT וגם כל התרופות לתיקו כמו פרגניל,ארימדקס,דוסטינקס,טמוקסי, כלומיד?
זה יהיה נכון רק אם הציר מושבת לחודשים רבים. מ-5 שבועות זה כלל לא סביר.

הוא 5 שבעות בסייקל, ובהנחה והוא לא יעשה PCT, יקח לו לפחות (אם יש לו מזל) חודש עד להחזרת ציר הורמונלי, מה שאומר שהוא חודשים וחצי בלי ציר במקרה האופטימי, ועוד בגיל שלא בהכרח סיים התפתחות מלאה של האשכים.
ככה שאם הוא מפסיק סייקל כדאי שיתחיל PCT ויחזיר את רמות ה-LH וה-FSH, ופרגניל לפני כ"הכנה" כי סביר שכבר יש אטרופיה כל שהיא באשך.

שלא בהכרח סיים התפתחות מלאה של האשכים.
אחוז מאוד, אבל מאוד קטן מהגברים לא מסיים את ההתתפחות באשכים לפני גיל 18 ורובם אפילו מסיימים זאת כיום באזור גיל 15-16.

ככה שאם הוא מפסיק סייקל כדאי שיתחיל PCT ויחזיר את רמות ה-LH וה-FSH, ופרגניל לפני כ"הכנה" כי סביר שכבר יש אטרופיה כל שהיא באשך.
כדאי כן, אבל רמות הטסט יחזרו לנורמה גם כשיפסיק ולא יעשה PCT כלל. ב-5 שבועות הטסט בקושי נכנס לדם, לכן הנזק מינימלי

אחוז מאוד, אבל מאוד קטן מהגברים לא מסיים את ההתתפחות באשכים לפני גיל 18 ורובם אפילו מסיימים זאת כיום באזור גיל 15-16.

כדאי כן, אבל רמות הטסט יחזרו לנורמה גם כשיפסיק ולא יעשה PCT כלל. ב-5 שבועות הטסט בקושי נכנס לדם, לכן הנזק מינימלי

לא ברור לי מה המינון שלקח מהפוסט, אבל גם אם לצורך הענין הזריק 250 אננטט בשבוע, הוא ישבית ציר. הטסט מגיע לדם תוך כמה שעות בודדות, גם מ-250 אננטט הוא יזנק רגעית מעל ל-100 ננומול ב-24 שעות הראשונות, עם ממוצע בדם ביום ה-1 של 60 ננומול, ודעיכה אקספוננציונאלית משם למשך כשבוע, עד שרמת התרופה תרד לנורמה.

הבעיה שהפיק הזה יסגור לו ציר כבר ביום הזריקה וה-LH ו-FSH יפסיקו לאותת לאשכים לפעול, וביום ה-8 ואילך הטסט בדם מהאננטט ירד, והאשכים לא יחזרו לייצר עוד, עד שהציר לא יחזור, והרמותבדם יצנחו לכמעט 0.

ככה שגירוי לאשכים כבר יופסק תוך 24 שעות, ורמות הטסט בדם יצנחו כמה ימים אחרי הזריקה האחרונה לכמעט כלום.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11397860

בגרף הראשון רואים ריכוזים בדם אחרי 194 מ"ג אננטט חד פעמי, עם חזרה לרמות הבסיס שבוע וחצי לאחר הזריקה, ובגרף השני רואים מי שצרכו 200 מג כל 4 ימים או 200 כל 8 ימים, ל-50 יום, ורואים איך הציר מתרסק לתקופה ארוכה אחרי ההפסקה של הזריקה האחרונה, ויורד מתחת ל-BASELINE.
הוא טוען שלקח 35-40 ימים, ככה שאני מניח שהוא יהיה הרבה יותר דומה לגרף השני.

קבצים מצורפים

• vx0xzt.png
    vx0xzt.png
    KB 50 · צפיות: 158
  • scenario1.PNG
    scenario1.PNG
    KB 11.1 · צפיות: 166
נערך לאחרונה:
לא ברור לי מה המינון שלקח מהפוסט, אבל גם אם לצורך הענין הזריק 250 אננטט בשבוע, הוא ישבית ציר. הטסט מגיע לדם תוך כמה שעות בודדות, גם מ-250 אננטט הוא יזנק רגעית מעל ל-100 ננומול ב-24 שעות הראשונות, עם ממוצע בדם ביום ה-1 של 60 ננומול, ודעיכה אקספוננציונאלית משם למשך כשבוע, עד שרמת התרופה תרד לנורמה.

הבעיה שהפיק הזה יסגור לו ציר כבר ביום הזריקה וה-LH ו-FSH יפסיקו לאותת לאשכים לפעול, וביום ה-8 ואילך הטסט בדם מהאננטט ירד, והאשכים לא יחזרו לייצר עוד, עד שהציר לא יחזור, והרמותבדם יצנחו לכמעט 0.

ככה שגירוי לאשכים כבר יופסק תוך 24 שעות, ורמות הטסט בדם יצנחו כמה ימים אחרי הזריקה האחרונה לכמעט כלום.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11397860

בגרף הראשון רואים ריכוזים בדם אחרי 194 מ"ג אננטט חד פעמי, עם חזרה לרמות הבסיס שבוע וחצי לאחר הזריקה, ובגרף השני רואים מי שצרכו 200 מג כל 4 ימים או 200 כל 8 ימים, ל-50 יום, ורואים איך הציר מתרסק לתקופה ארוכה אחרי ההפסקה של הזריקה האחרונה, ויורד מתחת ל-BASELINE.
הוא טוען שלקח 35-40 ימים, ככה שאני מניח שהוא יהיה הרבה יותר דומה לגרף השני.
זה עדיין לא מוכיח את זה:
שבו רמות הטסטוסטרון שיחזיר אחרי שיקום הציר, יהיו נמוכות מאלו שהיו לו אילולא היה מחזיר ציר מהר תחת PCT.

כאשר מדובר בסייקל של 5 שבועות.

זה עדיין לא מוכיח את זה:

כאשר מדובר בסייקל של 5 שבועות.

נכון, בהחלט לא מוכיח, זאת השערה שלקוחה רק ממשתמשי סטרואידים בסייקלים מלא, שיש אחוז של פחות מ-10% לנזק, בזמן שהציר היה משותק ,בלי פרגניל ובלי גירוי לאשך. לא ראיתי מחקרים על 5 שבעות, ואני די בספק שיש על תקופה כזאת קצרה.
לכן כן יש כאן הנחה בלבד לגבי הסיכון.

אולי רופא המשפחה לא אבל אנדוקרינולוג לפחות פרטי כן יבין ויכבד.
אולי אני תמים אבל לשלוח ילד בן 17 חזרה לדילרים לא נראה לי הפתרון הנכון
רק פרטי אחי..
אני לא אשכח לעולם איך נכנסתי לאנדוקרינולוגית ואמרתי לה שאני סובל מטסטוסטרון נמוך(מגובה בבדיקה כמובן)והיא אמרה לי שהכל בסדר איתי כי יש לי זקן(?!).

רק פרטי אחי..
אני לא אשכח לעולם איך נכנסתי לאנדוקרינולוגית ואמרתי לה שאני סובל מטסטוסטרון נמוך(מגובה בבדיקה כמובן)והיא אמרה לי שהכל בסדר איתי כי יש לי זקן(?!).

שניכם לא נראה לי שהבנתם אחד את השני.

הדבר הראשון שספורטאי נכנס אלי לבדיקה-זה להסתכל לו על הפנים.
כמה חברה פה הרימו גבה כשביקשתי תמונה ברורה שבה רואים את השיעורת ברמת הפנים.

זה חלק יסודי מהגיידלינים של בדיקה גופנית אנדוקרינולוגית: וזה להבין לכמה רמה של DHT היית חשוף כילד, ולכמה DHT אתה חשוף כרגע.
עד קצת אחרי גיל ההתבגרות, DHT מייצר זקיקי שיער וצפיפות שיער בפנים, וככל שיש לך זקן צ]וף יותר, וקו שיער בלחי מטפס קרוב יותר לאף, ככה נחשפת לרמות DHT גבוה כילד.
אח"כ הסיפור מתהפך, עודף DHT יביא להתקרחות.

לכן אם היית עונה לה שאתה מרגיש רק מהתקופה האחרונה שהטסט שלך נמוך, היא הייתה לוקחת אותך ברצינות.

גם התפלגות השיער על הגוף, גודל הלסת, גודל הידים והרגלים, חשובים להבין לכמה טסט, DHT ו-GH אתה חשוף, ונוזליות או עגלגלות הפנים לרמות אסטרוגן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית