הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ספרות מקצועית

hamstring boy

משתמש מתחיל
215
36
נק' מוניטין:
84
215
36
מקווה שמתאים לפרסם את זה פה.
בעוד חודשיים שלושה אני מקבל הסכמה למאמן חד"כ. עם כל הכבוד לידע שלי ולקורס המחורבן של ה- 14 הרצאות שאני עובר, אני מעדיף להביא למתאמנים לעתיד שלי קצת יותר מקצועיות. אני מאמין שיש פה כמה מהתותחים הכבדים של התחום והייתי שמח לקבל ממכם המלצות לספרות מקצועית שהייתם ממליצים לשים את היד עליה, בתחומי ביומכניקה, קינזיולוגיה, אנטומיה, וכל מה שיתן לי קצת יותר כלים בתור מאמן. כמובן שלא משנה אם בעברית או אנגלית, וכמובן שSS הוא אופציה, אבל אשמח לשמוע על עוד ספרים מעבר לכך.

תתחיל עם practical programming for strength training
מהדורה 2 מסבירה טוב את עקרונות האימון, מהדורה 3 כוללת.הרבה תוכניות אימון

באופן כללי, ביומכניקה, קינזיולוגיה ואנטומיה זה לא הידע החשוב למדריך.
שליטה בטכניקה והבנה של עקרונות האימון הרבה יותר חשובים.

תתחיל עם practical programming for strength training
מהדורה 2 מסבירה טוב את עקרונות האימון, מהדורה 3 כוללת.הרבה תוכניות אימון

באופן כללי, ביומכניקה, קינזיולוגיה ואנטומיה זה לא הידע החשוב למדריך.
שליטה בטכניקה והבנה של עקרונות האימון הרבה יותר חשובים.
האם חוץ מהתוספת של התכניות יש משהו שונה בין גרסא 2 לגרסא 3? מידע שירד בין הגרסאות?

האם חוץ מהתוספת של התכניות יש משהו שונה בין גרסא 2 לגרסא 3? מידע שירד בין הגרסאות?
המבנה של שני הספרים שונה לגמרי. זה קצת מפתיע שהוא הוציא את זה כגירסא 3 ולא ספר שונה.
אני הייתי קונה את שתי המהדורות

• פותח/ת השרשור
חנן תודה רבה! לפני שאני מתחיל לחפש את הספר אולי תוכל לחסוך לי קצת זמן ולתת לי קישור לאתר לרכישה?
ובכל זאת חשוב לי הפן של הביומכניקה ואנטומיה. מבחינתי זהו בסיס חשוב.. הספר מכיל מידע שכזה או שכדאי לחפש במקום אחר?

מצטרף להמלצות של חנן. הבסיס זה SS, פרקטיקל פרוגרמינג בהמשך.
בנוסף, בנוגע לאנטומיה - אתה יכול להשתמש בנטר למשל, אנטומיה זה תחום בפני עצמו שמאמן צריך לדעת לפחות ברמה הבסיסית, בדגש גדול על מערכת השרירים והעצמות.
מבחינת קינזיולוגיה... למען האמת, מה שלומדים בקורס דיי מספיק. אתה צריך לדעת דברים בסיסיים ומשם זה בעיקר תלוי ב"coaching eye" שלך. ברגע שאתה יודע את האנטומיה ואיך מנופים עובדים (שניהם ברמה בסיסית) - אתה יכול להסתדר. שזה כמובן גם משתפר עם ניסיון.
הייתי אומר שיותר חשוב שתדע את השמות, המיקומים והפעולות של השרירים העיקריים. להשליך את זה על חוקי הפיזיקה זה כבר פחות בעייתי.

באנטומיה בעיקר צריך לדעת, בקינזיולוגיה צריך להבין. ככה שאתה לא חייב ממש לזכור פרטים קטנים, העיקר שתדע איך דברים עובדים. שתכלס, כל הנושא הזה לפחות לי היה ברור מאליו כל הזמן, ולא ממש הבנתי איך אחרים בקורס מתקשים להבין שלהחזיק את המברג בקצה יקל עליך לסובב מאשר אם תחזיק צמוד לבורג.

• פותח/ת השרשור
בבקשהhttp://www.amazon.com/gp/aw/s/ref=is_s_ss_i_0_8?k=mark+rippetoe&sprefix=mark+rip
ב starting strength יש גם פירוט ביו מכני ואנטומי של תרגילי הבסיס

מעולה. תודה!

מצטרף להמלצות של חנן. הבסיס זה SS, פרקטיקל פרוגרמינג בהמשך.
בנוסף, בנוגע לאנטומיה - אתה יכול להשתמש בנטר למשל, אנטומיה זה תחום בפני עצמו שמאמן צריך לדעת לפחות ברמה הבסיסית, בדגש גדול על מערכת השרירים והעצמות.
מבחינת קינזיולוגיה... למען האמת, מה שלומדים בקורס דיי מספיק. אתה צריך לדעת דברים בסיסיים ומשם זה בעיקר תלוי ב"coaching eye" שלך. ברגע שאתה יודע את האנטומיה ואיך מנופים עובדים (שניהם ברמה בסיסית) - אתה יכול להסתדר. שזה כמובן גם משתפר עם ניסיון.
הייתי אומר שיותר חשוב שתדע את השמות, המיקומים והפעולות של השרירים העיקריים. להשליך את זה על חוקי הפיזיקה זה כבר פחות בעייתי.

באנטומיה בעיקר צריך לדעת, בקינזיולוגיה צריך להבין. ככה שאתה לא חייב ממש לזכור פרטים קטנים, העיקר שתדע איך דברים עובדים. שתכלס, כל הנושא הזה לפחות לי היה ברור מאליו כל הזמן, ולא ממש הבנתי איך אחרים בקורס מתקשים להבין שלהחזיק את המברג בקצה יקל עליך לסובב מאשר אם תחזיק צמוד לבורג.

אוקי. מבחינת ה"coaching eye" אני מאמין שזה ניסיון שצריך להצטבר, כי את הידע הבסיסי כבר יש לי.
נגיד דוגמת המברג שהבאת. אני מבין לחלוטין למה זה יהיה יותר קל תאורטית, אבל אני אשמח לראות הסבר מדעי רשום מדוע זה כך. וזה מה שהיה חסר לי בינתיים בקורס..
בכל אופן המון תודה! מניח שארכוש את הספרים בקרוב.

כשתסיים את הקורס סביר להניח תבין יותר טוב עקרונות קיניזיולוגים,מנופים ומושגים..

• פותח/ת השרשור
לאון אני מבין יחסית. לצערי תוכנית הלימודים הנפלאה של גבעת וושינגטון כוללת בעיקר זיוני שכל על חומר של פיזיולוגיה שלמדנו בכיתה י"א ובקושי אזכורים על מנופים מומנטים ומה שבאמצע. קולדפייר הכוונה שלי הייתה שאני מבין את העניין בתאוריה. כמו כל בנאדם עם שכל ישר. מה שחסר לי מבחינתי זה היכולת להבין את זה לדקויות ולאחר מכן להעביר למתאמן שלי את המידע.

@hamstring boy
אתה מפספס את העיקר בלהיות מדריך טוב. זה לגמרי לא קשור למנופים, אנטומיה וכד'

מדריך טוב יודע לזהות האם התרגיל מבוצע נכון, ואיך לתקן את מה שלא בסדר.
כל השאר זה קישוטים.

@hamstring boy

כל השאר זה קישוטים.
זה נכון, אבל בלי הבסיס הרלוונטי, אתה לא יכול לדעת מה נכון ומה לא, ולא פחות חשוב - לענות למתאמן על השאלה "למה?" (שהיא השאלה הכי חשובה שתשאל כמאמן)

@hamstring boy

כל השאר זה קישוטים.
בשביל להבחין אם מתאמן עושה נכון או לא, צריך להבין את התנועה, ולא לדקלם אותה. זה דורש ידע אנטומי וקנזיולוגי כאחד.

• פותח/ת השרשור
@hamstring boy

כל השאר זה קישוטים.

אני חושב שביסט ופלא ענו בדיוק מה שאני חושב(:

זה נכון, אבל בלי הבסיס הרלוונטי, אתה לא יכול לדעת מה נכון ומה לא, ולא פחות חשוב - לענות למתאמן על השאלה "למה?" (שהיא השאלה הכי חשובה שתשאל כמאמן)

בשביל להבחין אם מתאמן עושה נכון או לא, צריך להבין את התנועה, ולא לדקלם אותה. זה דורש ידע אנטומי וקנזיולוגי כאחד.

🙌

אני מקווה שזה בסדר שאני יעלה מצגות שמצאתי באינטרנט(חוקי פורום וכו). אם לא למדת יקח לך קצת זמן לתפוס את זה(עדיין שווה קריאה)
http://www.filedropper.com/staff

אתה 👑!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית