הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון האם אפשרי להצליח בתחום?

Whymatter

משתמש מתחיל
9
0
נק' מוניטין:
0
9
0
אני בן 17 וחצי, שוקל 58 על גובה 1.76.
הבעיה היא שאנחנו 6 נפשות בבית, וזו קצת בעיה בשבילי להתחיל לאכול כמו שצריך כדי להרשם לחדר כושר.
אני יודע שזה דורש לאכול הרבה מאוד ואני מניח שלא תהיה לי אפשרות.
התייעצות קטנה עם ההורים העלתה שהם לא יוכלו לקנות יותר אוכל ממה שיש כרגע וכל כמה ימים ללכת ולקנות בעבורי וזה קצת בעיה.
גיינר לא אפשרי.

האם אפשרי להצליח בתחום? יש לכם רעיונות?
אני רוצה שינוי בגוף.

אם אתה ממש רוצה למה שלא תתחיל לעבוד ותקנה לעצמך עוד חזה עוף/בשר/גבינות/טונה/גיינר

אני מאמין שאתה יכול להעלות במסה גם בתקציב דל פשוט תוכל אוכל בסיסי וזול כמו פחמימות אורז,תפו''א חלבון: טונה,חזה עוף
עצה שלי פשוט תתחיל להיתאמן ותאכל מה שאתה יכול גם בתזונה לא כל כך טובה אפשר לגדול
פשוט בקצב נמוך

• פותח/ת השרשור
דווקא אני יודע שתזונה מאוד חשובה.
חבר שלי לדוגמה מתאמן שנה כפי שהוא אומר ולא היה עליו שום שינוי וזה לא שהוא לא אכל כלום.

לגבי ללכת לעבוד, מה הקטע לעבוד בשביל זה?

בהיעדר אפשרות אחרת אורז זה מצרך זול ויעיל כפחמימה, שיבולת שועל תחזיק לך גם.
מבחינת שומן, טחינה תחזיק לך גם הרבה זמן יחסית..
רק נושא החלבון קצת בעייתי.

הרגע שתתחיל לאכול נקי יהיה לך הרבה יותר זול,אתה הולך לכיוון הבילדינג,אז אורז וחזה עוף זה זול ברמות,בטח יותר מכל הגאנק שרוב האנשים אוכלים כיום.
פשוט תאכל יותר אני לא מבין למה אתה שואל מישהו מה אמא שלך תגיד לך כמה אתה אוכל ותקח לך את הצלחת ותחזיר לסיר ?
תגיד אני רעב וזהו,גם אם המצב הכלכלי בבית לא הכי להיט לא ימנעו ממך אוכל וירעיבו אותך אני צודק?

גם אני עכשיו בהגבלה כספית בגלל הלימודים ואני מבין אותך לגמרי, למרות שהמצב שלי קצת אחר כי אני מפרנס את עצמי.
יש לי כמה עצות לתת לך:
1) תנסה להשיג עבודות לסופשים. תמיד אפשר למצוא משהו אם תחפש מספיק טוב ועבור יום שלם אתה יכול להרוויח מעל 200 שקל. אני יודע שבסופרלנד מחפשים עובדים לשבתות. תנסה אולי גם אם אין לך 18 יקבלו מי יודע. אתה צריך כסף רק לאוכל ו200 שקל יכולים לקנות לך הרבה אוכל
2) תעבור בשוק, בסופרים ובאינטרנט ותחפש דילים ומבצעים. מצאת מבצע על חבילת טונה ב16 שקל כשזה עולה 23 ברגיל? שים 160 שקל קח 10 חבילות יספיק לך למלא זמן וחסכת מלא כסף. מצאת מבצע של חזה עוף 3 קילו ב60 שקל? דבר עם אמא שתעשה מקום במקפיא וקנה 6 קילו. ברגיל קילו חזה עוף עולה 30 אז אתה חוסך 10 שקל על כל קילו, שזה אומר עוד 60 שקל. גם אם הבשר נמצא במקפיא הוא לא יתקלקל מהר תאמין לי. אצלי לא אוהבים את ההתנהגות הזאת בבית אבל בתור אחד שהיה בעסק שיווק רשתי אני יודע שזאת הדרך הטובה ביותר לעשות כסף, או במקרה שלך, לחסוך כסף.
3) תחפש פתרונות זולים למה שאתה צריך. החברה פה לוקחים אגוזי מלך אבל החרא הזה עולה 50 שקל לקילו. אין לי את הכסף הזה אז אני לוקח שומן קצת פחות יקר וקצת פחות טוב. אין מה לעשות. לא מוצא חזה עוף במבצע אבל יש בשר אדום במבצע? קח בשר אדום. קח רק מה שבמבצע. קח רק מה שיעלה לך כמה שפחות. זאת המנטליות שצריכה להיות לך! ככה חוסכים כסף ועושים ב500 שקל קניות שיספיקו לכמה חודשים כי קונים הרבה ממה שבמבצע וחיים מזה. החיים לא קלים

רק כדי לסכם לך את העניין, תעבוד סופשים ותחפש דילים וקניות זולות. זה מה שיאפשר לך להצליח בתחום אם אתה ממש ממש רוצה. אלה ההקרבות שאתה צריך ללכת עליהן

גם אצלי המצב קקה חח אמא שלי כבר נימאס לה צועקת עלי אתה כל היום במטבח אבל שהיא רואה את התוצאות היא אומרת טוב נו מה אני יעשה לך חחחחחחחח

אם המצב הכלכלי בעייתי, אתה בבעייה, אבל סביר להניח שכן אפשר לעשות משהו, גם אם לא אידיאלי.
חלב למשל, זה הכי קל שיש. 4 ליטר ביום = 24 ש"ח.
זה מכיל 132 גרם חלבון, 120 גרם שומן ו-2400 קל'.
על זה אתה מוסיף ארוחה - שתיים ביום על פי הדרישה (בהמשך הדרך הדרישה למזון תשתנה, כשאתה שוקל 58 אתה צריך פחות מכשתשקול 78).

אני לא יודע אם זה עומד בתקציב. אבל עם התכלבות, כלומר מוכנות לשתות הרבה חלב + 30 ש"ח ליום אתה בהחלט תוכל להשיג שיפור יפה מאוד. בהנחה שגם תתאמן טוב, כמובן.

400 גרם אורז לפני בישול-1300 קלוריות-4שקל
400 גרם חזה עוף-90 גרם חלבון,500 קלוריות-12 שקל
3 ביצים-3 שקל
20 שקל ליום סך הכל..

חוץ מזה תאכל עוד דברים שיש בבית ואתה מסודר, לא כזה ביג דיל ולא צריך לרוקן מקררים ומחסנים

• פותח/ת השרשור
אני לא מתקרב להרבה חלב.
זו באמת בעיה בשבילי, כי רציתי להוכיח לעצמי ולאחר מכן גם לאחרים ששיניתי את עצמי.
החלבון לא עניין קריטי? אני רוצה לגדול.

אם אוכלים ולא מתאמנים אז לא גדלים?

• פותח/ת השרשור
אז אכלתי אותה מה שנקרא...
נראה לי מוזר ללכת לעבוד בשביל אוכל, כי אחרי הכל זה לא שאנחנו עניים או משו כזה.
מילא ללכת לעבוד כדי לחסוך לרישיון או וואטאבר.

נראה לי מוזר ללכת לעבוד בשביל אוכל
אתה כבר בן 17 אתה צריך להפנים לאט לאט שאתה כבר מפסיק להיות ילד ומתחיל להיות מבוגר ואחד הדברים שמבוגרים עושים זה עובדים בשביל אוכל. כשתגיע לצבא אתה לא תוכל לעשות מסה מהאוכל שמביאים שם. אם תאכל רק בחדר אוכל בצבא אתה בקושי תגרד את ה40 גרם חלבון ביום. אתה תצטרך לעבוד בזמן צבא כדי להביא איתך טונות ובשרים לבסיס כדי להמשיך את האימונים וההתקדמות שלך. אלה אם אתה רוצה להיות כמוני שהגיע למשקלים של תחרויות ואז פרש ל3 שנים כי לא היה לו כוח להשקיע בזה בצבא?

אז אכלתי אותה מה שנקרא...
נראה לי מוזר ללכת לעבוד בשביל אוכל, כי אחרי הכל זה לא שאנחנו עניים או משו כזה.
מילא ללכת לעבוד כדי לחסוך לרישיון או וואטאבר.
תשמע אתה אומר שיש לך בעיה לאכול בבית את הכמויות שצריך, מצד שני אתה לא רוצה ללכת לעבוד בשביל לקנות לך עוד אוכל, אז איזה פתרון אתה רוצה? אם אתה רוצה לגדול, צריך לאכול ולהרים, נקודה. אף אחד כאן לא יציע לך איזה פתרון קסם שיכול לעקוף את זה.
אגב זה לא קשור לעניים או לא, ולדעתי בגיל 17 ללכת לעבוד בשביל לקנות לעצמך אוכל ובכך לעזור להורים כי הם צריכים להאכיל 6 נפשות זה ממש לא בושה, להפך.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית