הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

הנדסת מכונת או חשמל

הבובספוג

משתמש פעיל
579
178
נק' מוניטין:
295
579
178
שלום לכל המרימים למיניהם,

אני כבר הרבה זמן שובר את הראש בניסיון לבחור תחום אקדמי.

אני יודע שאני אוהב לחדש ולהתחכם ולמצוא דרכים יותר טובות לעשות דברים ובכללי יותר מושך אותי להיות יזם-עצמאי מאשר שכיר כלשהו. הייתי רוצה לדמיין שאוכל להמציא ולתת יד בפיתוח של הגאדג'ט הבא- מטריה שלא נשברת, מערכת אזעקה מושלמת למכונית, עט שכותב בחלל, רגל ביונית....תחום העניין שלי די רחב ולכן אני מתקשה להחליט.

נראה לי די הגיוני שהכיוון יהיה הנדסה כלשהי ואז שני מקצועות בולטים בעיניי- מכונות ואלקטרוניקה, אולי יש משהו אחר יותר מתאים שלא חשבתי עליו.

בכל מקרה, אשמח לעצות\מידע מהחכמים ובעלי הנסיון כאן.

🏋️😅

לפי מה שאני יודע - ותקח את זה בערבון מוגבל - הנדסת אלקטרוניקה(בהנחה והתכוונת לחשמל) זה יוקרתי יותר. קשה יותר, אבל מתגמל יותר. הנדסת מכונות, בנוסף ליוקרה ולתגמול, יותר קל להסב לדברים אחרים.
אבל זה רק לפי ידע שלי, אולי אני טועה.
בהצלחה.

• פותח/ת השרשור
לפי מה שאני יודע - ותקח את זה בערבון מוגבל - הנדסת אלקטרוניקה(בהנחה והתכוונת לחשמל) זה יוקרתי יותר. קשה יותר, אבל מתגמל יותר. הנדסת מכונות, בנוסף ליוקרה ולתגמול, יותר קל להסב לדברים אחרים.
אבל זה רק לפי ידע שלי, אולי אני טועה.
בהצלחה.

מתגמל באיזה מובן?

עוד משהו שאני מתלבט לגביו הוא איך לבחור את מוסד הלימודים, אני רוצה ללמוד בגרמניה אז יש מוסדות שמציעים תארים באנגלית או ברובם באנגלית אבל נראה שהם פחות "נחשבים" לפי רשימות רייטינג כאלו ואחרות. לעומת זאת יש אוניברסיטאות יותר "סוסות" אבל עם לימודים בגרמנית בלבד.

מיותר לציין שאני אלמד גרמנית לפני כן כמה שאוכל ואני מכוון לרמה של c1 ומעלה, עדיין הרבה יותר סביר שאצליח להתמודד עם תואר באנגלית.

מתגמל באיזה מובן?

עוד משהו שאני מתלבט לגביו הוא איך לבחור את מוסד הלימודים, אני רוצה ללמוד בגרמניה אז יש מוסדות שמציעים תארים באנגלית או ברובם באנגלית אבל נראה שהם פחות "נחשבים" לפי רשימות רייטינג כאלו ואחרות. לעומת זאת יש אוניברסיטאות יותר "סוסות" אבל עם לימודים בגרמנית בלבד.

מיותר לציין שאני אלמד גרמנית לפני כן כמה שאוכל ואני מכוון לרמה של c1 ומעלה, עדיין הרבה יותר סביר שאצליח להתמודד עם תואר באנגלית.
מתגמל מבחינה כלכלית. שוב, זה רק לפי מה שאני יודע, ככה שלא הייתי מסתמך רק עלי.
אני לא יודע להמליץ לך על מוסד.

הייתי ממליץ לך ללכת על הפקולטה של הנדסת חשמל בטכניון[שזה הנדסת חשמל+אלקטרוניקה].
הוא מתגמל כמו שאמרו פה,הרבה כסף בחודש,מנגד התואר הוא קשה מאוד.
אני לא אומר מנסיון,פשוט אני מכיר אנשים שהלכו לשם.

• פותח/ת השרשור
הייתי ממליץ לך ללכת על הפקולטה של הנדסת חשמל בטכניון[שזה הנדסת חשמל+אלקטרוניקה].
הוא מתגמל כמו שאמרו פה,הרבה כסף בחודש,מנגד התואר הוא קשה מאוד.
אני לא אומר מנסיון,פשוט אני מכיר אנשים שהלכו לשם.

חשבתי על תואר בארץ, (למרות שכבר יש לי פסיכומטרי מספק לדעתי) מכיוון שאני לא מתכנן לחיות בארץ אני חושב שתואר באותה מדינה בה אחפש תעסוקה לאחר מכן יקנה לי יתרון גדול מאשר תואר ממדינה זרה. בינתיים די נסגרתי על גרמניה.

ברור שיש משקל לרווחיות הפוטנציאלית שלי בתחום מסוים, אבל אני משוכנע שבין אם זה יהיה מכונות\אלקטרוניקה\אזרחי או מחקר אני אסתפק בשכר. שוב, מכיוון שאני לא שואף להיות שכיר אין לי ממש סיבה להסתמך על שכר ממוצע של שכירים. אני מתמקד בשאלה של איזה תואר יקנה לי את הכלים והידע למה שנקרא entrepreneurship למרות שזה משהו כללי בטירוף...

חשבתי על תואר בארץ, (למרות שכבר יש לי פסיכומטרי מספק לדעתי) מכיוון שאני לא מתכנן לחיות בארץ אני חושב שתואר באותה מדינה בה אחפש תעסוקה לאחר מכן יקנה לי יתרון גדול מאשר תואר ממדינה זרה. בינתיים די נסגרתי על גרמניה.

ברור שיש משקל לרווחיות הפוטנציאלית שלי בתחום מסוים, אבל אני משוכנע שבין אם זה יהיה מכונות\אלקטרוניקה\אזרחי או מחקר אני אסתפק בשכר. שוב, מכיוון שאני לא שואף להיות שכיר אין לי ממש סיבה להסתמך על שכר ממוצע של שכירים. אני מתמקד בשאלה של איזה תואר יקנה לי את הכלים והידע למה שנקרא entrepreneurship למרות שזה משהו כללי בטירוף...
למרות מה שכתבת שאתה לא מתכוון להיות שכיר, אולי בכל זאת תעדיף להיות שכיר בשנים הראשונות כדי להתבסס, וכדי לצבור נסיון.
בנוסף, ופה תקח את זה נורא בעירבון מוגבל, אני לא בטוח שגרמניה היא ארץ מתגמלת במיוחד במקצועות האלה. אולי בגלל תעשיית הרכב.
קראתי פעם מאמר, שאם הבנתי נכון, גרמניה אטרקטיבית בעיקר לאותם ישראלים שלמדו מקצועות ממדעי הרוח. אבל אולי אני טועה, אני מאמין שתעשה את המחקר שלך ולא תתבסס רק על נער מפורום באינטרנט.

• פותח/ת השרשור
הביקוש נכון להיום גבוה לפי ההתרשמות שלי ובכללי התעשייה מפותחת, לדעת מה יהיה בשוק בעוד 5-6 שנים זה מצחיק אבל נראה לי סביר להניח שהמקצועות האלו לא ייכחדו. וכן אתה צודק, בתור התחלה כנראה יהיה חכם לצבור ניסיון וידע כשכיר בחברה מסוימת ומשם לנסות להתפתח עצמאית, אבל בשיקול של הטווח הארוך התקופה הזו של השכירות מאבדת חשיבות.

אולי אני קופץ פה מעל הפופיק אבל יש כמה דברים שאני מוכרח להוכיח לעצמי.

• פותח/ת השרשור
עכשיו יש בערוץ 8 דוקומנטרי על מי שהמציא את הדפסת תלת המימד, אני לא בטוח מה ההכשרה האקדמית שלו אבל נראה שהנדסת מכונות נמצאת לא רחוק. זה בדיוק הכיוון שמעניין אותי.

עכשיו יש בערוץ 8 דוקומנטרי על מי שהמציא את הדפסת תלת המימד, אני לא בטוח מה ההכשרה האקדמית שלו אבל נראה שהנדסת מכונות נמצאת לא רחוק. זה בדיוק הכיוון שמעניין אותי.
הנדסת מכונות אלקטרוניקה וחשמל...

למה דווקא גרמניה ?
יש מדינות כמו נורבגיה שמציעות לימודים אקדמאיים חינם לאזרחים זרים.

זו התקופה של הימים הפתוחים באוניברסיטאות. מציע שתבדוק ותלך לראות מה מעניין אותך יותר.

ברמת העיקרון אל תתן לשם חשמל להטעות אותך. יש מגוון עצום של תחומים שאפשר להתמחות בהם שבכלל לא קשורים לחשמל. מתקשורת, עיבוד אותות ועד מערכות VLSI.

אני מעריך את השאיפות שלך אבל כמעט שום דבר לא מפותח ע'י אדם בודד, בטח לא מוצר כמו מדפסת תלת מימדית ואפילו מטריה שלא נשברת.

לגבי הבחירה בין מכונות לחשמל אתה צריך לשאול את עצמך מה יותר מעניין אותך לדוגמא איך עובד מנוף או איך עובדת נורת פלוריסנט.
לא רוצה לסבך אותך עוד אבל יש עוד מקצועות בהנדסה. ביו רפואה, חומרים וכד'

לגבי לימודים בחו'ל לתואר ראשון אני בכלל לא בטוח שזה דבר נכון בגלל עלויות המחיה ובעיקר שבכלל לא קל להתמודד עם תואר בהנדסה במקביל לקשיי שפה

תסתכל לדוגמא על משרות בחברת 3m
http://jobs.3m.com/mobile/search/?q.../portal/3M/en_US/3M-Careers-NA/Home/?MDR=true

• פותח/ת השרשור
אני מעריך את השאיפות שלך אבל כמעט שום דבר לא מפותח ע'י אדם בודד, בטח לא מוצר כמו מדפסת תלת מימדית ואפילו מטריה שלא נשברת.

לגבי הבחירה בין מכונות לחשמל אתה צריך לשאול את עצמך מה יותר מעניין אותך לדוגמא איך עובד מנוף או איך עובדת נורת פלוריסנט.
לא רוצה לסבך אותך עוד אבל יש עוד מקצועות בהנדסה. ביו רפואה, חומרים וכד'

לגבי לימודים בחו'ל לתואר ראשון אני בכלל לא בטוח שזה דבר נכון בגלל עלויות המחיה ובעיקר שבכלל לא קל להתמודד עם תואר בהנדסה במקביל לקשיי שפה

תסתכל לדוגמא על משרות בחברת 3m
http://jobs.3m.com/mobile/search/?q=&utm_source=CSSearchWidget&startrow=1&location=,+us&refurl=http://solutions.3m.com/wps/portal/3M/en_US/3M-Careers-NA/Home/?MDR=true

יש לי אפשרות לעשות את התואר באנגלית, לא שיהיה קל כמו בעברית עבורי אבל בטח עדיף על גרמנית. הוצאות מחיה זה משהו שבשבילו עכשיו אני חוסך וגם ההורים יעזרו לי.
אני יודע שבפיתוח כל מוצר מעורבים תחומים שונים, אני רק רוצה להיות זה עם הרעיון שמתחיל לפתח אותו. אין לי שמץ מה מעניין אותי יותר כי בכל תחום אפשר למצוא מקום לחידוש ושכלול. לקחתי את העצה של arik ואלך לימים פתוחים בהנדסה, בנוסף ליום פתוח ללימודים בחו"ל שמתקיים ב 2\3 בגני התערוכה.

מבחינת אנגלית אני מסוגל להתבטא בצורה די שוטפת אולי עם טעות קטנטנה מדי פעם (לא נופל מהאמריקאי הממוצע) ואני מורגל לקרוא טקסטים אקדמיים, לפי דעתך עד כמה יהיה לי באמת קשה יותר להשלים תואר ככה?

אני לא יודע אם עשית כבר פסיכומטרי, אבל תעשה פרק כמותי במבחן sat וזה ייתן לך מושג אם אתה 'חכם' בעברית ובאנגלית באותה מידה.
בנוסף כאשר אתה לומד בארץ יש לך הרבה יותר עזרה מבחינת הורים, חברים לעומת חו'ל וגם קל יותר למצוא חברים בלימודים כשאתה מקומי.

תרד קצת בפנטזיות לגבי פיתוח מוצרים. המרחק בין 'רעיון' ליישום הוא עצום

• פותח/ת השרשור
\http://www.majortests.com/sat/test-results.php לא יודע אם זה משקף מבחן אמיתי אבל יצא לי 7\10 נכון ולא התקשיתי באנגלית. אני לא חושב שאני טוב באנגלית באותה מידה אבל אני חושב שאני מסוגל להסתדר. אגב עשיתי פסיכומטרי ואם זה שווה משהו לא תרגלתי יותר מדי אנגלית וקיבלתי 145\150 בבחינה, לא שאני חושב שזה ברמה של לימודים באנגלית.

בשאר אתה צודק לגבי חברים הורים וכו', אבל אני קצת עקשן עם הבחירה שלי אז אולי נדפקתי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית