הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע איך ללמוד לבנות תפריט ותכניות אימונים לבד?

• פותח/ת השרשור Jviega
  • פורסם בתאריך

Jviega

משתמש מתחיל
61
2
נק' מוניטין:
2
61
2
הידע שלי בכל הדברים האלה הוא לא גבוה, ואני מוצא את עצמי תמיד תלוי באחרים ותמיד הולך ומשלם כסף לאנשים שבונים לי את התפריט ואת תכניות האימונים, הייתי רוצה ללמוד להיות עצמאי בקטע הזה, כי אני ממש לא רוצה להמשיך לשלם כסף כל החיים שלי כדי שיעדכנו לי את התפריטי תזונה ואת תכניות האימונים ככל שאני מתקדם.
אז יש לי מספר שאלות בנושא, אשמח אם תעזרו.

1. איך אני לומד לבנות לעצמי תפריט תזונה שמתאים למטרות ולגוף שלי?
2. איך לומדים לבחור את המוצרי מזון המתאימים מכל האלפים שיש בימנו? ואיך בונים כמויות מתאימות, ומספר ארוחות מתאים? אין לי מושג בדברים האלה.
3. איך אני בכלל יודע כמה קלוריות הגוף שלי שורף ביום?
4. איך בונים תכנית אימונים שמתאימה לגוף שלי ולמטרות שלי?

אני פשוט לא רוצה להיות תלוי במישהו אחר ולהיות צריך להמשיך לשלם כסף כדי שיתאימו לי דברים ככל שאני מתקדם, הייתי רוצה לדעת לעשות את כל הדברים האלה בעצמי.

איך אתם למדתם לעשות את זה לבד?

1. איך אני לומד לבנות לעצמי תפריט תזונה שמתאים למטרות ולגוף שלי?
תקרא את שני המאמרים האלה בתור התחלה:
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
אחרי שתקרא את זה אתה אמור לדעת כמה גרם של חלבון פחמימה ושומן לאכול ביום (או להתחיל מזה לפחות). לפי הכמויות האלה אתה מרכיב את התפריט שלך ממאכלים שאתה מעדיף, וזה מביא אותנו ל 2
2. איך לומדים לבחור את המוצרי מזון המתאימים מכל האלפים שיש בימנו? ואיך בונים כמויות מתאימות, ומספר ארוחות מתאים? אין לי מושג בדברים האלה.
מתוך האלפים שיש בימינו יש מספר כלשהו של מוצרים שאתה יותר אוהב כנראה וקונה יותר, אז מהם תרכיב תפריט. מבחינת כמויות, יש מחשבוני תזונה באינטרנט, למשל גולינגו אני יודע שהוא פופולרי (אני לא משתמש). אני משתמש באפליקציה MYFITNESSPAL אתה מכניס לשם את המאכל ואת הכמות וזה אומר לך את הערכים, גם המחשבונים באינטרנט עושים את זה, וככה אתה יודע כמה אכלת מבחינת ערכים וקלוריות
3. איך אני בכלל יודע כמה קלוריות הגוף שלי שורף ביום?
בגדול על ידי ניסוי וטעיה. כלומר למשל אתה אוכל 2500 קלוריות ביום ואתה רואה אחרי כמה זמן שאתה נשאר על אותו משקל, זה אומר שזה המספר שאתה שורף, אז אתה מוסיף/מוריד קלוריות בהתאם למטרה שלך (מסה או חיטוב).
בשביל לקבל מספר כלשהו להתחיל ממנו תחפש מחשבון BMR באינטרנט, אתה מזין את הנתונים ומקבל את ה BMR, אותו אתה מכפיל ב 1.2 וזה אמור להיות בערך הנייטרלי שלך, ומשם כבר תבדוק לפי השינוי במשקל גוף.
4. איך בונים תכנית אימונים שמתאימה לגוף שלי ולמטרות שלי?
בשני המאמרים ששמתי למעלה יש גם תוכניות אימון מוכנות. בעיקרון למתחיל מומלץ לעבוד בתכנית שעובדת על כל הגוף באותו אימון, ולבסס את התכנית על תרגילים מורכבים עם מוט, ולבנות כוח בסיסי לפני שעוברים למשהו מתקדם יותר.

ובכלל בשביל דברים כאלה יש לך את הפורום, אם בנית תפריט או תכנית אימונים ואתה רוצה חוות דעת אתה יכול לשאול כאן

אני חושב באופן כללי שניסוי וטעייה זה דבר מאוד חשוב בחיי כל מתאמן כי יש דברים שלך באופן ספציפי יעזרו יותר מלאחר! אבל המיוחד למתאמן מתחיל אני חושב שאין כמו הכוונה נכונה מאדם שמבין כדי שיראה שאתה לא עושה טעויות שיעלו לך בפציעות שיכולות להשבית אותך לאורך זמן וכן למנוע איזשהו רצון של כל מתאמן להוסיף משקל חזרות ותרגיל רק כדי״ להרגיש את השריר יותר״ אז מניסיוני אין מנוס מלווי לפחות בשלבי ההתחלה

אני חושב באופן כללי שניסוי וטעייה זה דבר מאוד חשוב בחיי כל מתאמן כי יש דברים שלך באופן ספציפי יעזרו יותר מלאחר! אבל המיוחד למתאמן מתחיל אני חושב שאין כמו הכוונה נכונה מאדם שמבין כדי שיראה שאתה לא עושה טעויות שיעלו לך בפציעות שיכולות להשבית אותך לאורך זמן וכן למנוע איזשהו רצון של כל מתאמן להוסיף משקל חזרות ותרגיל רק כדי״ להרגיש את השריר יותר״ אז מניסיוני אין מנוס מלווי לפחות בשלבי ההתחלה
ליווי צמוד זה טוב, אבל ממה שראיתי הרבה כאן בפורום התחילו בלי ליווי של מישהו, פשוט קראו, והתייעצו כאן וזהו.

לא ראיתי לפחות מזמני הקצר פה שהרבה הגיעו למשקלים גבוהים זה לא הכל הקריאה השאלה איך מיישמים השטח יש הרבה שהצטיינו בתאוריה אבל כנהגים
👎 גם ברמה הכי גבוה של הפיתוח או הרמת משקולות מלווים במאמן במיוחד שאותו אחד שפתח בדיון בעצמו נפצע כמה פעמים בפציעה שהשביתה אותו

לא ראיתי לפחות מזמני הקצר פה שהרבה הגיעו למשקלים גבוהים זה לא הכל הקריאה השאלה איך מיישמים השטח יש הרבה שהצטיינו בתאוריה אבל כנהגים
👎 גם ברמה הכי גבוה של הפיתוח או הרמת משקולות מלווים במאמן במיוחד שאותו אחד שפתח בדיון בעצמו נפצע כמה פעמים בפציעה שהשביתה אותו
ברור שלא הכל קריאה ותאוריה, אבל לומדים תוך כדי האימונים מה עובד לך יותר טוב מה פחות. בקשר לטכניקה של תרגילי בסיס, הרבה לומדים אותה לבד ומעלים לכאן לקבל ביקורת ומשפרים מה שצריך. אני מסכים שמאמן אישי יוכל לעזור בזה יותר טוב, אבל זה רק אם המאמן עצמו יודע גם איך לבצע וגם איך ללמד.
ואני לא יודע על מה אתה מדבר, יש בפורום הרבה אנשים עם משקלי עבודה מרשימים

• פותח/ת השרשור
Yujinius- לגבי הרכבת תפריט, כמעט כל התפריטים בסופו של דבר מורכבים מאותם המאכלים, כשאתה אומר שאני בוחר מאכלים לפי מה שאני אוהב, כל עוד הם יגיעו לכמות חלבון\פחממות\שומן שאני צריך, בכל זאת סביר להניח שלא באמת מדובר בכל מאכל שאני רוצה, כי אז אני יכול לבחור מאכלים ביתיים עם רטבים ודברים שמנים, שלא ראיתי באף תפריט.
אז בכל זאת סביר להניח שיש מאגר של מאכלים שממנו בוחרים, אז איך לדעת מה אני יכול לבחור ומה לא?
ולפני שאני בוחר פריט אני צריך להתסכל על כמות הקלוריות שלו ועל הפחחמות\חלבון ושומן?
כי לפי מה שאתה אומר אם אני יכול להרכיב תפריט ממה שאני רוצה העיקר שיהיה לו מכסה קלורי אז אני יכול להרכיב בתאוריה את כולו ממאכלים שמנים וכו', מה שלא קורה בפועל

כי לפי מה שאתה אומר אם אני יכול להרכיב תפריט ממה שאני רוצה העיקר שיהיה לו מכסה קלורי אז אני יכול להרכיב בתאוריה את כולו ממאכלים שמנים וכו', מה שלא קורה בפועל
זה בדיוק מה שאני אומר וזה מה שאתה יכול לעשות.
יותר נכון זה כמעט מה שאני אומר, כי לא רק המכסה קלורית חשובה אלא גם הערכים של חלבון שומן ופחמימה.
תראה, אתה לא יכול להרכיב את כל התפריט במלואו משוקולד, אם לזה אתה מתכוון, אבל לא בגלל ששוקולד כביכול "משמין" או משהו כזה, אלא בגלל שלמשל אין סיכוי שתגיע למספיק חלבון בלי לעבור באלפי אחוזים את כמויות הפחמימה שלך ליום. כשאמרתי לפי מאכלים שאתה אוהב התכוונתי לזה, אבל שתדאג שאתה מגיע לערכים שלך.

תשתמש בתפריטים מהפורום ועזרה מחברים שמתאמנים.. לא צריך לשלם על כל שטות כסף

Back
למעלה תחתית