הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

פייסבוק, טוב או רע?

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך
תודה לאל מחקתי אותו לפני 3 שנים בערך. מאז אני לא עוזר לצוקרברג להרוויח כסף על חשבון הזמן שלי

בזבוז הזמן על הפייסבוק הזכיר לי את הבדיחה הזאת:
אישה אחת ניגשת לגבר מעשן ושואלת – "סליחה אדוני, כמה שנים אתה מעשן?"
"עשרים שנה", עונה האיש. "כמה סיגריות ביום?", היא ממשיכה לנג'ס.
"בערך שתי חפיסות", הוא אומר, והיא מתחילה לחשב: "אז נגיד 50 שקל כפול 365 זה יוצא 18,250 בשנה, כפול עשרים זה 365,000 שקל! היית יכול לקנות פרארי!"
"ואת, גברתי", הוא מתעניין, "מעשנת?"
"אפילו לא סיגריה אחת", עונה האישה.
"אז איפה הפרארי שלך, יא בת זונה?"

רע שאנשים חיים שם ולא בעולם האמיתי.

במיוחד יש לי נטיה לעשות UNFRIEND כלפי בנות מהצבא שמתחתנות ומעלות 600 סטטוסים צבועים ופלסטיים מהאירוסין עד החתונה כדי לקבל לייקים ופוסטים של "מהממת" לחיזוק האגו.
מצחיק גם שכבר יותר מ3 כאלו הספיקו להתגרש(true story)

get a life

היה טוב בהתחלה.. עכשיו? על הפנים. הרס והורס
היה טוב בהתחלה.. עכשיו? על הפנים. הרס והורס

לא הצגתי שום תפיסה לגבי אף אחד ידידי.
אני מעוניין לעורר פה דיון זה הכל.

@Moran Weissman @Aviad Barak , מה היה השוני בסגנון החיים שלכם ללא הפייסבוק, ומה גרם לכם להחזיר אותו?

לא יודע לגבי אחרים - במקרה שלי שנינו היינו כותבי "סטטוסים" כל מיני קצרצרים כאלו ומשעשעים שחלקם ראו אור בכל מיני קבוצות כמו סטטוסים מצייצים וכיכבו בלא מעט קירות גנובים.

ההתעסקות הזו שלנו סביב הרדיפה ללייקים המחשבה על הפוסט השנון הבא, בחורות ובחורים שלא מפסיקים להטריד בצ'אט עם הצעות מגוונות - זה אכל לנו בזוגיות, במקום להיות ביחד התאחדנו לשני ייצורים שעוזרים אחד לשני להיות "מצליחים ואהובים" בפלטפורמה גרועה ולא בתקשורת הבין אישית.

החלטנו יום אחד לעוף משם ולהחזיר את הזוגיות - זה היה נפלא, אבל זה לא פתר בעיות אחרות.

לאחר מכן פתחתי פרופיל בעיקר שעסק בכתיבת דברים הקשורים לתחום ואנשים מהתחום, אבל גם זה התמסמס והיום זה פשוט הפך לפרופיל הכל כלול. אני כותב שם מאמרים לפעמים הקשורים בכל מיני הורמונים וכאלה, לפעמים סיפורים ולפעמים סטטוסים מצחיקים.

נראה לי שזה שוב מתחיל לאכול לי בחיים, אז אני מתחיל שוב להתלבט מה לעשות, כי התגובות והפירגון שלאנשים לפעמים מעלים בעיות אחרות על פני השטח.

מקווה שזה סיפק לך את יצר הסקרנות 😃

אנשים חיים בפייסבוק הזה, יצרו להם מציאות מדומה. יותר מדיי חיוכים ותמונות מזוייפות - רק בשביל פייסבוק

אנשים חיים בפייסבוק הזה, יצרו להם מציאות מדומה. יותר מדיי חיוכים ותמונות מזוייפות - רק בשביל פייסבוק

אתה יותר מדיי אנטי וגם יותר מדיי מגזים וגם יותר מדיי מושפע מכל סרטון מעאפן.
אני שונא קיצוניים לכל עניין ודבר.

הבעיה זה לא הפייסבוק זה האנשים שמשמשים בו - די להאשים פלטפורמה. יש מספיק אנשים ששוהים שם בצורה מבוקרת.

אתה יותר מדיי אנטי וגם יותר מדיי מגזים וגם יותר מדיי מושפע מכל סרטון מעאפן.
אני שונא קיצוניים לכל עניין ודבר.

הבעיה זה לא הפייסבוק זה האנשים שמשמשים בו - די להאשים פלטפורמה. יש מספיק אנשים ששוהים שם בצורה מבוקרת.
אבל יש משהו בדבריו.
אם נחשוב על הכלל, אני די בטוח שהרוב מכורים למדיה חברתית ולשלל השלכותיה.

אם התמכרת אל הרשת החברתית, אתה מרגיש בודד בלעדיה.
וכאחד שהיה שם, זה דבר נורא.

אבל כמובן,
אפשר כל דבר לבצע בבקרה ולא בהגזמה.

הלוואי וככה זה היה מלכתחילה.

אבל יש משהו בדבריו.
אם נחשוב על הכלל, אני די בטוח שהרוב מכורים למדיה חברתית ולשלל השלכותיה.

אם התמכרת אל הרשת החברתית, אתה מרגיש בודד בלעדיה.
וכאחד שהיה שם, זה דבר נורא.

אבל כמובן,
אפשר כל דבר לבצע בבקרה ולא בהגזמה.

הלוואי וככה זה היה מלכתחילה.

אבל השאלה היא מי הבעיה, האנשים או המדיה??
להאשים דבר דומם בבעיות שלך זה נחמד.

וחוץ מזה אנשים יותר מדיי עפים על עצמם לדעתי, גם המבוגרים של פעם ראו את עידן הטלוויזיה שלנו כקטסטרופה.
קידמה תמיד תהיה וכל דור יראה את הבא כבעייתי יותר מקודמו. זה לא נגמר.

אבל השאלה היא מי הבעיה, האנשים או המדיה??
גם וגם.
מי אשם בהתמכרות לסמים? להימורים?

כמובן שכל אחד צריך להיות אחראי על מעשיו ורצונותיו, אבל החברה והטכנולוגיה מפטמת אותך בזה.
וזה מגיע מכל הכיוונים ובשפע.
כך שאי אפשר להאשים בצורה חד צדדית לחלוטין.

וחוץ מזה אנשים יותר מדיי עפים על עצמם לדעתי, גם המבוגרים של פעם ראו את עידן הטלוויזיה שלנו כקטסטרופה.
זרוק אותי לשנות ה 50-60, אשמח להיות בעידן ההוא.
🤣

אח שלי אני לא מכליל אבל זה עובדה. לא חסר מושפעים בפייסבוק שרוצים להראות כמה הם "מאושרים" אם כל מיני תמונות מפגרות
ועזוב את זה, תראה מה קרה עם עידן הסלפי החדש. לפעמים שאני יוצא למסיבה זה מפתיע אותי כל פעם מחדש החרא הזה
בלי פייסבוק זה לא היה קורה

גם וגם.
מי אשם בהתמכרות לסמים? להימורים?

כמובן שכל אחד צריך להיות אחראי על מעשיו ורצונותיו, אבל החברה והטכנולוגיה מפטמת אותך בזה.
וזה מגיע מכל הכיוונים ובשפע.
כך שאי אפשר להאשים בצורה חד צדדית לחלוטין.

זרוק אותי לשנות ה 50-60, אשמח להיות בעידן ההוא.
🤣

מי אשם? הסמים? אז כל הלא מכורים הם בעצם מה?

אז מי אשם שאדם אכל מעץ הדעת? אלוהים? זה נאמר כמשל

מה הבעיה לחיות כמו בשנות ה50? לך תגור בפתח תקווה 🤣

אח שלי אני לא מכליל אבל זה עובדה. לא חסר מושפעים בפייסבוק שרוצים להראות כמה הם "מאושרים" אם כל מיני תמונות מפגרות
ועזוב את זה, תראה מה קרה עם עידן הסלפי החדש. לפעמים שאני יוצא למסיבה זה מפתיע אותי כל פעם מחדש החרא הזה
בלי פייסבוק זה לא היה קורה

אתה לא מבין אני לא אומר שזה לא קורה - אני אומר שהאשמים זה הIQ הנמוך של הרבה מהם. לא הפלטפורמה שמאפשרת לזה לקרות.

בלי פייסבוק גם חלק מהאנשים שהתחתנו לא היו מתחתנים - אי אפשר להכליל רק דברים רעים - פייסבוק זו פלטפורמה.
אתה יכול להוציא ממנה שיווק, פרסום וים דברים טובים ואתה גם יכול להשתמש בה לרעה.

מי אשם? הסמים? אז כל הלא מכורים הם בעצם מה?

אז מי אשם שאדם אכל מעץ הדעת? אלוהים? זה נאמר כמשל

מה הבעיה לחיות כמו בשנות ה50? לך תגור בפתח תקווה 🤣

כולנו מכורים למשהו בחיים האלה, לא ככה? 😉
בוא נסכם את הדיון הזה שהפייסבוק יכל להיות דבר נהדר אם לא היה נלקח בצורה כה כבדה ופלשנית מידיי.

פרטיות היא כבר מזמן לא דבר שמובן מאליו.

גוגל. מיקרוסופט. פייסבוק. וואצאפ.

U NAME IT
😃

כולנו מכורים למשהו בחיים האלה, לא ככה? 😉
בוא נסכם את הדיון הזה שהפייסבוק יכל להיות דבר נהדר אם לא היה נלקח בצורה כה כבדה ופלשנית מידיי.

פרטיות היא כבר מזמן לא דבר שמובן מאליו.

גוגל. מיקרוסופט. פייסבוק. וואצאפ.

U NAME IT
😃

יאללה סבבה. עכשיו מה זו המצלמה בתמונה?
אני שואל בתור חובב צילום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית