פייסבוק, טוב או רע?

• פותח/ת השרשור DDT
  • פורסם בתאריך
יאללה סבבה. עכשיו מה זו המצלמה בתמונה?
אני שואל בתור חובב צילום.
צלם לשעבר.
בעבר צלם בחיי הלילה בצפון, היה לי גם סטודיו והיינו עושים אירועים.
יכול לחפש אלמו הפקות צילום בפייס..

אבל זה היה מזמן..מאז מכרתי כמעט הכל, וגנבו לי את המצלמה היחידה שהשארתי לי :(

צלם לשעבר.
בעבר צלם בחיי הלילה בצפון, היה לי גם סטודיו והיינו עושים אירועים.
יכול לחפש אלמו הפקות צילום בפייס..

אבל זה היה מזמן..מאז מכרתי כמעט הכל, וגנבו לי את המצלמה היחידה שהשארתי לי 😭
אז מה עושה בימינו ?

מי אשם בהתמכרות לסמים? להימורים?

האנשים והאנשים.

כמובן שכל אחד צריך להיות אחראי על מעשיו ורצונותיו, אבל החברה והטכנולוגיה מפטמת אותך בזה.
וזה מגיע מכל הכיוונים ובשפע.
כך שאי אפשר להאשים בצורה חד צדדית לחלוטין.

דיבור של אנשים שלא אוהבים לקחת אחריות על המעשים שלהם. תופעת לוואי של סוציאליזם.

רע.
מרקט קפיטל של 220B$ עם מכפיל 78 ללא מנוע צמיחה.
חברה מנופחת מהתחת כמו שאר הרשתות החברתיות.
בגל הירידות הבא היא תתרסק למחיר הריאלי ותגרור אחריה את כל הנסדק למטה.

אני ברווח של 109%, אז אני די מרוצה 😃

אגב, אין לי פייסבוק.

דיבור של אנשים שלא אוהבים לקחת אחריות על המעשים שלהם. תופעת לוואי של סוציאליזם.

" כמובן שכל אחד צריך להיות אחראי על מעשיו ורצונותיו "

אל תנסה להציג אותי כאחד שלא אוהב לקחת אחריות על המעשים שלו.
מבחינתי, לצאת בהצהרה כמו שיצאת היא לא פחות מעילאית ומתנשאת.

מכיוון שאני כן לקחתי אחריות על הרצונות והמעשים סגרתי את הפייסבוק והפסקתי עם התופעה, עד שה SO CALLED התמכרות עברה.

" כמובן שכל אחד צריך להיות אחראי על מעשיו ורצונותיו "

אל תנסה להציג אותי כאחד שלא אוהב לקחת אחריות על המעשים שלו.
מבחינתי, לצאת בהצהרה כמו שיצאת היא לא פחות מעילאית ומתנשאת.

מכיוון שאני כן לקחתי אחריות על הרצונות והמעשים סגרתי את הפייסבוק והפסקתי עם התופעה, עד שה SO CALLED התמכרות עברה.

אז אפשר להאשים את האנשים בצורה חד צדדית או לא?

רצוי אפילו.
וזה לא שולל את מה שאמרתי על עצמי 😃

כל השאר פחות מעניינים אותי.
תופעת לוואי של סוציאליזם אמרנו?
😉

לא יודע למה לקחת את זה באופן אישי, לא דיברתי עליך ספציפית. אבל זה כן סותר את מה שאמרת בהתחלה.

לא יודע למה לקחת את זה באופן אישי
כי רק התעוררתי, וכשאני מתעורר אני שונא את כל העולם.
עכשיו שאני אחרי האוכל, אני רגוע 😃

אבל זה כן סותר את מה שאמרת בהתחלה
סותר את מה?
מה שאמרתי על עצמי?
איך?

הייתי מכור לפייסבוק, לקחתי את עצמי בידיים וסגרתי אותו.
לא רואה איך לא לקחתי כאן אחריות אישית 😃

כי רק התעוררתי, וכשאני מתעורר אני שונא את כל העולם.
עכשיו שאני אחרי האוכל, אני רגוע 😃

שמן!

סותר את מה?
מה שאמרתי על עצמי?
איך?

הייתי מכור לפייסבוק, לקחתי את עצמי בידיים וסגרתי אותו.
לא רואה איך לא לקחתי כאן אחריות אישית 😃

לא אמרתי שלא לקחת אחריות אישית. אמרתי שהמשפט ״כל אחד צריך לקחת אחריות על מעשיו ורצונותיו״ לא מסתדר עם המשפט ״אי אפשר להאשים רק את אחד הצדדים״.

• פותח/ת השרשור
שמן!

לא אמרתי שלא לקחת אחריות אישית. אמרתי שהמשפט ״כל אחד צריך לקחת אחריות על מעשיו ורצונותיו״ לא מסתדר עם המשפט ״אי אפשר להאשים רק את אחד הצדדים״.

מהי עמדתך בנושא הפייסבוק?

• פותח/ת השרשור
בחיים לא אטען על שום טכנולוגיה או מוצר שזה רע שהוא נוצר. השוק יחליט לבד.

אני גם לא ממש מבין את הטענות שאנשים כאן מעלים נגד פייסבוק.

הכוונה היא לא דירוג איכות הפלטפורמה , הכוונה היא האם הקונספט של פייסבוק הוא הרסני או לא (מרוב ההתייחסות של האנשים באשכול).
כמובן שהפייסבוק כשלעצמו הוא ניטרלי ולא עושה רע לאף אחד, אך יש אנשים שמשתמשים בו באופן אובססיבי ומגיעים למצב של חיים חלופיים.

הכוונה היא לא דירוג איכות הפלטפורמה , הכוונה היא האם הקונספט של פייסבוק הוא הרסני או לא (מרוב ההתייחסות של האנשים באשכול).
כמובן שהפייסבוק כשלעצמו הוא ניטרלי ולא עושה רע לאף אחד, אך יש אנשים שמשתמשים בו באופן אובססיבי ומגיעים למצב של חיים חלופיים.

הבנתי את השאלה מראש. הדיבור הזה הוא ניסיון להעביר את הבעיות שנוצרות לאנשים למוצר כלשהו.
זה לא רלוונטי אם יש פייסבוק או אין, תמיד חלק מהאנשים ימצאו דרך להרוס לעצמם את החיים.
כמו שאמרתי מקודם, להגיד על מוצר כזה או אחר שהוא רע זה ניסיון להוריד מעצמך אחריות.

יש לי פייסבוק בערך מסוף 2011 ניראה לי.
בהתחלה לא רציתי וחשבתי שזה באמת אנטי חברתי כזה.
פתחתי אותו בגלל הלימודים שיש קבוצות של קורסים בפייסבוק ושל הפקולטה ולשם היו מעלים הרבה פעמים רפרנסים ואפשר היה לקבל קצת עזרה, ולכן פתחתי אחד כזה.
אישית לא מוסיף אף אחד שלא פגשתי אישית פרט לבחורות כוסיות כמובן 😃
אני גם לא עושה לייקים לשום דבר ורק בתקופת מלחמות עושה שיתופים לסרטוני הסברה, וכל הפרופיל שלי פרטי כמעט פרט לכמה תמונות בודדות.
אני משתמש בעיקר במסנגר של פייסבוק בשביל להתכתב עם חברים וכו' רק כי זה יותר נוח לי, וזה מקום נחמד לשמור תמונות שלי.
אני נכנס פעם ביום בערך כאשר אני באוטובוס לפייד להתסתכל אם יש סרטונים מצחיקים וזהוא אז מבחינת הגלישה אצמה אני מבלה כ 10-15 דקות סה"כ בעיקר בצפייה בסרטונים וקורא דברים שקשורים לתחומיי עניין שלי.
בכללי גם את זה לא הייתי עושה כמעט רק שב 7 בבוקר אין לי כוח למשהו שמצריך מחשבות, בחזרה מהעבודה אני מעדיף להתקשר לחבר לדבר או סתם קורא ספר.

הפייסבוק הוא רעיון ממש נחמד אבל כמובן לא מקורי, פשוט הוא ממש הצליח.

דרך אגב הפייסבוק עזר במהפכה בלוב ומצריים ניראה לי.
זה פלטפורמה נחמדה לכל מיני דברים, הבעיה היא בעיקר באנשים שמתמשים בה כי בסה"כ היא תלויה בזה.

לגבי תקשורת בין אישית לא מאמין שהיא פגעה במשהו, אולי זה משפיעה על כמה אנשים אבל הם מראש אולי היו בעייתים.

לפחות זו דעתי.

אם כבר אני מכור עכשיו לאתר הזה ומבלה פה יותר מידי זמן שהתחלתי להגיב לפוסטים לא קשורים לספורט כמו עכשיו 😃

ן @Moran Weissman אתה באמת החלפתה את ההתמכרות שלך לפייסבוק ל LBS 😃

יש לי פייסבוק בערך מסוף 2011 ניראה לי.
בהתחלה לא רציתי וחשבתי שזה באמת אנטי חברתי כזה.
פתחתי אותו בגלל הלימודים שיש קבוצות של קורסים בפייסבוק ושל הפקולטה ולשם היו מעלים הרבה פעמים רפרנסים ואפשר היה לקבל קצת עזרה, ולכן פתחתי אחד כזה.
אישית לא מוסיף אף אחד שלא פגשתי אישית פרט לבחורות כוסיות כמובן 😃
אני גם לא עושה לייקים לשום דבר ורק בתקופת מלחמות עושה שיתופים לסרטוני הסברה, וכל הפרופיל שלי פרטי כמעט פרט לכמה תמונות בודדות.
אני משתמש בעיקר במסנגר של פייסבוק בשביל להתכתב עם חברים וכו' רק כי זה יותר נוח לי, וזה מקום נחמד לשמור תמונות שלי.
אני נכנס פעם ביום בערך כאשר אני באוטובוס לפייד להתסתכל אם יש סרטונים מצחיקים וזהוא אז מבחינת הגלישה אצמה אני מבלה כ 10-15 דקות סה"כ בעיקר בצפייה בסרטונים וקורא דברים שקשורים לתחומיי עניין שלי.
בכללי גם את זה לא הייתי עושה כמעט רק שב 7 בבוקר אין לי כוח למשהו שמצריך מחשבות, בחזרה מהעבודה אני מעדיף להתקשר לחבר לדבר או סתם קורא ספר.

הפייסבוק הוא רעיון ממש נחמד אבל כמובן לא מקורי, פשוט הוא ממש הצליח.

דרך אגב הפייסבוק עזר במהפכה בלוב ומצריים ניראה לי.
זה פלטפורמה נחמדה לכל מיני דברים, הבעיה היא בעיקר באנשים שמתמשים בה כי בסה"כ היא תלויה בזה.

לגבי תקשורת בין אישית לא מאמין שהיא פגעה במשהו, אולי זה משפיעה על כמה אנשים אבל הם מראש אולי היו בעייתים.

לפחות זו דעתי.

אם כבר אני מכור עכשיו לאתר הזה ומבלה פה יותר מידי זמן שהתחלתי להגיב לפוסטים לא קשורים לספורט כמו עכשיו 😃

ן @Moran Weissman אתה באמת החלפתה את ההתמכרות שלך לפייסבוק ל LBS 😃
טיפה 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית