אחר טבעוניים

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
האם לבודי מתאמנים שאוכלים דגים בשר גבינות וביצים יש סיכויים גבוהים לפתח מסת שריר יותר גבוהה מטבעוניים?
דיברתי כרגע עם טבעוני, שטוען שלאנשים שאוכלים בשר יש סיכויים גבוהיים לחלות באוסטאופורוזיס,סרטן,תרשת עורקים,מחלות לב ,וסכרת האם זה נכון?
ברור לי שמבחינה מוסרית אני לא אפסיק לאכול בשר אבל זה קצת מפחיד התעמולות שהם עושים עלינו.
אגב הוא גם טוען שהתזונה הטבעונית הולכת לתפוס חזק ובעוד מספר שנים תעשיית הבשר תעלם אט אט מהעולם.
האם יש איזשהו מחקר שטוען שמי שאוכל בשר יהיה חולה מהר יותר מאדם שלא אוכל בשר או שזה סתם חרטא?
כי הם נשמעים משכנעים הטבעוניים האלה!!

ברור שטבעונים יסבלו פחות מסוכרת,הם נמנעים מרוב המזון המעובד של היום.
אז מה אם בשר מעובד,הוא עדיין פי כמה מונים עדיף על הדברים שאתם אוכלים לא יודע איך לקרוא לזה אפילו,אני לא רוצה להפוך את זה לויכוח פליאו טבעונות.
כנסי ליוטיוב ותכתבי ''האמת על בשר כולסטרול ושומן''

אשמח לדעת איך לאדם שהתזונה שלו בנויה על פירות והרבה פחמימות יש סיכוי נמוך יותר לחלות בסוכרת.

אשמח לדעת איך לאדם שהתזונה שלו בנויה על פירות והרבה פחמימות יש סיכוי נמוך יותר לחלות בסוכרת.
מדובר על סטטיסטיקה. וזה בקשר די ישיר לכך שטבעונים רזים יותר מאשר שאר האוכלוסיה.
גם אם הם אוכלים הרבה פחמימות עדיין צריכת הקלוריות הכללית שלהם נמוכה יותר.
לא מדובר בהשוואה לקבוצת אוכלוסייה ששומרת על משקל תקין.

כל הטבעונים בגלל שזה ''בריא יותר'' בדרך כלל יותר נמנעים ממזון מעובד. לזה התכוונתי.
אבל טבעונים מסיבות ''בריאותיות'' אבל שותים קולה פשוט צריכים למות.

אני לא מבין כלום ממה שאתה אומר,תלמד לדבר עברית.
גם HDL זה ליפופרוטאין. מה הקשר בדיוק ?
@יהב
הניסוח שלו קצת מקשה להבין.. אבל בגדול הוא ניסה להגיד ש HDL וLDL שניהם סוגים של ליפופרוטאין, ההבדל הוא ברמת הצפיפות שלהם... שניהם מורכבים מחלבון+שומנים.
אז הוא טען שאם הגוף לא מקבל מספיק חלבון אז הוא יתקשה לייצר hdl בגלל שהאיכות שלו גבוהה יותר ובמצב כזה ייצר יותר LDL

אני בעיקר שמעתי על ההשפעה של שומן בריא בתזונה על רמת הHDL , לא של חלבון.

זה עדיין לא הוכיח את הטענה שלו "טרשת עורקים ומחלות לב זה נטו כמות גדולה מידי של סוכר , שומן וחוסר חלבון בתפריט"
יכול להיות שזה גורם שתורם להתפתחות המחלה אבל ממש לא הסיבה המרכזית שבגללה לאנשים יש מחלות לב.

@כרישחדרכושר אשמח לקבל מידע ממקור אמין
זאת תאוריה שהמצאתי...
ועד כדי כך אני לא מובן???
בטח זה בגלל שאני כבר שנתיים בחול והעיברית שלי הפכה להיות לא משהו

מדובר על סטטיסטיקה. וזה בקשר די ישיר לכך שטבעונים רזים יותר מאשר שאר האוכלוסיה.
גם אם הם אוכלים הרבה פחמימות עדיין צריכת הקלוריות הכללית שלהם נמוכה יותר.
לא מדובר בהשוואה לקבוצת אוכלוסייה ששומרת על משקל תקין.
יש לך רפרנס לסטטיסטיקה הזו?

אגב רצית רפרנסים,לכי לפורום תזונה ותוספים ויש שם בנעוץ הפרכת מיתוסים,פשוט תגללי למטה לאט לאט ותביני ויש שם גם רפרנסים
נראה לי שלא הבנת שלא הייתה לי בעיה עם מה שאתה רשמת,
הייתה לי בעיה עם המשפט "טרשת עורקים ומחלות לב זה נטו כמות גדולה מידי של סוכר , שומן וחוסר חלבון בתפריט" שכרישחדרכושר רשם בכלל.
וזה לא שלא הסכמתי איתו לגמרי, ברור שכמות גדולה של פחמימות מעובדות עלולה להוביל לטרשת עורקים. אבל הניסוח הוא לא מדויק בכלל... "כמות גדולה מידי של סוכר, שומן..." יש הבדל בין סוגים שונים של שומן וההשפעה שלהם על הגוף.
ולהגיד שכל זה "נטו" הגורם לטרשת עורקים זה לא נכון יש עוד גורמי משנה שמוסיפים אש למדורה.
אבל זה בסדר, הוא רשם שקשה לו עם העברית. אז נסלח.
יש לך רפרנס לסטטיסטיקה הזו?
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2671114/
😃

נערך לאחרונה:
נראה לי שלא הבנת שלא הייתה לי בעיה עם מה שאתה רשמת,
הייתה לי בעיה עם המשפט "טרשת עורקים ומחלות לב זה נטו כמות גדולה מידי של סוכר , שומן וחוסר חלבון בתפריט" שכרישחדרכושר רשם בכלל.
וזה לא שלא הסכמתי איתו לגמרי, ברור שכמות גדולה של פחמימות מעובדות עלולה להוביל לטרשת עורקים. אבל הניסוח הוא לא מדויק בכלל... "כמות גדולה מידי של סוכר, שומן..." יש הבדל בין סוגים שונים של שומן וההשפעה שלהם על הגוף.
ולהגיד שכל זה "נטו" הגורם לטרשת עורקים זה לא נכון יש עוד גורמי משנה שמוסיפים אש למדורה.
אבל זה בסדר, הוא רשם שקשה לו עם העברית. אז נסלח.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2671114/
😃
אני יכול לספק לך את ההסבר לגבי מחלות לב בדיוק כמו בסרטון של פליאו ישראל אבל את כבר מכירה אותו.
אם את כבר מכירה,אני לא מבין את כאילו חושבת שהוא לא נכון או משהו כזה ?

אני יכול לספק לך את ההסבר לגבי מחלות לב בדיוק כמו בסרטון של פליאו ישראל אבל את כבר מכירה אותו.
אם את כבר מכירה,אני לא מבין את כאילו חושבת שהוא לא נכון או משהו כזה ?
שוב אני אגיד לך.... אני לא טענתי שאתה רשמת משהו לא נכון.
לא חשבתי לרגע שזה קשקוש, יש שם הרבה דברים שאני מאמינה שהם נכונים
אבל אני לא חושבת שיש אמת אחת שהיא 100%, צריך עוד לחקור הרבה בנושא
ובגלל זה רשמתי, שכל אחד יעשה מה שנכון לו, ושינסה על הגוף שלו.

שוב אני אגיד לך.... אני לא טענתי שאתה רשמת משהו לא נכון.
לא חשבתי לרגע שזה קשקוש, יש שם הרבה דברים שאני מאמינה שהם נכונים
אבל אני לא חושבת שיש אמת אחת שהיא 100%, צריך עוד לחקור הרבה בנושא
ובגלל זה רשמתי, שכל אחד יעשה מה שנכון לו, ושינסה על הגוף שלו.
למה עברת לטבעונות ? אני חייב להגיד לך את האמת שאני לא יכול לסבול טבעונות ולא יכול לדמיין את חיי שבוע אחד ללא בשר.
איך את מרגישה לאחר שעברת לטבעונות ? עברת מסיבות אידיאולוגיות ?

כן, זה נטו מסיבות אידיאולוגיות
ואני מרגישה ממש טוב, כמובן שאני עושה מידי פעם בדיקות דם לוודא זאת ולוקחת תוספים כשצריך.

כן, זה נטו מסיבות אידיאולוגיות
ואני מרגישה ממש טוב, כמובן שאני עושה מידי פעם בדיקות דם לוודא זאת ולוקחת תוספים כשצריך.
לא מבין מה סיבה אידיאולוגית בלא לאכול בשר אנחנו טורפים מאז ומתמיד. בסדר אז פיטמו את האווז יותר בשר לי,מה קרה ?
סתם,זה עושה לי משהו אבל זה לא קרוב אפילו בשביל לגרום לי להפסיק לאכול בשר.

הוכח שכולסטרול גבוה לא יעשה לך נזק, אלא אם כן זה בא בשילוב עם הרבה סוכרים בתזונה
איפה זה הוכח?
המחקרים נגד בשר, האמינים מבינם, נעשו על בשר מעובד
זה נכון במידה רבה, וככל הנראה לפחות חלק מהממצאים היו יותר בגלל ה"מעובד" מאשר בגלל ה"בשר" אבל פסק הדין עוד לא סופי.

איפה זה הוכח?
אז יכול להיות שאני טועה ושזה עדיין רק בגדר תיאוריה? זה ממידע שקיבלתי מפליאולתים בעבר..שמתבססים על תזונה עשירה בכולסטרול. ואני די בטוחה שהם הביאו רפרנס
אני אנסה לחפש

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית