הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

אחר טבעוניים

megetron

משתמש פעיל
769
41
נק' מוניטין:
1
769
41
האם לבודי מתאמנים שאוכלים דגים בשר גבינות וביצים יש סיכויים גבוהים לפתח מסת שריר יותר גבוהה מטבעוניים?
דיברתי כרגע עם טבעוני, שטוען שלאנשים שאוכלים בשר יש סיכויים גבוהיים לחלות באוסטאופורוזיס,סרטן,תרשת עורקים,מחלות לב ,וסכרת האם זה נכון?
ברור לי שמבחינה מוסרית אני לא אפסיק לאכול בשר אבל זה קצת מפחיד התעמולות שהם עושים עלינו.
אגב הוא גם טוען שהתזונה הטבעונית הולכת לתפוס חזק ובעוד מספר שנים תעשיית הבשר תעלם אט אט מהעולם.
האם יש איזשהו מחקר שטוען שמי שאוכל בשר יהיה חולה מהר יותר מאדם שלא אוכל בשר או שזה סתם חרטא?
כי הם נשמעים משכנעים הטבעוניים האלה!!

אוקיי, אם את מתכוונת לכך שכולסטרול בתזונה אינו מסוכן כפי שחשבו אני לא מתווכח (יש על זה קצת דיונים בפורום "מחקרים").
אפשר להתווכח גם על כולסטרול גבוהה.
יש סיבה שתמנים מסרבים למות בגיל מבוגר ;)

אפשר להתווכח גם על כולסטרול גבוה
אפשר להתווכח גם אם השמש תזרח מחר במזרח. השאלה היא אם כדאי להתווכח על זה. אבל העיקר הוא שההודעה אליה הגבתי לא אמרה "אפשר להתווכח" אלא "הוכח ש...", וזה דבר שונה לגמרי.

ולזה יש רפרנס?
חח. לא טענתי טענה, אבל אני מאוד מאמין ברעיון
אפשר להתווכח גם אם השמש תזרח מחר במזרח. השאלה היא אם כדאי להתווכח על זה. אבל בעיקר הוא שההודעה אליה הגבתי לא אמרה "אפשר להתווכח" אלא "הוכח", וזה דבר שונה לגמרי.
לא תצליח להוכיח שום דבר בצורה חד משמעית. כל הרפרנסים הם מחקרים המצביעים על משהוא מסויים, אך אין הוא מדוייק.

*ובלי קשר למחלות לב, פה יש מחקר שיכול להצביע על משהו מסוים אבל לא לגמרי "מוכיח" את הקשר בין כולסטרול גבוה (בדם, לא בתזונה) לתוחלת חיים @יהושע60
http://aje.oxfordjournals.org/content/151/8/739.full.pdf
זה איזה מחקר שלפליאולתים אוהבים להציג ולא התעמקתי בו אם אמין או לא... לשיפוטך

ובלי קשר למחלות לב, פה יש מחקר שיכול להצביע על משהו מסוים אבל לא לגמרי "מוכיח" את הקשר בין כולסטרול גבוה (בדם, לא בתזונה) לתוחלת חיים
האמת היא שאני כבר לא בטוח מי נגד מי כאן, ומה הטענה שאת מביאה, אבל מחקר משנת 2000 בנושאים האלה כבר לא שווה את הזמן שלוקח לקרוא אותו. ממש לא מזמן התפרסם מחקר (התערבותי, סמיות כפולה, כל החבילה) שאמור להסיר את אחרוני הספקות בקשר לקשר בין LDL למחלות לב גם מתחת לסף שנחשב עד לא מזמן אופטימלי.

(כן, אני מודע לכך ש Merck אינם פטורים מהטיה מובנית אבל המחקר הזה נחשב למחקר איכותי)

האמת היא שאני כבר לא בטוח מי נגד מי כאן, ומה הטענה שאת מביאה
האמת היא שהדיון גלש לנושאים קצת פחות קשורים...
פותח הדיון די נלחץ ממידע שהגיע אליו כחלק מתעמולה טבעונית, אז הכוונה הייתה להרגיע אותו כדי שיוכל ללכת לישון בלילה בשקט.

אז הכוונה הייתה להרגיע אותו כדי שיוכל ללכת לישון בלילה בשקט
אם כך אני בהחלט איתך! הטבעונים אינם עושים אבחנה בין העמדה המוסרית שלהם לבין העובדות המדעיות, וזאת, לדעתי, טעות גדולה מצידם.

LDL - זה ליפופרוטאין באיכות נמוכה (הדבר הזה שמעביר את הכולסטרול בדם)
אם יש לך יותר LDL יש יותר סיכוי שזה יתקע שם ויצור בעיות במערכת הלב, ועכשיו אם הדבר הזה שמוביל את הכולסטרול בדם
עשוי מי חלבון, מי פה אפשר להסיק מסקנה שמי שאוכל יותר חלבון יש לו יותר HDL בגוף, ומי שנגיד אוכל קצת חלבון
אבל הרבה כולסטרול אז הגוף מתקשה ליצור ליפופרוטאינים מי איכות גבוה בגלל כמות קטנה של חלבונים ולכן יש יותר LDL

לא, אי אפשר להסיק את המסקנה הזאת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית