ייעוץ תוכנית abc

• פותח/ת השרשור zivch
  • פורסם בתאריך

zivch

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני עושה תוכנית abc וכל אימון מחליף את התרגילים של אותו שריר.
השאלה היא עם כל אימון לעשות אותם תרגילים או האם לשנות תרגילים אם זה רצוי?

גיוון בתרגילים זה נחמד כשמדובר באלטרנטיבה נחמדה כמו Pullups vs Chinups או פנדליי ראוו מול בנט אובר ראוו וכן הלאה.
אין צורך ברמת העיקרון להחליף תרגילים מאימון לאימון.

גיוון בתרגילים זה נחמד כשמדובר באלטרנטיבה נחמדה כמו Pullups vs Chinups או פנדליי ראוו מול בנט אובר ראוו וכן הלאה.
אין צורך ברמת העיקרון להחליף תרגילים מאימון לאימון.

אכן אין צורך להחליף מאימון לאימון וזה יהיה אפילו די מפגר.

אבל אחת לחודשיים זה גיוון מאוד נחמד אחרי שהשריר "התרגל" חודשיים לאותו אימון.

דווקא עם זה אני פחות מסכים, בנושא ההתרגלות של השריר.
אם כבר לגוון, בשביל הכיף 😃

זה מיתוס מאוד מוכר בקרב מאמני הכושר בארץ שהוא מאוד שגוי בבסיסו. ה"התרגלות" לא רלוונטית כל עוד התוכנית מעלה לך משקלי עבודה משבוע לשבוע. מטרת תוכנית האימונים בחדר כושר היא או להעלות לך משקלי עבודה בתקופת מסה או לשמר אותם בתקופת חיטוב. אפשר עם אותה תוכנית להתקדם גם הרבה חודשים אם לא שנים!
העיקר שיהיו את תרגילי הבסיס תמיד(סקוואט דד בנץ ופרס)
מה אתה חושב על מקרה של מתאמן שיש לו פיגור מאוד חזק בסקוואט? ייתכן מצב שבו הורדת דד ליפט מהתוכנית לכמה שבועות תסדר את הבעיה? (או הורדת נפח של דד ליפט ועבודה בעצימות נמוכה בלבד כדי לא לשכוח טכניקה)?

זה מיתוס מאוד מוכר בקרב מאמני הכושר בארץ שהוא מאוד שגוי בבסיסו. ה"התרגלות" לא רלוונטית כל עוד התוכנית מעלה לך משקלי עבודה משבוע לשבוע. מטרת תוכנית האימונים בחדר כושר היא או להעלות לך משקלי עבודה בתקופת מסה או לשמר אותם בתקופת חיטוב. אפשר עם אותה תוכנית להתקדם גם הרבה חודשים אם לא שנים!

מה אתה חושב על מקרה של מתאמן שיש לו פיגור מאוד חזק בסקוואט? ייתכן מצב שבו הורדת דד ליפט מהתוכנית לכמה שבועות תסדר את הבעיה? (או הורדת נפח של דד ליפט ועבודה בעצימות נמוכה בלבד כדי לא לשכוח טכניקה)?

לי יש פיגור חזק בסקוואט לעומת הבנץ והדד,אבל אני לא חושב שצריך להוריד את הדד,אני עשיתי בזמן האחרון פשוט 5X5 כל פעם שאני מסקביט ובינתיים הולך סבבה(חותך לחיטוב שבוע הבא אז אין לי ידע לטווח הארוך)

לי יש פיגור חזק בסקוואט לעומת הבנץ והדד,אבל אני לא חושב שצריך להוריד את הדד,אני עשיתי בזמן האחרון פשוט 5X5 כל פעם שאני מסקביט ובינתיים הולך סבבה(חותך לחיטוב שבוע הבא אז אין לי ידע לטווח הארוך)
לא קרה לך אף פעם מצב שחשבת "אולי אם אני אוריד מהנפח של הדד ליפט אני אצליח להעלות משקלים בסקוואט ביותר קלות"? הייתה לי תקופה פעם שהקרבתי תרגיל אחד כדי להתקדם בתרגיל אחר ואני חושב שזה היה לטובה.

לא קרה לך אף פעם מצב שחשבת "אולי אם אני אוריד מהנפח של הדד ליפט אני אצליח להעלות משקלים בסקוואט ביותר קלות"? הייתה לי תקופה פעם שהקרבתי תרגיל אחד כדי להתקדם בתרגיל אחר ואני חושב שזה היה לטובה.
איזה תרגיל זה היה ועבור מה?

תגדיר נפח בדד?אני הייתי עושה עד לא מזמן דד 1X5 ועכשיו משחק עם זה טיפה.
בנוסף אלא אם אתה עושה דד כל כך הרבה פעמים בשבוע אתה תתאושש עד לסקוואט מחמישייה כבדה(כל מה שאני כותב זה מניסיוני הקצר אז פתוח לדעות)

בנוסף אלא אם אתה עושה דד כל כך הרבה פעמים בשבוע אתה תתאושש עד לסקוואט מחמישייה כבדה(כל מה שאני כותב זה מניסיוני הקצר אז פתוח לדעות)
אתה לא פונקציה בהתאוששות.

איזה תרגיל זה היה ועבור מה?
הפסקתי דד ליפטים כדי לעלות בסקוואט
הפסקתי לעשות בנץ' ועברתי לחצאי בנץ' בראק של הסקוואט שבהן העליתי את המוט מהאמצע למעלה כדי לתרגל את החלק השני בתנועה כי היד האחורית שלי הייתה בפיגור.

הסקוואט שלי קפץ ב20 קילו בתקופה של חודשיים בערך אם אני זוכר נכון והבנץ' שלי עלה מ110 ל120-125 בערך אחרי תקופה יחסית ארוכה של תקיעה שהייתה באותו הזמן בגלל היד האחורית כמו שחשבתי כי החלק השני של התנועה היה הרבה יותר קשה לי מהחלק הראשון.

הפסקתי דד ליפטים כדי לעלות בסקוואט
הפסקתי לעשות בנץ' ועברתי לחצאי בנץ' בראק של הסקוואט שבהן העליתי את המוט מהאמצע למעלה כדי לתרגל את החלק השני בתנועה כי היד האחורית שלי הייתה בפיגור.

הסקוואט שלי קפץ ב20 קילו בתקופה של חודשיים בערך אם אני זוכר נכון והבנץ' שלי עלה מ110 ל120-125 בערך אחרי תקופה יחסית ארוכה של תקיעה שהייתה באותו הזמן בגלל היד האחורית כמו שחשבתי כי החלק השני של התנועה היה הרבה יותר קשה לי מהחלק הראשון.
גישה מעניינת, חייב לומר.

1X5 עם 50% מהRM5 וזהו.
שהמטרה של הדד תהיה לא לשכוח טכניקה בזמן שאתה מתמקד בעליה במשקלים בסקוואט

אתה לא פונקציה בהתאוששות.

להתאושש אני בחיים לא מתאושש כי אני לא מפסיק להתאמן,יום מנוחה אחד בשבוע לא מאפשר לי להיות תפוס/בדומס/כו'...
אבל היי אני אוגר אז אני אנטומית שונה:s85:

1X5 עם 50% מהRM5 וזהו.
שהמטרה של הדד תהיה לא לשכוח טכניקה בזמן שאתה מתמקד בעליה במשקלים בסקוואט

אם כבר עושים דד,למה להזניח אותו במשקלים?ולמיטב ידיעתי דד מועיל לסקוואט וסקוואט מועיל לדד.
זה גם משעמם לעשות דד קל

אם כבר עושים דד,למה להזניח אותו במשקלים?ולמיטב ידיעתי דד מועיל לסקוואט וסקוואט מועיל לדד.
זה גם משעמם לעשות דד קל
השאלה היא איזה נפח מועיל לסקוואט ולהיפך בדד?
אני מניח שאתה לא מדבר על SS למשל, נכון?

השאלה היא איזה נפח מועיל לסקוואט ולהיפך בדד?
אני מניח שאתה לא מדבר על SS למשל, נכון?

תלוי באדם אבל יש אנשים שבSS הדד הוזנח ולא עלה כמעט וכשהוסיפו נפח זה התחיל לעוף.
הנפח הכי נפוץ שאני רואה זה כמו בטקסס,לתת 80% ב5X5 ולאט לאט להתקדם.
הקמב המהיר ביותר להתקדם זה הSS אבל יש אנשים שמצליחים להתקדם ליניארית יותר טוב.

זה גם משעמם לעשות דד קל
כשהייתי עושה חמישיות דד עם 190 קילו הרגשתי שאם אני אפסיק לעשות אותו ההתאוששות שלי מאימון לאימון תשתפר ובכך הסקוואט שלי יתקדם תוך כדי ההקרבה של הדד. אני מאמין שבמשקלי עבודה פחות רציניים זה לא רלוונטי וזה היה משהו אישי שהתאים לי באותו הזמן.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית