הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע בהתחלה זה הצחיק. עכשיו זה כבר נמאס! רופאים, תתאפסו על הידע הרפואי שלכם!

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
תפקודי כבד ספורטאים.png
מידי פעם היה חוזר אלי מתאמן שנשלח לבצע בדיוקת דם דרך קופ"ח, וטוען שהרואפה שלו התחרפנה מהתוצאות, כי יש לו אינזימי כבר מורמים מעט הנורה, אולי גם קצ אוריאה מעל הנורמה וה-CK של קצ מעל הנורמה.

הסברתי לו שזה ערכים תקינים אצל ספורטאים שצורכים חלבון גבוה, וכי כל עוד אין חריגה של מעל 100% מהגבול העליון, והוא צורך חלבון בגובה של 2 גרם לק"ג ליום, שידפדף הלאה...

היום פנו אלי 3 כאלה בבת אחת, כשהם בהיסטריה מוחלטת, אחד מהם נתבקש ללכת לבצע סיטי בטן, גאסטרואנטרולוג ובדיוקות מיוחדות לכבד!
השני הרופאה שלו מודאגת, אך לא טורחת לשים לב כי המתאמן כל חודש עושה בדיקות מזה כשנתיים, וזה קו הבסיס שלו!, כלומר זאת לא מחלה שמחמירה! זאת פשוט הטיית בדיקה כתוצאה מאורח חים שונה.

ומילא לא הייתה ספרות רפואית בנושא, אבל כל ספרי הלימוד מזהירים מפני שגיאות בקריאת נתוני מעבדות אצל ספורטאים, כאשר אצלהם במצב התקין, ערכי האוריה, אינזימי הכבד וה-CK יהיו מעל הנורמה, וזה תקין.

אין טעם להספיק אימונים וחלבון לשבועים, כדי לגלות מחדש את מה שכבר ידוע בעולם הרפואה, ורק על הדרך להסב פחד אצל המתאמן, והפרעה למהלך אורח שיגרת אימוניו.

אז הנה אגדתי לךכם מהיום 3 בדיקות דם שחזרו אלי עם 3 מתאמנים בהיסטריה.

פשוט לעבור רופא רופא, להוריד לו כאפב, להגיד לו תרגע, ואולי אז יפנים.

עצוב שזה המענה שקיים היום בקופ"ח לספורטאים...

קבצים מצורפים

• תפקודי כבד מתאמן.jpg
    תפקודי כבד מתאמן.jpg
    KB 52.6 · צפיות: 757
נערך לאחרונה:
כמובן 1.32 מחייב בדיקת איסוף שתן.

לפי מחשב MDRD יש לךEGFR של 75 מ"ל בדקה בערך = 65% אחוז תפקודי כליות מתוך 100%... מה ששווה לאי ספיקת כליות קלה.
כמובן שעד לא תבצע איסוף שתן 24 שעות ותחזור על בדיקת הדם, לא הייתי נלחץ לגבי ריצה לנפרולוג להמשך בירור.

המחשבון:

http://nephron.org/mdrd_gfr_si

טוב לדעת. אבדוק את הנושא ליתר בטחון, תודה רבה לך.

• פותח/ת השרשור
טוב לדעת. אבדוק את הנושא ליתר בטחון, תודה רבה לך.

מצאתי את מחשבון קוקרופט, שאולי יותר יתאים לך, כי עכשיו שמתי לב שאתה מציין שאתה 1.63 על 69 ק"ג = EGFR של 85 בערך = 75% תפקוד כליות בממוצע לגבר.
MDRD מחושב על גובה ממוצע של 1.73...

http://touchcalc.com/calculators/cgsi

שוב, המחשבונים הללו שווים לת*ת כשמדובר בספורטאים, שאצלהם 1.1-1.3 לרוב נמצא תקין, כשעושים איסוף שתן, ואז מגלים GFR מדוד של 120+.

לגבי AST זה אולי נכון. אבל ההבדל המשמעותי בין AST ו-ALT נובע מכך ש-ALT הוא אנזים הנמצא בעיקר בתאי כבד, ורק כמויות זניחות של ALT נמצא בכליות, בלב ובשריר השלד. לכן ALT הוא מדד ספציפי יותר של תהליך דלקתי בכבד, בעוד AST מוגבר גם בהתקף לב, בפנקראטיטיס חריפה, באנמיה המוליטית, בתסחיף ריאתי, בכוויות, במחלת כליה חמורה, במפגעים של שריר השלד ובטראומות למיניהן.
בנוסף, כל רופא אמיתי יגיד לך לא להתאמן לפני שאתה עושה בדיקות תפקודי כבד, ובכך מנעת את העלייה של שלושת אלה.

בקיצור, אם במנוחה, הערכים האלה עדיין גבוהים (ואני יוצא מנקודת הנחה שאומרים לכם לנוח לפני שאתה עושים אותם) - יש בעיה.

גם ALT יכול להיות גבוה ולא בגלל הכבד, זו פשוט הנחה מקובלת שהוא עולה רק בגלל בעיות בכבד.
http://onlinelibrary.wiley.com/stor...2x&s=e0e658df9384f7a8168835f77952a0d3fc360c4a

אני בספק שיש רופא אחד בארץ שיגיד לך לא להתאמן שבוע לפני הבדיקות. אני לא ראיתי את זה קורה.

גם ALT יכול להיות גבוה ולא בגלל הכבד, זו פשוט הנחה מקובלת שהוא עולה רק בגלל בעיות בכבד.
http://onlinelibrary.wiley.com/stor...2x&s=e0e658df9384f7a8168835f77952a0d3fc360c4a

אני בספק שיש רופא אחד בארץ שיגיד לך לא להתאמן שבוע לפני הבדיקות. אני לא ראיתי את זה קורה.
לא עובד לי הלינק משום מה. אתה יכול לתת לי את כותרת המאמר?
והם בדרך כלל לא יגידו לך את זה. אלא אם כן יצאו תוצאות חריגות ואז עושים שוב פעם בדיקות. אם הם לא אומרים בפעם השניה- הם כנראה דבילים מוחלטים. שלא תשכחו, אתם יודעים מה אני חושב על רופאים.

לא עובד לי הלינק משום מה. אתה יכול לתת לי את כותרת המאמר?
והם בדרך כלל לא יגידו לך את זה. אלא אם כן יצאו תוצאות חריגות ואז עושים שוב פעם בדיקות. אם הם לא אומרים בפעם השניה- הם כנראה דבילים מוחלטים. שלא תשכחו, אתם יודעים מה אני חושב על רופאים.

צירפתי.

קבצים מצורפים

• alt.pdf
    KB 79.9 · צפיות: 428
מגניב. לא ידעתי את זה.
לסיכום אפשר להגיד שצריך לא להתאמן לפני שעושים את הבדיקות האלה. ואם הערכים עדיין גבוהים יש בעיה.

• פותח/ת השרשור
מגניב. לא ידעתי את זה.
לסיכום אפשר להגיד שצריך לא להתאמן לפני שעושים את הבדיקות האלה. ואם הערכים עדיין גבוהים יש בעיה.[/QUOTE

במקום להפסיק להתאמן שבועים, ולעשות את הבדיקות, עדיף לעשות את הבדיקות בעת אימונים, ולחזור עליהן עוד שבועיים ולראות אם הן יציבות.

אם תפקודי הכבד המוגברים זהים בין הבדיקות, הסבירות שמדובר בהפרעה פתולוגית בכבד צונחים.

ברפואה יש רגעים שצריך לטפל בחולה עצמו, ולא בבדיקות דם שלו. זה בדיוק אחד מהרגעים האלה.

אם אין לחולה כל תלונות, והוא הגיע לבדיקת שגרה,ומדובר בחולה צעיר ובריא בד"כ, וגם ידוע שהוא עוסק בספורט אינטנסיבי, ואתה רואה רק סטיה קלה (עד 100% זאת סטיה קלה במונחי אנזימי כבד, שבמחלות רציניות טסים לערכים של 300-500 ומעלה), הבילרובין תקין והכבד בבדיקה גופנית לא מוגדל- אז כנראה שמדובר ב"זברה".

When you hear hoofbeats, think of horses not zebras

"זברה" למי שלא בקיא בסלנג הרפואי, זאת אבחנה שנאנסת על החולה, והיא בלתי סבירה בעליל (לא נשללת, אך פשוט לא הגיונית עד כדי גיחוך, ואם היא אמיתית, זה פשוט "זברה") 😃

http://en.wikipedia.org/wiki/Zebra_(medicine)

עחי רפרנס על אנשים שעברו שבץ או אלו שרצים 1600 ק"מ? תביא רפרנס על גמלים מדרום צ'כסלובקיה זה יהיה אולי יותר רלוונטי

עחי, לא נראה לי שהבנת ממש על מה מדובר. תבקש מ EMZ, הוא יסביר לך.

מצחיק , אני כחייל עשיתי בדיקות דם ויצא לי CPK גבוהה הרופא שלי שלח אותי למיון לבדיקה חוזרת + תפקודי כליות וכבד , במיון ישר אמרו לי שזה עקב אימונים .

קרה לי, לאחר שהגיעו הבדיקות עם אותן חריגות הרופאה ישר אמרה לי שבטח עסקתי בספורט עצים בטווח של עד שלושה/ארבעה ימים לפני הבדיקה (רופאת עור).

בעניין הרשלנות, כבר קרה לי שאחרי שעשיתי בדיקות הרופא התקשר בפניקה להורים שלי להודיע להם שיש לי בעיה רצינית בכליות כי הקריאטינין גבוה והתחיל לשאול אותם אם אני מתאמן ולוקח כול מיני אפקות וכו׳. ניסיתי להסביר לו שזה בגלל שאני צורך קריאטין (לאחר שהחברה בפורום עזרו לי להרגיע את ההורים) וששום דבר בזה לא פוגע לי בגוף. הוא כמובן לא השתכנע ותוך כדי שהוא מטיף לי על כול ההורמונים שיש בזה ועל הטיפולים והסשן בדיקות שאני חייב להתחיל לעשות עכשיו הוא איבד פציינט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית