הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקיני פאט

• פותח/ת השרשור e1e1e1
  • פורסם בתאריך

e1e1e1

משתמש מתחיל
142
4
נק' מוניטין:
7
142
4
אז ככה עשיתי 4 חודשים מסה. אני יודע שזה נורא מעט אבל דיי לא יכלתי לראות את עצמי במראה יותר והתחלתי חיטוב אתמול.
בזמן המסה היה שינוי, שנראה בעיקר ברגליים וכתפיים.
הבעיה כמו שרשמתי בכותרת זה שאני skinny fat. מאז שאני זוכר את עצמי, לא משנה כמה אכלתי, אף פעם לא השמנתי. אף פעם לא הייתי שמן, תמיד הייתי שרוך, אבל גם שהייתי רזה הייתי חסר צורה. השיא ברזון היה 67 קילו כשאני 187. וגם אז שטוח אבל לא מהשחיפים שרואים להם את עצמות והריבועים, אלא "רך" כזה.
התחלתי את האימונים ב79 קילו והיום אני 85-86. מה שהפריע לי הכי הרבה זה היידים הרזות שממשיכות להיות רזות וחסרות צורה (למרות שההיקף גדל קצת) והבטן שאני לא מצליח להיפטר מהשומן בבטן. רציתי לשאול אם המבנה גוף הזה זו גזירה משמיים או שאפשר לעשות עם זה משהו? יש כאן מישהו שענה להגדרה הזו והצליח לעבור שינוי בעיקר בחיטוב הבטן החזה והידיים? שקיבלו צורה?
ועוד שאלה. האם מבנה גוף כזה יוריד יותר מסת שריר משומן מבחינה פרופורציונאלית בהשוואה למבנה גוף אתלטי למשל? ואם כן יש דרך למזער נזקים? תודה.

המבנה גוף מבחינה גנטית בגדול זה גזירה משמים (לא בהכרח משהו רע פשוט ככה זה, אי אפשר לשנות את הגנטיקה), אבל זה ממש לא אומר שאי אפשר לפתח גוף מרשים עם כל מבנה גנטי. אני ראיתי לא מעט אנשים שהם במבנה כמו שאתה מתאר, נראים ממש רזים אבל בלי שום הפרדות, קוביות וכו. פשוט כשאין כמעט מסת שריר אז גם טיפה שומן יכסה את השריר (שכאמור כמעט אין מסה אז קל לכסות אותו) ונוצר מצב כמו שאתה מתאר.
כרגע אם ממש מפריע לך השומן אני מציע להמשיך בחיטוב, אבל לא להגזים בירידה במשקל, כי כמו שאמרתי למעלה אם המסת שריר ממש קטנה אז יהיה לך קשה להיראות חטוב וזה גם לא יראה יפה בכלל. אחרי החיטוב תעשה מסה, תגדל קצת בשר על העצמות, אחר כך אולי עוד חיטוב, וכשתהיה לך מסת שריר אתה תיראה הרבה יותר טוב אחרי חיטוב. אין מה לעשות, זה תהליך, תתאזר בסבלנות.
בקשר לשומן בבטן, לצערנו אי אפשר להוריד שומן באופן נקודתי, הפתרון זה לרדת באחוז שומן בכל הגוף. מה שכן, אנשים בעלי מסת שריר גבוהה, גם בבטן יחסית, הבטן שלהם תיראה יותר טוב גם עם קצת שומן מעל.
אני מאוד ממליץ לך לקרוא את המאמר הזה:
https://www.kilogram.co.il/70/המדריך-השלם-להורדת-השומן-וחיטוב-הגוף/
ולהמשך כשתתחיל מסה אז את זה:
https://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/

• פותח/ת השרשור
מה שאני חושש הוא שבגלל ההרכב גוף שלי אז כל החיטוב לא יעזור. אני לא יכול להתעלם מהעובדה שההיקף יד שלי הוא 32 בקושי אחרי 4 חודש מסה (+3 סמ' היקף מההתחלה, אבל הכתפיים למשל ממש גדלו וקיבלו צורה) שזה נורא קצת, וכך גם הבטן- כאילו כלום לא השתנה אחרי 4 חודשים. אלה האיזורים הכי חלשים שלי ושהכי מפריעים לי. אז הקטע הוא שאם הם "חלשים" מבחינה גנטית אז החיטוב בעצם יביא אותי לנקודת ההתחלה מבחינת המסה באזורים האלה

דבר ראשון אני מציע לך להעלות לכאן תמונה שלך, אולי זה רק נדמה שהידיים בפיגור. ודווקא 3 ס"מ עליה זה לא כזה מעט
וכך גם הבטן- כאילו כלום לא השתנה אחרי 4 חודשים.
מה רצית שישתנה בבטן? אם הבטן לא גודלת במסה זה טוב 😃
תראה, אי אפשר לעשות הכל בבת אחת, אם מפריע לך השומן תחטב, אחר כך תתחיל מסה בצורה נכונה מבחינת אוכל ותכנית אימונים. אם אתה רוצה לגדול תתחיל עכשיו מסה ואחר כך תחטב.
אם אתה רוצה עזרה להחליט על מה ללכת אז צריך תמונה שלך

• פותח/ת השרשור
דבר ראשון אני מציע לך להעלות לכאן תמונה שלך, אולי זה רק נדמה שהידיים בפיגור. ודווקא 3 ס"מ עליה זה לא כזה מעט

מה רצית שישתנה בבטן? אם הבטן לא גודלת במסה זה טוב 😃
תראה, אי אפשר לעשות הכל בבת אחת, אם מפריע לך השומן תחטב, אחר כך תתחיל מסה בצורה נכונה מבחינת אוכל ותכנית אימונים. אם אתה רוצה לגדול תתחיל עכשיו מסה ואחר כך תחטב.
אם אתה רוצה עזרה להחליט על מה ללכת אז צריך תמונה שלך

לא יודע מה עשיתי לא נכון מבחינת המסה. בכל מקרה הנה תמונה. זה פשוט תמיד הייתה הצורה של הגוף בכללי..רחב יותר או פחות. כמה אחוז שומן זה נראה?

קבצים מצורפים

• WP_20150303_11_44_46_Pro.jpg
    WP_20150303_11_44_46_Pro.jpg
    KB 56.5 · צפיות: 869
לא יודע מה עשיתי לא נכון מבחינת המסה. בכל מקרה הנה תמונה. זה פשוט תמיד הייתה הצורה של הגוף בכללי..רחב יותר או פחות. כמה אחוז שומן זה נראה?
חבל לחטב.
במקומך הייתי ממשיך לגדול.

מסכים עם מורן. אין הרבה מסת שריר, גם יהיה קשה לחטב, וגם תיראה פשוט שלד אחר כך. תעשה מסה, תגדל, ואז תחטב. תקרא את המאמר על המסה ששמתי למעלה, יש שם הרבה מידע שימושי, ואם יש שאלות תשאל.
אגב המבנה גוף שלך הוא לא גרוע כמו שאתה חושב בכלל. ואני לא רואה איזה חוסר פרופורציה בין הידיים לשאר הגוף.

• פותח/ת השרשור
השאלה שלי היא לאן אפשר להגיע עם המבנה הזה. בכל זאת עוד מעט קיץ. אני מסכים שזה לא הזמן לחטב. אבל מצד שני זה מבאס מבחינת איך שזה יראה אם אני אמשיך את המסה עוד חודשיים לתוך הקיץ, ורק בגלל הענין של המראה הרך והחסר צורה הזה

השאלה שלי היא לאן אפשר להגיע עם המבנה הזה. בכל זאת עוד מעט קיץ. אני מסכים שזה לא הזמן לחטב. אבל מצד שני זה מבאס מבחינת איך שזה יראה אם אני אמשיך את המסה עוד חודשיים לתוך הקיץ, ורק בגלל הענין של המראה הרך והחסר צורה הזה
גם במאי אתה יכול להתחיל לחטב.
עדיף חודשיים מסה מאשר לחטב עכשיו ולהישאר עד סוף הקיץ בנייטראלי ללא צורה.

תקשיב אחי, אני כל כך מבין אותך! אנחנו דיי שותפים לבעיה הגנטית! אב לי יש כמה דברים שיימתי על עצמי וזה עבד, אז בא ננסה גם אצלך!

בטן - רוצה קוביות, יש הרבה שומן? סבבה עזוב את השומן תישאר במסה ותתחיל לעשות כפיפות בטן עם משקולות. (לא בלי, אין טעם)
ז"א תרגילים ישירים כמו כפיפות בטן עם שיפוע שלילי ומשקולת, "אללה וואכבר", דדליפט (דווקא חריף לבטן)
בנוסף, יש גם תרגילים עקיפים, שזה כל התרגילים הרחב גביים שיתנו לגוף שלך פוטוסינטזה של בטן קטנה כי הגב יגדל, מה שגם יתן לך צורה משלושית. תרגילי גב תחתון יתנו לך צורה יותר יפה לצדדים (שוב דדליפט).
אחרי שתרגיש שמתחילות לצוץ קוביות (ויצוצו אל תדאג) תחכה שבאמת תרגיש אותם ואז תתחיל לחטב.

בעניין הידיים, אין לי משהו טוב להגיד לך כי שלי עדיין קטנות ביחס, מה שכן תעבוד עליהם חזק עם הרבה סטים.

• פותח/ת השרשור
אני עושה דד ליפט. זה לא באמת עוזר לאיזור הזה. דד ליפט עזר לי בעיקר לגב התחתון ולישבן.
זה לא עניין של קוביות או לא. זה עניין של חוסר פרופורציה באחוז השומן. שוב זה לא שלא עליתי או גדלתי. אני כן, אבל כמות השומן וההתרכזות שלו בבטן כל כך לא אסתטית שזה מבאס. מצד אחד אנשים פה צודקים בקטע של החיטוב, שאני אראה מקל. מצד שני ככל שאני ממשיך מסה רואים כרס בירה, זה לא כמו מישהו רחב שרואים שהוא מתאמן. אני גבוה ודק וזה נראה כאילו הכל מתרכז בבטן ממש אין לי בעיה להמשיך מסה עם איך שהחזה והידיים או הגב נראים אבל הקטע של הבטן פשוט מבאס, וזה עניין גנטי נטו הצורה של "כרס בירה".

נערך לאחרונה:
אני לא מבין, אתה מציע לו להפוך לצמח?
אני מניח שאם הוא יהיה עץ זה יעזור לחטוב אותו, אבל איך זה יועיל לחיטוב?

חחח אוי ואבוי! 😱
התכוונתי פאטה מורגנה (אשליה אופטית)

אני עושה דד ליפט. זה לא באמת עוזר לאיזור הזה. דד ליפט עזר לי בעיקר לגב התחתון ולישבן.
זה לא עניין של קוביות או לא. זה עניין של חוסר פרופורציה באחוז השומן. שוב זה לא שלא עליתי או גדלתי. אני כן, אבל כמות השומן וההתרכזות שלו בבטן כל כך לא אסתטית שזה מבאס. מצד אחד אנשים פה צודקים בקטע של החיטוב, שאני אראה מקל. מצד שני ככל שאני ממשיך מסה רואים כרס בירה, זה לא כמו מישהו רחב שרואים שהוא מתאמן. אני גבוה ודק וזה נראה כאילו הכל מתרכז בבטן ממש אין לי בעיה להמשיך מסה עם איך שהחזה והידיים או הגב נראים אבל הקטע של הבטן פשוט מבאס, וזה עניין גנטי נטו הצורה של "כרס בירה".

תמשיך להרביץ משקלים. לתת בגב העליון ובחזה.
ובטן עם משקלים.
לאט לאט הגוף ישתנה לך ותתרחב למעלה ואז תהיה בשל לחיטוב.

אני כמוך רק שיש לי ישבן ענקי כמו של ביונסה. גלוטאוס או שומן אין לי מושג מה יותר דומיננטי שם אבל זה מפריע לי אבל אני מעדיף ללכת על המשך המסה. תמיד תנסה לעלות עוד יותר במשקלי עבודה ותגזור בסוף קופון בחיטוב

• פותח/ת השרשור
אני כמוך רק שיש לי ישבן ענקי כמו של ביונסה. גלוטאוס או שומן אין לי מושג מה יותר דומיננטי שם אבל זה מפריע לי אבל אני מעדיף ללכת על המשך המסה. תמיד תנסה לעלות עוד יותר במשקלי עבודה ותגזור בסוף קופון בחיטוב

יכול להיות. למרות שנראה לי שהפעם אלך לתזונאי או משהו כדי לדעת מה עדיף לי לאכול באופן אישי. כל הקטע של צבירת שומן מעל קו חגורה עם ידיים רזות זה גם תופעה של תרבות מערבית וזבל שמאכילים אותנו. אגב זה שמעליי אמר לעשות דד ליפט לאיזור הבטן. דווקא אחד האיזורים הכי מושלמים שיצאו לי במסה זה התחת והגב התחתון וזה לדעתי תוצאה של דד ליפט וסווקט

Back
למעלה תחתית