דיון מה דעתכם על מתן ופיקוח רפואי ל-GH לצורכי ספורט?

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
לאור הפוסטים האחרונים, יצא לי לראשונה להבין כמה GH היא תרופה מזוייפת, ושרוב הורמוני הגדילה על סוגיהם פשוט בלתי נינתים להשגה, בקרה ופיקוח.

לאחר שיחה עם מספר עורכי דין בתחום המדיקו-ליגאלי, ועיון מעמיק בתקנות משרד הבריאות, פקודת הסמים ותקנות היבוא והמכס, ככל הנראה (וזה לא לא יהיה קל לאשר), יש אפשרות לתת GH לצורכי גדילה לספורטאים.

האישור, באם נעבוד עליו ונקבל אותו, יהיה בוודאות מותנה במעקב רפואי, שכן בלי מעקב רפואי מינימלי, אף רופא מומחה לא יעיז לחתום על מרשם.

נשמע מפתה?

לא בהכרח, כי המשמעות היא:

1- רישום OFF LABEL של GH על נגזרותיו = מחיר עלות אמנם, אך מחיר מלא של בית מרקחת, שלמיטב ידיעתי יקר יותר מהממוצע של "מחירי השוק" בסביב 20% יותר. (אך מאידך מדובר ב-GH רפואי מקורי ואין רולטה על הבריאות והכסף).

2- חתימת המתאמן על הסכמה למעקב רפואי, והתיצבות לבדיקות אחת לחודש, שכוללות בדיקות דם, לתקופת הטיפול.
שגם זה כרוך בתשלום, בהערכה גסה של 250 ש"ח לחודש.
היתרון ש"על הדרך", אפשר כבר לבצע בקרה רפואית על כל הסטרואידים שהספורטאי לוקח, ולא רק לבקר את נזקי ה-GH עצמו.

ככה שבהערכה מאוד גסה (באמת הערכה בלבד,ובדוגמא של ביוטרופין מקורי), אני מאמין שהמחיר יצא כ-

2 יחידות כל יום, למשך חודש, כולל בדיקות רפואיות : 1,600 ש"ח.
4 יחידות כל יום למשך חודש , כולל בדיקות רפואיות : 3,000 ש"ח.
6 יחדות כל יום למשך חודש, כולל בדיקות רפואיות: 4,250 ש"ח.

המחיר מחושב בערכה של:

א-250 ש"ח חודשי למעקב רפואי כולל, רישום וניפוק ה-GH.
ב- 22.5 ש"ח עלות ליחידה אחת (מחיר תלוי בבית מרקחת, ובכל מקרה הספורטאי ישלם רק מחיר עלות כנגד חשבוניות מקוריות מבית המרקחת, או חברת התרופות ממנה יושג ההסדר).

אז הנה זרקתי רעיון, אשמח לדעתכם, שכן אם אבין שיש לזה ענין והענות, יהיה שווה לכל הפחות לרוץ אחרי כל הרשויות המעורבות, להשגת אישורים חוקיים, תהליך שלדעתי יקח כמה חודשים, והרבה ריצות, וגם לא בטוח שיאושר בוודאות אחרי כל זה.

מה דעתכם? שווה? מיותר? פרווה?

• פותח/ת השרשור
אני לא כ'כ מבין את האינטרס שלך להיות 'דילר' לספק שירותי מעקב וייעוץ זה דבר אחד לסייע בהשגת חומרים זה כבר תחום אפור מאוד
כי או זה דרכי ומפוקח או זה בשוק שחור ובלי בקרה

• פותח/ת השרשור
לדעתי לפני שאתה עושה משהו בנושא, תקבל ייעוץ משפטי מצוין.

יש הרבה בעיות ברעיון, ויש הרבה קירות משפטים לברר,בכל מקרה זאת לא מתוך כוונת דילריות,כי אני לא מתכוון לקבל תמורה על תרופה.
אני אישית לא שם את יהבי בחברות ביטוח,ועיקר הבירור הוא בהשפעה על הספורטאי, שכן נכון להיום,הדרך שבה אולי זה יתממש, תהיה כרוכה בדיווח למשרד הבריאות, ואז יתכנו בעיות עם ביטוחי החים וכו, כמו שציינת.

המחשבה שחברות ביטוח יכסו הוצאות לשימוש בGH שלא לצורך רפואי בלבד, היא הזויה לטעמי!!
גם את חלקן של התרופות שכן מיועדות לצורך רפואי הכרחי ,הנבלות מוצאים דרך לא לממן, אז GH ??
לספורטאים ??
מעניין!
בוא לא נשכח לרגע שרובנו לא בדיוק עונים על הקריטריון - ספורטאים!!
אלא יותר חובבנים!
ספורטאי הוא אדם שעוסק בספורט ואך ורק בספורט וגם מתפרנס מזה

• פותח/ת השרשור
המחשבה שחברות ביטוח יכסו הוצאות לשימוש בGH שלא לצורך רפואי בלבד, היא הזויה לטעמי!!
גם את חלקן של התרופות שכן מיועדות לצורך רפואי הכרחי ,הנבלות מוצאים דרך לא לממן, אז GH ??
לספורטאים ??
מעניין!
בוא לא נשכח לרגע שרובנו לא בדיוק עונים על הקריטריון - ספורטאים!!
אלא יותר חובבנים!
ספורטאי הוא אדם שעוסק בספורט ואך ורק בספורט וגם מתפרנס מזה

למה שחובבן יקח GH?

למה שחובבן יקח GH?
סליחה, לא ידעתי שהדיון עוסק במתן פתרונות לספורטאים תחרותיים בלבד!
יש לי הרושם שחלק לא קטן מהשותפים לדיון לא ממש עונים על הקריטריון,
אבל אם כן, אז אני מתנצל!

• פותח/ת השרשור
סליחה, לא ידעתי שהדיון עוסק במתן פתרונות לספורטאים תחרותיים בלבד!
יש לי הרושם שחלק לא קטן מהשותפים לדיון לא ממש עונים על הקריטריון,
אבל אם כן, אז אני מתנצל!

לא הבנת אותי, זה לא נאמר בנימה אישית, אלא מקצועית.
למה שחובבן יקח GH, כשיש לו אופציות הרבה יותר יעילות וזולות בשלב שבו הוא נמצא?

דווקא לחובבן יהיה קל יותר לאשר GH בטוענה שהוא רוצה אחוזי שומן נמוכים, קרי לצורך טיפול קוסמטי, כמו שעושים שאיבת שומן.
בעוד לבילדר תחרותי צריך לאנוס את האמא של הגדרות השיומש, כדי אולי לקבל אישור.

לא הבנת אותי, זה לא נאמר בנימה אישית, אלא מקצועית.
גם אני ממש לא התכוונתי בנימה האישית
אתה לטעמי, אחד האנשים היותר מוערכים בפורום!
רק שנראה לי שהרעיון שלך במקרה הזה של GH באישור הוא דיי מדע בדיוני
אני אשמח לגלות שאני טועה

• פותח/ת השרשור
גם אני ממש לא התכוונתי בנימה האישית
אתה לטעמי, אחד האנשים היותר מוערכים בפורום!
רק שנראה לי שהרעיון שלך במקרה הזה של GH באישור הוא דיי מדע בדיוני
אני אשמח לגלות שאני טועה

גם לפני שנתיים ששאלתי איך יגיבו אנשים שתהיה מרפאת ספורטאים, שתוכל לחלק מרשמים ל-PCT חשבו שאני הוזה. חבר טוב שהיה בין הראשונים שקיבל מרשם לפרגניל, נכנס לבית מרקחת, ויצא כאילו חילקו לו זהב חינם, עם פרצוף של "זה לא באמת קרה כרגע"?
לפני 4 שנים שניסחתי את טיטת המחקר שלי בגיאו-פיזקה חשבו שאני הוזה, והמחקר פורסם בעיצון הכי נחשק בעולם בגיאו-פיזיקה.
יש לי רעיון יותר מסביר שבו אוכל לאשר GH,ושמרד הבריאות יחתום על כך באישור הרוקח המחוזי.

אבל כל רעיון, נחמד ככל שיהיה, דורש זמן ומאמץ רב להפוכו למציאות.

כל מטרת הפניה שלי, היא לברר האם זה שווה את המאמץ הזה בכלל.
ולצורך הדיון שוב אשאל, במקרה הכי גרוע בו הספורטאי יצטרך לממן מכיסוי את 100% עלות התרופה + 250 ש"ח בחודש להיות תחת מעקב רפואי פרטי, אבל ידע שהוא מקבל רק GH רפואי, ואינו עובר על החוק, האם זה משהו שהיה מענין אותכם (את כולכם,לא משנה מה רמת פיתוח הגוף)?

גם לפני שנתיים ששאלתי איך יגיבו אנשים שתהיה מרפאת ספורטאים, שתוכל לחלק מרשמים ל-PCT חשבו שאני הוזה. חבר טוב שהיה בין הראשונים שקיבל מרשם לפרגניל, נכנס לבית מרקחת, ויצא כאילו חילקו לו זהב חינם, עם פרצוף של "זה לא באמת קרה כרגע"?
לפני 4 שנים שניסחתי את טיטת המחקר שלי בגיאו-פיזקה חשבו שאני הוזה, והמחקר פורסם בעיצון הכי נחשק בעולם בגיאו-פיזיקה.
יש לי רעיון יותר מסביר שבו אוכל לאשר GH,ושמרד הבריאות יחתום על כך באישור הרוקח המחוזי.

אבל כל רעיון, נחמד ככל שיהיה, דורש זמן ומאמץ רב להפוכו למציאות.

כל מטרת הפניה שלי, היא לברר האם זה שווה את המאמץ הזה בכלל.
ולצורך הדיון שוב אשאל, במקרה הכי גרוע בו הספורטאי יצטרך לממן מכיסוי את 100% עלות התרופה + 250 ש"ח בחודש להיות תחת מעקב רפואי פרטי, אבל ידע שהוא מקבל רק GH רפואי, ואינו עובר על החוק, האם זה משהו שהיה מענין אותכם (את כולכם,לא משנה מה רמת פיתוח הגוף)?

סליחה על הבורות,
(באמת בורות.. אבל מתנצל מראש)

אני מבין שיש סוגים שונים של חומרים וצורות שונות..
אך כשאתה אומר GH רפואי, זה בעצם הגורם העיקרי בסייקל ?

כי לא מעט פעמים שמעתי אנשים שמדברים על דברים אחרים לגמרי.

שוב,
סליחה על הבורות בעניין.

ולפי דעתי הרעיון שאתה מעלה,
הוא מבורך בעיניי.

• פותח/ת השרשור
סליחה על הבורות,
(באמת בורות.. אבל מתנצל מראש)

אני מבין שיש סוגים שונים של חומרים וצורות שונות..
אך כשאתה אומר GH רפואי, זה בעצם הגורם העיקרי בסייקל ?

כי לא מעט פעמים שמעתי אנשים שמדברים על דברים אחרים לגמרי.

שוב,
סליחה על הבורות בעניין.

ולפי דעתי הרעיון שאתה מעלה,
הוא מבורך בעיניי.

GH (או IGF1) נלקחים בהרבה צורות ולהרבה מטרות.
ה-2 הכי שחיכות:

2 יחידות ביום בחיטוב.
4-6 יחידות ביום למסה.

כמובן שלא לוקחים רק GH נקי (יש כאלו שכן, אבל זה סיפור אחר).

ה-2 הכי שחיכות:

2 יחידות ביום בחיטוב.
4-6 יחידות ביום למסה.

הבנתי.

תודה על התשובה! ✌️

• פותח/ת השרשור
לגבי ביטוח, אין השפעה על ביטוח חיים לרעה:

"אלכוהוליזם או שימוש בסמים, פרט למקרה של שימוש על-פי הוראות רופא."

מעניין מאוד, ולשאלתך אם הייתי משתמש בGH, הייתי מוכן לשלם ממיטב כספי עבור השקט הנפשי והידיעה שאני מקבל את המקור.

@יניב ריז
כשאמרתי חובבנים, כיוונתי לאלה מאיתנו שלא משתתפים או מתעתדים להשתתף בתחרויות מר עולם.
לעניות דעתי רובנו הגדול כאלה! אז במה הרעיון הזה יכול לעזור לנו ?
גם המפורסמים והעשירים שצורכים GH למטרות אחרות לא קונים את התרופה בבית מרקחת עם רצפט מרופא המשפחה שלהם (עד כמה שידוע לי)

וגם הספורטאים התחרותיים אלמלא היו יודעים עליהם (בפועל באמצעות הוכחות) שהם כן משתמשים לא היו נשארים כאלה!

לגבי ביטוח, אין השפעה על ביטוח חיים לרעה:

"אלכוהוליזם או שימוש בסמים, פרט למקרה של שימוש על-פי הוראות רופא."
לא נכון.
תתקשר לחברת ביטוח ותבקש לעשות ביטוח בריאות.
אתה תראה עד כמה חופרים לך את הנשמה בשאלות בריאות, בנוסף יש שאלה שמסתכמת ב "האם אתה נמצא במעקב רפואי ו/או טיפול תרופתי שלא נשאלת לגביו בשאלון הבריאות?"
לא תאמין באיזו קלות דוחים אנשים מביטוחי חיים / משכנתא.
כל עוד חברת הביטוח תגיע בעתיד למידע הזה בין אם זה מבתי מרקחת, מרפאות פרטיות או לא משנה איך - אתה לא תראה שקל.

לא כדאי לנסות לאשר את ההליך על תקן של אנטי אייג׳ינג? זה כבר מאושר בארה״ב נראה לי יותר קל ופשוט לשכנע את מועצת החכמים של משרד הבריאות.

ה-2 הכי שחיכות:

2 יחידות ביום בחיטוב.
4-6 יחידות ביום למסה.

שים לב, נניח והיה קיים אישור כזה, אני לא רואה כיצד ספורטאי מיקצוען יכול להשתמש בזה, למעט מפתחי גוף והאחרונים לעולם לא יקבלו "אישור המשך שימוש" מהרופא העוקב מאחר והם דוחפים גרמים רבים של חומרים נוספים.
למשתמש החובבן, העלות/תועלת של הורמון גדילה לצורך קוסמטי בלבד פשוט מופרכת. אדם שיכול לממן אותה מהר מאוד גם ימצא כיוון איכותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית