דיון מה דעתכם על מתן ופיקוח רפואי ל-GH לצורכי ספורט?

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
לאור הפוסטים האחרונים, יצא לי לראשונה להבין כמה GH היא תרופה מזוייפת, ושרוב הורמוני הגדילה על סוגיהם פשוט בלתי נינתים להשגה, בקרה ופיקוח.

לאחר שיחה עם מספר עורכי דין בתחום המדיקו-ליגאלי, ועיון מעמיק בתקנות משרד הבריאות, פקודת הסמים ותקנות היבוא והמכס, ככל הנראה (וזה לא לא יהיה קל לאשר), יש אפשרות לתת GH לצורכי גדילה לספורטאים.

האישור, באם נעבוד עליו ונקבל אותו, יהיה בוודאות מותנה במעקב רפואי, שכן בלי מעקב רפואי מינימלי, אף רופא מומחה לא יעיז לחתום על מרשם.

נשמע מפתה?

לא בהכרח, כי המשמעות היא:

1- רישום OFF LABEL של GH על נגזרותיו = מחיר עלות אמנם, אך מחיר מלא של בית מרקחת, שלמיטב ידיעתי יקר יותר מהממוצע של "מחירי השוק" בסביב 20% יותר. (אך מאידך מדובר ב-GH רפואי מקורי ואין רולטה על הבריאות והכסף).

2- חתימת המתאמן על הסכמה למעקב רפואי, והתיצבות לבדיקות אחת לחודש, שכוללות בדיקות דם, לתקופת הטיפול.
שגם זה כרוך בתשלום, בהערכה גסה של 250 ש"ח לחודש.
היתרון ש"על הדרך", אפשר כבר לבצע בקרה רפואית על כל הסטרואידים שהספורטאי לוקח, ולא רק לבקר את נזקי ה-GH עצמו.

ככה שבהערכה מאוד גסה (באמת הערכה בלבד,ובדוגמא של ביוטרופין מקורי), אני מאמין שהמחיר יצא כ-

2 יחידות כל יום, למשך חודש, כולל בדיקות רפואיות : 1,600 ש"ח.
4 יחידות כל יום למשך חודש , כולל בדיקות רפואיות : 3,000 ש"ח.
6 יחדות כל יום למשך חודש, כולל בדיקות רפואיות: 4,250 ש"ח.

המחיר מחושב בערכה של:

א-250 ש"ח חודשי למעקב רפואי כולל, רישום וניפוק ה-GH.
ב- 22.5 ש"ח עלות ליחידה אחת (מחיר תלוי בבית מרקחת, ובכל מקרה הספורטאי ישלם רק מחיר עלות כנגד חשבוניות מקוריות מבית המרקחת, או חברת התרופות ממנה יושג ההסדר).

אז הנה זרקתי רעיון, אשמח לדעתכם, שכן אם אבין שיש לזה ענין והענות, יהיה שווה לכל הפחות לרוץ אחרי כל הרשויות המעורבות, להשגת אישורים חוקיים, תהליך שלדעתי יקח כמה חודשים, והרבה ריצות, וגם לא בטוח שיאושר בוודאות אחרי כל זה.

מה דעתכם? שווה? מיותר? פרווה?

לא יעבוד.... הדבר היחיד זה להוזיל תחרא הזה.... בגלל זה נוצר כזה שוק שחור וזיופים מלחתחילה . לא ליקר את זה עוד יותר.
2 איו במחיר 1600 לחודש ? בודיבילדר צריך מינימום 4 ליום ורצוי 8 -10. ואני עוד עדין פה.
אני לא מאמין שהתרופה הזאת כזאת יקרה לייצור.... פשוט מישהו פה נהנה יותר מידי מלדחוף כזה מחיר. עד שהמחיר לא יהיה שפוי אף אחד לא ילך וינסה לעבור פרוצדורה רפואית. גם אם יש לו כסף....
בדקתי מחיר באתר של משרד הבריאות - 1150 שקל לנורדיטרופין 30 איו. זה מטורף. השוק השחור משגשג בזכות כך. עד שלא יוזילו משמעותית את המחירים ויאפשרו לכל אחד לקנות השוק השחור ישגשג והזיופים ימשיכו להופיע.

ממתי אפשר לראות מחירים באתר משרד הבריאות, יש רק רשימה של תרופות ועלונים, לא ראיתי מחירים
בדקתי מחיר באתר של משרד הבריאות - 1150 שקל לנורדיטרופין 30 איו. זה מטורף. השוק השחור משגשג בזכות כך. עד שלא יוזילו משמעותית את המחירים ויאפשרו לכל אחד לקנות השוק השחור ישגשג והזיופים ימשיכו להופיע.

• פותח/ת השרשור
שים לב, נניח והיה קיים אישור כזה, אני לא רואה כיצד ספורטאי מיקצוען יכול להשתמש בזה, למעט מפתחי גוף והאחרונים לעולם לא יקבלו "אישור המשך שימוש" מהרופא העוקב מאחר והם דוחפים גרמים רבים של חומרים נוספים.
למשתמש החובבן, העלות/תועלת של הורמון גדילה לצורך קוסמטי בלבד פשוט מופרכת. אדם שיכול לממן אותה מהר מאוד גם ימצא כיוון איכותי.

האישור הרופא לטיפולי המשך לא יהיה בעייתי.
הבעיה היא אחרת, תחת איזה הגדרה מכניסים GH במינון מעל 2 יחידות ליום.
לגדילה בשריר - זה לא נהוג.
המטרה היא ללכת לנסות לפרוט על מיתרי ה"שיוני קוסמטי קיצוני" כמו שמאשרים ניתוח פלסטי בהרדמה מלאה, גם שלא למטרות מצילות חיים, אלא רק למטרות לאורח חיים.

הבעיה של משרד הבריאות,שהם יאשרו הכל, אבל הם רוצים רופא שיעקוב אחריך.

ככה שקשה לי להאמין שלא יהיה אישור משרד הבריאות או אישור מהרופא שלנו, הבעיהה תהיה באיך זה יתועד ואם זה ישפיע על עתידו של הספורטאי ברישום בתיק שלו.

בקיצור יש 2 מכשולים -
1-לוודא שאכן ינתן אישור.
2-לוודא שאישור כזה, על אף שייחיב רישום ודיווח בתיק רפואי, לא יוביל להליכים ביטוחיים נגד המשתמש.

בכל מקרה הגשתי בקשה לעצמי כדי לגשש, כי אצלי אני עוד יכול לשחק על צורך רפואי עקיף. נראה כמה האצבע על ההדק שמה רגישה.

• פותח/ת השרשור
יניב - אם תרצה אתה מזומן לפנות אליי בפרטי.
אני אוכל לעשות לך בירורים מול חבדות ביטוח.
תודה טוני,
אני קודם כל רוצה בכלל לעבור את מחסום משרד הבריאות והרוקח המחוזי, ואז אשמח לעזרה.

מה גם שבשנים 2000-2004 עבדתי במכירות ביטוח בריאות,חיים ומשכנתא (שזה בעצם ביטוח חיים), אז אין לי בעיה לקרוא תנאי פוליסה, ומכיר בצורה די טובה את כל עולם החיתום הרפואי.

ב-2006 נכנסתי לעבוד במד"א, למרות שהייתי מ-1999 מאובחן עם אי ספיקת כליוץ שחברות הביטוח דחו, ועדין נכנסתי לקולקטיב בלי הצהרת בריאות וב-2010 זכיתי לתבוע מהביטוח את הפיצוי עבור ההשתלה, למרות שזה מצב קיים, בגלל הכיסוי הקולקטיבי
טוב, החלטתי לעשות ניסוי פילוט על עצמי, וכרגע שלחתי טופס 29 ג' לקבל GH, בטענה שאני מושתל כליה, שסובל מכבד שומני בשל הסטרואידים שאני לוקח נגד דחייה, וכי הסטרואידים גורמים להשמנה, ולכבד שומני, לעליה בלחץ הדם, לעליה ברמות הסוכר, לירדיה בנפח השריר, לירידה בצפיפות העצם, ולכן אני מבקש לקבל GH לתקן זאת.

צירפתי להם את כל המחקרים הנדרשים בגין:
1-הבטיחות במתן GH למושתלי כליה.
2- הוכחה ש-GH מונע כבד שומני
3-הוכחה ש-GH מוריד מצבורי שומן מהגוף
4- הוכחה ש-GH מקטין את התחלואה הקרדיואסקולרית.
5-הוכחה שבגיל 34 לא תועדו מקרי סרטן כתוצאה משימוש ב-GH.

בנוסף שלחתי בקשה למימון התרופה, ע"י פוליסת ביטוח הבריאות שיש לי ב"הראל", שעל פניו אני עומד בתנאי הפוליסה שלה, ואמור לשלם לכל היותר 400 ש"ח בחודש בגין הטיפול, באם משרד הבריאות יאשר את טופס 29 ג'.

מקווה בעוד חודש להעלות לכאן תמונה שלי עם ביוטרופין, טופס אישור משרד הבריאות ומזרק מוכן

כה נראית הבקשה שלי:

מטופל עבר ב-7/2011 השתלת כליה, מאז מטופל בנוגדי דחיה, שאותם עליו לקחת כל חייו.

בשל התרופות הכרוניות, נגרמו לו מספר מחלות לוואי, שכולן מטופלות או טופלו בטיפול תרופתי, מה שהוביל לנטילת עשרות כדורים וזריקות ביום.

1- השמנה בטנית עיקשת, אינה מגיבה טוב לספורט במסגרת מגבלותיו לעסוק בפעילות ספורטיבית מאומצת כמושתל כליה. (החולה הינו עדין צעיר בן 34 ורווק).

2- התפתחות כבד שומני שנמצא ב-US.

3- עליה בלחץ דם, שמטופלת בסלאו דרלין 160 מ"ג ואמלודיפין 10 מ"ג.

4- התפתחות סכרת לסירוגין, טופלה באינסולין של עד 16 יחידות ביום, בליווי גלוקמין וגלוקופאג'.

5- היפרליפידמיה שמטופלת בסימבסטטין בהצלחה חלקית.

6- ירידה בחשק המיני.

7- הופעת כאבי מפרקים ושרירים, בעיקר בכתף, היה במיון פעמים עם תלונה של כאב בכתף מאז ההשתלה.

8- הסטוריה משפחתית של ממות בגיל צעיר, אבא נפטר בגיל 57 מדום לב, ועבר MI כבר בגיל 42.

סבא נפטר מ-CVA בגיל 58. סבתא מצד אבא, נפטרה לאחרונה, סבלה מאי ספיקת לב, אוטמים חוזרים ופרפור פרוזדורים כרוני. אחיו בן 35, גם אובחן עם כבד שומני שאינו אלכוהולי, ועם אינטולרציה לגלוקוז והיפרליפידמיה.

המטופל הינו פאראמדיק בהכשרתו, ויודע כיצד להשתמש בתרופות, לכן איני רואה סיכון מוגבר בשימוש שגוי עצמי.

הוסבר לו כי טיפול זה אינו מתווה, וכי יש לטיפול זה תופעות לוואי שלא כולן עוד ידעות במלואן.

לנוכח גילו הצעיר, אני מאמין כי התועלת הרפואית תהיה גדולה יותר מהסיכון האפשרי למחלות ממאירות, שאצל חולים צעירים לא נמצאו קלינית בשכיחות גבוהה תחת הטיפול בהורמון גדילה ונגזרותיו הביולוגיות.

רשימת הפניות למחקרים וספרות רפואית:

1- הקשר שבין רמות IGF1 לבין כבד שומני

http://www.jci.org/articles/view/42894

2- העדר הסיכון במתן GH למשתלי כליה, ע שרידות השתל או דחיתו.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/9255222

3- הקשר שבין כבד שומני לטרשת עוקרים

http://atvb.ahajournals.org/content/25/7/e117.full

4-הקשר בין כבד שומני ללחץ דם גבוה

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20577126

4- הקשר בין כבד שומני למחלת הסכרת

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15017611

5-ירידה בצפיפות העצם והשריר עקב שימוש ממושך בקורטיקו-סטרואידים נגד דחיה.

https://www.health.ny.gov/diseases/conditions/osteoporosis/osteoporosis_and_steroids.htm

6- עליה בצפיפות העצם והשריר בטיפול ב-GH.

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10984262

טופס 29ג':

מחלקת רוקחות 29ג'

טלפון: 08-9788625 פקס: 08-9214936 רוקחות 3.2012

יש למלא בדפוס בלבד !

אל: משרד הבריאות מחלקת רוקחות מגר' יעקב כץ רוקח מחוזי מחוז מרכז

טופס 5 (סעיף3ג(4), ו-ד(4) בקשה לשימוש בתכשיר שאינו רשום - לבית מרקחת פרטי

לפי תקנה 29 לתקנות הרוקחים( תכשירים) התשמ"ו 1986

בית המרקחת המבקש: _סופר-פארם פרופשונל__טלפון:_077-8885700/2/3/4_פקס:_077-8885701_

שם החולה: ___יניב_ריז_____ת.ז._______________גיל: _34___ מין:__ז__

כתובתו:__ 11143________________________טלפון/פלאפון__________________

שם התכשיר:____ ___________ZOMCATON_____צורתו: ________AMP_____

הרכב (חומרים פעילים כמות/וריכוז): _____ __ _SOMATOTROPIN 12 I.U /AMP/ 4 ML___

שם היצרן וארץ הייצור: ____________FERRING GmbH ,GERMANY ___________

ההתוויה המבוקשת:______נוגד תופעות לוואי קשות הנובעות משימול באימונוסופרסנטים (פרדניזון,סלספט ופרוגרף): יתר ל”ד (מטופל בחסמי בטא וחסמי סידן) ,עליה בשומן בטני,הופעת כבד שומני, הופעת סכרת תלוית אינסולין,היסטוריה משפחתית של מוות בגיל צעיר מדום לב_________________________________________

הנימוקים והאסמכתאות הרפואיות (רצ"ב ספרות/מאמרים וכיוב) להוראות השימוש בתכשיר:______מצ”ב עמוד ובו קישורים לאסמכתאות רבות, וכן תמצית עקרונות הטיפול__________________________________________________

מינון יומי:____2 IU__משך הטיפול:____3 חודשים___הכמות כוללת הדרושה ל__180__חודשים: __3_

הצהרת הרופא: . אני הח"מ מודע/ת לכך כי (סמן את המתאים):

התכשיר איננו רשום בישראל.

התכשיר רשום בפנקס התכשירים הרפואיים בישראל אך לא להתויה המבוקשת..

התכשיר רשום במשרד הבריאות של אחת הארצות הבאות ומקובל להתוויה המבוקשת:

מערב אירופה(שם הארץ_______________)ארה"ב קנדה אוסטרליה יפן

אחר , שם הארץ: ____________________

אני מצהיר בזה כי התועלת בשימוש בתכשיר עולה על הסיכון הכרוך בו.

הסברתי לחולה את ממשמעות הטיפול בתרופה/התוויה שאינה רשומה והוא נתן הסכמתו מדעת, מרצונו החופשי.

ההוראות לשימוש בתכשיר הנ"ל ולהתוויה המבוקשת הינה בהתאם לאחריותי הרפואית.

שם הרופא:___עבדאלגאני מוחמד_______________________טלפון לבירורים:_______________________

מספר רשיון: __________________17631 מ.ר.מ 14116_______מומחיות:_קרדיולוגיה וספורט___ _______________________

מען הרופא או מען מרפאתו :____________________נחף____________________________

חתימה וחותמת הרופא: ___________________________תאריך:________________10/3/2015__

תוקף הבקשה 6 חודשים מתאריך חתימת הרופא

• פותח/ת השרשור
הגרסה הרווחת מדברת על שילוב של תופעות יחדיו:

1-גדילת שרירי הבטן.
2-גדילה של האיברים הפנימים, כולל לב,כבד.
3-צריכה קלורית של 8-10K קלריות ביממה, מה שמביא למעי וקיבה מוארכים.

• פותח/ת השרשור
יניב , באילו מינונים יתחילו תופעות הלוואי של גדילת איברים?
כל מינון.

האפקט המצטבר יורגש אחרי יותר משנה על 2 יחידות, בספק אם יורגש על 1 יחדה ביום, ב-4-6 יחידות כבר יורגש תוך 8 חודשים- חצי שנה.

• פותח/ת השרשור
זה בדיוק "על האש".
שלחתי 6 טפסי 29 ג' למשרד הבריאות, אחד מהן על שמי.
כל טופס אחר נרשם על שם רופא במיון שאני עובד בו (כן, הרופאים שמחו למלא לעצמם בקשה לקבל GH, כל אחד כתב סיבה אחרת, ואפילו מנהל המיון שהוא בן 62 הגיש תחת התוויה לאנטי אייגינג).

עכשיו אנחנו בהמתנה לראות מה מבין ההתוויות OFF LABEL יאושר, וברגע שיאושר, וניצור תקדים, נוכל על סמך התקדים לפתוח מרפאה מתאימה, או לשלב את זה במרפאה הקיימת וזאת ש"על האש" שבקרוב יפורסמו פרטים עליה במרכז הארץ.

נערך לאחרונה:
בורים ועמי ארצות בfda
אומרים שgh לא אנטי אייג'ינג, חיים בסרט....
אמרו שדקה מוריד צפיפות עצם... למה אומרים על אנבולים , מורידים צפיפות עעצם?

• פותח/ת השרשור
בורים ועמי ארצות בfda

FDA וספרות רפואית בעיקר אומרים שהנושא שנוי במחלוקת, ואין הוכחה לכך שבאמת ל-GH יש תכונות אנטי אייגינג.
בכל מקרה, על משהו אחד אין ויכוח, וזה ש-GH מהווה גורם סיכון לסרטן, וככל שהוא ניתן בגיל מבוגר יותר, ככה הסיכון לסרטן עולה.

לא מדובר באחוז גבוה, אבל זה לא נטול סיכון.

לכן בטופס 29 ג', מראש ציינו שידוע שיש כאן סיכון רפואי, אך לא גדול יותר מזה של הרדמה כללית, שמאושר לבנות 18 לעשות ניתוח פלסטי להגדלת חזה...
לכן מראש לא ביקשנו GH מתוך התוויה לתיקון מחלה או לצורך הצלת חיים, אלא לצורכים קוסמטיים ושיפור דימוי עצמי ואיכות חיים, בדיוק כמו שכל תעשיית הפלסטיקה עושה באישור חוקי ולגיטימי, למרות הסיכונים שיש בניתוחים ובהרדמה.
בורים ועמי ארצות בfda

את האמת זה עצוב, FDA לפחות מ-2010 גורס שלא ברור האם GH עוזר לגדילה במסת שריר...
השגיאה שלהם נוצרת כי אין מספיק מחקרים, ואף אחד לא מעז לתת מינוני בילדינג תחת אמתלה של מחקר מדעי.

לכן במעט מחקרם שיש זה במינונים נמוכים, או לתקופות קצרות, או בכלל לא על ספורטאים.

כל בילדר יודע שזה פשוט שגוי ביסודו, ומה היכולת של GH לגדילה, וכמה שמאז ש-GH נכנס לבילדינג המתחרים הגיעו גדולים יותר מתמיד

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית