הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מה דעתכם על מתן ופיקוח רפואי ל-GH לצורכי ספורט?

יניב ריז

מנהל מרפאת ספורטאים "קרדיו-ספורט"
629
649
נק' מוניטין:
2,241
629
649
לאור הפוסטים האחרונים, יצא לי לראשונה להבין כמה GH היא תרופה מזוייפת, ושרוב הורמוני הגדילה על סוגיהם פשוט בלתי נינתים להשגה, בקרה ופיקוח.

לאחר שיחה עם מספר עורכי דין בתחום המדיקו-ליגאלי, ועיון מעמיק בתקנות משרד הבריאות, פקודת הסמים ותקנות היבוא והמכס, ככל הנראה (וזה לא לא יהיה קל לאשר), יש אפשרות לתת GH לצורכי גדילה לספורטאים.

האישור, באם נעבוד עליו ונקבל אותו, יהיה בוודאות מותנה במעקב רפואי, שכן בלי מעקב רפואי מינימלי, אף רופא מומחה לא יעיז לחתום על מרשם.

נשמע מפתה?

לא בהכרח, כי המשמעות היא:

1- רישום OFF LABEL של GH על נגזרותיו = מחיר עלות אמנם, אך מחיר מלא של בית מרקחת, שלמיטב ידיעתי יקר יותר מהממוצע של "מחירי השוק" בסביב 20% יותר. (אך מאידך מדובר ב-GH רפואי מקורי ואין רולטה על הבריאות והכסף).

2- חתימת המתאמן על הסכמה למעקב רפואי, והתיצבות לבדיקות אחת לחודש, שכוללות בדיקות דם, לתקופת הטיפול.
שגם זה כרוך בתשלום, בהערכה גסה של 250 ש"ח לחודש.
היתרון ש"על הדרך", אפשר כבר לבצע בקרה רפואית על כל הסטרואידים שהספורטאי לוקח, ולא רק לבקר את נזקי ה-GH עצמו.

ככה שבהערכה מאוד גסה (באמת הערכה בלבד,ובדוגמא של ביוטרופין מקורי), אני מאמין שהמחיר יצא כ-

2 יחידות כל יום, למשך חודש, כולל בדיקות רפואיות : 1,600 ש"ח.
4 יחידות כל יום למשך חודש , כולל בדיקות רפואיות : 3,000 ש"ח.
6 יחדות כל יום למשך חודש, כולל בדיקות רפואיות: 4,250 ש"ח.

המחיר מחושב בערכה של:

א-250 ש"ח חודשי למעקב רפואי כולל, רישום וניפוק ה-GH.
ב- 22.5 ש"ח עלות ליחידה אחת (מחיר תלוי בבית מרקחת, ובכל מקרה הספורטאי ישלם רק מחיר עלות כנגד חשבוניות מקוריות מבית המרקחת, או חברת התרופות ממנה יושג ההסדר).

אז הנה זרקתי רעיון, אשמח לדעתכם, שכן אם אבין שיש לזה ענין והענות, יהיה שווה לכל הפחות לרוץ אחרי כל הרשויות המעורבות, להשגת אישורים חוקיים, תהליך שלדעתי יקח כמה חודשים, והרבה ריצות, וגם לא בטוח שיאושר בוודאות אחרי כל זה.

מה דעתכם? שווה? מיותר? פרווה?

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 76.8 · צפיות: 245
😭
שום התחשבות באדם הקטן והפשוט שרוצה לעשות 8 איו ליום. בושה.
מי שרוצה 8iu ביום והוא לא מנכ"ל בנק (ימח שמם שכחלון ינקנק אותם!)
אז אין לך ברירה אלא לפנות לשוק הסיני...
ככל הנראה תקבל גרסה גנרית מאובזרת ומצוידת היטב במיטב הסטיקרים,קודים ומארזי קרטון, ממש כמו בבית מרקחת!
Sad World 😡

😭

מי שרוצה 8iu ביום והוא לא מנכ"ל בנק (ימח שמם שכחלון ינקנק אותם!)
אז אין לך ברירה אלא לפנות לשוק הסיני...
ככל הנראה תקבל גרסה גנרית מאובזרת ומצוידת היטב במיטב הסטיקרים,קודים ומארזי קרטון, ממש כמו בבית מרקחת!
Sad World 😡
עוד פעם אתה נכנס לעולם הסיני , אתה יודע שזה שוק פרוץ ובעייתי . עדיין אם מי שרוצה להשיג GH רפואי הוא ישיג ואפשר גם רפואי במחיר יותר זול מימה שהעלתי

עוד פעם אתה נכנס לעולם הסיני , אתה יודע שזה שוק פרוץ ובעייתי . עדיין אם מי שרוצה להשיג GH רפואי הוא ישיג ואפשר גם רפואי במחיר יותר זול מימה שהעלתי
מה אתה רוצה...
אני בסה"כ מפרגן להם על היצירתיות 😉
אגב...
סתם מסקרנות
מה המינון המשוער לילדים ננסים שמטופלים בתרופה ?
האם גם הפרוטוקול שלהם כולל כמה ימי OFF כל פרק זמן מסוים ?

מה אתה רוצה...
אני בסה"כ מפרגן להם על היצירתיות 😉
אגב...
סתם מסקרנות
מה המינון המשוער לילדים ננסים שמטופלים בתרופה ?
האם גם הפרוטוקול שלהם כולל כמה ימי OFF כל פרק זמן מסוים ?
אם אני לא טועה 1-2 איו כל יום

• פותח/ת השרשור
@יניב ריז ??
תעשיר אותנו....

המינון משתנה לפי גיל.
יש טבלאות עם עקומות צמיחה, ובהתאם לסטיה מהעקומה שהיא פונקציה של גובה ביחס לגיל, מתאימים את המינון.

בגדול טווח המינונים נע בין 0.075-0.12 יחב"ל לכל ק"ג ליום.

לדוגמא ילד ששוקל 30 ק"ג יקבל בין 2.25-3.6 IU ביום.

נערך לאחרונה:
המינון משתנה לפי גיל.
יש טבלאות עם עקומות צמיחה, ובהתאם לסטיה מהעקומה שהיא פונקציה של גובה ביחס לגיל, מתאימים את המינון.
כן אבל בערך....
מדובר בסדריי גודל של
1-2iu או 5-9iu ?
זה פרוטוקול רציף ללא הפסקות בכלל ?

• פותח/ת השרשור
כן אבל בערך....
מדובר בסדריי גודל של
1-2iu או 5-9iu ?
זה פרוטוקול רציף ללא הפסקות בכלל ?

כתבתי (בעריכה):

בגדול טווח המינונים נע בין 0.075-0.12 יחב"ל לכל ק"ג ליום.

לדוגמא ילד ששוקל 30 ק"ג יקבל בין 2.25-3.6 IU ביום.

הטיפול ניתן עד שהילד מגיע למיקום הממוצע בעקומת הצמיחה ביחס לגיל שלו (נקרא CATCH UP), אחירו מפסיקים את הטיפול, או מורידים למינון פיזיולגי במידה ויש 0 ייצור עצמי.

בגרף רואים בנקדוות השחורות דוגמא לילד שמקבל GH ואז עושה CATCH UP לגובה שלו ביחס לגיל ומשקל, שם מופסק הטיפול.

קבצים מצורפים

• growth_chart_iss.jpg
    growth_chart_iss.jpg
    KB 30 · צפיות: 198
  • GB-shox-deficiency-21.png
    GB-shox-deficiency-21.png
    KB 14.8 · צפיות: 225
  • 764372-fig1.jpg
    764372-fig1.jpg
    KB 144.8 · צפיות: 188
  • פותח/ת השרשור
שאלה ליניב. למבוגר שיקח 2-3 יח ביום יש סיכון באיבוד היצור העצמי או בפגיעה בו?

זה מינון סופרה-פיזיולוגי, ולכן אתה תשבית את הציר ההורמונלי/
ההבדל שה-IGF שממשב את הציר, עם זמן מחצית חיים קצר מאוד, ולכן הציר חוזר בתוך יום מההפסקה.

לגבי פגיעה, שאלה טובה, לא נתקלתי בזה, אבל בדיוק בגלל שלא נתקלתי, גם לא טרחתי לקרוא ולחפש אפשרות כזאת של פגיעה,אינטואטיבית לא אמורה להיות פגיעה ,לראיה יש ילדים שמקבלים GH במשך שנים, ואחרכך זה מופסק, מבלי שתהיה להם פגיעה בייצור העצמי.

קבצים מצורפים

• F1.large.jpg
    F1.large.jpg
    KB 37.3 · צפיות: 195
הפורום שלנו יכול לבייש פרומים בחו"ל
אם כבר הגבתי יש לי משהו מאוד לא קשור פה יניב...
ידידה שלי עובדת במפעל של אנג'ל בקליעת חלות בימי חמישי, היד שלה התנפחה אחר העבודה והיא לא הצליחה לקפל את האצבעות, גם לפני העבודה זה כאב והחמיר אחרי.

וכדי שכן יהיה קשור לפוסט אגיב...., אם לוקחים טסטוסטרון בלי אסטר, זה יפחית את שיתוק הציר? או נניח טרנבולון בלי אסטר

• פותח/ת השרשור
הפורום שלנו יכול לבייש פרומים בחו"ל
הפורום הזה והפורמים בחו"ל, הם בגדר תעודת עניות למקצוע הרפואה.

הסיבה העיקרית לכך - היא שקיומם של פורמים כאלו, שעוסקים ברפואה ופרמקולוגיה, מקומם להיות כחלק אינטגרלי כמו כל פלטפורמה רפואית אחרת לגיטימית.
אבל בגלל הדה-לגיטימציה,סטיגמטציה ובעיקר בורות, אנשי רפואה מתרחקים מפאת ה"כבוד והיושרה המקצועית" מלעסוק בתחום הסטרואידים האנאבוליים.

אני חונכתי שתפקיד הרפואה היא לעזור, שזה אומר גם להנשים מחבל שעוד יש לו סימני חיים בזירת פיגוע.
ושרפואה אמרוה להיות הומניטרית טהורה, ללא הבדלי דת,גזע,מין,השקפה פוליטית, דיעה או אורח חיים של המטופל.

לכן בעיני, הבריחה של אנשי המקצוע מלתעמת מול הבעיות ששימוש בסטרואידים אנאבוליים יוצרים, ולהסתפק בעיקר במשפט "פשוט תפסיק וזהו", וחוסר הרצון לסייע לאלו שבחרו בכך כדרך חיים כאנשים בגירים ומודעים לעצמם ומודעים לזכות על גופם, היא בעיני אחד מפשעי הרפואה שיעברו עוד כמה עשרות שנים עד שיודו בהם.

בדיוק כמו שאסטמה עד לפני כ-80 שנים היתה נחשבת מחלה פסיכאטרית (הילד משחק אותה בקוצר נשימה כי הוא רוצה תשומת לב. זה התקף חרדה), או כמו שעד 1960 הומוסקסואליות היתה מוגדרת כמחלת נפש לפי ה-DSM, ככה היום מתיחיסים למשתמשי סטרואידים כנרקומנים.

למעשה נרקומנים אפילו זוכים ליחס אוהד יותר בקרב רופאים מאשר משתמשי סטרואידים, ויש לא מעט מרכזי גמילה, יעוץ, פיקוח והנחיות לבתי מרקחת למכור לכל דכפין מזרק, גם אם ברור שהוא הולך להזריק לעצמו הרואין, כי אם לא ימכרו, תהיה עליה בהדבקות ב-HIV וצהבת C...
ואילו לא תמצא הרבה אנשי רפואה שיסכימו לקבל את בחירתך כנוטל סטרואידים,החי באורח חיים מסוכן זה, אך לפחות להציע לך את המקסימום שיש לרפואה כדי שתמזער ותצמצם את סיכוייך להפגע.

לכן קמים פורמים שהם על גבול האנדר-גראונד, כי אין אנשי מקצוע שמוכנים לקחת את התחום ולהציפו אל פני השטח.

אנלוגיה דומה מגיעה מהאו"ם, שבמשך 60 שנים נאבק בסמים בעולם, וכעת המסקנה שהמאבק בסמים מוביל לתוצאות קשות יותר מאשר ליגליזציה ופיקוח של מכירת הסמים, וקיום האו"ם מנסה להביא לכל העולם את הרפורמה למען הליגליזציה בתחום הנרקוטיקה, אחרי שלדוגמא בארה"ב כ-25% מהעברינים בכלא נכלאים בגין עבירות סמים.
שלא לדבר על כך שמכירת סמים בהכנות ביתיות הורגות משתמשים, ושחוסר הידע של משתמש על חומר שהוא צורך, יכולה להוביל אותו לפגיעה בחייו.

כבר אמרתי 1000 פעמים את המשפט הזה, שאפשר לאסור על ילד להכנס לבריכה כי זה מסוכן.
אפשר להקים גדרות מסביב לבריכה, להטיל אימוי עונש למי שיכנס, ואם זאת עדין יהיו ילדים שימצאו את דרכם פנימה למים, וחלקם יטבע למוות.

לא פשוט יותר להסביר לילד שהמים מסוכנים, אבל לפחות ללמד אותו לשחות? ככה שאם יכנס לשם בכל זאת, לפחות שלא יטבע?

זה מינון סופרה-פיזיולוגי, ולכן אתה תשבית את הציר ההורמונלי/
ההבדל שה-IGF שממשב את הציר, עם זמן מחצית חיים קצר מאוד, ולכן הציר חוזר בתוך יום מההפסקה.

לגבי פגיעה, שאלה טובה, לא נתקלתי בזה, אבל בדיוק בגלל שלא נתקלתי, גם לא טרחתי לקרוא ולחפש אפשרות כזאת של פגיעה,אינטואטיבית לא אמורה להיות פגיעה ,לראיה יש ילדים שמקבלים GH במשך שנים, ואחרכך זה מופסק, מבלי שתהיה להם פגיעה בייצור העצמי.
אני יודע שההפרשה היא בלילה.נניח אני נותן בבוקר 2 יח. ליכאורה עד הלילה הכול נעלם ואז אני זוכה גם בהפרשה הטיבעית? או שיש משהו שאני מפספס

• פותח/ת השרשור
אני יודע שההפרשה היא בלילה.נניח אני נותן בבוקר 2 יח. ליכאורה עד הלילה הכול נעלם ואז אני זוכה גם בהפרשה הטיבעית? או שיש משהו שאני מפספס
עדיך לך להיות יום שלם על מינון אולטרה-פיזולוגי ולפצל ל-1 בערב ו-1 בבוקר, כי רמות ה-IGF שלך הטבעיות בסדר גודל 1 נמוך יותר ממה שתזריק.
@יניב ריז, בתוך כמה זמן צפויה להתרחש ירידה ברמות שומן לרמה שיהיה אפשר להבין בה ? 4IU ליום.

באותו היום, אבל ההשפעה הולכת וגדלה הדרגתית עד שכל המערך משתפעל ומסתנכרן.

תגיד יניב, ואיך המצב באנגליה?הבנתי ששם כל אחד יכול לגשת לבית מרקחת ולקנות כל סטרואיד או פפטיד שהוא רוצה, ללא מרשם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית