הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

מידע תזונת פליאו: סקירה מדעית אל העבר - מאמר חדש בפורטל!

• פותח/ת השרשור zorner
  • פורסם בתאריך

zorner

משתמש פעיל
841
255
נק' מוניטין:
870
841
255
ספייס הרצליה
מהי תזונת פליאו? מה היתרונות והחסרונות בביצוע הדיאטה? כיצד השתנתה תזונת האדם במשך השנים? מה למדע יש לומר על הנושא?

תזונת פליאו: סקירה מדעית אל העבר

תהנו 😃

תודה ל @-Ziv- על תיקונים והגהה.

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
קראתי הכל וזה העשיר לי מאוד את הידע
תודה רבה לך!

תיקון קטן - דלעת ברבים זה "דלועים" ולא "דלעות"
  • פירות (בננות, פאפאיה, אננס, מנגו, גויאבות, אבטיחים ודלעות)

עוד משהו : אורח חיים ולא אורך חיים פה:
כאשר בני האדם הקדמונים עברו מאורך חיים של ציידים-לקטים לאורך חיים חקלאי

אני אצטט את דעאל:
"אני לא אוהב להגיד בואו נאכל דיאטה של האדם הקדמון,אני אומר בואו נאכל אוכל אמיתי."
ולמען האמת,לא הייתי ממליץ לרוב האנשים בעלי מטרות כאלה ואחרות לעשות פליאו. הייתי אומר להם להתבסס על הפליאו ועקרונותיו, אבל כן לאכול דגנים במידה מסוימת (כמו שיבולת שועל).
לא מבין למה פליאו קיבלה שם שהיא נגד מוצרי חלב. היא לא. היא נגד מזון לחתולים תחת השם קוטג' 1.5%. מה הבעיה לאכול אותו 9% שאין לו טעם של ביוב ויש בו שומן רווי שזה מעולה.
כן, אני מסכים עם העובדה שהפליאו די קשה לביצוע . והחודש הראשון לאנשים מסוימים יכול להיות מזעזע (והריח מהפה.. אוי ואבוי.) אבל גם דעאל אומר,אם אתה רוצה אז פעם בשבוע אם אתה רוצה גלידה,או ואטאבר, לך על זה. זה הרי עדיף מאכילת מזון מעובד כל יום נכון ?
אני גם לא מבין למה אף פעם לא מדברים על הספורט בפליאו כי זה חלק בלתי נפרד; בבלוג של דעאל יש פירמידה שאומרת תלך,תרוץ,תרים. ותעשה תרגילים שמשלבים קבוצות שרירים גדולות,אל תעשה בייספס.
הוא בעצם אומר שהאדם הקדמון היה הולך הרבה בעצימות נמוכה,נע ממקום למקום עושה דברים ואומר ללכת בין 2.5-4 שעות בשבוע,האדם הקדמון ראה נמר אז הגיע הזמן לרוץ כמו משוגע or you'll be dead. ולכן הוא אומר לעשות ספרינטים פעם בשבוע. ומדי פעם הוא היה מרים את האנטילופה שצד אז הוא עשה דדליפט. ולכן דעאל ממליץ על פעמיים בשבוע והוא אישית קרוספיטר אבל הוא אומר פשוט לכו ותרימו.
ואם אתם רוצים להגיד שהפירות היום מלאים סוכר,אז כולם יודעים את זה,בגלל זה יש הגבלה ל2-3 פירות ביום. ואם אתם רוצים להגיד הבשר מוזרק,לכו על זה. זה עדיין עדיף מצמחונות,זה טעים יותר וreal men eat meat. אגב הרבה פליאוליתים קונים בשוק הפליאוליתי ואומרים שהבשר שם grass fed. (גם עולה בהתאם)
נ.ב משה אף פעם לא ראיתי בעברית פליאוליתית עם האות ט, אמנם זה לא מילה עברית אבל מעולם לא ראיתי את זה.
@Doron M @yujinius דעתכם?

נערך לאחרונה:
נ.ב משה אף פעם לא ראיתי בעברית פליאוליתית עם האות ט, אמנם זה לא מילה עברית אבל מעולם לא ראיתי את זה.
אני דיי בטוח שאפשר גם וגם. כמו תורכיה וטורקיה. זה מופיע בכתבות רבות ברשת, גם בכלכליסט.

אני דיי בטוח שאפשר גם וגם. כמו תורכיה וטורקיה. זה מופיע בכתבות רבות ברשת, גם בכלכליסט.
כן,זה מילה לועזית לדעתי אז אפשר גם וגם אבל פשוט אף פעם לא ראיתי ככה.
מה דעתך על הפליאו משה ? אם אני זוכר נכון פעם אמרת שאתה בכלל לא נוגע בפחמימה

כן,זה מילה לועזית לדעתי אז אפשר גם וגם אבל פשוט אף פעם לא ראיתי ככה.
מה דעתך על הפליאו משה ? אם אני זוכר נכון פעם אמרת שאתה בכלל לא נוגע בפחמימה
קודם כל שמישהו יגדיר לי מה זה פליאו מלכתחילה - אחרי זה יהיה אפשר להביע על כך דעה. אם תשאל 10 אנשים שדוגלים בתזונת פליאו מה זה פליאו או איך הם אוכלים, אתה תקבל 10 תשובות שונות. אני בעד הקונצפט של חלבון ושומן, אבל אני נגד הקונצפט של המנעות מדגנים/קטניות. אני אוכל פחמימה כשמזדמן לי (היום נניח אכלתי), אבל הסיבה שבגינה אני לא אוכל פחמימה לא קשורה לפליאו או לא אלא יותר בגלל עניין הנוזלים. אני גם מקבל פחמימה מסביב (חטיפי חלבון לדוגמה של קווסט - הרוב סיבים אבל זה עדיין נחשב במובן מסויים) ככה שאני כן אוכל פחמימה אבל "שומר"על sub-100g. בעיקרון אין לי זמן לאכול וזה לא שכשאני בא לאכול אני חושב לעצמי האם אני אוכל פחמימה או חלבון כי אסור או מותר - אני אוכל בהתאם לתנאים בשטח:
1. איפה אני ומה זמין לידי
2. תקציב (בד"כ לא פקטור אבל אני לא אלך ואשב על סטייק כל שני וחמישי במסעדה - אבל גם אם הייתי רוצה אני לא בדיוק יכול (לא משנה מדוע))
3. מה בא לי באותו הרגע (נניח היום היה בא לי Mango Sticky Rice אז אכלתי עם 0 ייסורי מצפון).

וכן יש ימים שאני אוכל 300 גרם חלבון עם 100 גרם שומן וככה זה נגמר (ושוב, בגלל חוסר זמן - זה בד"כ נגמר בחבילה או שתיים של גבינה צהובה 28% שומן או משהו שדומה לכך, כמה סקופים של שייק חלבון אולי איזה חבילת פסטרמה 500 גרם עם חומוס - שתי ארוחות לכל היום - הידד לאנורקסיה ולתזונה הלקויה (יש שיגידו). וכן אני אוכל ירקות (וגם לוקח מולטיויטמין).

קודם כל שמישהו יגדיר לי מה זה פליאו מלכתחילה - אחרי זה יהיה אפשר להביע על כך דעה. אם תשאל 10 אנשים שדוגלים בתזונת פליאו מה זה פליאו או איך הם אוכלים, אתה תקבל 10 תשובות שונות. אני בעד הקונצפט של חלבון ושומן, אבל אני נגד הקונצפט של המנעות מדגנים/קטניות. אני אוכל פחמימה כשמזדמן לי (היום נניח אכלתי), אבל הסיבה שבגינה אני לא אוכל פחמימה לא קשורה לפליאו או לא אלא יותר בגלל עניין הנוזלים. אני גם מקבל פחמימה מסביב (חטיפי חלבון לדוגמה של קווסט - הרוב סיבים אבל זה עדיין נחשב במובן מסויים) ככה שאני כן אוכל פחמימה אבל "שומר"על sub-100g. בעיקרון אין לי זמן לאכול וזה לא שכשאני בא לאכול אני חושב לעצמי האם אני אוכל פחמימה או חלבון כי אסור או מותר - אני אוכל בהתאם לתנאים בשטח:
1. איפה אני ומה זמין לידי
2. תקציב (בד"כ לא פקטור אבל אני לא אלך ואשב על סטייק כל שני וחמישי במסעדה - אבל גם אם הייתי רוצה אני לא בדיוק יכול (לא משנה מדוע))
3. מה בא לי באותו הרגע (נניח היום היה בא לי Mango Sticky Rice אז אכלתי עם 0 ייסורי מצפון).

וכן יש ימים שאני אוכל 300 גרם חלבון עם 100 גרם שומן וככה זה נגמר (ושוב, בגלל חוסר זמן - זה בד"כ נגמר בחבילה או שתיים של גבינה צהובה 28% שומן או משהו שדומה לכך, כמה סקופים של שייק חלבון אולי איזה חבילת פסטרמה 500 גרם עם חומוס - שתי ארוחות לכל היום - הידד לאנורקסיה ולתזונה הלקויה (יש שיגידו). וכן אני אוכל ירקות (וגם לוקח מולטיויטמין).
אה,הבנתי. אני חייב להגיד לך ש500 ג' פסטרמה עם חומוס זה נשמע כמו מעדן. איך החומוס בארהב?

אורח החיים לא תוקן... "חיו חיים בערך באורח של חיינו כיום"
כמו כן, "לפני כ-2.6 מיליון שנים, בשלהי התקופה הפליאוליתית" - זאת היתה תחילת התקופה הפליאוליתית, לא סופה ("שלהי" הוא הסוף).
מילה לועזית לדעתי אז אפשר גם וגם
יש כללי תעתיק של האקדמיה למלים לועזיות, ולפיהם הכתיב הנכון הוא פליאוליתית.

לא מבין למה פליאו קיבלה שם שהיא נגד מוצרי חלב.
מאחר וביות הבקר התחיל רק לפני כעשרת אלפים שנה, מי שרוצה לאכול כמו אבותינו צריך להמנע מחלב ומוצרי חלב, ולעומת זאת להרבות באכילת חיפושיות, טרמיטים וחלזונות כמקורות חלבון מומלצים. בתיאבון.

מאמר מעניין תשימו לב שיש שגיאת כתיב
בפסקה
"אז איך האוכל היה מתעכל בכל זאת"
בסוף הפסקה רשום אלא במקום אלה.
@Moshe

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית