שאלות לפני רכישה...

קארין אזולאי

משתמש מתחיל
21
2
image.jpg
אני מעוניינת בייעוץ אישי אבל יש לי ספקות עד כמה זה יעזור לי? כי זה בעצם דרך האתר ולא אישי פנים אל פנים..?? ..אני מטר1.60 משקל 53 המטרה היא לרדת למשקל 50 ולהתחטב בבטן ובטוסיק כמה שיותר!! אשמח לקבל פרטים על הייעוץ איך הוא מתבצע

היי קארין

אני לא האדם שנותן את הייעוץ אני פשוט בנאדם כמוך שכבר התנסה בעבר בייעוץ האישי.

בעיקרון את מספרת ליועץ על המטרות שלך, שגרת היום שלך וכמה אימונים את יכולה להגיע למכון כושר וכך הוא מתאים לך תוכנית אימונים לפי השגרה שלך.

את תקבלי תוכנית אימון ותוכנית תזונה לפי הערכים האישיים שלך מבחינת כמויות של חלבון-פחמימה-שומן כדי שתוכלי לחטב את כל הגוף(אין דבר כזה רק בטן או רק ישבן)

בפורום נפתח לך פוסט שיחה אישי בינך לבין היועץ שרק את והוא יכולים לצפות ביניכם בנאמר ושם תוכלי לשאול מה שתרצי.

בד"כ לוקח לו עד 24 שעות לענות, לרוב זה פחות.

• פותח/ת השרשור
על סמך מה הוא יתן לי תוכנית אכילה ואימונים? רק על פי המשקל והגובה? לא לפי בדיקות דם ובדיקת אחוז שומן? כי אני מתלבטת בין היועץ האישי פה או בין מאמו אישי שיתן לי תפריט ותוכנות אימונים במכון כושר..כבר דיברתי עם אחד כזה והוא אמר לי להגיע עם בדיקות דם ושהוא יעשה לי בדיקת אחוז שומן וזה בדיקה 1 לחודש 250 ש״ח..אז מה שווה יותר?

על סמך תמונות שתשלחי לו מכמה זוויות של עצמך ושל מה שמפריע לך.

גם בדיקת אחוז השומן שעושים במכוני הכושר לא שווה כלום- המכשירים הרגילים טועים בסטייה של 30-50% אלא אם כן את הולכת להיבדק במכשיר של תנאי מעבדה או בווינגייט ששם יש מכשיר לבדיקת אחוז שומן שבשבילו את נכנסת למין בריכה.

לא יודע מה הרזומה של המאמן האישי שלך אבל לרובם אין את הכישורים לבנות תוכנית תזונה, הם פשוט אומרים בכלליות מה לאכול(את זה גם אני יכול להגיד לך...).

על סמך מה הוא יתן לי תוכנית אכילה ואימונים? רק על פי המשקל והגובה? לא לפי בדיקות דם ובדיקת אחוז שומן? כי אני מתלבטת בין היועץ האישי פה או בין מאמו אישי שיתן לי תפריט ותוכנות אימונים במכון כושר..כבר דיברתי עם אחד כזה והוא אמר לי להגיע עם בדיקות דם ושהוא יעשה לי בדיקת אחוז שומן וזה בדיקה 1 לחודש 250 ש״ח..אז מה שווה יותר?
גם בדיקות דם ואישור רפואי תצטרכי להציג פה בייעוץ לפני שייבנה לך את התוכנית.
ואחוזי שומן- אפשר להעלות תמונה ברורה דרכה ניתן להעריך. עדיף בבגד ים או משהו....
גיל, גובה, משקל, אחוז שומן, מצב בריאותי- כמובן שכל זה נלקח בחשבון.

מניסיון אישי- לפני שנתיים וחצי ניתנה לי תכנית ע"י מאמן בחדר כושר. התמדתי בה חודש וחצי והתייאשתי. בדיעבד אני מבינה שהתוכנית שבנה לי הייתה לא משהו בכלל. כמובן שזה תלוי במאמן, יש ויש.

לי אישית ממש נוח בשיטה הזו דרך האינטרנט.
מעדכנים ומתייעצים בכל רגע נתון, יש ליווי לאורך כל הדרך. אם מקפידים רואים תוצאות מעולות.

שלום קארין,

כי זה בעצם דרך האתר ולא אישי פנים אל פנים..??
כל הקונצפט של לעשות ייעוץ אישי דרך האתר מביא איתו מספר יתרונות ברורים:
1. כשאת נפגשת עם איש מקצוע ויושבת איתו אחד על אחד, את נהנת משעה (או מעט פחות) אחת בלבד שבה נבנת לך גם תוכנית אימונים וגם תפריט תזונה. בד"כ באים ל"עדכון" אחת לחודש או חודשיים לאחר מכן. בייעוץ אישי את מקבלת ייעוץ יומיומי והשינויים שמתבצעים בתפריט/תוכנית אימונים הם על בסיסי שבועי בהתאם לשקילה שתצבעי בבית בהתאם לתנאים שיוסברו לך בייעוץ אישי. בדיקות אחוז שומן, כמו שצויין כאן באשכול, אינן אמינות אלא אם מדובר במיכשור כמו BOD POD (בדיקה בלחץ אוויר), DEXA (מכשיר שנועד במקור לבדוק צפיפות עצם ודומה ל-CT רק שאין קרינה) או שקילה תת מימית שכבר לא נפוצה ביימנו מאחד והיא מסורבלת לביצוע (נדרש להיכנס לבריכה ולעצור את הנשימה ל-X שניות). כל שאר השיטות, במיוחד אלו עם הולכה חשמלית (משקל טאניטה או מכשיר שמחזיקים כמו הגה עם 2 הידיים) מכילים סטיות של 30-50% בשל חוסר היכולת שלהם להבדיל בין נוזלים לשומן בגופך. אם תעשי ניסיון ותמדדי את עצמך במכשיר ולאחר מכן תשתי חצי ליטר מים ותמדדי את עצמך שוב את תראי שאחוז השומן כביכול עלה.
גם בדיקה עם קאליפר אינה יעילה מאחר והיקפים, במיוחד באזור חגורת הבטן, מושפעים מרמת הנוזלים בגופך.

2. אנחנו ממליצים לעשות בדיקות דם וזה מופיע כאן:
http://www.lbs.co.il/faq/14/

אנחנו גם מבקשים אישור רפואי מרופא המשפחה שאת כשירה להתאמן בחד"כ ובלי זה לא נוכל להתקדם בייעוץ אישי כי אנו רוצים להיות בטוחים שאת בריאה וכשירה להתחיל בתהליך.

3. התפריט נבנה על פי הנתונים הפיזיולוגים (גיל, גובה, משקל, אחוז שומן) היסטוריה רפואית וניסיון/עבר עם דיאטות/אימונים- כמובן גם העדפות אישיות ואורח חיים.

4. בייעוץ אישי את מקבלת מענה לכל שאלה תוך 24 שעות מרגע שכתבת באשכול בפורום ובד"כ עונים גם מספר פעמים ביום/לפני הדד ליין. המטרה בייעוץ אישי באתר היא לא רק לומר לך תאכלי X, Y, Z או תבצעי תרגיל A, B, C אלא להסביר לך גם מדוע יש לבצע כך ולא אחרת - דבר שהרבה אנשי מקצוע מפספסים וחבל.

5. יש את האלמנט גם של העלות - הייעוץ אישי באתר זול יותר פר התמורה שמקבלים (ייעוץ יומיומי, שינויים אחת לשבוע וכן הלאה) כנגד ייעוץ פנים מול פנים שבו את מקבלת ייעוץ אחת לחודש לכל היותר. כמובן יש גם את העניין של חסכון בזמן כי לא צריך להגיע לשום מקום והייעוץ בעצם הולך איתך לכל מקום ונגיש מכל מכשיר שמתחבר לאינטרנט (טלפון, טאבלט, מחשב וכו'). הנוחות בייעות מתבטאת גם בארועים ומקרים בחיים שדורשים מענה ישיר שעם בעל מקצוע אחד על אחד זה לא ממש יעבוד. לדוגמה, יש לך ארוע ואת רוצה לדעת כיצד לאכול או להתאמן לפני/אחרי כדי למזער נזקים או שלא הקפדת על התזונה יום אחד ואת כרגע לא יודע כיצד לפעול או מה לעשות הלאה - במקרים הללו את תקבלי פידבק מיידי/ישיר על מה לעשות במהלך השבוע או בהמשך אותו היום.

היי קארין,
יכולה להגיד לך שאני גם הטלתי ספק בהתחלה בנוגע לייעוץ האישי דרך האינטרנט ובסוף לא רק שרכשתי את הייעוץ, אני גם מחדשת אותו כל פעם מחדש.

את יכולה לראות את השינוי שלי מתחילת היעוץ פה:
https://www.lbs.co.il/threads/64718/
וזה רק רבע דרך... ;)

ממליצה לך בחום!

את יכולה לשאול כאן, תקבלי מענה מלא.

עריכה: לא שמתי לב שמשה ענה לך כבר, אז בכל מקרה שיהיה לידיעה כללית 😃

.אז לפני שאני רוכשת את הייעוץ לעשות בדיקות דם?
זו המלצה אבל לא חובה. אם לא עשית בדיקות דם בשנה האחרונה כדאי לבדוק חוסרים במידה וישנם כאלו. בדיקות יעילו יהיו בעיקר ברזל, B12, ויטמין D, בלוטת התריס (TSH ועדיף מחולק גם ל-T3/T4 למרות שרופאים לא אוהבים לתת את זה כי הבדיקה יחסית יקרה).

Back
למעלה תחתית