אימון קרוספיט עם דגש על חיטוב וכוח.

• פותח/ת השרשור anoREX
  • פורסם בתאריך

anoREX

משתמש פעיל
701
0
נק' מוניטין:
1,028
701
0
שלום רב, דבר ראשון אני ממש חדש בכל סצינת הקרוספיט ויצא לי לקרוא פה ושם.

אני לא ממש נוהג לעשות תרגילים כמו קלין, פאוור קלין, דדליפט, סקוואט וכו'.

אני כרגע התחלתי חיטוב, וכבר נמאס לי מהאירובי, אולי אני אוכל לחדש קצת ולשפר עם קרוספיט.

חשבתי על תוכנית כזו
  • 25 פולי עליון
  • 30 לחיצות
  • 30 סקוואט בלי משקולות
  • עצות ?

כמה שיותר סיבובים ב18-20 דקות.
10-15 דקות באפליפטיקל, 5 דקות רצח, ו10 דקות מנוחה.

יש המון אימונים של crossfit גם ללא סקוואט וקלין (אם כי ממש חשוב לדעת לבצע אותם, אז תלמד בלי קשר, ויפה שעת אחת קודם). גם לכל תרגיל כמעט יש חלופה טובה, ככה שניתן לעשות שינויים באימונים היומיים במידת הצורך. 5 דקות רצח זה לא רלוונטי, כי זה לא באמת יהיה רצח. 20 שניות רצח זה קצת יותר רציני עם 10 שניות מנוחה, למשך ארבע דקות (tabata) זה יעבוד מצויין עם מתח, סקוואט באויר, בטן, שכיבות שמיכה (tabata something else). אתה יכול לנסות גם ריצה/שחיה/אופניים של 100 מטר ספרינט (50 במקרה של שחיה) 100 מטר רגיל/לאט. 10 סיבובים כאלו (2 ק"מ). בפעם הראשונה לא תסיים חמש.

משהו פה לא מתחבר, אתה מנהל בפורום הריפופוטמים ולא עושה סקאווט?

שלום רב, דבר ראשון אני ממש חדש בכל סצינת הקרוספיט ויצא לי לקרוא פה ושם.

אני לא ממש נוהג לעשות תרגילים כמו קלין, פאוור קלין, דדליפט, סקוואט וכו'.

אני כרגע התחלתי חיטוב, וכבר נמאס לי מהאירובי, אולי אני אוכל לחדש קצת ולשפר עם קרוספיט.

חשבתי על תוכנית כזו
  • 25 פולי עליון
  • 30 לחיצות
  • 30 סקוואט בלי משקולות
  • עצות ?
כמה שיותר סיבובים ב18-20 דקות.
10-15 דקות באפליפטיקל, 5 דקות רצח, ו10 דקות מנוחה.
אין כל כך מה לערבב שמחה בשמחה, השילוב של מקסימום סיבובים אחר כך אליפטיקל וכל הדקות רצח האלה מיותר והרבה מזה יכול להזיק.
תתמקד בעבודה של קרוספיט נטו ובצע כל WOD בפני עצמו ללא תוספת, אם אתה מרגיש שאתה יכול לבצע עוד סימן שלא תקפת את ה WOD בעוצמה גבוה. אתה יכול לבחור בגישה של לבצע אימון אחד, לקחת הפסקה של מס' שעות ואחר כך לבצע אימון נוסף (לא קרוספיט) אבל זה לא כל כך הכרחי.
כמו שציינו, יש הרבה אימוני קרוספיט שלא כוללים את התנועות המסובכות יותר ללמידה שיכולים לעזור לך במטרה. גש גם לאשכול שהתחיל קטוסיס לגבי תוכנית למתחילים, אני נתתי לו שם לינקים (בטעות) לגבי בחור בשם ג'וש בנץ' שהוא בודי בילדר (חיטוב הוא חלק מהעניין שם) שהאימונים שלו הם קרוספיט.
פרוטוקול טבטה הוא מצויין לצורך העניין וכך גם כל ה WOD -ים האחרים, אם תעבוד לפי האימונים המתפרסמים פה בעצימות המתאימה ותבצע שינויים שמתאימים לך (נשמח לעזור בנושא) בהתאם לזמינות ציוד או טכניקה תראה תוצאות.
אמנם חיטוב בקרוספיט הוא לא המטרה אלא מתלווה לתהליך, אין שום מניעה לכוון את האימונים בכיוון הזה גם. הייתי מוותר על שימוש במכשירי חדר הכושר ודוגל בכל מה שהוא בהגדרתו פונקציונלי, אבל זו דעתי האישית. אני לא רואה טעם בפולי עליון, תן לי מוט מתח במקום ואני מרוצה.
כמובן ומיותר לציין, תזונה מתאימה היא חלק בלתי נפרד מהעניין.

• פותח/ת השרשור
הוא עדיין אצל ג.ג, לא מבין בכלל איך הוא מנהל אתר כאן 😲

חחחחחח אני אצל ג.ג? אתה בחיטוב כבר 6 שנים ואתה רק עולה באחוזי שומן..

תודה רבה למי שעזר.

Back
למעלה תחתית