הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בחירת אבקת חלבון לחיטוב

• פותח/ת השרשור sbtgn1
  • פורסם בתאריך

sbtgn1

משתמש מתחיל
100
1
נק' מוניטין:
31
100
1
אני כבר 3 חודשים במסה(עליתי 10 קילו) ועוד חודש רוצה לעבור לחיטוב

מן הסתם המטרה לי שלי מעבר לירידה באחוזי שומן היא למנוע כמה שיותר פירוק שריר.
בלי שום קשר אני לוקח ואקח WHEY אחרי אימון.
המחשבה שלי היתה בהתחלה לקנות חלבון CASEIN של ON ולשתות אותו לפני שינה על מנת לספק חלבון גם במהלך הלילה ואז ראתי את ה NITRO CORE 24 של ON שבעצם מכיל חלבון לכל הטווחים וההתלבטות שלי היא בין שניהם
אם אתם חושבים שבכלל אין לי צורך בזה אז גם תגידו .

אני כבר 3 חודשים במסה(עליתי 10 קילו) ועוד חודש רוצה לעבור לחיטוב

מן הסתם המטרה לי שלי מעבר לירידה באחוזי שומן היא למנוע כמה שיותר פירוק שריר.
בלי שום קשר אני לוקח ואקח WHEY אחרי אימון.
המחשבה שלי היתה בהתחלה לקנות חלבון CASEIN של ON ולשתות אותו לפני שינה על מנת לספק חלבון גם במהלך הלילה ואז ראתי את ה NITRO CORE 24 של ON שבעצם מכיל חלבון לכל הטווחים וההתלבטות שלי היא בין שניהם
אם אתם חושבים שבכלל אין לי צורך בזה אז גם תגידו .

חבל על הכסף , מה שחשוב זה כמה חלבון אתה צורך ל24 שעות .
הייתי קונה אתה חלבון זול אם בכלל .

• פותח/ת השרשור
חבל על הכסף , מה שחשוב זה כמה חלבון אתה צורך ל24 שעות .
הייתי קונה אתה חלבון זול אם בכלל .

אני אגיע לערכים הרצויים מבחינת חלבון זה בטוח.
אתה טוען שאין טעם לקחת חלבון "משמר" לפני שינה?

אני אגיע לערכים הרצויים מבחינת חלבון זה בטוח.
אתה טוען שאין טעם לקחת חלבון "משמר" לפני שינה?

אין דבר כזה "חלבון משמר " , החלבון שמתפרק במשך זמן לא יתן לך שום תועלת .
משה כתב כמה מאמרים בנושא , ואני ממליץ לך לקרוא .

אני לא מסכים יש ימבה מחקרים וגם ליל טוען שלמטרת שימור מסת שריר יש יתרון לחלבון קזאין על פני whey
העקרון הוא פשוט גם חלבון whey וגם קזאין יגיעו למחזור הדם בערך באותו זמן כאשר עם whey יש פיק של חומצות אמינו גבוה יותר אבל לטווח קצר יותר ולקזאין פיק נמוך יותר אך ליותר זמן בגלל זה הוא אנטי קטבולי
אז לבוא ולהגיד שאין הדל והעיקר להגיע לערכים כאלה או אחרים זה לא מדוייק כן להגיע לערכים זה חשוב
אבל מאוד מומלץ לגוון את מקורות החלבון שאנחנו צורכים

• פותח/ת השרשור

בכל המאמרים לא רק אלה שאתה הבאת לא ראיתי התייחסות מיוחדת לחלבון קזאין
אני לא טוען שבלילה בגלל שהגוף בצום אז הוא בהרכח מפרק שריר אלא שבתקופת חיטוב בגלל המאזן השלילי יש סיכוי יותר גדול לגוף לפרק שריר ,ממה שאני זוכר(יכול להיות שאני טועה) לחלבון קזאין יש תכונה למנוע את התהליך הקטאבולי ולכן יותר מומלץ בתקופה של החיטוב בפרט לפני השינה . אני אשמח עם משה יוכל לתת לזה התייחסות.

אני לא טוען שבלילה בגלל שהגוף בצום אז הוא בהרכח מפרק שריר אלא שבתקופת חיטוב בגלל המאזן השלילי יש סיכוי יותר גדול לגוף לפרק שריר ,ממה שאני זוכר(יכול להיות שאני טועה) לחלבון קזאין יש תכונה למנוע את התהליך הקטאבולי ולכן יותר מומלץ בתקופה של החיטוב בפרט לפני השינה . אני אשמח עם משה יוכל לתת לזה התייחסות.

מי ממליץ?
ובקשר לגיוון (אדימינייה), אני מאמין שהוא לא צורך את כל החלבון שלו מאבקת חלבון מי גבינה אלא הוא גם אוכל טונה\ עוף\ גבינה(הנה קזאין) וכו... ככה שיש כמה מקורות לחלבון. ולא צריך לקנות קזאין במיוחד "לספיגה איטית בלילה"(😆)

נערך לאחרונה:
אני לא מסכים יש ימבה מחקרים וגם ליל טוען שלמטרת שימור מסת שריר יש יתרון לחלבון קזאין על פני whey
העקרון הוא פשוט גם חלבון whey וגם קזאין יגיעו למחזור הדם בערך באותו זמן כאשר עם whey יש פיק של חומצות אמינו גבוה יותר אבל לטווח קצר יותר ולקזאין פיק נמוך יותר אך ליותר זמן בגלל זה הוא אנטי קטבולי
אז לבוא ולהגיד שאין הדל והעיקר להגיע לערכים כאלה או אחרים זה לא מדוייק כן להגיע לערכים זה חשוב
אבל מאוד מומלץ לגוון את מקורות החלבון שאנחנו צורכים

אתה רוצה קזאין , שתה חלב .
בקשר להבדלים בין הריכוז של חומצות האמינו בדם לאורך זמן , זה זניח ואני לא רואה סיבה
להקפיד על זה .

אם זה יעשה לך טוב אז תצרוך את זה , העניין שזה לא משמעותי .

אם זה יעשה לך טוב אז תצרוך את זה , העניין שזה לא משמעותי .

גם בזבוז כסף (לקנות גם מי גבינה וגם קזאין, בהנחה שהוא אוכל ולא צורך את החלבון שלו רק מאבקות) וגם חרא טעם (האבקת חלבון)

גם בזבוז כסף (לקנות גם מי גבינה וגם קזאין, בהנחה שהוא אוכל ולא צורך את החלבון שלו רק מאבקות) וגם חרא טעם (האבקת חלבון)

עדיין לא טעמתי אבקה טעימה , יש דוחות יותר ויש דוחות פחות .
בקשר לכסף שכל אחד יעשה תשיקולים שלו .

אני אמרתי לקנות חלבון קזאין?? אני דיברתי על קזאין בכלליות ועל סגולותיו שיצרוך קזאין מגבינה מה זה משנה
עובדתית מאכלים שיש להם אפקט אנטי קטבולי עדיפים על שמירת מסת שריר ממאכלים אנבוליים
לדוגמא חלבון קזאין או whey.

אתה רוצה קזאין , שתה חלב .
בקשר להבדלים בין הריכוז של חומצות האמינו בדם לאורך זמן , זה זניח ואני לא רואה סיבה
להקפיד על זה .

זניח?! אתה חושב שזה זניח ליל טוען שזה לא אם המטרה היא לשמור על מסת שריר

זניח?! אתה חושב שזה זניח ליל טוען שזה לא אם המטרה היא לשמור על מסת שריר

לייל מבין הרבה יותר ממני , ובטוח ראה וקרא הרבה יותר מחקרים ממני .
אתה יכול לתת פה איזה לינק למחקר רציני , כי ממה שקראתי עכשיו אני לא מבין מאיפה הנחרצות הזאת , זה שיש הבדל זה ברור ממה שהבנתי הוא לא משמעותי .

• פותח/ת השרשור
עדיין לא טעמתי אבקה טעימה , יש דוחות יותר ויש דוחות פחות .
בקשר לכסף שכל אחד יעשה תשיקולים שלו .

האבקה שאני שותה עכשיו מאוד טעימה , מעבר לכך הרבה יותר קל לי לשתות שייק מאשר לאכול משהו אחר וגם בסופו של דבר זה יוצא יותר זול.

אני אוכל 100ג גבינה צהובה ביום וליטר חלב שזה כ 60 גרם חלבון קזאין (אבל אין לי מושג מה היחס המומלץ).

האבקה שאני שותה עכשיו מאוד טעימה , מעבר לכך הרבה יותר קל לי לשתות שייק מאשר לאכול משהו אחר וגם בסופו של דבר זה יוצא יותר זול.

אני אוכל 100ג גבינה צהובה ביום וליטר חלב שזה כ 60 גרם חלבון קזאין (אבל אין לי מושג מה היחס המומלץ).

שיהיה לך לבריאות , אני לא חשבתי אף פעם להתעסק בזה אני מעדיף פשוט לאכול .

המחקרים שבוצעו על קזאין כנגד חלבון מי גבינה בוצעו לאחר צום לילי או משהו בסיגנון, ובטח שקזאין יראה עליונות כי הפירוק שלו הרבה יותר איטי וחומצות אמינו נשארות יותר זמן בדם כך שיש יותר עלייה במסה/שימור על השריר.
בכל מקרה שימור של שריר זה עניין של מאזן קלורי ולא עניין של איזה חלבון אתה צורך, מתי, כמה ואיפה.
אם תעבור את הגירעון הקלורי המקסימלי שהגוף שלך יכול להתמודד איתו = אתה תאבד שריר.
אם לא תכניס מספיק חלבון לגוף במהלך דיאטה ולא תעשה אימוני התנגדות = אתה תאבד שריר.
אם תתעסק בקקי ותחפש כל היום איך לא לאבד שריר = אתה תאבד שריר.

לפי מה שאתה אומר איך שאתה נכנס לדיאטה אתה מתחיל לאבד שריר ובכלל לא חשוב מה תעשה כי מה שקובע זה המאזן הקלורי אם זה היה מכון את כל המסה שהעלית היית מאבד אותה בחיטוב ואנחנו יודעים שזה לא המצב ברור שאיבוד מסת שריר תתקים אבל המטרה היא לצמצם אותה ואת זה כן אפשר לעשות אז זה לא כל כך קקי. למרות שאין מה יותר מדי לחפור בנושא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית