הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ קרוספיט לפני צבא + SS?

• פותח/ת השרשור Ben
  • פורסם בתאריך

Ben

משתמש מתחיל
150
49
נק' מוניטין:
44
150
49
עד לפני חודש-חודש וחצי עבדתי שבועיים - שלוש ב-SS (היה לי פה לוג), אבל נאלצתי להפסיק בגלל שטסתי לשבוע לחו"ל ואיזה שבוע אחר כך היה לי ניתוח שאחריו לא יכלתי להתאמן שלוש שבועות. עוד כמה ימים אני סוף סוף אוכל לחזור להתאמן וחשבתי לנסות ולהתחיל קרוספיט לפני הצבא (אני מתגייס עוד 3 חודשים) בשביל לשפר את הכושר, אבל מצד שני אני גם רוצה להמשיך את SS, בזמן שעבדתי איתה הצלחתי ללמוד את הטכניקה בצורה לא רעה, אבל מבחינת המשקלים אני מרגיש שיכלתי באותה תקופה להתקדם עוד הרבה יותר.

עכשיו אני לא יודע מה לעשות, כי לשלב קרוספיט\אירובי ביחד עם SS אני לא יודע עד כמה זה ריאלי, ובטח שלא יתן לי את אותן התוצאות כמו SS לבד. האם יש דרך לשלב את קרוספיט ו-SS? ואם בהנחה שאני מתכוון לעשות קרוספיט לבד, על איזה מאזן קלורי אני צריך להיות ועד כמה זה קריטי? כמה שריר וכוח אני אאבד (אני מתכוון לעשות קרוספיט עם דגש על סיבולת ואירובי, בגלל שזה מה שיותר צריך בצבא, או לפחות במבחנים שלו כמו בוחן בר-אור).

תודה

אתה יכול לנסות את אחת הוריאציות של קרוספיט-כוח. תסתכל בנעוצים של הפורום קרוספיט פה באתר. אני שמתי שם לאחרונה תבנית מאוד פשוטה שמשלבת כח ומטקון של crossfit wichita falls, שאמורה לעבוד טוב מאוד.
לגבי תזונה - אם אתה רוצה להתקדם עם התוכניות האלה אתה חייב לאכול הרבה.

• פותח/ת השרשור
ראיתי את הנעוץ על קרוספיט עם דגש על כוח ואני לא בטוח שזה מתאים לי מכמה סיבות:
הראשונה היא שהתרגילים המורכבים שאני יודע הם press, bench press, squat ו deadlift
תרגילים כמו קלין וסנאץ' שלפי מה שראיתי מופיעים הרבה באימוני הכוח של קרוספיט אני לא יודע, ולמרות שהייתי שמח ללמוד, אין לי זמן לזה

הסיבה השניה היא שהייתי מעדיף להתמקד יותר בסיבולת וסיבולת לב ראה בגלל דרישות הצבא, ואני לא יודע אם מתכונת אימונים כזאת תתן לי מספיק סיבולת ב-3 חודשים, או לפחות מספיק ביחס למתכונת אחרת של אימונים

בקשר לתבנית הזו של crossfit wichita falls, לא שמעתי עליה

http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=75338&postcount=26

אתה יכול להחליף את הפאוור קלין במתח עם משקל.

אימוני מטקון של ~10 דקות יכינו אותך מצוין למאמצים של הצבא. אם תשקיע בהם.
תשלב בהם הרבה ריצה ותרגילים במשקל גוף + משקולות. אם אתה צריך רעיונות ל- WODs אנשים ישמחו לאתגר אותך פה.

• פותח/ת השרשור
אפשר דוגמא לכמה אימוני מטקון ואיפה אני מוצא אותם? לא מצאתי באתר של קרוספיט מקום עם אימוני מטקון מרוכזים ואני לא יודע בדיוק מה זה מטקון חוץ מזה שזה קיצור של metabolic conditioning

בקשר לפאוורקלין ביום ב', יש לך רעיון לתחליף?

תודה bentzurm!

אימוני metcon הם האימונים ה"רגילים" של קרוספיט. לרוב אימונים מחזוריים שמתבצעים בכמה שפחות זמן או במסגרת זמן קבועה כמה שיותר חזרות/סיבובים. אתה יכול להתאים את האימון היומי כך שיתאים לרמה/ציוד/מטרות שלך.

כתבתי בהודעה הקודמת שבמקום פאוור קלין אתה יכול לעשות מתח עם משקל. וללמוד בזמן הזה פאוור קלין בתור תרגיל נוסף. זה לא כל כך מסובך.

• פותח/ת השרשור
הבנתי, אבל 2 אימוני מטקון בשבוע יספיקו, בהנחה שאני אקח בד"כ את האימונים היותר אירוביים\סיבולת?
באמת תודה על העזרה, bentzurm, אני חושב שאני אתחיל את התוכנית הזאת

כן, שלושה חודשים זה לא מעט זמן ואתה לא צריך להגיע לצבא עם כושר מטורף. במילא יפעילו עליך סרגל מאמצים. עדיף שתעשה שני אימונים חזקים בשבוע (פלוס אימוני כח) מאשר שתרוץ כמו מפגר 30 קילומטר בשבוע ותגיע לצבא עם שברי מאמץ תוצרת בית (זה קורה).

Back
למעלה תחתית