הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ האם תוכנית אימונים ללא סקוואט ודדליפט תועיל באותה מידה?

• פותח/ת השרשור asdb1
  • פורסם בתאריך
לא מתווכח אבל התוכנית הספציפית הזאת שיש עבודה על כל השרירים בגוף FTW לחיצת רגליים תיתן תוצאות שלא יפלו מהסקוואט לפחות בשלב ההתחלתי... מה גם שזה לא כל כך משנה כי כי אחר כך תוך זמן מועט עוברים לתוכנית אחרת. יגדיל קצת את מסת השריר שלו ואז יכול בכיף לעבור לתוכנית שכוללת מייצבים... אם בא לך להביא לי רפרנס למאמר רציני שטוען אחרת אשמח לקרוא.
https://www.kilogram.co.il/2212/סקוואט-כנגד-לחיצת-רגליים/

חייב לציין שלא קראתי את המאמר, אני אקרא אותו עכשיו גם כן לראות עד כמה הטענה שלי/שלך נכונה

כתוב שם בדיוק את מה שאמרתי חח 👏
זה גם לא פוסל את מה שאני אמרתי כי אני דיברתי על כל הגוף ולא ספציפית על הרגליים, שזה מה שכתוב במאמר. הכוונה שלי הייתה שרצוי למתאמן להתחיל לעשות סקוואט משלבים התחלתיים של האימונים ולא להתחיל מלג פרס ואז לעבור לסקוואט, פעולה שנראת לי מיותרת אלה אם מדובר במקרים ספציפיים.
https://www.kilogram.co.il/158/הסקוואט/
כאן יש הסבר מפורט ללמה סקוואט הוא מלך התרגילים ועדיף לבצע אותו בכל מקרה.

זה גם לא פוסל את מה שאני אמרתי כי אני דיברתי על כל הגוף ולא ספציפית על הרגליים, שזה מה שכתוב במאמר. הכוונה שלי הייתה שרצוי למתאמן להתחיל לעשות סקוואט משלבים התחלתיים של האימונים ולא להתחיל מלג פרס ואז לעבור לסקוואט, פעולה שנראת לי מיותרת אלה אם מדובר במקרים ספציפיים.
כאן יש הסבר מפורט ללמה סקוואט הוא מלך התרגילים ועדיף לבצע אותו בכל מקרה.
כן אבל בגלל שהרבה אנשים פה ננעלים על משהו כי שמעו אותו איפשהו- דוגמת הסקוואט וכמה שהוא טוב וכל זה... הם לא פותחים את הראש למידע חדש שנכון גם הוא. מעולם לא אמרתי שלג פרס יותר טוב מסקוואט. הדבר היחיד שאמרתי זה שלג פרס יתן אפקט דומה לרגליים באימון הספציפי שפותח האשכול דיבר עליו. בכל מקרה מדובר בשני תרגילים בעלי תנועה מאוד דומה שמפתחים את הרגליים שניהם בצורה מעולה ולכן אין לפסול את הלג פרס על הסף...
משתמשים שהעניקו מוניטין להודעה #8

1. אתמול ב- 09:18
    x7haim
    minus.png

190

לייקים:

27

נקודות:

0
    אל תטעה אנשים.

x7haim@ @x7haim איך אני בדיוק מטעה אנשים...? לג פרס הוא תרכיב מורכב המורכב מ-3 מפרקים וזאת עובדה...

כן אבל בגלל שהרבה אנשים פה ננעלים על משהו כי שמעו אותו איפשהו- דוגמת הסקוואט וכמה שהוא טוב וכל זה... הם לא פותחים את הראש למידע חדש שנכון גם הוא. מעולם לא אמרתי שלג פרס יותר טוב מסקוואט. הדבר היחיד שאמרתי זה שלג פרס יתן אפקט דומה לרגליים באימון הספציפי שפותח האשכול דיבר עליו. בכל מקרה מדובר בשני תרגילים בעלי תנועה מאוד דומה שמפתחים את הרגליים שניהם בצורה מעולה ולכן אין לפסול את הלג פרס על הסף...
משתמשים שהעניקו מוניטין להודעה #8

1. אתמול ב- 09:18
    x7haim
    minus.png

190

לייקים:

27

נקודות:

0
    אל תטעה אנשים.

x7haim@ @x7haim איך אני בדיוק מטעה אנשים...? לג פרס הוא תרכיב מורכב המורכב מ-3 מפרקים וזאת עובדה...
כתבת שסקוואט ולג פרס נותנים את אותו האפקט.

בגלל שאני לא מומחה לאנטומיה וניתוח תנועות של תרגילים אני אחדול כאן את הויכוח כי אין לי את הכלים להסביר בצורה טובה למה סקוואט נותן אפקט שונה לגמרי מלג פרס. אני בכל זאת רוצה להבהיר שאם הבחירה היא בין סקוואט ולג פרס ב99% מהמקרים צריך לבחור סקוואט

איך בדיוק יש להם אותו אפקט?
סקוואט = כל הפוסטריור צ'יין, קוואדס, תאומים, גב תחתון, אפילו חלק מהגב העליון פועל, כל הסיבי שריר, גידים, מפרקים והשרירים שמתחזקים.
לעומת לג פרס, שזה אולי 30-40% מהעבודה של סקוואט.
שלא נדבר על זה שזה לא תרגיל לבנאדם שרוצה להתחזק.

איך בדיוק יש להם אותו אפקט?
סקוואט = כל הפוסטריור צ'יין, קוואדס, תאומים, גב תחתון, אפילו חלק מהגב העליון פועל, כל הסיבי שריר, גידים, מפרקים והשרירים שמתחזקים.
לעומת לג פרס, שזה אולי 30-40% מהעבודה של סקוואט.
שלא נדבר על זה שזה לא תרגיל לבנאדם שרוצה להתחזק.
למה אתה מכניס עבודה על שרירים אחרים אם המטרה הסופית של החלק הזה בתוכנית זה לתת עבודה לרגליים? ותגדיר להתחזק, בלחיצת רגליים אתה תלחוץ יותר משקל... זה לא תרגיל לפאוורליפטרים אם זה מה שאתה מנסה להגיד.

למה אתה מכניס עבודה על שרירים אחרים אם המטרה הסופית של החלק הזה בתוכנית זה לתת עבודה לרגליים? ותגדיר להתחזק, בלחיצת רגליים אתה תלחוץ יותר משקל... זה לא תרגיל לפאוורליפטרים אם זה מה שאתה מנסה להגיד.
אתה תלחץ יותר משקל בלג פרס, אבל זה אומר שאתה יותר חזק?
מי יותר חזק, מישהו שמסקביט 180 לחזרה ולוחץ 200 קילו בלג פרס, או מישהו שמסקביט 120 לחזרה ולוחץ 250 בלג פרס?
ואני משווה אותם כי אמרת שיש להם את אותו אפקט, לא קשור לעבודה שהם נותנים לרגליים.

נערך לאחרונה:
אתה תלחץ יותר משקל בלג פרס, אבל זה אומר שאתה יותר חזק?
מי יותר חזק, מישהו שמסקביט 180 לחזרה ולוחץ 250 קילו בלג פרס, או מישהו שמסקביט 120 לחזרה ולוחץ 180 בלג פרס?
ואני משווה אותם כי אמרת שיש להם את אותו אפקט, לא קשור לעבודה שהם נותנים לרגליים.
אמרתי את זה בהקשר לרגליים... שיש להם את אותו האפקט בתוכנית האימונים אולי... ולא הבנתי את השאלה המוזרה שלך אתה שואל מי יותר חזק כשאחד מרים יותר מהשני בפער...? 250>180 180>120 למה נתת בשניהם את הנתון של ה180 זה היה אמור להצביע על משהו? סקוואט \= לג פרס.

אמרתי את זה בהקשר לרגליים... שיש להם את אותו האפקט בתוכנית האימונים אולי... ולא הבנתי את השאלה המוזרה שלך אתה שואל מי יותר חזק כשאחד מרים יותר מהשני בפער...? 250>180 180>120 למה נתת בשניהם את הנתון של ה180 זה היה אמור להצביע על משהו? סקוואט \= לג פרס.
גם ברגליים אין להם את אותו האפקט בכלל. אין מה להשוות בין לג פרס לסקוואט, אי אפשר גם להשוות.
וטעיתי בשאלה, ערכתי אותה.

אם אתה לא יכול להשוות מזל שיש את קילוגרם שיעשו את זה בשבילך 🤡

https://www.kilogram.co.il/2212/סקוואט-כנגד-לחיצת-רגליים/
בכלל לא מסכים עם כותב הכתבה. 99% מהאנשים פה מהפורום יסכימו עם הדעה שסקוואט הוא תרגיל חובה.
דבר שני, לא אמרתי שהרגליים לא יגדלו מלג פרס. אמרתי שאי אפשר להשוות בין לג פרס לסקוואט שזה מגיע להפרטרופיה וכוח.

בכלל לא מסכים עם כותב הכתבה. 99% מהאנשים פה מהפורום יסכימו עם הדעה שסקוואט הוא תרגיל חובה.
דבר שני, לא אמרתי שהרגליים לא יגדלו מלג פרס. אמרתי שאי אפשר להשוות בין לג פרס לסקוואט שזה מגיע להפרטרופיה וכוח.
זאת בדיוק מטרת הכתבה לשבור כמה מיתוסים חסרי בסיס.... ואתה יכול שלא להסכים עם משהו רק תביא רפרנס שתומך בדעות שלך... אחרת אני יכול לכתוב לדוגמא שיש לי בעצם כוחות על ואני יכול ללכת על המים, זה אומר משהו? התשובה היא כמובן לא!

זאת בדיוק מטרת הכתבה לשבור כמה מיתוסים חסרי בסיס.... ואתה יכול שלא להסכים עם משהו רק תביא רפרנס שתומך בדעות שלך... אחרת אני יכול לכתוב לדוגמא שיש לי בעצם כוחות על ואני יכול ללכת על המים, זה אומר משהו? התשובה היא כמובן לא!
רוצה רפרנס? בכיף
מאמר שנכתב בקילוגרם:
ציטוט:
סקוואט צריך להיות התרגיל הבסיסי בכל תוכנית של מרים משקולות. אם המטרה היא כוח, היפרטרופיה (הגדלת נפח השריר), העלאת יכולת התאוצה או הקפיצה לגבוה, הסקוואט זה הכלי למטרה.
בנוסף לעבודת שרירי הרגליים, ירכיים, הגב התחתון ושרירי הבטן, הדרישה של הגוף מתרגיל הסקוואט, גורמת לגירוי מערכת הגדילה ובכך עוזרת להשיג כוח וגודל לכל חלקיו."

אם אתה רוצה עוד רפרנס אין לי בעיה לחפש עוד. ולא צריך להיות גאון כדי להבין שסקוואט זה תרגיל חובה.

רוצה רפרנס? בכיף
מאמר שנכתב בקילוגרם:
ציטוט:
סקוואט צריך להיות התרגיל הבסיסי בכל תוכנית של מרים משקולות. אם המטרה היא כוח, היפרטרופיה (הגדלת נפח השריר), העלאת יכולת התאוצה או הקפיצה לגבוה, הסקוואט זה הכלי למטרה.
בנוסף לעבודת שרירי הרגליים, ירכיים, הגב התחתון ושרירי הבטן, הדרישה של הגוף מתרגיל הסקוואט, גורמת לגירוי מערכת הגדילה ובכך עוזרת להשיג כוח וגודל לכל חלקיו."

אם אתה רוצה עוד רפרנס אין לי בעיה לחפש עוד. ולא צריך להיות גאון כדי להבין שסקוואט זה תרגיל חובה.
אתה צריך להביא רפרנס שאומר שסקוואט יותר טוב משמעותית מלג פרס.... כאן פשוט אומרים שסקוואט הוא תרגיל מעולה שצריך לעשות. בקישור השני אומרים שלג פרס זה כמו סקוואט ככה שאין ממש התנגשות בין השניים....

אם X=Y

וצריך לעשות X ניתן להחליפו בY....

אתה צריך להביא רפרנס שאומר שסקוואט יותר טוב משמעותית מלג פרס.... כאן פשוט אומרים שסקוואט הוא תרגיל מעולה שצריך לעשות. בקישור השני אומרים שלג פרס זה כמו סקוואט ככה שאין ממש התנגשות בין השניים....

אם X=Y

וצריך לעשות X ניתן להחליפו בY....
איך אתה יכול להשוות תרגיל במכונה לתרגיל עם משקל חופשי?
סקוואט יותר טוב מלג פרס וזו עובדה, סקוואט זה תרגיל עיקרי ולג פרס זה תרגיל עזר.
אגב, עוד רפרנס:
https://www.t-nation.com/training/leg-press-vs-squat-the-final-chapter

אם אתה מתעצל לקרוא את כולה, תקרא את החלק האחרון. שקובע שסקוואט יותר טוב מבחינת היפרטרופיה כללית, כוח, והיפרטרופיה לקוואדס.
לג פרס הוא תרגיל מעולה בתור תרגיל עזר אחרי הסקוואט.

נערך לאחרונה:
מסכים איתך לגמרי
איך אתה יכול להשוות תרגיל במכונה לתרגיל עם משקל חופשי?
סקוואט יותר טוב מלג פרס וזו עובדה, סקוואט זה תרגיל עיקרי ולג פרס זה תרגיל עזר
למה החלטת שסקוואט הוא תרגיל בסיס ולג פרס זה תרגיל עזר, תן נימוק, פרקטי, מדעי, התשובה שלך היא לא תשובה.

אני חושב שאתם לא מנמקים נכון את הדברים לכן אני ינמק,
סקוואט הוא תרגיל טוב בכל תחום שהוא בהרמת משקולות, ברמת שיפור בכוח, היפרטרופיה, ושיפור ביכולות קורדינטיביות (מייצבים).
ההבדלים בין סקוואט ללג פרס הם בעיקר במייצבים הדינמים והסטטים.
ויש עוד הבדל מאוד חשוב, מבחינה פרקטית, סקוואט מבוצע עם מוט, וזה נותן כמה יתרונות, אין הגבלת משקל - אני לא מכיר אנשים שאין להם מקום להוסיף משקל על המוט, לעומת לג פרס שעד היום בכל שנות האימון שלי תמיד נתקלתי בלס פרס שאני מרים את כל המשקל במכונה, רק ראיתי את רוני קולמן עם לג פרס שאפשר להוסיף לו פלטות אבל אף פעם לא ראיתי לג פרס כזה במציאות באף חדר כושר.
לעומת זאת לג פרס מבטל את העבודה של המייצבים, דבר טוב כשמדובר בהיפרטרופיה מהסיבה הפשוטה שיהיה יותר קל להגיע כך להתשה שרירית ומערכת העצבים לא "תבלום" את המתאמן.

לכן שוב, מדובר במטרת המתאמן, אם אין כוונה לעבוד על מייצבים ופרופריוספציה, לג פרס הוא תחליף ראוי לסקוואט, אם הוא פרקטי למתאמן כמובן - יש מספיק התנגדות במכונה.

מסכים איתך לגמרי

למה החלטת שסקוואט הוא תרגיל בסיס ולג פרס זה תרגיל עזר, תן נימוק, פרקטי, מדעי, התשובה שלך היא לא תשובה.

אני חושב שאתם לא מנמקים נכון את הדברים לכן אני ינמק,
סקוואט הוא תרגיל טוב בכל תחום שהוא בהרמת משקולות, ברמת שיפור בכוח, היפרטרופיה, ושיפור ביכולות קורדינטיביות (מייצבים).
ההבדלים בין סקוואט ללג פרס הם בעיקר במייצבים הדינמים והסטטים.
ויש עוד הבדל מאוד חשוב, מבחינה פרקטית, סקוואט מבוצע עם מוט, וזה נותן כמה יתרונות, אין הגבלת משקל - אני לא מכיר אנשים שאין להם מקום להוסיף משקל על המוט, לעומת לג פרס שעד היום בכל שנות האימון שלי תמיד נתקלתי בלס פרס שאני מרים את כל המשקל במכונה, רק ראיתי את רוני קולמן עם לג פרס שאפשר להוסיף לו פלטות אבל אף פעם לא ראיתי לג פרס כזה במציאות באף חדר כושר.
לעומת זאת לג פרס מבטל את העבודה של המייצבים, דבר טוב כשמדובר בהיפרטרופיה מהסיבה הפשוטה שיהיה יותר קל להגיע כך להתשה שרירית ומערכת העצבים לא "תבלום" את המתאמן.

לכן שוב, מדובר במטרת המתאמן, אם אין כוונה לעבוד על מייצבים ופרופריוספציה, לג פרס הוא תחליף ראוי לסקוואט, אם הוא פרקטי למתאמן כמובן - יש מספיק התנגדות במכונה.
שכחתי להזכיר את הנקודה שאמרת, אני שונא לג פרס כי אני צריך לשים 8 פלטות של 20 כל צד כדי להרגיש את המשקל. למי יש כוח לזה???

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית