הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

לימודי פיזיותרפיה

poshkash

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
אני מתעניין מבלימודי פיזיותרפיה בארץ, יש פה אנשים שלמדו ועוסקים בזה שיכולים לספר על ניסיונם בתחום?
מבחינה אקדמאית וגם בשוק העבודה.

אחד הדגשים שאני נתקל בו שוב ושוב זה הקושי בלימודים, הרבה מתלוננים על העומס והקושי, זה נקודה בעייתית בשבילי כי אני לא הייתי במסגרת לימודים כבר כמה וכמה שנים.

אשמח לתגובות כלשהם על הנושא 😃

אני מתעניין מבלימודי פיזיותרפיה בארץ, יש פה אנשים שלמדו ועוסקים בזה שיכולים לספר על ניסיונם בתחום?
מבחינה אקדמאית וגם בשוק העבודה.

אחד הדגשים שאני נתקל בו שוב ושוב זה הקושי בלימודים, הרבה מתלוננים על העומס והקושי, זה נקודה בעייתית בשבילי כי אני לא הייתי במסגרת לימודים כבר כמה וכמה שנים.

אשמח לתגובות כלשהם על הנושא 😃

מה בדיוק אתה רוצה לדעת?
לא הייתי אומר שהלימודים הם קשים. הם גם לא קלים , אבל הקושי העיקרי הוא כמות הקורסים , מה שאכן הופך אותם ללימודים עמוסים.

• פותח/ת השרשור
ישנם הבדלים במוסדות השונים? מבחינת רמת לימוד והשפעה על עתיד התעסוקה בתחום.

מניסיונך איך היית מתאר את שוק העבודה?
שוק שכירים או שוק עצמאיים?
נשלט בידי קופות החולים?
הפקטור הכי משפיע בכל תחום זה יכולות אישיות אבל נשים את זה בצד בשביל השוואה מול תחומים אחרים (מתלבט בין פיזיותרפיה לבין הנדסה)

@yonizarkh

נערך לאחרונה:
ישנם הבדלים במוסדות השונים? מבחינת רמת לימוד והשפעה על עתיד התעסוקה בתחום.

מניסיונך איך היית מתאר את שוק העבודה?
שוק שכירים או שוק עצמאיים?
נשלט בידי קופות החולים?
הפקטור הכי משפיע בכל תחום זה יכולות אישיות אבל נשים את זה בצד בשביל השוואה מול תחומים אחרים (מתלבט בין פיזיותרפיה לבין הנדסה)

@yonizarkh

הבדלים בין מוסדות? קיימים הבדלים , אבל הם לא מהותיים ( מתייחס ל 4 המוסדות הותיקים - ת"א , חיפה , בן גוריון ואריאל ) . ככל הנראה גם אין להם כל כך השפעה על סיכויי הקבלה לעבודה ( מכיוון שכולן אוניברסיטאות ). השנה סיים המחזור הראשון של מכללת צפת , ככה שאני לא ממש יודע לגביהם.

שוק העבודה - לא הבנתי מה זה אומר בדיוק "נשלט" ע"י קופות החולים ?
בכל אופן , אלו פחות או יותר האופציות :
ציבורי/ממשלתי ( קופות חולים, בתי חולים , גנים ומעונות של משרד הבריאות , בתי חולים שיקומיים וכו' בתי אבות )
פרטי ( בתי אבות , עמותות פרטיות , מכונים פרטיים , מכונים בהסדר עם קופות החולים , קבוצות/עמותות ספורט ופיזיותרפיסטים עצמאיים )

הסכומים בשוק הפרטי כמובן גבוהים יותר.

@yonizarkh יש דרישות רגולציה כדי לקבל רשיון? בחינה, סטאז' וכדומה?

בוודאי , חוק מקצועות הבריאות משנת 2008 מחייב תואר ראשון בפיזיותרפיה ממוסד מוכר ע"י המל"ג הכולל לפחות 1000 שעות של סטאז' , ומעבר בחינת רישוי של משרד הבריאות.

@poshkash אם ההתלבטות שלך היא בין הנדסה לפיזיוטרפיה אתה מסתכל על צדדים כמעט הפוכים של שוק העבודה. מהנדס כמעט תמיד יהיה שכיר ופיזיוטרפיסט ייאלץ ברוב המקרים להיות עצמאי.
זה אומנם קשה בשלב זה של החיים לדעת מה מתאים לך, אבל תיקח את זה כשיקול מאוד מרכזי בהחלטה כי זה סגנון חיים שונה לגמרי

• פותח/ת השרשור
@hanan נקודה טובה מאוד למחשבה תודה,
הנדסה זה לא משהו זר לי אני מכיר את האקדמיה ואת המקצוע בשטח (במשרד יותר נכון), לגבי הפיזיותרפיה זה תחום שממש אין לי יותר מדי התרשמות אישית, אפילו לא הייתי בסשן כמטופל עד היום זה אחד הסיבות שאני שואל גם פה.

@yonizarkh האופציה היותר ראלית לי היא הקריה האקדמאית אונו בהנחה שהיא עומדת לצד האוניברסיטאות ברמה.
לגבי סטאז', הבנתי שיש בעיה בנושא מבחינת מקומות שיסכימו לקבל אותך.

נערך לאחרונה:
@hanan נקודה טובה מאוד למחשבה תודה,
הנדסה זה לא משהו זר לי אני מכיר את האקדמיה ואת המקצוע בשטח (במשרד יותר נכון), לגבי הפיזיותרפיה זה תחום שממש אין לי יותר מדי התרשמות אישית, אפילו לא הייתי בסשן כמטופל עד היום זה אחד הסיבות שאני שואל גם פה.

@yonizarkh האופציה היותר ראלית לי היא הקריה האקדמאית אונו בהנחה שהיא עומדת לצד האוניברסיטאות ברמה.
לגבי סטאז', הבנתי שיש בעיה בנושא מבחינת מקומות שיסכימו לקבל אותך.

בעקבות המאבק שניהלנו אל מול מל"ג והבג"צ שהוגש השבוע , הקריה האקדמית אונו אינה מורשית לפתוח את המסלול לפיזיותרפיה בשלב הזה.
יש בעיה עם מקומות לסטאז' מכיוון שאין מספיק מדריכים קליניים.

• פותח/ת השרשור
בעקבות המאבק שניהלנו אל מול מל"ג והבג"צ שהוגש השבוע , הקריה האקדמית אונו אינה מורשית לפתוח את המסלול לפיזיותרפיה בשלב הזה.
יש בעיה עם מקומות לסטאז' מכיוון שאין מספיק מדריכים קליניים.

תוכל להרחיב לגבי המאבק נגד הקריה האקמאית אונו?.

לגבי מחסור מדריכים קליניים, האם זה סטטוס קוו שאתה חושב שישאר עוד שנים?
או האם זה בעיה בקנה מידה קטן יותר ומצפים לפתרון בעתיד הקרוב?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית