הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

התקדמות בליניארית

מצב
השרשור נעול
אני עוד מעט מסיים טקסס.

האם תציעו לעשות איזשהו ריסט במשקלים או שאני אמשיך בדיוק מאיפה שהפסקתי בטקסס ?

אם כן, תעשה ריסט קל.
לא משהו מטורף.

אני עוד לא סגור, אני עדיין מנסה להבין מי נגד מי ומה הולך בתכנית הזאת.
נורא פשוט.
יש את האקסל של יוסי (סטיץ') במאמר שלו, נורא נוח.
מסדר לך הכל.

רוב הסטים שלך הם בפירמידה עולה מבחינת המשקל עבודה.. נגיד 5 סטים ביום ראשון אז זה יהיה - 60%, 70%, 80%, 90%, ו 100%
מה RM5 שלך כמובן

באמצע שבוע אימון התאוששות בסקוואט של 4x4 ויש לך עבודה על פרס ודדליפט כמו שצריך.

באימון האחרון לשבוע יש לך 6 סטים כשה-4 הראשונים הם אותו סיפור כמו ביום ראשון, בסט החמישי יש לך 3 חזרות רק עם PR כביכול של קפיצה בכמה שהחלטת מה 100% של יום ראשון, וסט אחרון הוא Back off set של שמיניה עם 70 או 80% מה RM5

באימון האחרון לשבוע יש לך 6 סטים כשה-4 הראשונים הם אותו סיפור כמו ביום ראשון, בסט החמישי יש לך 3 חזרות רק עם PR כביכול של קפיצה בכמה שהחלטת מה 100% של יום ראשון, וסט אחרון הוא Back off set של שמיניה עם 70 או 80% מה RM5

את זה אני בטוח שלא הבנתי חחחחח

באילו ימים אני יכול לשים את תרגילי העזר ואיזה תרגיל באיזה יום ?

מסכים עם מורן.
אבל גם באקסל יש המלצה על אלו תרגילי עזר לעשות ובאיזה אימונים.

הבעייה עם התוכנית - שהיא ממש טובה ומתקדמים בה יפה (במסה) ואז אם מוסיפים תרגילי עזר האימונים מתחילים להתארך.

מסכים עם מורן.
אבל גם באקסל יש המלצה על אלו תרגילי עזר לעשות ובאיזה אימונים.

הבעייה עם התוכנית - שהיא ממש טובה ומתקדמים בה יפה (במסה) ואז אם מוסיפים תרגילי עזר האימונים מתחילים להתארך.
בגלל זה אפשר להוסיף תרגילי עזר בדילואד ולאט לאט לצמצם/להוריד אותם כשאתה מתחיל להוסיף משקלים.

אבל מצד שני, אני אישית מרגיש שמקבילים עוזר לי לשפר את הבנץ'.

אבל מצד שני, אני אישית מרגיש שמקבילים עוזר לי לשפר את הבנץ'.
מקבילים עוזר לך לחזק את החזה. מה שעובד בצורה עקיפה על שיפור הבנץ'. ככל שאתה מתקדם יותר במשקלים בלינארית האימון מתחיל להיות יותר עצים, אתה מתעייף יותר ונח יותר בין הסטים, כתוצאה מזה פשוט נגמר לך הכוח עוד לפני שאתה מגיע לתרגילי עזר.
אני אומר לך את זה בתור אחד שנמצא עכשיו בשבוע 11 בלינארית עם התקדמות ענקית במשקלי העבודה, וכיום באימון של יום ראשון אחרי הסקוואט והבנץ' אני כל כך עייף שפשוט בקושי יש לי כוח לעשות מתח...

@stitch @moo מה עושים בלינארית, אם לא סוגרים 5 חזרות באימון a1? נגיד רק 3/4

@stitch @moo מה עושים בלינארית, אם לא סוגרים 5 חזרות באימון a1? נגיד רק 3/4
אני לא אחד מהם אבל אני מבין בלינארית לא פחות מהם.
במידה ובa1 אתה לא סוגר 5 חזרות אתה לא מעלה משקל ביום של סוף השבוע ובשבוע אחרי חוזר על המשקל עוד פעם. אם אתה מצליח אתה ממשיך להתקדם, אם לא אתה עושה ריסט ל90%.
יש לך אופציות נוספות כגון שינוי סדר תרגילים בתוכנית (אם אתה לדוגמא מתקדם טוב בסקוואט ולא טוב בבנץ' והסקוואט הוא תרגיל ראשון אז תחליף ביניהם את הסדר).
אני כתבתי לא מזמן פרוטוקול תקיעות במשקלים ללינארית שרשום בלוג שלי שאני מנסה עכשיו על עצמי, במידה והתוצאות יהיו טובות אני אפרסם אותו בפורום. בינתיים לך לפי 2 הטיפים שהבאתי לך למעלה 😃

נערך לאחרונה:
אתה ממליץ לוותר על תרגילי עזר והוספת נפח? אפילו באימון B?

אתה ממליץ לוותר על תרגילי עזר והוספת נפח? אפילו באימון B?
אחרי דילואד האימונים נורא קלים, במקרה הזה אפשרי להוסיף תרגילי עזר בלי לפגוע בהתקדמות הלינארית. כשאתה חוזר לRMים שלך ומתחיל לשבור PRים אז תרגילי העזר יכולים להפריע קצת להתאוששות, למרות שהנפח של התוכנית דיי נמוך אז גם פה זה אינדיוידואלי. לדוגמא בSS הייתי אומר לך בחיים לא לשים תרגילי עזר כשאתה בPRים כי אתה עושה 3 סטים עם משקל מקסימום ל5 חזרות וכל שבוע מעלה אז זה ממש ממש קשה.

הבנתי, אני פשוט לא בטוח שהנפח מספיק, בטח שלא בפרס ובדדליפט שעובדים רק לחמישיה אחת כבדה בשבוע.

הבנתי, אני פשוט לא בטוח שהנפח מספיק, בטח שלא בפרס ובדדליפט שעובדים רק לחמישיה אחת כבדה בשבוע.
אם קראת את העדכונים/פרוטוקול שלי ראית מה עשיתי לדד ליפט (הורדת עצימות + תוספת נפח ביום חמישי) וזה לדעתי עוזר לי להתקדם בדד ליפט עכשיו. דבר איתי כשתתקע באחד מהתרגילים של אימון B אני אאלתר לך משהו 😃

מצב
השרשור נעול
Back
למעלה תחתית