הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

השריעה היהודית בפעולה

אין חדש תחת השמש...
יש מקרים הרבה יותר גדולים שלא מגיעים לתקשורת
הדבר היחידי שיכול לשנות משהו במדינה הזאת (בכל תחום) זה מהפכה מלחמת אזרחים

אז מה אם מי ששומר לא רוצה שיאכלו מולו לחמניה? שיתגבר.
שיתגבר? זה פשוט להיות אגואיסט לגמרי.
זה כמו לאכול ליד הומלס פיצה ולזרוק כי לא בא לך,אז מה אם זרקת כי לא בא לך שיתגבר.
אם זאת המחשבה שלך,מרחם עליך.

בוא נגיד שיתחילו מלבדוק קודם למי יש סיגריות בתיק (כדי שלא יעשנו במקומות ציבוריים), ואז שיתחילו להתעסק בשטויות.
בזה אתה צודק,אבל פה הם נותנים קנס למי שמעשן במקומות ציבוריים שאסור,אתה רוצה לקבל גם על הכנסת חמץ למקום שאסור קנס?....

אז אתה לא חושב שצריך לכבד אם ככה את כל הדתות? אל תאכל במקומות ציבוריים כשיש רמאדן.
אני לגמרי לא מסכים עם הכפייה הזאת למרות שהיא מובנת באיזה שהוא מקום, אבל אם כך צריך לכבד את כל האוכלוסייה וזה לא דבר ריאלי.
הייתי מסכים איתך אם היית גר במדינה מעןרבת,אחי אתה גר במדינה יהודית והדת היחידה שצריך לכבד פה לפי החוקים זה יהדות,זה למה אין אוטובוסים בשבת ובראשון כן.

צודקים לגמרי.
רוצים לאכול חמץ? תאכלו בחוץ,לא כל מי ששומר רוצה לראות אנשים אוכלים לו לחמניה מול הפנים-אני אישית הייתי מתעצבן.
אז שיאסרו גם על אכילת ממתקים במקומות ציבוריים, לא כל מי שבחיטוב רוצה לראות אנשים אוכלים לו שוקולד מול הפנים.
שיתגבר? זה פשוט להיות אגואיסט לגמרי.
זה כמו לאכול ליד הומלס פיצה ולזרוק כי לא בא לך,אז מה אם זרקת כי לא בא לך שיתגבר.
אם זאת המחשבה שלך,מרחם עליך.
זה ממש ממש לא אותו דבר, מי ששומר פסח זה לא שהוא רעב, שיאכל מצות כמה שבא לו. זה כמו שיאסרו לאכול סנדוויץ' עם נקניק וגבינה במקום ציבורי

אז שיאסרו גם על אכילת ממתקים במקומות ציבוריים, לא כל מי שבחיטוב רוצה לראות אנשים אוכלים לו שוקולד מול הפנים.

זה ממש ממש לא אותו דבר, מי ששומר פסח זה לא שהוא רעב, שיאכל מצות כמה שבא לו. זה כמו שיאסרו לאכול סנדוויץ' עם נקניק וגבינה במקום ציבורי
הזכרת לי שראיתי פעם שכנה שלי בבניין יורדת עם הבת שלה שמחזיקה פרוסת גבנ"צ עם פסטרמה קרועה מעל ( או ההפך שכחתי ).

הזכרת לי שראיתי פעם שכנה שלי בבניין יורדת עם הבת שלה שמחזיקה פרוסת גבנ"צ עם פסטרמה קרועה מעל ( או ההפך שכחתי ).
אז בשלב הבא יאסרו את זה, כי לא כל מי ששומר כשרות צריך לסבול דברים כאלה
האמת שכשהייתי בבית ספר הייתי לוקח סנדוויצ'ים עם פסטרמה חזיר מהבית (הבית ספר היה דתי)

מה קשור בין אכילת ממתקים לאנשים בחיטוב?
גבר,עם כמה שאתה שונא או לא,אתה גר במדינה יהודית.
החוקים הולכים גם לפי חגים,שבת,ומה שקשור לדת.
הם צודקים מאוד שלא מכניסים חמץ למקומות כאלה,בסך הכל זה חג של יהודים,במדינה יהודית.
אתה לא יכןל לקשר לממתקים ולאנשים בחיטוב,כי זה לא קשור לדת,או לחוקים של המדינה.
זה לא קשור לרעב או לא בפסח,זה קשור ללכבד חמץ או לא.
תחשןב ככה,בכיפור בנאדם צם,רואה בנאדם יושב ברחוב ואוכל פיצה,נו באמת לא היית מתעצבן שהוא עושה את זה בכוונה?
תאכל מה שבאלך וכמה שבאלך בבית לא נגיד לך לא,רק לא לצאת עם זה מול הפנים למי שכן שומר,זה הכל.
ואם אתם לא יכולים לכבד את זה,אל תבואו למקומות ציבוריים מצידי

גבר,עם כמה שאתה שונא או לא,אתה גר במדינה יהודית.
הם צודקים מאוד שלא מכניסים חמץ למקומות כאלה,בסך הכל זה חג של יהודים,במדינה יהודית.
אתה לא יכןל לקשר לממתקים ולאנשים בחיטוב,כי זה לא קשור לדת,או לחוקים של המדינה.
זה לא קשור לרעב או לא בפסח,זה קשור ללכבד חמץ או לא.
תחשןב ככה,בכיפור בנאדם צם,רואה בנאדם יושב ברחוב ואוכל פיצה,נו באמת לא היית מתעצבן שהוא עושה את זה בכוונה?
תאכל מה שבאלך וכמה שבאלך בבית לא נגיד לך לא,רק לא לצאת עם זה מול הפנים למי שכן שומר,זה הכל.
ואם אתם לא יכולים לכבד את זה,אל תבואו למקומות ציבוריים מצידי
מה זה מה הקשר? בן גוריון הכריז כך:
"אנו מכריזים בזאת על הקמת מדינה יהודית שבחיטוב בארץ ישראל היא מדינת ישראל".
והשאר היסטוריה...

אותו קשר כמו בין חמץ לאנשים ששומרים פסח (בערך)
אז לפי הגיון כזה זה גם טוב לאסור על נסיעה עם רכב בשבת ולדבר בטלפון בחוץ בשבת וכדומה כי מי ששומר שבת ממש לא נעים לו לראות דברים כאלה וזה מדינה יהודית?
כאן זה משהו אחר, בנאדם שצם הוא רעב ומת לאכול וזה ממש מציק המראה והריח של הפיצה, כי זה מגביר את הרעב והחשק לאוכל פי כמה.
תשמע, אני בעד לכבד את אלה שכן שומרים, בגלל זה לא תראה אותי יוצא החוצה עם אוכל או נוסע ברכב בכיפור. אבל לכבד או לא לכבד ולאסור על כניסה למקום ציבורי זה שונה לגמרי, זה פשוט כפיה דתית ואני כן נגד זה

אותו קשר כמו בין חמץ לאנשים ששומרים פסח (בערך)
פה אחי זה דת,פה זה סתם עוד תחביב.
אז לפי הגיון כזה זה גם טוב לאסור על נסיעה עם רכב בשבת ולדבר בטלפון בחוץ בשבת וכדומה כי מי ששומר שבת ממש לא נעים לו לראות דברים כאלה וזה מדינה יהודית?
לא,שיעשו מה שבא להם אבל לא על חשבון אחרים ...
אמרתי לך,תעשו מה שבא לכם כל עוד לא על חשבון אחר,לשבת מול מישו שמכבד את פסח עם חמץ,לדעתי זזה מגעיל.
לנסוע באוטו בשבת אתה לא צריך לשאול אפחד.

כאן זה משהו אחר, בנאדם שצם הוא רעב ומת לאכול וזה ממש מציק המראה והריח של הפיצה, כי זה מגביר את הרעב והחשק לאוכל פי כמה.
תשמע, אני בעד לכבד את אלה שכן שומרים, בגלל זה לא תראה אותי יוצא החוצה עם אוכל או נוסע ברכב בכיפור. אבל לכבד או לא לכבד ולאסור על כניסה למקום ציבורי זה שונה לגמרי, זה פשוט כפיה דתית ואני כן נגד זה
רעב או לא,בכיפור לא באלי פיצה שאני רואה אותך אוכל לי מול הפנים? ....
לכבד צריך את כולם,אבל לא על חשבון האחר.
אתה גר במדינה יהודית,מן הסתם שיהיו פה חוקים בעד יהדות ולא נגד,לא ככה?

"לא,שיעשו מה שבא להם אבל לא על חשבון אחרים ...
אמרתי לך,תעשו מה שבא לכם כל עוד לא על חשבון אחר,לשבת מול מישו שמכבד את פסח עם חמץ,לדעתי זזה מגעיל.
לנסוע באוטו בשבת אתה לא צריך לשאול אפחד."

אז רגע, זה מדינה יהודית, למה לנסוע באוטו בשבת מול הפנים של אנשים דתיים ששומרים זה בסדר ולאכול חמץ מול אנשים דתיים ששומרים זה לא בסדר?

@trynewthings אתה צריך להבין, כל עוד אנחנו מדינה שחשבת דמוקרטית אנחנו לא יכולים לעשות כלום, אם בן אדם בוחר לאכול סנדבייץ עם שכבות של פסטרמה גבינה ובייקון, אין לנו יותר מדי מה לעשות חות מלקוות בלב שהוא ייחנק מהסנדביץ' או שהלחם שלו יהיה יבש.
אם בן אדם בוחר להיות מניאק, אין מה לעשות עם זה ואנחנו לא יכולים לכפות עליו כלום.

#כבר_לא_פאשיסט.

"לא,שיעשו מה שבא להם אבל לא על חשבון אחרים ...
לנסוע באוטו בשבת אתה לא צריך לשאול אפחד."

אז רגע, זה מדינה יהודית, למה לנסוע באוטו בשבת מול הפנים של אנשים דתיים ששומרים זה בסדר ולאכול חמץ מול אנשים דתיים ששומרים זה לא בסדר?
למה? כי פה אתה עושה במטרה לעצמך,אתה נוסע על אוטו כי אתה צריך.
לאכול חמץ מול אנשים דתיים?
למה לא לאכול במקום שאין אנשים שומרים?
לדעתי? זה סתם להתגרות בהם.

הפארק הזה עובד בשבת בכלל (היתי פעם "מטייל שמה" הרבה,כשגרים בנצרת עילית ולומדים בעפולה משתעממים מהר) .
איך בודקים חמץ והם עובדים בשבת ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית