הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשר לתוכנית האימונים קרוספיט

• פותח/ת השרשור osher
  • פורסם בתאריך

osher

משתמש מתחיל
79
0
נק' מוניטין:
-215
79
0
אני מתאמן במכון כושר בתוכנית SS אגב הרסתי לעצמי את הגב עם הסקוואט אבל לנושא שמעתי על השיטת אימונים הזאת שנקראת קרוספיט ואני רוצה להתחיל מה אני עושה מה אני צריך איך התוכנית אימונים הולכת מה התרגילים שעושים ובקיצור אני רוצה לדעת איך להתחיל (קראתי באתר קרוספיט ישראל והבנתי מה המטרה הכללית של התוכנית וחוץ מזה לא הבנתי כלום אז אל תפנו אותי לשם)
שכחתי להוסיף שאני בן 15 וחצי אם זה משנה
תודה מראש:P

נערך לאחרונה:
תקרא את הנעוץ בפורום:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=4556

כל יום אנחנו מפרסמים בת'רד של האימון היומי WOD את האימון היומי. אם יש לך שאלות לגביו, אתה יכול לשאול שם. אם יש לך שאלות נוספות תשאל. כדאי גם לקרוא את ה- FAQ מהאתר הראשי של קרוספיט הוא מלא מידע.

המלצה אישית:
כמה שיותר תקרא לפני שאתה שואל, ככה תקבל תשובות טובות יותר. אנשים לא אוהבים להאכיל מתאמנים חדשים בכפית. תשקיע שבוע בלקרוא כל מה שאתה יכול, לקרוא כל מה שמתפרסם בפורום לגבי התוכנית. אם אחרי שבוע עדיין יש לך שאלות הן יענו בשמחה. אם תשאל כל מה שעולה לך בראש בלי לבדוק לבד קודם, אתה תייגע את האנשים פה מהר מאוד.

אם "הרסת לעצמך את הגב עם הסקוואט", אז אתה גם "תהרוס" אותו באימוני קרוספיט כי לא חסר שם סקוואט. כדאי שמהר מאוד תלמד איך עושים אותו כמו שצריך.

• פותח/ת השרשור
תקרא את הנעוץ בפורום:
http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=4556

כל יום אנחנו מפרסמים בת'רד של האימון היומי WOD את האימון היומי. אם יש לך שאלות לגביו, אתה יכול לשאול שם. אם יש לך שאלות נוספות תשאל. כדאי גם לקרוא את ה- FAQ מהאתר הראשי של קרוספיט הוא מלא מידע.

המלצה אישית:
כמה שיותר תקרא לפני שאתה שואל, ככה תקבל תשובות טובות יותר. אנשים לא אוהבים להאכיל מתאמנים חדשים בכפית. תשקיע שבוע בלקרוא כל מה שאתה יכול, לקרוא כל מה שמתפרסם בפורום לגבי התוכנית. אם אחרי שבוע עדיין יש לך שאלות הן יענו בשמחה. אם תשאל כל מה שעולה לך בראש בלי לבדוק לבד קודם, אתה תייגע את האנשים פה מהר מאוד.

אחי אני מנסה לקרוא כמה שיותר אבל עדיין אני רוצה ללמוד את הבסיס ולהתחיל וללמוד דרך ניסויי וטעייה למשל מה זה WOD?? או FAQ?? ואני רוצה לדעת מה עושים באימון עצמו ולהתחיל

• פותח/ת השרשור
אם "הרסת לעצמך את הגב עם הסקוואט", אז אתה גם "תהרוס" אותו באימוני קרוספיט כי לא חסר שם סקוואט. כדאי שמהר מאוד תלמד איך עושים אותו כמו שצריך.

אני מנסה לבצע אותו כמה שיותר נכון (איך שנראה לי לנכון) אבל אני לא יכול ללמוד אותו יסודי כי אין מי שילמד אותי

WOD = Workout of the day
אימון יומי שמורפסם כל יום באתר הראשי של קרוספיט - crossfit.com

FAQ = frequently asked questions
עמוד שמוקדש לשאלות בסיסיות שנשאלות לרוב ותשובות אליהן. יש אחד כזה לקרוספיט באתר הראשי והוא מלא מידע שימושי.
http://www.crossfit.com/cf-info/faq.html

יש כזה גם בבלוג של דעאל בעברית - אותם השאלות (הרלוונטיות ביותר, לדעתי) בתרגום לעברית.

אני מנסה לבצע אותו כמה שיותר נכון (איך שנראה לי לנכון) אבל אני לא יכול ללמוד אותו יסודי כי אין מי שילמד אותי
אם אתה מרגיש שאתה דפקת את הגב בסקוואט ואין מי שיראה לך, אז כדאי מאד שקודם תעזוב את המוט ותתחיל מהתחלה על סקוואט במשקל גוף (air squat) אחרי שתשריש אותו נכון תעבור למוט ואז תחזור למשקל.
לגבי ה WOD המתפרסם, לא כדאי לעבוד בניסוי ותהייה. ה WOD המפורסם יומית מיועד לאלו שהן בעקרון ברמות הגבוהות, להתחלה מומלץ לבצע SCALE מתאים. כדאי מאד להקדיש זמן לקריאה כמו שכתבו פה, גש לבלוג של קרוספיט ישראל קרא שם ואז תתחיל.

איר סקוואט לא יעזור לו ללמוד את התנועה בטח שלא LOW BAR

AIR SQUAT בהחלט לא יעזור ללמוד את התנועה, יכול לעזור לרפלקס המתיחה אבל לא יותר מכך.
אם רוצים ללמוד באמת טכניקה אין טעם לעשות ללא משקל כלל, כאשר עושים עם משקל נמוך מידי הטכניקה לא יוצאת גם אם ממש תרצה בכך, צריך לתרגל טכניקה עם משקל סביר לדוגמא משקל של RM15 או משהו בסיגנון.

AIR SQUAT בהחלט לא יעזור ללמוד את התנועה, יכול לעזור לרפלקס המתיחה אבל לא יותר מכך.
אם רוצים ללמוד באמת טכניקה אין טעם לעשות ללא משקל כלל, כאשר עושים עם משקל נמוך מידי הטכניקה לא יוצאת גם אם ממש תרצה בכך, צריך לתרגל טכניקה עם משקל סביר לדוגמא משקל של RM15 או משהו בסיגנון.
עד כמה שאני מכיר ומבין, נכון שאייר יתן יותר מענה בנושא המתיחה אבל האם המתיחה ללא לוקחת חלק בסקוואט?
מה ההבדל במנח הגוף בין אייר לסקוואט, אמנם יש פה את עניין העומס והתמודדות עם המשקל אבל מנקודת מבט של ירידה מתחת למקביל שמירה על אגן / תחת בולט לאחור, מיקום של הרגליים, זקיפת החזה ועוד אלמנטים כולם לוקחים חלק בסקוואט בין אם באייר או בין אם מדובר עם עומס.
יש פה עניין של התקדמות, אני לא אומר בצע אייר סקוואט ותתקע שם. תשריש את כל האלמנטים הבסיסיים שלוקחים חלק בתנועה ואז להתקדם הלאה.
גם אצל ריפ (חכו לפני שקופצים עלי) בספר בפרק על הסקוואט העניין נבנה בהדרגה (מבחינת הסבר של איך לבנות בסיס ולתרגל נכון את התנועה), אם כל האלמנטים שמוסברים בפרק שם היו מובנים ומושרשים כמו שצריך אזי ידידינו פה לא היה דופק את הגב.
מנקודת המבט שלי, יותר קל ונכון להשריש את הבסיס באייר ומשם להמשיך הלאה.

אין בעיה להשתמש בair squat ככלי לימוד , אבל אני חושב שזה מתאים כחימום (במהלכו גם חוזרים על דגשים ) , אין בעיה ללמד בן אדם לבצע סקוואט נכון תוך אימון אחד ולכן אין טעם לזנוח את המוט .

בנוגע לשוני , כאשר אתה מכניס את המוט (כתלות במיקום שלו ) אתה משנה את התנועה והעומסים מתחלקים באופן שונה על השרירים שלך בנוסף יש צורך להתרגל לאחיזה של המוט ולאופן בו הוא מונח עלייך .

אני עם צביקה בעניין הזה (אה כן, וגם עם ריפ, טייט, דן ג'ון, גלסמן ו...).
ללמוד לשבת על העקבים, לשמור על גב, לדחוף ברכיים, לרדת נמוך, לדחוף אחורה את התחת, ללחוץ על הברכיים מבפנים (נראה אותכם עושים את זה עם מוט), להסתכל ישר/למטה, להרגיש מתיחה בהאמס אפשר ורצוי לעשות בלי משקל ובלי מוט.
זה נקרא הדרגתיות. ככה לומדים כל דבר. בשביל מה להכניס לעסק מוט אם המתאמן חושב שסקוואט זה משהו שעושים על קצות האצבעות ויורדים עשרים סנטימטר?

אם המתאמן הצליח להבין את כל אלה הוא:
א. 95% בדרך לסקוואט טוב עם משקל.
ב. יודע לעשות אייר סקוואט שהוא תרגיל מעולה בפני עצמו (לא לפיתוח כח).

אז כמה זמן אתה חושב שראוי לעבוד ככה לפני שמכניסים מוט ?
כל אחד מהמאמנים שציינת מלמד אנשים לעשות סקוואט עם מוט תוך אימון אחד , להגיע לרמה מושלמת של סקוואט יקח זמן אבל זה לא סיבה להמנע ממשקל .

אין שום סיבה לא להכניס מוט באימון הראשון (פרט לאוכלוסיות מאוד מיוחדות). אחרת זה סתם בזבוז זמן. אייר סקוואט זה טוב כדי ללמד מה צריך להרגיש בתחתית, אבל אחרי זה צריך להוסיף משקל.

כל אחד מהמאמנים שציינת מלמד אנשים לעשות סקוואט עם מוט תוך אימון אחד , להגיע לרמה מושלמת של סקוואט יקח זמן אבל זה לא סיבה להמנע ממשקל .

כמה זמן שלוקח למתאמן לבצע את מה שאני רוצה לראות בצורה טובה (לא מושלמת). לחלק זה יקח עשר דקות. לחלק זה יקח יותר ואפילו יותר מאימון אחד. לא כולם ילדים בני 16 עם קוארדינציה. יש גם מתאמנים מבוגרים יותר שהם deconditioned ברמות הרבה יותר גבוהות, שיש להם דפוסי תנועה לא נכונים שמושרים היטב היטב אחרי 30 שנה. מה הטעם לשים עליהם 20 קילו? ברור שזה לא החברה שאתה רואה ב- DVD של ריפ.

כל אחד צודק בנקודה שלו, אייר סקוואט הוא כלי טוב לחימום ולימוד והוא חלק אינטגרלי מהרבה WODs. בנוגע לנושא של סקוואט עם משקל ומנח המוט, כמובן שאין טעם ללמוד את זה בלי מוט או רק עם מקל מבלי להבין את המשמעות של עומס ואיך הגוף מתמודד איתו. הבעיה היא שהרבה מהכשלים שמופיעים עם מוט, מגיעים מהבסיס הלא נכון שיש או שמתקלקל ברגע שנכנס המוט לתמונה. לא צריך להתקע ולא להתקדם, גם מהבחינה הפיזית וגם המנטלית (אין מתאמן שלא רוצה שיאתגרו אותו, אני חושב 😉) אבל אני גם מאמין גדול בקלישאה של תלמד ללכת לפני שתרוץ והרבה בעיות יכולות להיפתר באייר סקוואט ובסקוואט עם מוט או משקל נמוך.
לא דיברנו גם על כל נושא החימום, שעומד בפני עצמו וטווח התנועה שצריך להיות שהוא גם חלק לא קטן מהעניין.

אנחנו גם לא יודעים מי מאמן אותו או איך הוא ניגש לאימון, גם אני אם הייתי תחת הדרכתם של ריפ ושאר החבר הייתי מבצע את מה שהם אומרים ומניח שמהר מאוד הייתי מגיע לסקוואט עם משקל באותו אימון.
יש פה לא מעט משתנים שחסרים בתיאור של איך ולמה יש בעיה בסקוואט שלו.

• פותח/ת השרשור
רגע אז אם אני לא אמור לעשות WOD כי זה למתקדמים מה אני כן אמור לעשות??? ומה הציוד הנדרש למרות שראיתי באתר אבל אני לא בטוח שכל מה שיש שם הכרחי לבינתיים אני אמשיך בSS למרות הכאבים בגב חח מימילא אני צריך לעשות ריסט בסקוואט

רגע אז אם אני לא אמור לעשות WOD כי זה למתקדמים מה אני כן אמור לעשות??? ומה הציוד הנדרש למרות שראיתי באתר אבל אני לא בטוח שכל מה שיש שם הכרחי לבינתיים אני אמשיך בSS למרות הכאבים בגב חח מימילא אני צריך לעשות ריסט בסקוואט
לא אמרו שאתה לא אמור לבצע את ה WOD, אתה יכול אבל לא ברמה שמפורסם. אתה צריך לבצע אותו עם השינויים המתאימים לרמה שלך, לפני שאתה בכלל מתקל WOD כדאי שתקדיש זמן למס' דברים בסיסיים שהאייר סקוואט למשל הוא אחד מהם. קרא חומר באתר הראשי, באתר של דעאל ואז תתחיל. לכל אימון יומי שמפורסם יש את השינוי המתאים לכל רמה.

Back
למעלה תחתית