הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

בקשר לתוכנית האימונים קרוספיט

• פותח/ת השרשור osher
  • פורסם בתאריך
  • פותח/ת השרשור
רגע וכל יום אני עושה אימון שונה?? אם כן כמה פעמים בשבוע ומה הכמות עצימות שאיתה אני אמור לעבוד ויש סרטון המסביר על אופן עשיית הAIR SQUAT?? אה ושכחתי לשאול האם התוכנית יכולה גם לעזור לי לניפוח או שהיא רק לחיזוק וכושר??

נערך לאחרונה:
רגע וכל יום אני עושה אימון שונה?? אם כן כמה פעמים בשבוע ומה הכמות עצימות שאיתה אני אמור לעבוד ויש סרטון המסביר על אופן עשיית הAIR SQUAT?? אה ושכחתי לשאול האם התוכנית יכולה גם לעזור לי לניפוח או שהיא רק לחיזוק וכושר??

דבר ראשון בבקשה אל תשתמש במונח ניפוח. העלאה במסת השריר נשמע יותר טוב.
דבר שני קרוספיט זאת לא תוכנית להעלאה במסת השריר, למרות שממה שראיתי בקרוספיט גיימס יש שם אנשים שנראים לא רע בכלל מבחינת מסה, אבל קרוספיט זאת תוכנית לשיפור הכושר הכללי.

העלאה במסה נשמע יותר מתאים, בקשר להעלאת מסה. תאכל נכון תגדל בהתאם, תשלב אימוני כוח תגדל יותר מהר (בהפשטה כמובן).
קרוספיט במתכונת הרגילה יכולה לעזור בהעלאת מסה, לא כמו בתוכנית כוח טהורה אבל אם תצליח לשלב אימוני כוח כמו שהם מפורסמים תוכל להעלות מסה במובן מסויים.
לפי הפוסטים שלך, אני חושב שכדאי מאד שתגדיר את הכוונה שלך ואז נוכל יותר לתרום.

• פותח/ת השרשור
כוונתי היא להעלות במסת השרי עד 80 קילו בערך מחוטב (אני יודע שזה הרבהה אבל אני גם גובהה) אני שוקל 59 ואני 167 סנטימטר אבל מצד שני החלום שלי מאז ומתמיד היה להיכנס לקומנדו ימי שייטת 13 ואני יודע שבלי פרוטקציות זה כמעט בלתי אפשרי להתקבל לשם אל אם כן אני יעשה הכי טוב שאני יכול מה שאומר להתחיל מעכשיו בקרוספיט ולהוסיף אימוני שחייה אבל שוב השאלה שלי היא אם אני יעשה את הקרוספיט כח אז יש לי אפשרות לגדול בכל זאת????

נערך לאחרונה:
אתה תגדל בכל מקרה כי אתה בגיל ההתבגרות.
אתה צריך להתאמן חזק (בכל תוכנית שתבחר - קרוספיט, קרוספיט-כח או SS או משהו אחר), ואתה צריך לאכול הרבה. ההורמונים ששולחים אותך לשירותים חמש פעמים ביום to spank the monkey ידאגו כבר לכל השאר. 😃

• פותח/ת השרשור
עובדה שהייתי מתאמן בA-B איזזה 4 חודש ולא התפתחתי בשיט אלא רק עליתי במשקלי עבודה עכשיו בSS אני רואה שאני עולה במשקל אבל הבעיה שלי היא שאני לא אוכל מספיק (אני יקנה אבקת מסה כנראה) אבל בכל מקרה לפי מה שאתה אומר היא תנפח אותי כמו כל תוכניות המסה האחרות???

עובדה שהייתי מתאמן בA-B איזזה 4 חודש ולא התפתחתי בשיט אלא רק עליתי במשקלי עבודה עכשיו בSS אני רואה שאני עולה במשקל אבל הבעיה שלי היא שאני לא אוכל מספיק (אני יקנה אבקת מסה כנראה) אבל בכל מקרה לפי מה שאתה אומר היא תנפח אותי כמו כל תוכניות המסה האחרות???

ניפוח בתבנית, אחד משיטות העיבוד העיקריות לעיצוב מוצרים וחלקי פלסטיק המעוצבים בצורה של חלל עם נפח פנימי, כמו לדוגמא בקבוק שתייה ומיכלים.
העקרון הבסיסי של תהליך הניפוח בתבנית הוא שיחול או חימום של טיובה או צינור פולימרי הסגור מצד אחד והצמדתו אל דפנות התבנית בהתאמה בעזרת צינורית ניפוח לאחר מכן קירור בעזרת אוויר או נוזל קירור והוצאה מהתבנית.

ניפוח בתבנית מתחלק לשלושה סוגים:
1. שיחול וניפוח בתבנית- Extrusion blow molding.
2. הזרקה וניפוח בתבנית- Injection blow molding.
3. מתיחה וניפוח בתבנית- Stretch blow molding.

• פותח/ת השרשור
ניפוח בתבנית, אחד משיטות העיבוד העיקריות לעיצוב מוצרים וחלקי פלסטיק המעוצבים בצורה של חלל עם נפח פנימי, כמו לדוגמא בקבוק שתייה ומיכלים.
העקרון הבסיסי של תהליך הניפוח בתבנית הוא שיחול או חימום של טיובה או צינור פולימרי הסגור מצד אחד והצמדתו אל דפנות התבנית בהתאמה בעזרת צינורית ניפוח לאחר מכן קירור בעזרת אוויר או נוזל קירור והוצאה מהתבנית.

ניפוח בתבנית מתחלק לשלושה סוגים:
1. שיחול וניפוח בתבנית- Extrusion blow molding.
2. הזרקה וניפוח בתבנית- Injection blow molding.
3. מתיחה וניפוח בתבנית- Stretch blow molding.

אני בטוח שהבנת שהתכוונתי להעלאה במסת שריר אז למה לשחק אותה ראש קטן?? אכפת לך לענות על השאלה בבקשה?

אם תאכל תגדל. לא תאכל לא תגדל. זה עד כדי כך פשוט.
SS יעבוד לפחות טוב כמו כל תוכנית אחרת. אם תעשה אותה כמו שצריך אז גם יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
ss אני יודע משעוזרת לעלייה במאסה ושיש תוצאות אבל שאלתי בקשר לקרוספיט היא תניב את אותן תוצאות כמו בSS?? או פחות או שלא תניב תוצאות מבחינת עלייה במאסה בכלל

למתאמן מתחיל שאוכל הרבה סביר להניח שקרוספיט תעבוד לפחות טוב כמו הרבה תוכניות אחרות. לא בטוח שטוב כמו SS.

ss אני יודע משעוזרת לעלייה במאסה ושיש תוצאות אבל שאלתי בקשר לקרוספיט היא תניב את אותן תוצאות כמו בSS?? או פחות או שלא תניב תוצאות מבחינת עלייה במאסה בכלל

הכל תלוי במטרת שלך. קרוספיט שיטת אימונים שבא לשפר המון מרכיבים מבלי להתמקד במשהו ספיציפי לאומת ה - SS. כמובן שבקרוס הדברים הם גמישים וניתנים לשינוי בהתאמם למטרת המתאמן.
אין ספק שאם תתמקד במטרה ספיציפית כל שהי אתה תשתפר בא הרבה יותר מהר מאשר שתנסה לשפר עוד מרכיבים תוך כדי. גם בקרוספיט תאכל להשיג את התוצאות שאתה מחפש , יקח יותר זמן זה הכל.

לפני שאתה רץ לקנות אבקות ושאר תוספים, כמו שהרוב אמרו פה שב ותקרא. יש נושא בפורום של תזונה ותוספים, שבתחילתו נעוץ אשכול שסוקר את כל הנושא (האשכול שמתבקשים לקרוא לפני שמעלים נושא) מומלץ שתתחיל בו תקבל שם את הכיוון המתאים מאיפה בכלל להתחיל. כל נושא העלאה במסה / משקל, לא יקרה אם לא תאכל ותאכל נכון. לאכול הרבה זה טוב אבל גם תלוי מה, שוב גש לאשכול שציינתי ותתחיל שם.
יש כל מיני גישות, כל אחד נוקט בזו שמתאימה לו ואיתה הוא מרגיש הכי טוב מבחינת ביצועים ובריאות. לקרוספיט יש את פילוסופית התזונה שלה (זון או פליאו) אבל זה לא חקוק באבן וכל אחת יכולה להתאים (פרט לזו שמבוססת כמובן על סתם זבל, שהיא כאמור ידועה כ north american diet :bad:)
לגבי נושא של איזה אימון יוביל אותך למטרה של העלאה במסה הכי מהר, שילוב של SS וקרוספיט יכול לעבוד מרק קרוספיט בלבד. ניתן לצבור מסה לפי פרוטוקול קרוספיט אבל זה יקח יותר זמן וכאמור תלוי באיך אתה אוכל.

צביקה צודק: קרא קרא קרא את הכול מה שאתה יכול ללמוד איך להתאמן בהדרגתיות בקרוספיט.
ולכל אלה שטוענים שאייר סקווט טוב רק למתיחה וטכניקה כנראה אף פעם לא עשו סקווט סטייל טבאטה ונשאר ל"נוח" במתיחה למתה (BOTTOM TO BOTTOM TABATA SQUATS) שהיא דרף מצוינת להבין שאייר-סקווט לא רק עובד על מתיחה וטכניקה, גם קורע את השרירים, חברים...

צביקה צודק: קרא קרא קרא את הכול מה שאתה יכול ללמוד איך להתאמן בהדרגתיות בקרוספיט.
ולכל אלה שטוענים שאייר סקווט טוב רק למתיחה וטכניקה כנראה אף פעם לא עשו סקווט סטייל טבאטה ונשאר ל"נוח" במתיחה למתה (BOTTOM TO BOTTOM TABATA SQUATS) שהיא דרף מצוינת להבין שאייר-סקווט לא רק עובד על מתיחה וטכניקה, גם קורע את השרירים, חברים...

"קורע את השרירים" זה לא בדיוק מושג עם הרבה תוכן. אין משמעות לתרגיל עצמו, אלא למה שהוא עושה. ואייר סקוואט בהקשר של אימון tabata עצים מספיק, בהחלט יכול לגרום ל DOMS. לעומת זאת אייר סקוואט בהקשר של אימון כוח, מהווה אחוז מאוד קטן מה-1RM שלך, ולא בדיוק משהו שהיית קורא לו אימון עצים. בהקשר הזה, אייר סקוואט הוא לא יותר ממתיחה וחימום.

Back
למעלה תחתית