הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אימונים Effects of Low- Versus High-Load Resistance Training on Muscle Strength and Hypertrophy in Well-Trai

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,424
מנהל
נק' מוניטין:
58,701
103,264
12,424
J Strength Cond Res. 2015 Apr 3. [Epub ahead of print]

Effects of Low- Versus High-Load Resistance Training on Muscle Strength and Hypertrophy in Well-Trained Men.

Schoenfeld BJ1, Peterson MD, Ogborn D, Contreras B, Sonmez GT.
Author information

Abstract
The purpose of this study was to compare the effect of low- versus high-load resistance training (RT) on muscular adaptations in well-trained subjects. Eighteen young men experienced in RT were matched according to baseline strength, and then randomly assigned to 1 of 2 experimental groups: a low-load RT routine (LL) where 25-35 repetitions were performed per set per exercise (n = 9), or a high-load RT routine (HL) where 8-12 repetitions were performed per set per exercise (n = 9). During each session, subjects in both groups performed 3 sets of 7 different exercises representing all major muscles. Training was carried out 3 times per week on non-consecutive days, for 8 total weeks. Both HL and LL conditions produced significant increases in thickness of the elbow flexors (5.3 vs. 8.6%, respectively), elbow extensors (6.0 vs. 5.2%, respectively), and quadriceps femoris (9.3 vs. 9.5%, respectively), with no significant differences noted between groups. Improvements in back squat strength were significantly greater for HL compared to LL (19.6 vs. 8.8%, respectively) and there was a trend for greater increases in 1RM bench press (6.5 vs. 2.0%, respectively). Upper body muscle endurance (assessed by the bench press at 50% 1RM to failure) improved to a greater extent in LL compared to HL (16.6% vs. -1.2%, respectively). These findings indicate that both HL and LL training to failure can elicit significant increases in muscle hypertrophy among well-trained young men; however, HL training is superior for maximizing strength adaptations.

@coldfire אני חושב שריפטו כישלון עחי

אז זה אומר שאם אני אעשה 3 סטים של 30 חזרות בסקוואט עם 10 קילו על המוט יגדיל לי את השריר כמו 3 סטים של חמש עם 50 קילו בכל צד?

• פותח/ת השרשור
האנשים האלה היו well trained כמו שאני רקדנית בלט.
דווקא המחקרים של Schoenfeld לא ליצניים וההגדרות שלו הם בדיוק כמו ההגדרות שלך - הוא לא עוד "חוקר שעושה תרגילי בייספס"

Subjects were a convenience sample of 24 male volunteers (age = 23.3 yrs; body mass = 82.5 kg; height = 175 cm; resistance training experience = 3.4 yrs), recruited from a university population. Subjects were between the ages of 18-35, did not have any existing musculoskeletal disorders, were free from consumption of anabolic steroids or any other illegal agents known to increase muscle size for the previous year, and were experienced lifters (i.e., defined as consistently lifting weights at least 3 times per week for a minimum of 1 year, and regularly performing the bench press and squat). The range of lifting experience for all subjects was between 1.5 and 9 years of consistent training.

אתה פשוט חייב להעלות אבסטרקטים מעניינים קצת לפני שיש לי גישה אליהם אה? Schoenfeld באמת בד"כ בסדר(זה החבר הזה של אראגון לא?) ,אבל יכולת הסינון של העיתון הזה על הפנים אז חייבים לקרוא את המאמרים טוב טוב כדי לראות שהכלב לא קבור בפרטים הקטנים.

חוץ מזה מעניין שביד הקדמית הקבוצה של החזרות הגבוהות עלתה בהרבה יותר (יותר מ 50% הבדל בהפרש) בנפח למרות שזה לא הגיע למובהקות. מדוע דווקא בשריר הזה היה הבדל כלכך גדול?

אולי אם הם עבדו בלי לתת ליד הקדמית לנוח בין החזרות כמו שהרבה עושים בזמן האחרון כדי לנסות לחקות את התנאים של הKAATSU?

נערך לאחרונה:
זה מעניין, המחקרים האחרונים בתחום מראים שאפשר לעלות במסה עם עצימויות <60%.
מצד שני, הווליום בקבוצה LL גדול בהרבה, זה יכול להיות שימושי כדי להעלות Work Capacity, דיי בטוח שעם לינאריזציה\פיקינג הקבוצה לכל הפחות תשתווה בכח לHL.

בעניין הelbow flexors, יכול להיות שיש פה רמז על הקשר בין סוג הסיב לטווח החזרות, למשל, ה-elbow extensors מראים מגמה הפוכה, וברב הדגימות התלת-ראשי מראה מגמה של סוג 2 מובהק.

טוב התלת ראשי הוא השריר הכי לבן בגוף האדם ,הבייספס לזכרוני הוא בדר"כ 50-50 (למרות שזה תלוי בצורת החלוקה ,יש הרבה צורות חלוקה לסיבים שונים ,בכל מקרה 50% זה דווקא די לבן בבני אדם) וזה מאוד הגיוני בהתחשב בפעילויות שהשרירים הללו בד"כ עושים. הבעיה שברגליים זה משתנה ,חלק מהראשים והשרירים שם אדומים וחלק לבנים אז צריך לקרוא את המלא ולראות איזה שרירים הם מדדו (ושוב ההגדרה של סיבים אדומים ולבנים היא קצת מלאכותית ,השאלה היא לפי מה אתה בוחר לחלק: המהירות של האנזימים שמפרקים ATP ,המשקל של איזו תת יחידה במערך הכיווץ , אאל"ט זה לא תמיד חופף ב100% ליכולת ביטוי הגנים שקשורים להיפרטרופיה)

תראה ,מהניסיון שלי(עד כמה שהוא שווה) ,עבודה על טווחי חזרות ממש גבוהים עובדת יפה מידי פעם אבל מחזיקה מעמד לפרקי זמן קצרים ,כך שאני רוצה לראות אם קבוצת הסיבולת ראתה תוצאות ממושכות לאורך כל התקופה או קיבלה קפיצה יפה בהתחלה ואז התוצאות נעצרו.

אגב ,המיו רפס שאז הראת לי לא עבדו עלי בכלל בזמן שהשותף שלי לאימונים שהוא לא מנוסה כמוני ראה שיפור. אבל עבודה עם תחבושות אלסטיות לטווחי חזרות גבוהים(30,15,15) מביאה לי בינתיים את התוצאות הכי טובות שראיתי כבר שנים. יכול להיות שזה מה שקרה גם כאן.

נערך לאחרונה:
דווקא המחקרים של Schoenfeld לא ליצניים וההגדרות שלו הם בדיוק כמו ההגדרות שלך - הוא לא עוד "חוקר שעושה תרגילי בייספס"

Subjects were a convenience sample of 24 male volunteers (age = 23.3 yrs; body mass = 82.5 kg; height = 175 cm; resistance training experience = 3.4 yrs), recruited from a university population. Subjects were between the ages of 18-35, did not have any existing musculoskeletal disorders, were free from consumption of anabolic steroids or any other illegal agents known to increase muscle size for the previous year, and were experienced lifters (i.e., defined as consistently lifting weights at least 3 times per week for a minimum of 1 year, and regularly performing the bench press and squat). The range of lifting experience for all subjects was between 1.5 and 9 years of consistent training.

אנשים מאומנים עם ניסיון ממוצע של 3.5 שנים שיפרו את הסקוואט שלהם ב 20% תוך 8 שבועות? הוא בטח המאמן הכי טוב בעולם.

מתאמנים מנוסים שעובדים על רגליים כשלא מבקרים עליהם במחקר? איפה אתה חי? צריך לבדוק כמה הם הרימו בכל שריר כדי לדעת מה הרמה שלהם. בכל אופן נראה שהחזה שלהם היה ברמה סבירה לפחות.

• פותח/ת השרשור
אנשים מאומנים עם ניסיון ממוצע של 3.5 שנים שיפרו את הסקוואט שלהם ב 20% תוך 8 שבועות? הוא בטח המאמן הכי טוב בעולם.
יבוא יום ותבין שלמי שאין סקוואט 200 ובנץ 300 יכול להיחשב במחקרים גם כמתאמן מאומן.

בחודשים האחרונים החלטתי לנסות כל מיני שיטות אימונים לא קונבנציונאליות שיש מחקרים שתומכים בהן.זאת שאני מנסה כרגע היא עבודה עם חסימת כלי דם שלקחתי מפרוצדורה של מחקר מערבי דווקא ,שליין נורטון המליץ עליה באחד הסרטונים שלו.

בין פעמיים לשלוש בשבוע של סטים של 30,15,15 (30 ראשון) עם 30 שניות הפסקה לידיים עם 20% מRM1 ואותו דבר לרגליים (משום מה זה קשה לי נורא עוד לא הצלחתי לסיים אף אחד מהסטים לחלוטין גם עם המינימום בחלק מהשרירים) . יש מחקרים עם תדירויות יותר גבוהות ופרוטוקולים אחרים שהראו תוצאות יותר טובות אבל אני לא יכול להתאמן כל יום וזה קצת מפחיד אותי כרגע כי התחושה מזכירה לי עבודה אקצנטרית וזה קצת מתיש.

על הידיים שמתי לחץ של50% מהמקסימום ועל הרגליים%70 כמו שממליצים ואני מרגיש את הפאמפ ולא משחרר את התחבושות במנוחות בין הסטים כדי לתת להורמונים שהשריר מפריש להצטבר באיזור בלי שהם ישטפו עם הדם. צריך נורא להזהר לא להשאיר את חסימה יותר מידי זמן כדי שלא יגרם נזק אבל צריך למשוך אותה מספיק שתיהיה אפקטיבית ,אז אני משאיר את הלחץ לאורך העבודה על כל גף או שריר ואז משחרר לכמה דקות לפני שאני ממשיך לעבוד על איזור אחר.

נקעתי עכשיו בצורה קשה את הקרסול אז יעבור הרבה זמן עד שאני אוכל לחזור להתאמן נורמלי על הרגליים אבל יש סיכוי שאני אוכל לחזור להתאמן מוקדם יותר עם הרצועות על משקלים אפסיים וכך אצליח להתקדם. אני אעדכן כשאוכל לחזור לעבוד נורמלי אם התחזקתי.

אגב נראה לי שאני רואה שיפור גם בשרירים שלא עובדים ישירות כמו שאיזה מחקר אחד הראה שכשעובדים על רגליים עם חסימה אז משום מה גם החזה עובר היפרטרופיה טובה יותר. אני באמת מרגיש שיפור מוזר בחזה ואני חושב שבכתפיים אבל בינתיים לא בגב. אני עוד צריך לעשות מדידות מדויקות כשהנפיחות תרד אבל בניגוד לאימונים רגילים ה"פאמפ" בשרירים נשאר למשך יום\יומיים אחרי האימון כך שבכל מקרה אני נראה גדול יותר ,זה הפתיע אותי נורא כי זה עבד מהר מאוד וזה שבר לי פלאטו של כמה שנים ביד הקדמית.

נערך לאחרונה:
ה"פאמפ" בשרירים נשאר למשך יום\יומיים אחרי האימון כך שבכל מקרה אני נראה גדול יותר ,זה הפתיע אותי נורא כי זה עבד מהר מאוד וזה שבר לי פלאטו של כמה שנים ביד הקדמית.
מגניב.

הרגע עשיתי 200 סקווטאים על משקל גוף (סתם שיעמם לי ומישהי טענה שהיא עושה 150 אז ניסיתי לעקוף אותה ועקפתי)
זאת שאני אעלה אותה מסת שריר כמו שאני אעשה עם משקל גבוהה יותר על פחות חזרות ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית