הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאבים עמומים באשכים כ3 חודש אחרי סייקל

omernono

משתמש מתחיל
265
65
נק' מוניטין:
129
265
65
ככה אני אחרי 3 חודש סייקל של טסט אנתת עם שימוש תקין של 500 פרגניל ו pct מלא (עם כלומיד של אובקלומין ) וטמוקסי
אציין שהכל תקין הליבידו תקין עומד לי כמו שצריך ואין לי עייפות או סימנים של חוסר טסט

לאחרונה (בערך כחודש) לפעמים בעת שאני מתיישב או מתכופף או סתם באופן רנדמולי יש לי כאבים מאוד עמומים ומציקים באשכים.
זה יכול להימשך כמה שע ות
ויכול להופיע אחרי מספר ימים.

אם אפשר עזרה כמובן שאני הולך לרופא המשפחה אבל מה יכול להיות המצב? האם זה עדין התאוששות או שמא סיפור אחר
אשמח לעזרה

@Tom @Moshe
@yaniv
@יניב ריז

ככה אני אחרי 3 חודש סייקל של טסט אנתת עם שימוש תקין של 500 פרגניל ו pct מלא (עם כלומיד של אובקלומין ) וטמוקסי
אציין שהכל תקין הליבידו תקין עומד לי כמו שצריך ואין לי עייפות או סימנים של חוסר טסט

לאחרונה (בערך כחודש) לפעמים בעת שאני מתיישב או מתכופף או סתם באופן רנדמולי יש לי כאבים מאוד עמומים ומציקים באשכים.
זה יכול להימשך כמה שע ות
ויכול להופיע אחרי מספר ימים.

אם אפשר עזרה כמובן שאני הולך לרופא המשפחה אבל מה יכול להיות המצב? האם זה עדין התאוששות או שמא סיפור אחר
אשמח לעזרה

@Tom @Moshe
@yaniv
@יניב ריז

כאב בזמן התכופפות יכול להעיד על בקע בתעלה האינגוינאלית, מצב שגורם לכאב עמום באשך (האם כשאתה משתעל יש הגברה של הכאב?).

לגבי סייקל, כן מוכרת התופעה של כאב באשך במהלך סייקל, זאת תופעת לוואי מוכרת של טסט ומופיעה גם בעלון לצרכן.
גם פרגניל יכול לגרום לגודש באשך ולכאב עמום.

ככה שלא ברור אם החומרים אשמים, כי לדבריך סיימת PCT, ככה שיתכן ומדובר בבקע מפשעתי קטן, ורופא כירוג או רופא משפחה טוב, יכולים לאבחן בקלות בבדיקה.
אם הבדיקה הגופנית תהיה תקינה, השלב הבא יהיה לבצע אולטרה סאונד אשכים.

http://www.sportshernia.com/sports-hernia-approach/sports-hernia-examination/

הבקע הוא לא באשך עצמו, אלא בתעלה שמובילה מהאגן לאשכים.
אין לבקע השלכות על פוריות בהתאם, זה בעיקר מציק,כואב ויכול להתפתח למפגע אסטטי.

הסיבוכים של בקע, זה כליאת לולאת מעי, אך זה נדיר במבוגרים, ויותר קורה אצל בקע בילדים.
לרוב ניתן להחזיר בקע קטן ללא ע"י לחיצה חזרה של לולאת המעי לדופן חלל הבטן.
במידה וזה חוזר ניתן לשקול ניתוח קטן, ששמים רשת להחזקת הבקע.

זה יכול להיות גם וריקוצלה או במקרים מאוד קיצוניים דברים שאני לא רוצה לכתוב כאן כי אתה כנראה תשתגע והסיכוי אליהם אפסי. לך תעשה אולטראסאונד על האשכים (לא נעים, אבל צריך). תנסה למשש גם לראות שאין משהו "זר" בשק האשכים חוץ מהאשכים עצמם (גוש ורידים או בליטות על האשך).

• פותח/ת השרשור
משה אם התכוונת סרטן האשך הבנתי שהסימפטומים העיקיריים זה התנפחות של האשך. מה שאצלי אין ובעיקר מגיע אחרי עמידה מומשכת.
טוב מחר יש לי תור לרופא משפחה תודה רבה בעזרת ה' יהיה בסדר

משה אם התכוונת סרטן האשך הבנתי שהסימפטומים העיקיריים זה התנפחות של האשך. מה שאצלי אין ובעיקר מגיע אחרי עמידה מומשכת.
טוב מחר יש לי תור לרופא משפחה תודה רבה בעזרת ה' יהיה בסדר

וריקוצלה יכול גם להתאים אחרי עמידה ממושכת, זה אמור להיות באשך אחד, ואת האמת לרוב הכאב לא קל, אם זאת האבחנה.
וריקוצלה כן יכולה להשפיע על הפורויות.

• פותח/ת השרשור
אני מקווה מאוד שהכל יהיה בסדר אני בדרךנלרופאת משפחה
בכל אופן יש לי הרגשה שזה מכל הטסט לא מתקרב יותר לסטרואידים
יום רביעי תור לכירורג
על הדרך קבעתי פרופיל הורמנלי מלא
עכשיו בכאבים פסקו

כנראה שחוזרים לאחר עמידה מןמשכת.

אפשר לעשות אימוני משקולות?? לאנעתימין?
@Moshe @יניב ריז

זה יכול להיות גם וריקוצלה או במקרים מאוד קיצוניים דברים שאני לא רוצה לכתוב כאן כי אתה כנראה תשתגע והסיכוי אליהם אפסי. לך תעשה אולטראסאונד על האשכים (לא נעים, אבל צריך). תנסה למשש גם לראות שאין משהו "זר" בשק האשכים חוץ מהאשכים עצמם (גוש ורידים או בליטות על האשך).

קלעת בול, וסביר להניח שזו הבעיה.

אני גיליתי שיש לי וריקוצלה דרגה 2 באשך, זה מאוד הטריד אותי על בסיס יומי אך כאשר ירדתי מהחומרים הווריד הנפוח על האשך נרגע והכאבים חלפו. בזמן מאמץ הווריד מתנפח ואני חש כאבים. אני פשוט עצלן לבצע את הניתוח.

• פותח/ת השרשור
מישתתי תאשך אחרי מקלחת 20 פעם אין שום בליטות שום כלום בכל אופן אני אדרוש מהכירורוג צילום גם

• פותח/ת השרשור
הייתי אצל כירורג ואורולוג לא מצאו שום דברנחריג שלחו אולי לבדיקות אולטראסאונד אשכול
ממה ההכאגים יכולים לנבוע? אולי עצימות יתר באימונים?

@יניב ריז @Tom

מישתתי תאשך אחרי מקלחת 20 פעם אין שום בליטות שום כלום בכל אופן אני אדרוש מהכירורוג צילום גם

קודם כל תרגע, לך לבית המרקחת בסניף הקרוב לביתך ותקנה אספירין 20 מ״ג, זה עזר לי מאוד. והיה לי את אותו הכאב שאתה חש.

הכל בסדר פינוקיו, להרגע.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית