הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מקבלת בולמוסים מדי פעם ..

מוריה12

משתמש מתחיל
20
1
נק' מוניטין:
1
20
1
שבת שלום לכן, אני לא יודעת מה אני צריכה לתת לכם כי אני חדשה אך אני בת 19 שוקל 70 ובגובה של 1.73 בערך, בעיקרון ירדתי הרבה במשקל בדרך לא טובה, שפשוט לא הייתי אוכלת הרבה ביום .. הכוונה של ממש קצת לפעמים אפילו 1000 קל', בחודשיים האחרונים תוקפים אותי בולמוסים, אני אוכלת מאוזן, כ1600 קל' ביום (ירידה איטית אך בטוחה) + מקפידה לאכול חלבון עם כל דבר שאני אוכלת ... אוכלת בעיקר קוטג, טונה וכו' כארוחת צהריים וזהו בערך ... מקפידה על פירות וירקות וכו'.
המטרה היא ירידה באחוזי השומן, כמובן שקראתי את המדריך ואני אוכלת גם שומן כמו שצריך.
הבעיה זה הבולמוסים הם באים אחת לשבוע ... כל שבוע אני אוכלת מאוזן, אך פתאום זה קורה, אני מנסה להילחם בו אבל לרוב אני כושלת ... הבנתי שזה יכול לנבוע ממחסור של דברים שהייתי אוכלת (שוקולדים וכו') אך לשלב אותם בתפריט לא בא בחשבון מכיון שאני נמצאת ביחסית כמות קלוריות קטנה ובמידה ואשלב אותם זה יסתום לי את רוב היום.
חשבתי לעצמי שאני גם מקבלת בולמוסים בגלל שאני סופרת קלוריות ואולי בראש זה חוסם אותי והחסם הזה גורם לי לבולמוסים ?

אשמח להצעות.

אני רושם מנסיון אישי בלבד,
דיאטה קטוג'נית לפחות חודשיים, בלי שום רמז למתוק, לא ממתיק לא סוכר, לא גמבה,בטטה,גזר,סלק וכל דבר שאפילו מתוק מעט.
לי זה עזר ועכשיו מתוק לא מדבר אלי ואם כבר יצא ואני נוגע במתוק (משתדל שלא ) אז גם אין לי בעיה לאכול כמות מדודה
עכשיו מושך אותי לאכול שומן ומתוק זה בכלל לא אוכל.
בשביל הגוף : מתוק = אנרגיה, כשתרגילי אותו למקורות אנרגיה חלופיים זה יעבור (זה מה שדיאטה קטוג'נית עושה בערך)

• פותח/ת השרשור
אני רושם מנסיון אישי בלבד,
דיאטה קטוג'נית לפחות חודשיים, בלי שום רמז למתוק, לא ממתיק לא סוכר, לא גמבה,בטטה,גזר,סלק וכל דבר שאפילו מתוק מעט.
לי זה עזר ועכשיו מתוק לא מדבר אלי ואם כבר יצא ואני נוגע במתוק (משתדל שלא ) אז גם אין לי בעיה לאכול כמות מדודה
עכשיו מושך אותי לאכול שומן ומתוק זה בכלל לא אוכל.
בשביל הגוף : מתוק = אנרגיה, כשתרגילי אותו למקורות אנרגיה חלופיים זה יעבור (זה מה שדיאטה קטוג'נית עושה בערך)
גם לך היו בולמוסים כאלו ? אתה ממליץ פשוט להידבק לחלבון בלי טיפה של מתוק ?

היי מוריה,
האם את אוכלת לפי תפריט מסודר, המחולק לפי נתונייך לחלבון, שומן ופחמימה?
אם לא, זה הדבר הראשון שתצטרכי לעשות כדי לדעת שאת אכן נמצאת בגירעון קלורי.
אם קראת את המדריך באתר, תוכלי לחזור אליו שוב ולחשב בנוסחאות את הערכים הרצויים לך.
ברגע שיהיה לך תפריט מסודר, ה"סדר" יהפוך גם לפסיכולוגי ובולמוסי האכילה, לפחות לפי דעתי, יפחתו. מה גם, שבתפריט מסודר יהיה לך יום אחד בשבוע-שבועיים שבו תוכלי לעשות העמסת פחמימות/צ'יט, וכך יהיה לך גם יותר קל לדבוק בתפריט.

• פותח/ת השרשור
אין לי תפריט, אני אסביר, אני בצבא ואני לא יכולה להידבק לתפריט וגם בבית אני לא יכולה להידבק לתפריט, כיון שאמא מכינה אוכל לכולם, מתי שאני מרגישה שהאוכל לא מתאים אני עושה חזה עוף או קוטג או טונה וכו' ...

אבל אני עובדת לפי, חלבון ופחמימה ושומן שאני צריכה.

אין לי תפריט, אני אסביר, אני בצבא ואני לא יכולה להידבק לתפריט וגם בבית אני לא יכולה להידבק לתפריט, כיון שאמא מכינה אוכל לכולם, מתי שאני מרגישה שהאוכל לא מתאים אני עושה חזה עוף או קוטג או טונה וכו' ...

מבינה את המגבלות, אך ניתן לבנות תפריט גם לפי אוכל "פשוט" הנמצא בכל בית, וגם לפי האוכל שיש בצבא.

חישבת ערכים לפי נתונייך?

• פותח/ת השרשור
כן היו לי, ולא רק חלבון. פחמימה פחות מ30 גרם, חלבון 1.5 גרם לק"ג, וכל השאר שומן

בלי פחמימה בכלל ? בלי נס קפה וכו' ? רק חלבון ושומן ? זה לא יצור בעיות ? זה באמת עזר לך להתמודד ? כמה זמן אתה כבר ככה ?

תודה, זה ממש מעניין .. כי המצב שלי ממש ממש לא טוב.
מבינה את המגבלות, אך ניתן לבנות תפריט גם לפי אוכל "פשוט" הנמצא בכל בית, וגם לפי האוכל שיש בצבא.

חישבת ערכים לפי נתונייך?

כמובן שחשבתי !

הבעיה שאת מבינה, זה דבר משתנה ? כי לפעמים יש דברים שבצבא מחליפים, זה לא תמיד אותו אוכל ... לכן אני נדבקת לערכים ...

בלי פחמימה בכלל ? בלי נס קפה וכו' ? רק חלבון ושומן ? זה לא יצור בעיות ? זה באמת עזר לך להתמודד ? כמה זמן אתה כבר ככה ?

כמובן שחשבתי !

הבעיה שאת מבינה, זה דבר משתנה ? כי לפעמים יש דברים שבצבא מחליפים, זה לא תמיד אותו אוכל ... לכן אני נדבקת לערכים ...
בגלל הבולמוסים עליתי ב12 קילו תוך חודש וחצי (כולל נוזלים) , אחרי זה כשהחלטתי לרדת שוב, הייתי בדיאטה קטוג'נית איזה חודשיים, ואז יצא לי במקרה לטעום מתוק וזה לא משך אותי בכלל וגם חזרה לי הרגישות לאינסולין (אם אני אוכל פחמימה אין לי סחרחורות ועייפות, אולי זה בגלל % שומן נמוך שאני נמצא בו)
מאז אני יוצא ונכנס לקטוזיס אבל לא אוכל מתוק כי פשוט לא בא לי, אולי סוכרלוז נוזלי מדי פעם

פחמימה עד 30 גרם , 150-100 גרם חלב וירקות ירוקים

כמובן שחשבתי !

הרעיון בתפריט טוב הבנוי נכון, הוא שיש בו גיוון וניתן להחליף דבר אחד בדבר אחר, בעל אותם הערכים התזונתיים . זה טוב שאת בינתיים דבקה בערכים, אך תפריט יעזור לך ליצור סדר בראש ובראשונה, ויכניס אותך ל"מסגרת".

עשית דרך ארוכה והצלחת לרדת במשקל למרות שאת משרתת בצבא אז תני לעצמך קצת קרדיט.

אני מצרפת לך קישור למחקר שפרסם משה שמצא שבהנתן שאת שומרת על גרעון קלורי מומלץ לשלב העמסה בתהליך הירידה.
https://www.kilogram.co.il/4823/העמסת-פחמימות-למען-איבוד-שומן-מקסימלי/

אני למשל שילבתי ארוחת שחיתות אחת בשבוע - ובה אכלתי כל מה שרציתי.
את יכולה לשלב יום שלם של צ'יט אחת לשבועיים בערך (זה תלוי בגרעון הקלורי שלך). שילוב ימי העמסה לא יפגע בתהליך הירידה שלך ואפילו יכול לשפר את קצב הירידה ואת היכולת הנפשית להתמודד עם שמירה על המשקל לאורך זמן.

חשוב לי להדגיש אבל שהבולמוסים - כפי שאת קוראת להם - מבטאים קושי נפשי שכדאי היה לבדוק. אני בטוחה גם שבעקבותיהם יש לך תחושות קשות כלפי עצמך וחוסר השליטה שלך כביכול. עצם האכילה החריגה מידי פעם היא אנושית לחלוטין וכמעט כולנו חווים אותה. אמצי אותה כחלק משיגרת ההרזיה שלך.
במקום לקרוא לזה בולמוס תקראי לזה יום העמסה. תהני מארוחות שחיתות אלה, תפרגני לעצמך על ההישגים ותמשיכי הלאה.

לגבי הדיאטה הקטוגנית/דלת פחמימה/גמילה מסוכר... עזבי את זה. את בדרך הנכונה לא צריך לחפש פתרונות קסם. מצאת דרך שעובדת בשבילך תמשיכי איתה ואני בטוחה שתצליחי.
בהחלט הייתי מקבלת את ההמלצה של @עדי.מ ובודקת מידי פעם את התפריט, מאזנת את הגרעון הקלורי ובודקת אם יש לך מספיק שומן/חלבון.
בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה לכולם !

אעבוד חזק ואדבק לחלבון וכו' עד שאוכל לבנות תפריט, אצטרף למצוא דרך להעלים את הבולמוסים, כנראה אצא מהבית כאשר תוקף אותי אחד ...

האם יש עוד עצות ?

ארנולד, תודה רבה ! אבדוק זאת.

תודה רבה לכולם !

אעבוד חזק ואדבק לחלבון וכו' עד שאוכל לבנות תפריט, אצטרף למצוא דרך להעלים את הבולמוסים, כנראה אצא מהבית כאשר תוקף אותי אחד ...

האם יש עוד עצות ?

ארנולד, תודה רבה ! אבדוק זאת.
בכיף, ככל שתלחמי יותר ברעב ככה הבולמוס יהיה גדול יותר,
בולמוסים זה לא דבר בריא, אין שום הסבר לזה, לא צ'יט לא שמיט ולא צריך לדעת לחיות איתם, זה פשוט צריך להעלם
שוקולדים, כל הדברים המתוקים המעובדים זה לא אוכל, זה ממכר כמו סמים ואפשר לחיות ולהפנים שזה פשוט טיפשי בכלל לאכול את זה.
הדרך היחידה להגמל מסמים זה להפסיק לצרוך אותם (ולא לתת איזה מנה כל סופ"ש) = לנתק את התלות של הגוף בסוכר = דיאטה קטוג'נית לתקופה,
תדעי רק דבר אחד שלמדתי על בשרי, הגוף נלחם בך 24\7\365 צריך לדעת לגרום לו לעבוד לטובתך ולא ראש בקיר, כי אחרת לא תצלחי לשמור על התוצאה לאורך זמן.

• פותח/ת השרשור
בכיף, ככל שתלחמי יותר ברעב ככה הבולמוס יהיה גדול יותר,
בולמוסים זה לא דבר בריא, אין שום הסבר לזה, לא צ'יט לא שמיט ולא צריך לדעת לחיות איתם, זה פשוט צריך להעלם
שוקולדים, כל הדברים המתוקים המעובדים זה לא אוכל, זה ממכר כמו סמים ואפשר לחיות ולהפנים שזה פשוט טיפשי בכלל לאכול את זה.
הדרך היחידה להגמל מסמים זה להפסיק לצרוך אותם (ולא לתת איזה מנה כל סופ"ש) = לנתק את התלות של הגוף בסוכר = דיאטה קטוג'נית לתקופה,
תדעי רק דבר אחד שלמדתי על בשרי, הגוף נלחם בך 24\7\365 צריך לדעת לגרום לו לעבוד לטובתך ולא ראש בקיר, כי אחרת לא תצלחי לשמור על התוצאה לאורך זמן.
די העלתה לי נקודה פה.

אני מעכשיו אעבור לתזונה כזו, רק חלבון, עם כל הקושי שיבוא, הוא יבוא בטח ובטח יהיו ימים מאוד קשים, אבל אין מה לעשות, אני אצטרך לעמוד בזה ולאכול רק חלבון ושומן (לא בהגזמה, אלא לשלב פה ושם בארוחות זיתים וכו') ... תוך כמה זמן נגמלת ?

תראי זה בעייתי למישהי שנמצאת בצבא, אבל תנסי את ההכי טוב שלך במסגרת המגבלות.
הערכים הם כאלה - פחות מ30 ג' פחמימה, 1-1.5 גרם חלבון לק"ג (2גרם לק"ג במאזן שלילי) וכל שאר הקלוריות משומן (כן הרבה שומן)

אני ממליץ שתקראי
https://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/
https://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/

תקראי מה שרלוונטי שם, תעשי לפחות חודשיים בלי שום דבר מתוק, בהצלחה

• פותח/ת השרשור
תראי זה בעייתי למישהי שנמצאת בצבא, אבל תנסי את ההכי טוב שלך במסגרת המגבלות.
הערכים הם כאלה - פחות מ30 ג' פחמימה, 1-1.5 גרם חלבון לק"ג (2גרם לק"ג במאזן שלילי) וכל שאר הקלוריות משומן (כן הרבה שומן)

אני ממליץ שתקראי
https://www.kilogram.co.il/848/anabolic-diet-דיאטה-דלת-פחמימות/
https://www.kilogram.co.il/3594/העמסת-פחמימות-בדיאטה-קטגונית-מחזורית-ck/

תקראי מה שרלוונטי שם, תעשי לפחות חודשיים בלי שום דבר מתוק, בהצלחה

תודה רבה, אז אתה אומר שכ-1600 קל', מחלבון ושומן יהיו בסדר ? זה לא מסוכן הרבה שומן בחיטוב ?

תודה רבה, אז אתה אומר שכ-1600 קל', מחלבון ושומן יהיו בסדר ? זה לא מסוכן הרבה שומן בחיטוב ?
במשך שבועיים - שלוש הגוף שלך יסתגל להשתמש בשומן בתור מקור האנרגיה העיקרי שלו ואז תשרפי מלא שומן, לא תהיי רעבה וכשתהיי לא תצטרכי להתפוצץ כדי לשבוע, רק תקראי שוב את המאמרים כי חשוב להבין את הדקויות- הרבה שומן ולא הרבה חלבון, מעט פחמימה ואיזה סוגי ירקות

• פותח/ת השרשור
במשך שבועיים - שלוש הגוף שלך יסתגל להשתמש בשומן בתור מקור האנרגיה העיקרי שלו ואז תשרפי מלא שומן, לא תהיי רעבה וכשתהיי לא תצטרכי להתפוצץ כדי לשבוע, רק תקראי שוב את המאמרים כי חשוב להבין את הדקויות- הרבה שומן ולא הרבה חלבון, מעט פחמימה ואיזה סוגי ירקות
תודה ! אנסה זאת, אתה מציל אותי מעלייה בגלל הבולמוסים האלה.

שטויות, מצטערת..אני פשוט לא יכולה לקרוא את זה.
שוקולד הוא לא סם, וכל דבר שעושה לך טוב לא צריך להעלם לך מהחיים.
אנשים מצליחים לרדת במשקל ואפילו יותר, כשהם מכניסים לתפריט שלהם דברים שעושים להם טוב.
כל החיים שלך לא תאכלי שוקולד? עוגות? בולשיט!!!
תהני מהחיים שלך! את חיה פעם אחת.
תקני לעצמך הרגלי אכילה ותזונה נכונה, ותוכלי לשלב את הדברים שעושים לך טוב פיזית ומנטלית בתפריט, תלמדי לאט לאט לשלוט בזה.
את לא צריכה בשום אופן לחיות רק על חלבון, הגוף שלנו צריך פחמימות..אי אפשר להתעלם מזה, נקודה.

שטויות, מצטערת..אני פשוט לא יכולה לקרוא את זה.
שוקולד הוא לא סם, וכל דבר שעושה לך טוב לא צריך להעלם לך מהחיים.
אנשים מצליחים לרדת במשקל ואפילו יותר, כשהם מכניסים לתפריט שלהם דברים שעושים להם טוב.
כל החיים שלך לא תאכלי שוקולד? עוגות? בולשיט!!!
תהני מהחיים שלך! את חיה פעם אחת.
תקני לעצמך הרגלי אכילה ותזונה נכונה, ותוכלי לשלב את הדברים שעושים לך טוב פיזית ומנטלית בתפריט, תלמדי לאט לאט לשלוט בזה.
את לא צריכה בשום אופן לחיות רק על חלבון, הגוף שלנו צריך פחמימות..אי אפשר להתעלם מזה, נקודה.
מי אמר רק חלבון? מי אמר אף פעם? מי אמר שאסור שוקולד 90% או יותר מוצקי קקאו?
להנות מהחיים זה לאכול כדי לחיות, להיות עם גוף שרוצים ובשליטה עצמית.
לא כולנו מסתדרים טוב עם פחמימות וצריך להמנע לתקופה מסוימת כדי להיות בשליטה שוב.
*אין צורך ביותר מסימן קריאה אחד
**לא צריך לרשום נקודה פשוט מספיק לשים אחת.
נ. ב וכן אפשר בלי פחמימה

Back
למעלה תחתית