הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)
Resource icon

תירוצים ושטויות אחרות

• פותח/ת השרשור Dror.B
  • פורסם בתאריך
היא מסבירה פעם אחת, אני שיעור אחד עושה מה שצריך וזהו.
אבל הבעיה היא שהמורה מביאה כל בזמן עבודות ( שיעורי בית בציון ) שכולם מקבלים עליהם 100 כדי לנפח לנו את הציון במאיות ואז מוגשים על 100 פחות או יותר.
מה בעיה בזה? הלוואי והיו מביאים לי שיעורי בית עם ציון

• פותח/ת השרשור
Fatty עדכן/ה את הלוג ״ליניארית, Here We Go״:

עדכון לוג: 02/05/15 נמאס לי, פשוט נמאס לי.

הגעתי למסקנה שדדליפט שונא אותי, זוכרים את הגב השבור שלי? אז שוב.

הלכתי היום לאימון, יום B, אימון מהיר וכיפי.
סקוואט קל - 4X5, סיימתי עם 60 ק״ג, הסט השלישי שלי מיום A.
החלטתי לעשות דיפ שהלך אחלה.

פרס - 4X5
הלך מצויין, אחלה טכניקה, סיימתי עם 35 לחמישייה.

דדליפט - 3X5
חרא, פשוט חרא.
התחלתי עם 50 ק״ג, עשיתי חמישייה ראשונה עם דגש על טכניקה והלך מצויין.
הוספתי 5 ק״ג והמשכתי לסט השני, גם פה הלך אחלה, קל כמובן.
אבל, בסוף הסט התחלתי להרגיש מעין עקצוץ של כאב בגב, בנקודה אחרת הפעם, לא ייחסתי לו יותר...

קרא את שאר עדכון הלוג...

• פותח/ת השרשור
אכן, שוב פעם זה קורה.
היתרון הוא שהפעם אני יודע איך לטפל בזה יותר טוב.

• פותח/ת השרשור
Fatty עדכן/ה את הלוג ״ליניארית, Here We Go״:

עדכון לוג: 14/05/15 SQUAT ONLY**

טוב, הרבה זמן שלא עדכנתי והרבה שמן שאתם (לא) יושבים במתח ומחכים לעדכון הלוג שלי, ולכן החלטתי לעדכן את שני האימונים האחרונים הפעם.

טוב, נתחיל,
יום שני - 11/5/15
אימון מצחיק וכיפי.
התחלתי כמובן עם סקוואט, 4X5, 1X3
"PR" ( לא באמת PR ) של 85 לשלשה, אבל אני מחשיב אותו PR כיוון שהוא בא כי לא מצאתי פלטות של 1.25 כדי להעלות 2.5 ק״ג, וכי הוא בא אחרי שני אימונים שהייתי צריך לדלג עליהם ( משמע יום שני שעבר אימון, חמישי ושבת דילגתי ואז שני 85 לשלשה ).
בקיצור, שימח אותי הסקוואט.

בנץ, 4X5, 1X3
רע, פשוט...

קרא את שאר עדכון הלוג...

איזה מאמן אמר לך להרים את הצוואר?
זה מזכיר לי משהו שקרה לי היום עם חבר. חבר שלי בא לעשות גיי פרס (הוא רוצה שאני ילמד אותו סקוואט אבל הוא קשה הבנה והוא טוען שהוא לא מבין מה ריפטו רוצה) אז סתם אנחנו מורידים פלטות ושמים אותן על הרצפה וליאל אומר לו להשים את הפלטות במקום, אחרי זה סתם בין החזרות אני בא לדבר איתו והוא מספר לי את זה ואני אומר לו למה שתחזיר את הפלטות, מי שהיה לפנייך היה צריך להחזיר אותן.. אבל הוא החזיר בכל מקרה 🙁

• פותח/ת השרשור
איזה מאמן אמר לך להרים את הצוואר?
זה מזכיר לי משהו שקרה לי היום עם חבר. חבר שלי בא לעשות גיי פרס (הוא רוצה שאני ילמד אותו סקוואט אבל הוא קשה הבנה והוא טוען שהוא לא מבין מה ריפטו רוצה) אז סתם אנחנו מורידים פלטות ושמים אותן על הרצפה וליאל אומר לו להשים את הפלטות במקום, אחרי זה סתם בין החזרות אני בא לדבר איתו והוא מספר לי את זה ואני אומר לו למה שתחזיר את הפלטות, מי שהיה לפנייך היה צריך להחזיר אותן.. אבל הוא החזיר בכל מקרה 🙁
נראלי גיל קוראים לו.
גם ליאל הזה אידיוט, אני רואה איך הוא מאמן מתחילים ובא לי להקיא.
מאמנים כבר לא פונים אליי, הם מתביישים, וביום שאני גם אהיה עם לפחות 2 - 2 וחצי פלטות בסקוואט ובדד הפצוע שלי, במידה ואני עוד אהיה במכון הזה הם פשוט יבהו בי במשך כל האימון.

אגב, אני תמיד מוריד את כל הפלטות מהמוט כשאני מסיים.

נראלי גיל קוראים לו.
גם ליאל הזה אידיוט, אני רואה איך הוא מאמן מתחילים ובא לי להקיא.
מאמנים כבר לא פונים אליי, הם מתביישים, וביום שאני גם אהיה עם לפחות 2 - 2 וחצי פלטות בסקוואט ובדד הפצוע שלי, במידה ואני עוד אהיה במכון הזה הם פשוט יבהו בי במשך כל האימון.

אגב, אני תמיד מוריד את כל הפלטות מהמוט כשאני מסיים.
גם אני, עזוב שאני שונא את המכון אבל למה שמי שיבוא אחריי יוריד. למה שהם יבהו בך?

• פותח/ת השרשור
גם אני, עזוב שאני שונא את המכון אבל למה שמי שיבוא אחריי יוריד. למה שהם יבהו בך?
אין לי בעיה גם להוריד מוט שלם מלא עד הס מכל צד עם פלטות, הבעיה היא שלא יהיה לאנשים פלטות להשתמש בהם וכראה שהמוטי חלודה שלהם יתעקמו, חרא סחורה.
למה שהם יבהו בי? סתם ככה, כל מי שבמכון הזה ושאי פעם דיבר איתי באיזשהו אימון (בעיקר מדריכים/מתאמנים עם מוח, חוץ מהם לא פונים אליי) בוהה בי באיזשהו שלב.
אם זה לדוגמא הבחור שעזר לי עם הקלין ביום שני, הוא בהה בחמישייה של 85 ביום חמישי (כנראה בשביל לעזור בטכניקה אבל עדיין, בהה במשך כל הסט), או מאמנים שפעם התווכחתי איתם (ודי ייבשתי להם ת׳צורה) אז מדי פעם הם בוהים בי, מחפשים איפה להעיר רק כדי שיעמוד להם הפיצקלה.
בקיצור, מכון מצחיק.
דרך אגב, אם כבר מדברים על אנשים שבוהים בי, יום שני ב 85 לשלשה, בזמן הסט בהו בי לפחות 3-4 אנשים ששמתי לב אליהם במראה (איפה שהכלוב), שלא לדבר על עוד אנשים שכנראה בהו בי ולא שמתי לב.

כנראה בגלל שאני נכנס עם קצת רייג׳, הם לא רגילים לרייג׳, הם רגילים לבלבל את השריר.

אין לי בעיה גם להוריד מוט שלם מלא עד הס מכל צד עם פלטות, הבעיה היא שלא יהיה לאנשים פלטות להשתמש בהם וכראה שהמוטי חלודה שלהם יתעקמו, חרא סחורה.
למה שהם יבהו בי? סתם ככה, כל מי שבמכון הזה ושאי פעם דיבר איתי באיזשהו אימון (בעיקר מדריכים/מתאמנים עם מוח, חוץ מהם לא פונים אליי) בוהה בי באיזשהו שלב.
אם זה לדוגמא הבחור שעזר לי עם הקלין ביום שני, הוא בהה בחמישייה של 85 ביום חמישי (כנראה בשביל לעזור בטכניקה אבל עדיין, בהה במשך כל הסט), או מאמנים שפעם התווכחתי איתם (ודי ייבשתי להם ת׳צורה) אז מדי פעם הם בוהים בי, מחפשים איפה להעיר רק כדי שיעמוד להם הפיצקלה.
בקיצור, מכון מצחיק.
דרך אגב, אם כבר מדברים על אנשים שבוהים בי, יום שני ב 85 לשלשה, בזמן הסט בהו בי לפחות 3-4 אנשים ששמתי לב אליהם במראה (איפה שהכלוב), שלא לדבר על עוד אנשים שכנראה בהו בי ולא שמתי לב.

כנראה בגלל שאני נכנס עם קצת רייג׳, הם לא רגילים לרייג׳, הם רגילים לבלבל את השריר.
חיחחחיחחיחח אני שונא שבוהים בי, זה מוציא אותי מריכוז

קראתי את העדכון שלך ויש לי שאלה.
אתה בטוח שאתה עושה לינארית?

אכן.
למה, יש תלונות ומענות ממלך הליניארית?
מלך הלינארית לא תומך בהוספת פולי עליון בכל אימון בתור פיצול. במיוחד באימון של הדד ליפט. אין לך גרביטרון במכון? אפשר לעשות בו גם מתח וגם צ'ין אפס. והאימון של אמצע השבוע אמור להיות אימון "קל" כדי לשבור PRים ביום חמישי.
אגב אתה בטוח שבפרוטוקול פציעות אתה אמור לעשות דד ליפט כל אימון?

• פותח/ת השרשור
מלך הלינארית לא תומך בהוספת פולי עליון בכל אימון בתור פיצול. במיוחד באימון של הדד ליפט. אין לך גרביטרון במכון? אפשר לעשות בו גם מתח וגם צ'ין אפס. והאימון של אמצע השבוע אמור להיות אימון "קל" כדי לשבור PRים ביום חמישי.
אגב אתה בטוח שבפרוטוקול פציעות אתה אמור לעשות דד ליפט כל אימון?
פולי עליון מחליף חתירה שאני לא מסוגל לעשות בגלל הפציעה בגב.
יש גרביטון אבל הוא בעייתי, הקפיצה במשקלים היא בעשר ק״ג, הגרביטון לא נוח לשימוש, אין אפשרות לצ׳ין אפס אלא רק למצב שהידיים כמו בפטישים (הכפיפת מרפק, אני מניח שאתה מבין בבייספס כי יש לך פיק), ובקיצור, יותר נוח לעבוד עם הפולי, מה גם שהגרביטון יותר מדי מקפיץ אותך למעלה, גם אם אני אעשה בלי התנגדות.
אני מתאמן בשני, חמישי ושבת.
ככה שיוצא חמישי 5X5, שבת סקוואט קל, שלישי שלשות.

בפרוטוקול פציעות אני אמור לעשות דדליפט בכל יום, ורק דדליפט.
אבל, בגלל שאין לי אפשרות להגיע למכון כל יום, אני מוסיף את הפרוטוקול פציעות בסוף כל אימון וזה עובד לי אחלה.

עניתי על הכל לדעתי, תשאל עוד שאלות, אני מרגיש חכם (אפילו שאני לא).

פולי עליון מחליף חתירה שאני לא מסוגל לעשות בגלל הפציעה בגב.
יש גרביטון אבל הוא בעייתי, הקפיצה במשקלים היא בעשר ק״ג, הגרביטון לא נוח לשימוש, אין אפשרות לצ׳ין אפס אלא רק למצב שהידיים כמו בפטישים (הכפיפת מרפק, אני מניח שאתה מבין בבייספס כי יש לך פיק), ובקיצור, יותר נוח לעבוד עם הפולי, מה גם שהגרביטון יותר מדי מקפיץ אותך למעלה, גם אם אני אעשה בלי התנגדות.
אני מתאמן בשני, חמישי ושבת.
ככה שיוצא חמישי 5X5, שבת סקוואט קל, שלישי שלשות.

בפרוטוקול פציעות אני אמור לעשות דדליפט בכל יום, ורק דדליפט.
אבל, בגלל שאין לי אפשרות להגיע למכון כל יום, אני מוסיף את הפרוטוקול פציעות בסוף כל אימון וזה עובד לי אחלה.

עניתי על הכל לדעתי, תשאל עוד שאלות, אני מרגיש חכם (אפילו שאני לא).
הבנתי 😃

• פותח/ת השרשור
דרך אגב, ביום B בד״כ היה פולי כעזר, כמו בימי A וC כשעוד הייתי עושה חתירה.
כעת המתח החליף את החתירה בימי A ו C, ובקיצור, ביום B, כדאי לי להוסיף בכלל מתח לדדליפט(פרוטוקול פציעות) ?
ואם כן, עדיף להשאיר 3X5 בפולי / להסתדר איכשהו עם הגרביטון (אולי להוסיף דאמבל ) / לעשות מתח משקל גוף למקסימום חזרות ( 2-3 בלחץ ו 3 סטים.
דעתך?

במידה והסתבכת, הנה שלושת האפשרויות לפי סדר:
• בפולי 3X5 כרגיל
• בגרביטון, להסתדר איכשהו, 3X5
• מתח משקל גוף, 3 סטים, מקס, סביב 2-3 חזרות בקושי.

עכשיו שאני חושב על זה אפשר להוסיף קצת לאימון B כי הדד ליפט בפרוטוקול פציעות. אפשרי לדעתי. רק שבפולי במקום לעבוד ל5 חזרות הייתי מעלה את טווח החזרות ומוריד משקל. לדעתי לתרגילי מכונות זה עדיף במיוחד בפולי עליון. שים 8-10 חזרות בפולי עליון לדעתי.

• פותח/ת השרשור
עכשיו שאני חושב על זה אפשר להוסיף קצת לאימון B כי הדד ליפט בפרוטוקול פציעות. אפשרי לדעתי. רק שבפולי במקום לעבוד ל5 חזרות הייתי מעלה את טווח החזרות ומוריד משקל. לדעתי לתרגילי מכונות זה עדיף במיוחד בפולי עליון. שים 8-10 חזרות בפולי עליון לדעתי.
אני עושה 5 חזרות כי המטרה שלי לבינתיים היא להתחזק עד כמה שאפשר בחיטוב, ולהצליח מתח לחזרות.
8-10, לא כיף, סתם אני מתעייף ומחפף בטכניקה.
השאלה היא איך כדאי לי להוסיף באימון B, פולי / גרביטון / משקל גוף (בקושי 1-2)

גרף התקדמות
Back
למעלה תחתית