ייעוץ תוכנית אימונים AB (לאחר הפסקה של מס' חודשים)

ג'ינג'ס חאן

משתמש מתחיל
15
1
נק' מוניטין:
4
15
1
היי חברים,

הייתי מתאמן במכון מס' חודשים ואז הפסקתי (התעצלתי.. מה אפשר לעשות 🤭) ועכשיו אני התחלתי לחזור בשבוע שעבר למכון.
אז התוכנית שהייתה לי היא AB ואני לא יודע אם כדאי לי להמשיך בתוכנית הזאת או שאני צריך לבנות תוכנית אחרת\ לשפר את התוכנית הנוכחית שיש לי עכשיו ואני צריך את העצה שלכם בנושא.

אז התוכנית היא כזאת:

תוכנית A

חזה:
לחיצת חזה עם מוט (מוט של 20 ק"ג)- 12 חזרות 3 סטים
פרפר בשכיבה על ספסל עם משקולות של 7 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים
לחצת חזה בשכיבה עם משקולות של 7 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים

רגליים:
לחיצת רגליים (במכונה שהרגליים נמצאים ב 90 מעלות- לא זוכר איך קוראים למכונה...)- 12 חזרות 3 סטים
לחיצת תאומים (באותה מכונה)- 12 חזרות 3 סטים

יד קדמית:
כפיפת מרפקים על ספסל בשיפוע עם משקולות של 7 או 6 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים
כפיפת מרפקים (פטיש) בישיבה עם משקולות של 6 או 5 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים

תוכנית B

גב:
שכיבה פול אובר על ספסל עם משקולת של 7 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים
משיכה פולי עליון במכונה (24 או 31 ק"ג)- 12 חזרות 3 סטים
חתירה במכונה עם משקולות להוספה (כמו משקולות להוספה בתרגילי חזה במוט) 2 ק"ג כל צד- 12 חזרות 3 סטים

כתפיים:
הרחקה אופקית במכונה (תפיסה של מושכות בצורה של X ומשיכה- יד למושכה נגדית) 2 או 4 ק"ג כל יד- 12 חזרות 3 סטים
לחיצת כפתיים בישיבה עם משקולות 7 או 8 ק"ג כל משקולת- 12 חזרות 3 סטים

יד אחורית:
פשיטת מרפק עם מוט (מתבצע במכונה) 27 או 31\ 34 ק"ג- 12 חזרות 3 סטים
פשיטת מרפק בשכיבה עם משקולות (אני שוכב על הגב והידיים מושטות קדימה עם משקולות ואני מקפל את הידיים אליי ומיישר חזרה) 3 או 4 ק"ג כל יד- 12 חזרות 3 סטים

לאחר כל תוכנית (A או B) אני עושה אימון בטן של 12 חזרות 6 סטים (3 סטים של יד לרגל נגדית ו 3 סטים של בטן ב 30 מעלות).

האם התוכנית הזאת טובה?
אני צריך להתחיל מחדש עם התוכנית הזאת ואז להחליף אותה?
אני צריך להישאר עם התוכנית הזאת ופשוט לשפר אותה בצורה כלשהי?

• פותח/ת השרשור
לא משהו. חשבת לעשות ss?

ss זה כמו fbw לפי מה שהבנתי לא?..
האמת שלא חשבתי על זה..
מה הבעיה עם התוכנית שיש לי כרגע? איך היא יכולה להיות בשבילי חיונית\ איך היא שלילית כרגע במצב הקיים?

ss זה כמו fbw לפי מה שהבנתי לא?..
האמת שלא חשבתי על זה..
מה הבעיה עם התוכנית שיש לי כרגע? איך היא יכולה להיות בשבילי חיונית\ איך היא שלילית כרגע במצב הקיים?
אתה מתאמן מתחיל ויש לך את האפשרות להתקדם מאימון לאימון. כרגע גם אני מבצע את התוכנית. תקרא את המאמר בקילוגרם

• פותח/ת השרשור
אתה מתאמן מתחיל ויש לך את האפשרות להתקדם מאימון לאימון. כרגע גם אני מבצע את התוכנית. תקרא את המאמר בקילוגרם

הבעיה שאני לא מתאמן מתחיל, הייתי מתאמן מס' חודשים ואז הפסקתי ואז המשכתי שוב ואז הפסקתי.
עכשיו אני רוצה לחזור לעניינים בצורה הכי מיטבית.
השאלה אם זה באמת נחוץ שאני "יתחיל הכל מחדש" או שפשוט יחזור מהנקודה שהפסקתי..?

הבעיה שאני לא מתאמן מתחיל, הייתי מתאמן מס' חודשים ואז הפסקתי ואז המשכתי שוב ואז הפסקתי.
עכשיו אני רוצה לחזור לעניינים בצורה הכי מיטבית.
השאלה אם זה באמת נחוץ שאני "יתחיל הכל מחדש" או שפשוט יחזור מהנקודה שהפסקתי..?
לאומת חיים אני לא אמליץ לך SS בשלב הזה כי אני לא ממליץ את התוכנית הזאת לכל מתאמן מתחיל שאני פוגש. התוכנית דורשת הרבה הקרבה והרבה עבודה על טכניקות של תרגילי בסיס שללא תנועה נכונה עלולות לגרום לפציעות.
ההגדרה של מתאמן מתחיל היא לא לפי כמה זמן הוא התאמן, כי אתה יכול גם שנתיים להתאמן כמו ליצן ולא להתקדם לשום מקום, אלה לפי איפה הוא נמצא ברמת הכוח שלו ומשקלי העבודה כי לפי זה אפשר לשפוט כמה הוא עוד יכול להתקדם.

לחיצת חזה עם מוט של 20 קילו? לחיצה עם משקולות של 7 קילו? אתה צריך עוד חודשים של התחזקות רק כדי לקרוא לעצמך מתאמן מתחיל. יש לך עוד דרך ארוכה לפניך והתוכנית הזאת היא לא הדרך הנכונה בשבילך להצלחה.
יש עקרונות רבים לבניית תוכנית טובה אבל אני לא הולך לעשות לך חיים קשים ולהסביר לך את כל זה אלה אפנה אותך לתוכנית בדוקה שתתן לך תוצאות לא רעות בהתחלה מבחינת התקדמות במשקלי העבודה והתחזקות.

https://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/
התוכנית הראשונה כאן.
התוכנית דורשת רק למידה של סקוואט ומעבר לזה אין הרבה טכניקות מסובכות פה. ממליץ ללמוד ביצוע סקוואטים מהסרטון הנ"ל:

תלמד בינתיים על השיטה הראשונה הHigh Bar היא יותר קלה מבחינת למידה וביצוע טכניקה. אם יש לך מאמנים מבינים עניין אתה מוזמן להיעזר בהם גם, או להעלות סרטונים לכאן לביקורת.

• פותח/ת השרשור
לאומת חיים אני לא אמליץ לך SS בשלב הזה כי אני לא ממליץ את התוכנית הזאת לכל מתאמן מתחיל שאני פוגש. התוכנית דורשת הרבה הקרבה והרבה עבודה על טכניקות של תרגילי בסיס שללא תנועה נכונה עלולות לגרום לפציעות.
ההגדרה של מתאמן מתחיל היא לא לפי כמה זמן הוא התאמן, כי אתה יכול גם שנתיים להתאמן כמו ליצן ולא להתקדם לשום מקום, אלה לפי איפה הוא נמצא ברמת הכוח שלו ומשקלי העבודה כי לפי זה אפשר לשפוט כמה הוא עוד יכול להתקדם.

לחיצת חזה עם מוט של 20 קילו? לחיצה עם משקולות של 7 קילו? אתה צריך עוד חודשים של התחזקות רק כדי לקרוא לעצמך מתאמן מתחיל. יש לך עוד דרך ארוכה לפניך והתוכנית הזאת היא לא הדרך הנכונה בשבילך להצלחה.
יש עקרונות רבים לבניית תוכנית טובה אבל אני לא הולך לעשות לך חיים קשים ולהסביר לך את כל זה אלה אפנה אותך לתוכנית בדוקה שתתן לך תוצאות לא רעות בהתחלה מבחינת התקדמות במשקלי העבודה והתחזקות.

התוכנית הראשונה כאן.
התוכנית דורשת רק למידה של סקוואט ומעבר לזה אין הרבה טכניקות מסובכות פה. ממליץ ללמוד ביצוע סקוואטים מהסרטון הנ"ל:

תלמד בינתיים על השיטה הראשונה הHigh Bar היא יותר קלה מבחינת למידה וביצוע טכניקה. אם יש לך מאמנים מבינים עניין אתה מוזמן להיעזר בהם גם, או להעלות סרטונים לכאן לביקורת.

על איזו תוכנית להסתכל ולקחת לאימונים? יש כאן מס' תוכניות אימונים...
ואתה אומר שיש לי עוד הרבה לאן להתקדם לפי האופי שאני מתאמן (7 ק"ג משקל או 20 ק"ג עם מוט)?

על איזו תוכנית להסתכל ולקחת לאימונים? יש כאן מס' תוכניות אימונים...
ואתה אומר שיש לי עוד הרבה לאן להתקדם לפי האופי שאני מתאמן (7 ק"ג משקל או 20 ק"ג עם מוט)?
אמרתי, התוכנית הראשונה.
אני אומר שיש לך הרבה להתקדם כי משקלי העבודה שלך נמוכים. אם אתה לוחץ 20 קילו אז אתה לוחץ פשוט מוט ריק לא?

התוכנית הראשונה כאן.

למה לא להמליץ לו ss?
לא כזה בעיה לראות סרטונים של ריפטו, ליישם, לצלם ואנחנו ניתן לו חוות דעת לשיפור. בשביל זה יש את הפורום. הוא יתחזק יפה מאוד מהתוכנית והיא תיתן לו בסיס טוב למה שהוא ירצה להמשיך בהמשך.

למה לא להמליץ לו ss?
לא כזה בעיה לראות סרטונים של ריפטו, ליישם, לצלם ואנחנו ניתן לו חוות דעת לשיפור. בשביל זה יש את הפורום. הוא יתחזק יפה מאוד מהתוכנית והיא תיתן לו בסיס טוב למה שהוא ירצה להמשיך בהמשך.
אני חושב שאני יכול להבדיל בין מתאמן שמותאם נפשית לתוכנית הזאת, מסוגל להשקיע בה ולתת שעות רבות ללימוד טכניקות של תרגילי בסיס לבין אחד שזה פשוט כרגע לא בשבילו. אם הבחור יתעניין מספיק הוא יקרא פה מאמרים, כתבות ותגובות וימצא את הSS בעצמו, ואז נדבר.

אני חושב שאני יכול להבדיל בין מתאמן שמותאם נפשית לתוכנית הזאת, מסוגל להשקיע בה ולתת שעות רבות ללימוד טכניקות של תרגילי בסיס לבין אחד שזה פשוט כרגע לא בשבילו. אם הבחור יתעניין מספיק הוא יקרא פה מאמרים, כתבות ותגובות וימצא את הSS בעצמו, ואז נדבר.
יש כאלה שפשוט רוצים לגדול והם אומרים ״ב ss לא גודלים״ אז הם לא עושים את התוכנית מהסיבה הזאת. וזה לא נכון.

יש כאלה שפשוט רוצים לגדול והם אומרים ״ב ss לא גודלים״ אז הם לא עושים את התוכנית מהסיבה הזאת. וזה לא נכון.
אני הולך לפי התאוריה הבאה -> אם צריך לשכנע מישהו לעשות SS אז SS לא מתאימה לו.

אני הולך לפי התאוריה הבאה -> אם צריך לשכנע מישהו לעשות SS אז SS לא מתאימה לו.
אני יתן לך דוגמה אישית שלי. שנה עשיתי אימוני ליצנות ואנשים אמרו לי לעשות ss ולא הקשבתי. עד שלפני חודשיים בערך מישהו אמר לי ששווה לי לנסות, פתחתי את הראש ואמרתי בסדר, נברר על התוכנית ועכשיו אני עושה אותה ומצטער שלא עשיתי לפני זה והתוכנית גם חיברה אותי לתחום הליפטינג ואני מקווה אחרי ss ללכת על הלינארית של ביל/טקסס

מזה תוכנית ss אפשר הסבר על התוכנית הזאת או קישור ולמי מתאימה התוכנית הזאת מתחילים מתקדמים ?????
https://www.kilogram.co.il/252/תוכנית-אימונים-מארק-ריפטו/
התכנית מתאימה למתאמנים מתחילים. "מתאמנים מתחילים" זה כאלה שיכולים להתאושש מהר מאימון לאימון ועל ידי כך להתחזק מאימון לאימון. זה גם מתאמנים שכרגע המשקלי עבודה שלהם נמוכים, ויש להם הרבה פוטנציאל התקדמות.
בנץ' ופרס אני חושב שגם כדאי ללמוד לבצע נכון, ולא סתם לשכב/לעמוד ולהרים את המוט

https://www.kilogram.co.il/252/תוכנית-אימונים-מארק-ריפטו/
התכנית מתאימה למתאמנים מתחילים. "מתאמנים מתחילים" זה כאלה שיכולים להתאושש מהר מאימון לאימון ועל ידי כך להתחזק מאימון לאימון. זה גם מתאמנים שכרגע המשקלי עבודה שלהם נמוכים, ויש להם הרבה פוטנציאל התקדמות.

בנץ' ופרס אני חושב שגם כדאי ללמוד לבצע נכון, ולא סתם לשכב/לעמוד ולהרים את המוט
כן אבל בנץ' ופרס זה טכניקות פחות קשות ללימדה ולביצוע לפחות לדעתי. למתאמן הספציפי הזה אני פשוט לא רוצה בשלב הזה לדחוף גם סקוואט וגם דד ליפט כי לדעתי זה יהיה יותר מדי בשבילו

• פותח/ת השרשור
אהלן.

מה משקלי העבודה שלך?
מה המטרות? איך התזונה?

חברים קודם כל תודה על התגובות מעריך את זה שאתם מנסים לעזור.
אז ככה, אני במשקלי עבודה דיי נמוכים (משקולות חופשיים)
המטרה העיקרית כרגע זאת עליית מסה (אחרי זה נשנה לחיטוב),
מבחינת תזונה אני כרגע מנסה לשפר את התפריט שלי (מנסה לשמור כרגע)

מבחינת התוכנית שיש לי כרגע- היא לא טובה?
אני צריך לשנות ל-SS ואז לחזור לתוכנית הזאת?
אני צריך להישאר בתוכנית הזאת שיש לי כרגע אבל לשנות את העומס וכמות הסטים?

לדעתי תתחיל עם תוכנית בסיסית abc
תעשה שרירים גדולים 5 תרגילים כל תרגילים 4 סיטים כל סיט בין 8-12 לא פחות ולא יותר
שרירים קטנים תעשה כל תרגיל 3 תרגילים 4 סיטים 8-12 חזרות כל סיט
זאת התוכנית הכי טובה שיש

לדעתי תתחיל עם תוכנית בסיסית abc
תעשה שרירים גדולים 5 תרגילים כל תרגילים 4 סיטים כל סיט בין 8-12 לא פחות ולא יותר
שרירים קטנים תעשה כל תרגיל 3 תרגילים 4 סיטים 8-12 חזרות כל סיט
זאת התוכנית הכי טובה שיש
אם אלה העצות שאתה מקבל ממשה כרגע איבדתי בערך 80% מהכבוד שהיה לי אליו.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית